Jump to content

Proiectoare Golf V

lile
 Share

Postare recomandată

Conform legislatiei in vigoare, nu cred ca este permisa circularea cu proiectoarele aprinse - nici daca acestea sunt aprinse la o intensitate mai scazuta (cum amintesti tu, Sor!n).

Politistul cunoaste si el masinile - isi da seama cand e vorba de proiector aprins, proiector aprins la o intensitate mai mica sau DRL-uri.

Daca vrea, te amendeaza, dar nu toti sunt chiar asa litera de lege.

ps: Cred ca a mai fost amintit lucrul asta, dar mare atentie!

Proiectoarele pentru Golf GT/GTI, Jetta sunt diferite fata de cele de Golf.

Pentru cei care si-au achizitionat o bara JOM (GTI replica) - si mai mare atentie: se potrivesc DOAR proiectoarele Golfului (NU cele pentru GTI/GT/Jetta).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 months later...
  • Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Al Bundy

45

• F l o r i n

30

• 4abc

18

• WooZie

17

Pt cei ce au desfacut/spart "geamul" proiectorului de Golf V ....din ce este acesta facut? plastic sau sticla? ale mele au multe ciupturi f mici si as vrea sa stiu cu ce si daca mai pot sa le fac...sper sa fie din plastic sa iasa rapid :)

Link către comentariu

Cele cu lupa (hella) au geam de sticla , am spart eu 2 si am vazut :), pe parcursul a 30000 km , acum am TYC tot pe geam de sticla. nu am intalnit pana acum pe geam de plastic model pe lupa.

Link către comentariu

aham.multumesc...eu am fara lupa si sunt hella

Link către comentariu

danny_boy242001

Vreau sa-mi montez si eu proiectoare pe golful meu.Mi-am cumparat unele second OEM , am desfacut grilele si am vazut ca am fire trase pentru proiectoare cu tot cu mufe.Intrebare mea este daca mai am nevoie in afara de cumpararea unui buton cu aceasta functie de proiectoare si de altceva cum ar fi : modificare in VAGCOM sau montarea de anumite relee ? Adresez intrebarea pentru ca nu ma pricep absolut deloc la partea electrica si imi este frica sa nu fac vreo prostie.Daca este vorba doar de schimbat buton si mufat firele la proiectoare consider ca este o treaba simpla. Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Pai ai putea sa intrebi pe cineva care si-a facut acest retrofit. Sau poti intreba pe cineva care se ocupa cu asa ceva sa iti explice ce ar fi de facut.Nu stiu daca are importanta si centrala electrica pe care o ai tu acum...dar unele dotari pot fi limitate si de catre aceasta centrala electrica (CECM=bordernetz). Ca si costuri aparent ai avea nevoie de grilele pt proiectoare si de comutatorul cu pozitie de proiectoare. Cautand am vazut ca gasesti o multime de DIY-uri cu retrofitul de proiectoare.

Link către comentariu

Vreau sa-mi montez si eu proiectoare pe golful meu.Mi-am cumparat unele second OEM , am desfacut grilele si am vazut ca am fire trase pentru proiectoare cu tot cu mufe.Intrebare mea este daca mai am nevoie in afara de cumpararea unui buton cu aceasta functie de proiectoare si de altceva cum ar fi : modificare in VAGCOM sau montarea de anumite relee ? Adresez intrebarea pentru ca nu ma pricep absolut deloc la partea electrica si imi este frica sa nu fac vreo prostie.Daca este vorba doar de schimbat buton si mufat firele la proiectoare consider ca este o treaba simpla. Multumesc anticipat!

Daca ai fire e posibil sa ai nevoie doar de switch cu functie de proiectoare.

Sau daca au fost pe direct ar trebui sa aiba un releu si o siguranta,si atunci ar trebui sa aiba un comutator separat.

Cel mai bine urmareste traseul firelor si vezi unde duc.

Link către comentariu

Firele si mufele par OEM sau trase dupa aia?

Link către comentariu

danny_boy242001

Firele sunt OEM.Am cumparat masina de la o cunostinta si stiu ca nu a avut niciodata proiectoare puse.Am desfacut grilele vechi ca sa pun proiectoarele cu noile grile si am vazut ca in ambele parti sunt fire pentru proiectoare lasate in aer.Poate este decat traseul de fire din fabrica si urmeaza sa mai fac ceva modificari...

Link către comentariu

Ce culori au firele? si cam cat sunt de groase, cam ce grosime au?

Link către comentariu

danny_boy242001

Parca sunt bagate intr-un fel de furtun cauciucat (este o izolatie pe care o au toate masinile la fire) ,nu stiu daca se vede grosimea si culoarea firelor.Am sa ma uit.

Link către comentariu

Firele de la proiectoare nu sunt bagate OEM in furtun, doar izolate cu banda. Si langa mufa ar trebui sa vezi culoarea lor.

Link către comentariu

am desfacut grilele si am vazut ca am fire trase pentru proiectoare cu tot cu mufe.

esti sigur ? eu nu am nimic tras la golf 5 din 09.2007 .

Link către comentariu

Am sa desfac grilele si am sa fac poze.Poate asa o sa va dati seama mai bine daca sunt OEM sau nu.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut. In locul proiectoarelor as vrea sa pun daylight cu 5 leduri. ce rezistente sa inseriez ca sa nu am probleme cu eroarea de bec ars ? Sau ce ar fi mai ok sa pun sa nu imi dea eroare si nici sa nu se incalzeasca rau. Multumesc.

Link către comentariu

NU inseriezi ci pui in paralel, trebuie ceva de 100W sa disipe caldura tinanad cont ca proiectoarele aveau 35W poti incerca si cu 50W. Vezi in tipicul masina mea ce am pus eu.

AX50WR 33R luate de aici http://adelectrocom.ro/

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Ms Al Bundy. O sa iau ceva de 100W tinand cont ca proiectoarele consuna 55W. Dar de cati ohmi sa fie ? In ce fel modifica ohmi functionarea si detectarea consumului de curent?

Multumesc.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Modificat de Razv911
Link către comentariu

pentru 21W din calcul reiese 33 ohmi, poti folosi si tu la fel. pentru becurile de 5w se folosesc 47 ohmi.

Link către comentariu

Salut.

Am un golf5 2.0 SDI si va intreb daca pot monta proiectoare pe el si cam cat m-ar putea costa.

Astept replay daca ma puteti ajuta..

Multumesc.

Link către comentariu

Se pot monta. daca centrala nu suport trebuie schimbata si aia. Si un alt bloc de lumini.

Link către comentariu

eu aveam proiectoarele dar nu aveam precablaj. m-a rezolvat un baiat cu 50 de lei si merg perfect. atat doar ca a trebuit sa pun un buton de on/off langa schimbator.

daca iti gasesti proiectoarele restul de ce ai nevoie te costa 50 de lei. daca te pricepi sa legi cateva fire la un releu cu 5 picioruse e usor si le poti monta intr-o ora si singur.

singura problema care am intampinat-o e ca nu am gasit pe unde sa trag firul de sub capota in masina fara sa desfac bordul asa ca am ales sa il trag pe langa usa de la sofer deocamdata.

Link către comentariu

Firele se trag pe langa manunchiul care trece din habitaclu, in compartimentul motor - ai un manson de cauciuc acolo. desfaci doar placa de sub bord si trebuie data jos si bateria si filtrul de aer - ca sa le tragi frumos.

Varianta originala e cea cu buton cu pozitie de proiectoare.... restul, cu butoane, releu,... nu mai pastreaza aspectul si instalatia originala a masinii.

Link către comentariu

Salut. Revin cu chestia mea cu rezistorii.Am pus leduri in loc de proiectoare. Am pus rezistori de 50W 33ohm pt ca asta aveau pe stoc, dar din pacate am eroare de bec ars. Puteti sa imi spuneti si mie va rog cati ohmi ar trebui sa aiba rezistorii? O sa pun de 100w, dar de cati ohmi la consumul proiectoarelor de 55W?

Multumesc.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Link către comentariu

Eu pe DRL am pous de 33 si nu am eroare.

La tine ar trebui calculate rezistentele: vezi cat consuma iun bec , masori curentul, vezi cat consuma unu becoled si masori curentul. calculezi rezistenta astefel ca consume diferenta de curent, si apoi vezi cam la ce putere sa fie sa nu se distruga, dar pe la 100W e ok.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!