Jump to content

Autostrazi UNGARIA

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

• 4 months later...
  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Roger

7

• Mama Omide

5

• wts

5

• Sh0by

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

S-a deschis M3 complet pina la Debrecen (se numeste M35 pe portiunea pina la Debrecen de unde s-a dat in folosinta acum)

Cum se poate ajunge in Oradea:

1. se merge pe M3 pina cind se termina.

2. se ajunge in drumul Debrecen - Budapesta (drumul 4), unde se poate face doar stinga sau dreapta

3. se face stinga acolo, spre Debrecen

4. se merge pe drumul ala cam 8 km, pina cind se ia dreapta spre Szeged si Beretiyufalo (sau cum se scrie)

5. acel drum duce in apropiere de podul peste linia de tren (cam la 400m), care e la 1 km de iesirea din Debrecen

In acest fel se evita complet centrul Debrecen.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Am auzit ca nu te lasa sa intri in Ungaria si Austria iarna fara cauciucuri de iarna si lopetica si sacut de nisip.Asa e?!

Link către comentariu

Da, este adevarat. Am auzit si eu la TV acest lucru, dar fara sacul de nisip :).

Somebody, multam, cu toate ca n-o sa ajung niciodata in oradea. Aradul e mult mai aproape. Sunt curios daca stii cumva cand o sa prelungeasca stimabilii unguri autostrada pana la Nagylac. Drumul ala national dintre Nagylac si Kecskemet ma sperie. Era sa fiu maturat de sosea. De-o parte si de alta a soselei exista piloni de otel, cam la 1,5 m lateral de drum. Se circula pe-acolo mai nasol decat pe Culoarul Muresului. Macar acolo ai unde sa te bagi.

Link către comentariu

Ungurii NU o sa prelungeasca autostrada pt ca nu au cu ce sa o lege la noi.

Link către comentariu

..pt ca suntem noi tampiti si facem autostrada catre Oradea. si ei o duc catre Belgrad atunci.

deja la capatul autostrazii din ungaria scrie catre inainte: belgrad, si pt Buc..iesire de pe autostrada!

cel mai circulat drum catre iesirea din tara e pe la Arad-Nadlac, dar ai nostrii o fac pe la Oradea, si e si mai lung. si nici nu o unim cu ungurii. dar asta e, asa suntem noi. :angry:

Link către comentariu

Guest somebody
..pt ca suntem noi tampiti si facem autostrada catre Oradea.

Pentru ca interesele cele mai mari sint in zona Cluj - Tirgu-Mures... :) Interesele celor din vest, cei cu bani am vrut sa spun. Dar ai inteles oricum. Iar noi TREBUIE sa facem asa cum spun cei ce dau banul. Asa ca... :)

Link către comentariu

din pacate traim intr-o tara in care "comisionul" dicteaza. In maxim 2 ani va incepe constructia autostrazii Nadlac Arad Timisoara Lugoj Deva...

Dupa cum se vede tot datorita intereselor se face un moc ocol intre Arad si Deva.

Referitor la "tovarasii" din ungaria, sunt cei mai "flamanzi" din cati am vazut pana acum - iarna trecuta am luat o amenda pt ca nu aveam lanturi desi cauciucurile de iarna erau noi si nu exista un fir de zapada. De obicei se mai cere tot ce este dorit si la noi acum (trusa medicala, triunghi, vesta, stingator, cauciucuri iarna si bineinteles lanturi; nu uitati de farurile aprinse).

Link către comentariu

Am venit alaltaieri de pe ruta Praga-Viena-Budapesta-Bucuresti... Nici la dus, nici la intors, la nici una din vame (din RO am iesit pe la Turnu si am intrat pe la Nadlac), nu am fost intrebat de lopatica, lanturi sau cauciucuri (desi le aveam pe toate OK pt ca auzisem si eu de probleme daca nu le ai). O singura schimbare dupa intrarea in UE, la granita noastra, vamesul ungur era langa cel roman in zona romana (nu mai stateau fiecare la "casuta" lui separati de acel "no-man's-land") si ne-au cerut pasapoartele, s-au uitat amandoi la ele...politicosi, zambitori, ne-au urat drum bun, etc. Max 1 minut am stat acolo. Cam la fel si la celelalte granite si la dus si la intors.

Link către comentariu

Am venit alaltaieri de pe ruta Praga-Viena-Budapesta-Bucuresti... vamesul ungur era langa cel roman in zona romana (nu mai stateau fiecare la "casuta" lui separati de acel "no-man's-land") si ne-au cerut pasapoartele, s-au uitat amandoi la ele...politicosi, zambitori, ne-au urat drum bun, etc. Max 1 minut am stat acolo. Cam la fel si la celelalte granite si la dus si la intors.

Pasapoartele??? Pai nu era vorba ca de acum iesim cu buletinul ???

Link către comentariu

Pasapoartele??? Pai nu era vorba ca de acum iesim cu buletinul ???

Si eu am intrat in tara pe la Nadlac pe 5 ian. si a fost super-Ok, chiar daca tot cu pasaportul. Cam 10 min cu totul, la o coada de vreo 5-6 masini.

Nu am incercat cu buletinul, dar cred ca nu ar fi fost o problema - un cunoscut a iesit din tara (la Otopeni) cu buletinul, dar pentru ca isi uitase pasaportul, pe care totusi i-l cerusera politistii de frontiera, dar nu facusera caz...

Si acum ontopic: am fost cam neplacut surprins (dar e doar vina autoritatlor noastre care nu s-au ocupat de autostrazi si drumuri, si de legatura lor cu Ungaria) cand am vazut ca inainte de Szeged, autostrada continua direct spre Belgrad, iar pentru Romania, intai fireste ca iesi pe o bretea ingusta, apoi te indepartezi de autostrada pe dn5-ul lor...

@Rapier: din Budapesta, Garminul meu m-a indrumat spre Debrecen si Oradea... As fi mers pe acolo daca nu ar fi trebuit sa ajung la Deva si cunosc binisor drumul Oradea-Deva (de ocolit, daca vreti o medie mai mare a vitezei). Ce zici de asta?

Link către comentariu

M1 sensul Austria - Budapesta au inceput sa puna cucuvele (aparate foto pentru cei care depasesc viteza de 130km/h) .Eu am luat fro' 2 blitzuri in freza pana sa ma dumiresc despre ce e vorba.Aparatele sunt situate pe linia mediana dintre cele doua sensuri dupa indicatoare cu "Radar Control" si sunt in numar de vreo 5 (aprox).Nu stiu la ce viteza sunt setate ,pe mine unu m-a pozat pe la 138.Mi se pare ca Ungaria are nevoie serioase de fonduri daca au ajuns sa puna cucuvele pe autostrada,in Germania si Austria le gasesti doar pe limitare de viteza.

Link către comentariu

M1 sensul Austria - Budapesta au inceput sa puna cucuvele (aparate foto pentru cei care depasesc viteza de 130km/h) .Eu am luat fro' 2 blitzuri in freza pana sa ma dumiresc despre ce e vorba.

Inainte de a posta de dragul postarii, banuiesc ca ai citit aici... :emthup:

Modificat de somebody
Link către comentariu

scuzati-ma domnu' :P evident ca nu am citit altfel nu mai pierdeam timpu' cu bagatu' in seama.Mai numarati-le poate ies 5 de data asta.Sau le mai numar io poate ies 3. :)

la lista dvs mai adaugati si cucuveaua de la iesire A25(Passau De) si intrarea pe A1 pe Linz exact dupa pod pe stanga limitare 100.

si la intrarea/iesirea pe centura Vienei A1 cu A21 pe ambele sensuri -limitare de viteza 100.

Mersi. :)

Link către comentariu

Stimati domni...este inutil sa semnalati "cucuvelele"....(ce metaforic..) nici dracu nu o sa le tina minte.

Cine are MioMap le pune dandu-le jos de pe net si dupa aia cu PoiEdit si GATA!

Link către comentariu

• 4 months later...

Baieti sititi ceva sigur despre M3,pana unde a ajuns,stiu ca e gata centura la Niyregyhaza dar de acolo pana la Polgar e gata ????

Link către comentariu

• 3 weeks later...

A ajuns pana la Debrecen la intalnirea cu nationalul 4.

Dan

Link către comentariu

Baieti sititi ceva sigur despre M3,pana unde a ajuns,stiu ca e gata centura la Niyregyhaza dar de acolo pana la Polgar e gata ????
A ajuns pana la Debrecen la intalnirea cu nationalul 4.

Dan

Se pare ca nu am fost inteles... Pe mine ma intereseaza spre Nyiregyhaza,spre granita cu Ucraina pentru ca intru in tara pe la Satu Mare. Stie cineva ceva despre bucata asta ??? Eu stiu ca e gata centura la Nyiregyhaza dar de acolo pana la Polgar e gata ???? Si de la Nyiregyhaza spre Ucraina(spre est) s-a mai facut ceva ????

Link către comentariu

Gasesti aici toate informatiile legate de autobenzile din Ungaria!

Link către comentariu

Guest somebody

Acum 4 saptamini nu era facuta legatura cu M3, doar M35 era gata (spre Debrecen). Vineri merg iar spre tara si daca va fi aglomerat (multe TIR-uri si camioane) voi merge pe M3 si atunci iti pot spune. Daca drumul 4 nu e aglomerat, atunci nu merg pe M3.

Link către comentariu

• 2 months later...

Am multe cunostiinte ce nu cunosc drumurile din tara vecina. Pentru majoritatea exista doar M5 de la Szeged, dar daca esti din Moldova sau zona estica a Ardealului, nu e o varianta buna, din cauza infernului de pe Brasov - Sibiu - Arad.

Asadar, ma gandesc ca e util sa stiti ca M3 a fost prelungit pana la Debrecen (M35, utilizabil din decembrie 2006), respectiv Nyiregyhaza (utiliziabil de azi 31 august 2007). Ambele sunt rute rapide si mai putin aglomerate decat M5. Singurul dezavantaj: legatura cu M1 si M7, ce duc spre Viena, respecitv Balaton / Croatia. Poti sa te incumeti sa treci pe M0 prin satele dinaintea Budapestei, dar nu recomand ruta. Mai ales ca si M0 e aglomerat si incet. Plus multe accidente. Un GPS te va trimite pe Hungaria korut, cel mai mare semicerc din Budapesta, insa va recomand sa treceti prin centru: Hosok tere (piata Eroilor) - Andrassy ut - Erzsebet hid (podul Elisabeta, cel alb) - M1/7. Daca iti planifici ruta sa ajungi dupa orele de varf, atunci e mult mai rapid pe aici.

Daca aflu noutati, va mai comunic.

Calatorie placuta!

Link către comentariu

• 1 month later...

In Budapesta pt a trece de pe M3 pe M1 recomand Hungaria Koerut (nu intreg pentru ca foarte aproape de iesire te trimite pe M0 si ocolesti foarte mult degeaba),Thoekoely Ut,Joszef Koerut,Petoefi Hid,Budaoersi si M1

Link către comentariu

• 4 weeks later...

apropo de a fi in conformitate cu cerintele austriecilor pentru a le tranzita tarisoara:

http://driving.drive-alive.co.uk/driving-in-austria.htm

sau :

Road Traffic

Traffic regulations

The legal driving age in Austria is 18 years. Foreign visitors require an international driver’s license. All vehicle owners have to carry liability car insurance. Border-crossing trips require additional insurance. It is required by law to wear seat belts and to carry an emergency triangle and a first aid kit in the vehicle.

Traffic regulations in Austria are similar to those in other European countries. Traffic travels on the right-hand side. The speed limit for cars is 100 km/h (60 mph) on cross-country highways, 130 km/h (80 mph) on freeways, 50 km/h (30 mph) in city zones and towns. Trucks are not permitted to travel during certain hours.

All Austrian freeways are toll roads and require a valid permit. A permit sticker (Vignette) can be purchased at gas stations, newspaper and cigarette shops (Tabak Trafik), post offices, etc. for different lengths of use.

The legal blood alcohol limit is 0.5‰. Fines are imposed for violations. Levels above 0.8‰, in case of an accident under the influence or a repeat offense, will result in the driver’s license being temporarily confiscated.

Gas stations sell lead-free gasoline, super lead-free and diesel. Most gas stations are self service and accept ATM cards and credit cards.

Winter tires (snow chains in higher altitudes) are necessary for driving in winter. Traffic information and road conditions are available in German by calling the Auto Club (OEAMTC) hotline daily from 6:00am to 8:00pm. T: (+43) (0) 1 711 997.

Time-restricted parking in city areas is often marked in blue curb paint and allows for parking up to two hours (exception: in Vienna, parking is restricted in the entire inner city area even in unmarked spots). City parking is generally paid parking only. Parking coupons can be purchased at newspaper and cigarette shops (Tabak Trafik), in banks and selected gas stations and have to be displayed in the car window.

Modificat de alexroy
Link către comentariu

• 1 month later...

pe nici unul din topicurile pe care le-am citit despre Austria , aici si pe alte forumuri nu zicea cineva cum ca a fost intrebat de permis international.

are cineva?

i-a fost cerut?sau asta al nostru e "internationalul", pt ca , desi pe el nu scrie, eu am condus cu el in strainatate masini inchiriate fara nici o problema!

detectorul stiu ca e ilegal, si de folosit, si de detinut.cine are, ce a facut cu el?l-a lasat acasa?

multumesc!

Modificat de doctorul
Link către comentariu

Detectorul il pui si tu undeva in portbagaj undeva. Nu se apuca nimeni sa caute in bagaje sau prin masina sa vada daca nu ai detector.

Cat despre permisul international, varianta romaneasca de permis este valabila international asa ca nu mai este necesar alt permis (cum era pe vremuri).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!