Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Confirm, in ultimii ani preturile in Bulgaria au mai crescut, atat la cazare cat si la distractii. Oricum, este mai bine ca in Romania (din pacate).

Calculele de mai sus sunt relative - sunt influentate de prea multe variabile pentru a putea face afirmatii obiective. De exemplu aceeasi masa de pranz pentru cineva poate fi satioasa pentru altcineva total neindestulatoare...

Anul viitor voi cauta din timp in Obzor, Nessebar sau Sozopol, un hotel mai mic/motel de 3-4 stele, unde sa am parcare, aer conditionat, lcd (sa conectez tableta prin hdmi), plita electrica, frigider... Fara masa. Sunt o multime de terase unde preturile sunt mai bune ca la noi si unde se mananca foarte bine. Nu mai vreau sa fiu legat de programul mesei...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zici tu? Si cam cat ar fi trebuit sa cheltuim in opinia ta?

Fiecare cat vrea colegu' dar eu nu as arunca banii respectivi pe 3 zile de plaja.

Nu poti spune ca ai avut 5 zile cand cazarea o faci in ziua in care mergi dupa-amiaza, si cel mult iti faci un dus dupa ce mananci de pranz + ceva plaja dupa ora 17.

Asa ca sa orbecai noaptea pe drum si sa ajungi dimineata obosit si transpirat-nemancat, apoi sa stai o zi cu bagajele in masina pe unde apuci pana faci check-in...e alegerea fiecaruia dar eu nu vad asa un sejur de odihna.

In plus cand esti cu familie si copil mic iese din discutie total varianta aceasta.

Asadar pentru 3 zile pline de plaja intre cele 4 nopti sa dai o caruta de bani, nu merita dupa cum am zis.

Chiar daca as avea banii respectivi ca sa-i arunc ( fara sa tinem cont de faptul ca e cam un salariu jumatate mediu din tara ) nu as merge in BG !

As alege o destinatie mai buna.

In plus pe la castravetari mai apar din cand in cand ceva atentate, bombe...una proaspata de azi: http://www.rtv.net/explozie-la-sunny-beach-o-bomba-artizanala-a-fost-detonata-video_90204.html

La noi cu toata tigania noastra, nu au fost... si nici toxinfectie nu am facut in peste 35 de ani de litoral.

Daca ar intelege unii patroni de hotel ca si la noi poti oferi la 3 stele un all-inclusive la pret mai bun ca la vecini, clienti ar fi destui.

Cine vrea lux nu are decat sa caute dar exact clasa de mijloc a serviciilor lipseste din tara noastra.

Exista clasa de sus cu preturi de Ibiza si clasa de hotele nemodernizate pentru masele largi si care nu merita banii ceruti ( doar pe cazare ) nici pe departe.

Nu tinem sus si tare ca suntem nationalisti, avem destule belele care-ti fac un calvar concediul: de la hotii care administreaza nisipul si in loc sa ai de la hotel rezervare civilizata la sezlong, masuta, umbrela tre sa cauti la mama zmeului portiune libera de panaramele lor ; la lipsa conditiilor in hotele, la lipsa unor restaurante civilizate ale hotelurilor ( multe intrate in paragina dupa nea Nicu ) la conditiile slabe de pe plaje, la lipsa unor locuri de distractie adevarata ( ma refer la terenuri de sport, minigolf, gradini de vara, bowling, parcuri pentru copii...etc - si nu cluburi de fitze si spart bani, terase imputite si neingrijite...etc ) la galagia omniprezenta...etc...etc

Toate acestea m-au facut sa evit in ultimii 2 ani litoralul, desi mi-e dor de apa marii negre.

Pur si simplu nu imi permit sa-mi fac nervi pe banii mei.

Link către comentariu

LE: apropo de piscine, calitatea apei in piscinele de la Garden of Eden (unde am fost) este extraordinara, apa era extrem de clara si curata, era verificata (am vazut eu oameni luand mostre), nu se simtea miros de clor (probabil foloseau ceva substante inodore), erau din cele gen inifinity-pool, care dadeau mereu peste margine si se filtrau permament - cele din Romania care stau acolo fara sa se miste apa sunt un focar de bacterii - este un aspect important mai ales pentru familiile cu copii, am auzit de din Romania anul asta s-au intors o multime de copii cu viroze in gat tocmai de la apa din piscine - la Vox Maris erau 2 piscine mari si una de copii (separat) care era necuratata si apa arata infiorator de tulbure, desi era cu autocuratare

Eu inca tot nu am reusit sa inteleg care ii smecheria sau legatura intre piscina si litoral? Adica la mare ma duc pentru apa marii si nisip. Pentru asta imi i-au sezlongul in primul rand aproape de apa, si nici nu am stress cu copii. Sa conduc 2000 km sa fac baie in piscina mi se pare aiurea. Bazine/piscine gasesc si acasa la 20 de minute.

Sent from my GT-I9100

Link către comentariu

La noi cu toata tigania noastra, nu au fost... si nici toxinfectie nu am facut in peste 35 de ani de litoral.

stai linistit... depinde si de organismul fiecaruia... eu am avut astfel de experiente, cu fetita mea.... inclusiv la hotel de 5 stele, in Bulgaria....

s-a intamplat si la noi, se intampla si la Bulgari... asa e traditia.... din pacate.

Altfel - fiecare cu bucuriile lui... unii la piscine, altii direct pe plaja... mai bine e sa le ai pe amandoua, sa ai de unde alege.

Link către comentariu

LE: apropo de piscine, calitatea apei in piscinele de la Garden of Eden (unde am fost) este extraordinara, apa era extrem de clara si curata, era verificata (am vazut eu oameni luand mostre), nu se simtea miros de clor (probabil foloseau ceva substante inodore), erau din cele gen inifinity-pool, care dadeau mereu peste margine si se filtrau permament - cele din Romania care stau acolo fara sa se miste apa sunt un focar de bacterii - este un aspect important mai ales pentru familiile cu copii, am auzit de din Romania anul asta s-au intors o multime de copii cu viroze in gat tocmai de la apa din piscine - la Vox Maris erau 2 piscine mari si una de copii (separat) care era necuratata si apa arata infiorator de tulbure, desi era cu autocuratare

Eu inca tot nu am reusit sa inteleg care ii smecheria sau legatura intre piscina si litoral? Adica la mare ma duc pentru apa marii si nisip. Pentru asta imi i-au sezlongul in primul rand aproape de apa, si nici nu am stress cu copii. Sa conduc 2000 km sa fac baie in piscina mi se pare aiurea. Bazine/piscine gasesc si acasa la 20 de minute.

Sent from my GT-I9100

Agree !

Sau mergi in Felix bai mai aproape de tine...eu de 3 ani am mers acolo in loc sa merg pe litoral.

Au fost conditii foarte bune acolo si preturi decente.

Link către comentariu

da, frumos acolo.... doar ca faci mai bine de 8 ore pana ajungi, nu ?

la anul vreau sa mai bag si eu o tura pe acolo...

Link către comentariu

Salut. Aveti idee ce program are ghereta care elibereaza rovigneta pt Bulgaria(cea de la Vama Veche)? Este deschisa non stop?

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Oricat de patrioti am fi...trebuie sa recunoasten ca la bulgari este mai bine...cel putin eu asta am vazut...

Este al doilea an cand imi fac concediul la ei...primul in Albena...acum in Sunny Beach...si pot afirma ca aleg Bulgaria pur si simplu din comoditate...e mai simplu sa dai banu inainte si sa te duci acolo si sa ai de toate...de la cazare pana la desert...platesti la inceput...dupa care mai scoti bani doar pentru fitze...ca necesarul..cazare...mancare..bautura le-ai platit deja...

Cat despre am stat la 4** si conditii de 2**...e cu dus intors...v-ati gandit ca sunt unii care dau rewiev-uri dastea numai ca poate musca cativa si prinde el loc data viitoare?:))

Eu pentru Hotel Evrika..unde a fost destul de ok...abia am prins bilete in februarie...pentru inceputul lui iulie...deci e si asta o strategie :))

Am platit 700e plus 300ron motorina si taxe de drum...dar chiar nu am avut ce comenta...cazare curata...camera mare...mancare din belsug...variata...si daca se servea ceva...si te gandeai ca ar merge nu stiu ce...un sos...o chestie la felu ala...90% aveai sanse sa gasesti...acces la piscina...2 chiar...mini wather parc...plaja curata...baruri peste tot...adica chiar nu am avut ce comenta super multumit

Anul trecut...cand am venit din concediu..din Albena...am oprit si la noi...si ce credeti...la noi era plaja plina de buldozere..se construia...deci la noi se construia ce la aia functiona de nu stiu cat timp...

Nu spun ca nu avem o tara frumoasa...care merita vizitata...dar parerea mea...munte la noi...mare la altii :)

Link către comentariu

da, frumos acolo.... doar ca faci mai bine de 8 ore pana ajungi, nu ?

la anul vreau sa mai bag si eu o tura pe acolo...

E cam off-topic dar,

Eu am facut cateva zile..:) cu transalpina, apuseni, opriri, cazare la cumnata....

Desigur pe direct e greu sa faci intr-o zi pe la noi 600 de km ( superobositor si enervant )

Iti recomand min 2 zile ca sa mergi lejer si comod. Oprire unde vrei dar in munti sa fie.

Link către comentariu

Anul acesta am observat si eu ca la Byala, unde merg a treia oara, au cam lasat steagul in jos.

De ce merg acolo ?

Am si piscina si mare. Pentru cine intreaba, marea e la cativa metri de piscina, deci aerosoli facem oricum. SI sunt momente cand nu am chef sa merg pana la mare, mai ales ca sunt de urcat/coborat niste scari, sau marea poate fi dupa furtuna, usor murdara sau vreau sa lenevesc la umbra si sa-mi supraveghez copiii de pe sezlong. Langa pool bar.

Evident ca nu ma duc pentru piscina la mare, ci pentru faptul ca 90% voi prinde vreme buna, calda, INCLUSIV noaptea.

Nu vorbesc de utilitatea all inclusiv-ului pentru familiile cu copii, mai ales din aia mofturosi la mancare. Aici nu accept contrazicere.

Sa mergi pe terasa sa dau o caruta de bani si dupa o juma de ora de asteptare sa constati ca lu ala mic nu-i place.. o iei de la capat ???

Aici am parcare subterana, cum s-a mai spus, sala de fitness, pentru cei interesati, ceva animatori, buni pentru prichindei si alte facilitati.

Daca exista ceva echivalent in Romania, pe bune ca m-as duce acolo.

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

• 2 weeks later...
Salutare,

Din 18 august intentionez sa merg in Sunny Beach prin Vama Veche avand in vedere ca itinial voi sta la mare la noi cateva zile.

Este ok traseul Vama Veche-Kavarna-Varna-Sunny Beach (E87)?

Din ce am citit in post-urile anterioare trebuie sa imi cumpar vigneta (6 Euro/7 zile)  si teoretic ar trebui sa o gasesc chiar dupa ce trec granita, nu?

Pentru intors este ok traseul Sunny Beach -Varna - Shumen - Razgrad - Ruse - Giurgiu  avand in vedere ca sunt din Cluj...

Ca si hotel am ales Hotel Majestic ( cu demipensiune) unde pentru 6 nopti//2 pers am platit 648 de euro (fara transport)...Sper ca am facut un deal bun! O sa revin cu un feedback, dupa ce ma intorc, despre hotel.

Pentru leva este ok sa schimb aici ? Sau pot sa folosesc euro acolo? Cum e mai convenabil?

Multumesc,

Darius

Link către comentariu

Drumul prin vama veche este bun. Atentie la radare. :)

Vigneta o gasesti in vama bulgara pe stanga cum intri.

Daca poti sa cumperi leva din tara cred ca e cea mai buna varianta. Daca nu majoritatea caselor de schimb cumpara si lei.

Cea mai buna cotatie eu am gasit-o in vama bulgara de la vama veche langa supermarketul de pe stanga 1 leu = 0.42 leva.

Despre drumul de intoarcere... Vezi care spune google ca e mai rapid.

Link către comentariu

Ref la traseu : cred ca el mai bun este pe autostrada , catre Constanta -Mangalia si apoi catre Vama Veche ( atat la dus cat si la intors ) .

Vigneta pt Bulgaria : de la chiosc , imediat ce intri in BG ; pret pt 7 zile = 5 eur , fix .

Schimb valutar : nu m-am complicat cu leva din RO , am schimbat in BG , curs 1,90 - 1,92 leva = 1 eur . In multe locatii ( restaurant , benzinarii , ... ) se poate plati si cu cardul .

Link către comentariu

Multumesc de pareri...cred ca cel mai bine e sa merg cu euro la mine si schimb acolo din euro in leva...mai ales ca  vigneta se poate plati in euro...

Link către comentariu

la intors e mai ok pe la Giurgiu, mai ales ca vei merge pe Valea Oltului.

Link către comentariu

poti plati vigneta si in lei, 30 lei, iar casele de schimb din sunny beach cumpara si lei romanesti

Link către comentariu

In Sunny, acum o luna 100 lei = 41 leva, la hotel. 

Link către comentariu

Cel mai convenabil este sa luati cardul cu voi si sa retrageti de la bancomat. Se foloseste cursul Visa / Mastercard / etc. RON/EUR/BGN

Link către comentariu

La sunny beach a fost cineva de curand?

Link către comentariu

o sa merg eu de duminica...cam cat costa un sezlong pe plaja/pers in sunny  beach?

Link către comentariu

Daca si acolo mergi ca sa platesti toate hotiile din RO, degeaba mergi...

Eu ma gandeam ca acolo ai totul inclus si nu mai stai sa te tiganesti cu bronzatii la parcare, plaja...etc.

Daca la ei majoritatea au totul inclus ( cel putin pe ofertele lor ) la noi e exact invers.

Am cautat de mi-au sarit capacele un hotel civilizat unde sa am cazare si masa-pensiune completa.

Cele all in le numeri pe degete !

In loc sa se civilizeze ai nostrii de la bulgari se pare ca s-au stricat ei dupa noi.

Link către comentariu

La cele mai multe daca stai la hotelul in fata caruia este plaja, sunt gratuite.

Cat despre parcare... eu n-am vazut nici un "baiat". Eventual este cu plata. 2 leva/h

Link către comentariu

sezlongul costa 8 leva pe zi, la fel si umbrela

Link către comentariu

• 2 weeks later...

De abia m-am intors daca inca mai oftez dupa Sunny Beach...in special dupa hotelul Majestic...a fost de vis! il recomand!!!Cred ca e cel mai ok din Sunny Beach, nu degeaba e pe primul loc si pe tripadvisor.

Mancarea era super variata , piscinele imense, locuri la sezlong cate vrei, animation team nu te lasa sa te plictisesti (program de la 9-12 cu watergym,polo, volei etc si de la 15-18 iar seara de la 9,30 era program artistic...aveau si miniclub pt copii intre 4-12 ani) ...si cel mai important foarte multi straini : rusi, germani, englezi.

Locul de parcare era pazit si era gratuit...se gaseau destul de multe  pentru ca majoritatea vizitatorilor veneau cu avionul...

Plaja era foarte ok  si cu un nisip  fin si curat cum nu prea mai gasesti. La sezlong pretul intreg era 8 leva /zi/pers  (umbrela era separat tot 8 leva) ... Dar pentru ca eram cazati la Majestic aveam reducere 50%. Oricum doar o alee ne despartea de plaja asa ca puteai sta relaxat si pe sezlongul de la piscina si cand aveai chef puteai da o fuga in mare...Langa sezlong-uri puteai sta si cu prosopul fara nici o problema.

Seara te puteai plimba prin statiune (kebab = 7 leva) , erau multe restaurante,magazine.... preturile pareau sa fie cam cu 10-15% mai mari ca la noi...in magazine gaseai toate marcile de fitze :D de la tricouri  polo (25 leva) la jante,ochelari "Ray Ban" (15 leva)  etc..(toate contrafacute:D)...

Ceea ce mi-a placut e ca daca vrei andrenalina gasesti aici tot felul de chestii pe care sa te "dai" mult mai tari decat pe litoralul romanesc...

Poate ca surprinderea mea placuta  a fost amplificata si de faptul ca inainte sa ajung in Sunny Beach,  am stat o saptamana la Mamaia la hotel Caraiman si atunci am avut termen de comparatie destul de proaspat:).

Link către comentariu

La Hotel Bellevue, mai jos de Majestic, aveau gratuite 2 sezlonguri si o umbrela dar parcarea pe 5 zile a costat 40 leva..........deci, avantaje si dezavantaje. Stie bulgarul cum sa o combine ca sa fie bine  :lol: nu ca romanul nostru, totul pe bani........... 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!