Jump to content

Difuzoare Golf3/Vento

tune
 Share

Postare recomandată

@ cosmin_golf sunt legate intai la tweetere in bord si coboara aceleasi legaturi la boxele din usi fata. Asta prima iesire. La a doua se duc direct la boxele spate. Daca se observa pe tweeter este montat un filtru (condensator etc) acel montaj face posibila continuitatea semnalului cass>>tweeter>>boxa usa. Fara acel montaj ar fi doar o legare in paralel a boxelor. Chiar cablurile originale sunt asa: cass>>tweeter mufa mice cu 2 pini si alta mufa iese din tweeter si coboara in usa se vad in poza cele doua mufe si culorile cablurilor.

P.S.

Si ca sa nu inceapa intrebarile ce culori au cablurile si cum se leaga am pus si un pdf.

post-14771-1231360868_thumb.jpg

VW_Wiring_Radio.pdf

Modificat de CVA G3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DEY_tm

53

• taz21

52

• phun

42

• sonnic53

35

Top Posters In This Topic

Posted Images

firele pentru boxele din spate nu sunt trase. o sa trebuiasca sa la puneti voi cand montati boxele. merg foarte bine puse prin pragul din dreapta.

asa cum a spus si taz nu cred k o sa reusesti. la mine sunt prinse direct de placa de tapiterie.

Modificat de floss
Link către comentariu

CVA G3 alea din bord sunt twitere???? :wub: nu stiam...asa au pus ei acu 15 ani?

totusi...dupa cum ai zis tu,boxele pe fata(4 la numar ,)corespunde unei iesiri....e corect?si cele din spate(2 la numar)altei iesir(adica a celei de-a doua..)se poate monta pe o iesire 4 boxe????

Modificat de cosmin_golf
Link către comentariu

iar daca pui un twiter si o boxa din usa,pe acelasi fir,asta nu ar trebui sa insemne o iesire?

intreb doar...nu sunt un expert,dar nici novice,va intreb pe voi.. :wub:

Modificat de cosmin_golf
Link către comentariu

taz 21, am low buget, vreau boxe ceva de entry level, dar totusi cu anumita calitati....deci ce stiti despre SAL , ca despre celalalte am mai auzit ceva.

P.S azi am fost la mediagalaxy si boxele enumerate sunt pana in 100RON

Link către comentariu

Eu sincer am avut si am Sal,am niste boxe de podea care suna exagerat de bine..ma mir ca sunt Sal,si am avut in masina niste XPro pe 3 cai care sunau f bine comparativ cu pretul.si acu vreau sa-mi iau iar vreo 4 difuzoare auto de la Sal din seria Xpro cel mai probabil.Parerea mea,in schimb au unele woofere nu chiar atat de reusite.

Modificat de Nomood
Link către comentariu

Da, acelea sunt tweetere... si da, vw/nemtii acu 15 ani erau mai evoluati decat noi (offtopic: care aveam doar un difuzor la tv)

Dupa cum se vede si in pdf wiring radio:

C+D reprezinta iesirea (una = + si -) pt Boxele Dreapta Fata

E+F reprezinta iesirea pt Boxele Stanga Fata ( a doua iesire Fata)

A+B = spate dreapta (a treia iesire)

G+H = spate stanga (a patra iesire)

Multi fac confuzie vis-a-vis de acest termen iesire, luam in calcul 4 iesiri distincte stanga fata/ dreapta fata/ stanga spate/ dreapta spate cu cate 2 fire fiecare. Greseala apare cand luam ca natural sunetul stereo (de vreo 15 ani incoace) si spunem doar iesire fata/spate.

Asa cum am spus mai sus acel tweeter se conecteaza in paralel (atentie la polaritate) cu inca o boxa (bass sau mediejoasa)... cea care este montata in usa. (aceasta explicatie mi-a fost data de un coleg forumist). Cablurile originale exact asa aveau traseul de la cass la tw si de la tw in usa fata. Tweeterul il recunosti usor avand acel condensator pe el.

Cum arata un adaptor iso si legaturile cass-iso (poze).

http://www.vwgolf-info.nl/mk3/web/handleid...d%20systeem.pdf

post-14771-1231380308_thumb.jpg

post-14771-1231380325_thumb.jpg

Modificat de CVA G3
Link către comentariu

@Hunior- ar trebui sa le asculti pe toate si vezi care iti plac mai mult. Eu vroiam sa-ti recomand un sistem si de aceea te-am intrebat de buget.

Link către comentariu

Tu cam ce sistem ai recomanda taz21 ?

Link către comentariu

Un sistem de difuzoare de 16.5- adica dif., tweeter, crossover.

Firma producatoare dupa posibilitati.

Link către comentariu

Da un link sau mai multe cu sistemele care ti se par bune pentru golfurile noastre cu preturi mai mari si mai mici asa pentru fiecare. Spre exemplu pentru un Blaupunkt Acapulco MP54 ...

Modificat de BogdanBlaa
Link către comentariu

ma bate gandu' sa scot folia dintre usa de metal si capacul de usa ca sa faca boxa rezonanta in incinta usii, am niste boxe mai puternice pe fata (antreneaza un volum mare de aer) si daca am folia pusa nu are unde sa faca rezonata, ca magnetul lor e asa mare ca imi ocupa toata gaura aia acolo unde sta boxa.

Poate sa afecteze cu ceva ca scot folia aia, ca rol de izolare fonica sigur nu are.

E cineva care a scos folia aia si a vazut vreo diferenta, are vreun efect ceva?

Link către comentariu

CVA G3...mersi de lamuriri.acu m-am edificat.mersi. :))

Link către comentariu

Asa cum zice Taz,incearca sa le asculti pe cele pe care crezi tu ca merita si da-ti cu parerea.

Bafta

Link către comentariu

Wizard nu scoate folia... e o protectie pt apa si condens.

Link către comentariu

Poti sa o inlocuiesti cu o folie insonorizanta de calitate...astfel se vor auzi mult mai bine difuzoarele,bassi mai profunzi si mai putin zgomot din exterior.Problema e costul foliei...

Link către comentariu

i-as pune o folie mai buna, dar am nevoie de o incinta de rezonanta, cand bate bass-ul simt aer cu presiune pe la toate imbinarile pentru ca e locul prea mic... Cred ca o sa decupez folia doar in jurul boxei si o lipesc acolo in cerc, cat sa bata boxa in cutia usii

Link către comentariu

De curiozitate ce difuzoare ai?

Si eu am taiat folia in dreptul magnetului.

Link către comentariu

boxe Boschmann XLR 6639s, 130ron. Aveam optiunea sa iau ceva de "firma" sony, pioneer etc. la aceeasi bani dar m-am luat dupa ureche, si astea s-au dovedit mult superioare (modelelor asemanatoare la pret).

Au un magnet mare si puternic si o cursa a membranei foarte lunga, reproduc bass-ul la frecvente joase foarte bine, tocmai d'asta caut sa fac cumva sa am o incinta pe masura.

Sper sa fie si fiabile, asta ramane de vazut...

post-14665-1231449175_thumb.png

Link către comentariu

:icon_thumright: O alegere foarte buna, eu am pe dacie difuzoarele astea, in usile din fata, datorita lor nu mai pot deschide geamul decat pana la jumate :lol: si credema ca duc mult, de aproape trei ani de zile(parca) si-au facut treaba cum trebuie(sau nu, avand in vedere ca usile imi trepideaza de la toate incheieturile), chiar ma gandeam sa le mut pe golf, dar mai astept sa se incalzeasca.

BAFTA!

Modificat de f@ne_tm
Link către comentariu

Cum desfac capacul la difuzoarele din usile din spate? Vreau sa stiu daca am sau nu difuzoare la portierele spate.

La spatele casetofonului in afara de alimentare mai am doar 5 fire. Al 5 -lea chiar ca inteleg de unde e.

Link către comentariu

capacele ies usor daca ai o surubelnita. dar te uiti atent la ele, daca eplasa ai difuzor daca e forma plasei nu ai difuzor.

Link către comentariu

are cineva capacele originale ca eu am de la sony si vreau si eu originale

cine are rog si eu sa puna o poza cu ele, scuze de la boxele din fata sper

ca nu va suparati ca va cer si eu o poza :blink:

Link către comentariu

salutare

am o rugaminte

am si eu un golf 3 din 94...etc

vreau sa montez difurile in usile din spate

am cd player sony explode cu difuri tot sony explode

rog ami exoplica etapele de montare(cu tot cu trasul firelor de la cas pana la locasurile de la usi)

cum si ce trbuie demontat de la cas pana la locul difuzoarelor?

Foarte multumesc !

Link către comentariu

capacele ies usor daca ai o surubelnita. dar te uiti atent la ele, daca eplasa ai difuzor daca e forma plasei nu ai difuzor.

salut!

am eu o surubelnita! :( , dar si o alta intrebare: pot sa montez boxele daca scot doar plasa, sau trebuie sa dau jos toata fata?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!