Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Sambata plec la mare la noi si de acolo duminica prin vama veche la Elenite, ca si @rayn (tx for info), nu stiu la intoarcere daca o mai iau pe la noi la mare sau direct prin Bg pe la Shumen, voi vedea la fata locului.

Unde mergi la elenite ?in complexul de vile??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am trecut eu azi.

Acum sunt in Sveti Vlas.

Taxa pod 27lei.

Am intrebat de ce nu e 3euro si a zis ca poate de la 1 august. Mi-a dat bon.

Vigneta platita imediat dupa vama la o benzinărie, 30lei (da am plătit cu lei).

Drumul bun, sunt unele portiuni in lucru, decopertate, dar nu sunt rele, se merge repede.

N-am intalnit nici o Politie.

Am mers pe Schumen-Varna.

Daca sunteti atenti la indicatoare nu aveti nevoie de gps.

Drumuri bune sa aveti.

Sent from my Galaxy Xcover

Link către comentariu

Multumim @bad69, vreme frumoasa sa ai si distractie placuta............maine o iau si eu la "vale" spre Sunny...............

Link către comentariu

Stiam ca vigneta de BG este 5 euro / saptamana (7 zile) ?! Dupa ce intri in BG, la Vama-Veche, pe stanga este "cotetul" cu cel de la drumuri bulgaresti. 

Aici: http://www.vinetka.com/store/index.php?route=product/product&path=35_40_58&product_id=55

Ce golanie si cu taxa de pod la Giurgiu!!!

Link către comentariu

Salutari din Sveti Vlas:) am mers prin Vama Veche pana la urma pentru ca am stat o noapte la noi la mare. Nu am luat vigneta din vama, am incercat la benzinarii dar doar in Varna am gasit la un OMV. Si imediat dupa era o masina de politie cu radar:) Pana la Varna se poate trage tare drumul e bun pe urma incepe ala ingust si in coasta virajat. Medie cca. 65 kmph :( slab de tot

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ce frumoase erau drumurile la bulgari si ce "romanesti" sunt ale noastre!

Taxa pod Ruse-Giurgiu - 2euro (fara coada, mai multi angajati, am platit din mers direct cu o moneda de 2 euro, bonul il aveau pregatit)

Doar de 2 ori am intalnit o masina de politie. Una in mers din sens opus intre Varna si Sunny beach,

alta la intoarcere, oprita pe stanga, dar baietii luasera o pauza pt o racoritoare ca nu erau in masina.

Intre Ruse si Varna drumul era in lucru (bucati decopertate frumos)

La intoarcere, surpriza, 90% era terminat (mai aveau de trasat dungile)

Intre Varna si Sunny beach, drum bun, se circula mai mult in coloana, dar se merge bine, putine localitati pe cei aprox. 88km.

Conditii de cazare bune pt banii dati.

Am fost la Paradise Beach Hotel**** din Sveti Vlas cu bilete luate din februarie printr-o agentie din Pitesti.

Am platit 500 euro (in 3 rate) pt. 6 nopti, apartament (de, familie cu 2 copii)! All inclusive!

Bafta si concedii placute !

Link către comentariu

Salutari de pe A2, a bulgarilor, in OMV spre Shumen (wifi free). Revin dintr-un concediu de 9 nopti in Sveti Vlas - Garden of Eden (al doilea an), recomand cu toata caldura.

Am venit pe Provadia, cum recomandau doua persoane. Eu nu as recomanda acest drum decat celor care au masina de teren si/sau nu au copii. Primii 20km cand iesi din E87 pe 904 e plin de hartoape, s-a trezit cel mic si toata masina topaia, nu poti depasi 100 dwcat pe doua bucati de vreo 10-20km care sunt bune, restul (peste 50%) e drum prost imho, gropi, hartoape. Poate mai bine mai lung (prin Varna) si mai aglomerat dar macar asfaltul e bun.

La dus am mers prin Vama Veche. Din punct de vedere asfalt si usurinta cred ca asa e cel mai bine. Eu m-am oprit si o noapte la noi la mare. Insa la bulgari e mai bine, chiar si Sunny Beach ne depaseste cu ce ofera.

Link către comentariu

Deci drumul mai lung e mai bun :RO flag: adica prin vama veche :icon_thumleft:

Link către comentariu

Ieri am trecut si eu la vecini , din pacate de la eforie pana la vama a fost un cosmar.Un mic uragan/tornada , grindina etc ...in schimb la bulgari dupa 10km de la granita ,a iesit soarele si 2-3 stropi de ploaie.Drumul bun pana la nisipuri.

Link către comentariu

Si eu m-am intors de la BG de ceva vreme, am fost in Sunny Beach, la hotel Bellevue ****, all inclusive, plaja f aproape, chiar langa hotel, mancarea de nota 8 mai ales daca ai copii, nu recomand acest hotel ptr ca sunt minusuri multe cred ca a fost hotel de ** si l-au imbunatatit la ****, extra bed-ul era de fapt o saltea gen relaxa de o persoana pusa pe jos, dusul era construit din gresie (nu cada) cu o perdea din plastic, din 3 lifturi, mergeau decat 2 iar la ora de varf stateai si cate 15-20 min la lift, unii din personalul de serviciu cam gretosi cu romanii ptr ca nemtilor le zambeau de ziceai ca-i gadila cineva pe sub tejghea, nu am vazut pui la masa in 5 zile cat am stat, decat cateva aripioare bagate intr-un orez, numai carne de porc, ficati de porc, ca om in toata firea aveai ce sa mananci dar ptr un copil cam greu sa-i dai mancare gatita sau ficati de porc............  am plecat pe Giugiu-Ruse-Shumen-Aytos, pe ruta asta am ocolit un pic, vreo 30 km din cauza mea ca am setat gps-ul aiurea dar am ajuns f bine, iar la intoarcere am luato pe Provadia-E70-Shumen-Ruse.... drumul a fost k, razuit pe alocuri dar se lucra la el f intens, drumul a fost liber, pe tot drumul am vazut decat o masina de Politie, atat. Una peste alta a fost k, fata de Romania, sunt cum mult deasupra noastra, chiar stiu sa faca turism si bravo lor si cu siguranta ca la anul tot BG voi alege, numai ptr nisipul fin de pe plaja, apa limpede si curata, si ptr linistea de pe plaja (adica nu auzi strigand "ia piatra de calcaie, hai la porumb fiert, etc...") dar voi alege alt hotel sau poate alta statiune. Mai vedem. Bft all si vreme frumoasa celor care vor pleca la Mare. 

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Back... :D

Cam la fel am dat si eu...taxa pod la noi 26ron...vignieta 10 leva si iar taxa pod la intoarcere 4 leva...

La dus am fost pe drumul indicat de Victor...prin Provadia...Dolni chiflik...Byala...Ozbor...Sunny beach...drumul mi s-a parut foarte lung...am mers cu frica sa nu gresesc...indicatoarele nu prea ma ajutau...deci e foarte aiurea sa mergi cu sentimentul....oare o fi asta drumul? :)) deci daca te duci prima data...nu prea recomand :))

La intoarcere...am mers pe varianta lunga prin Varna...alta viata:)) drumul mult mai bun...drum expres...autostrada...mai lung dar mai ok...mergi linistit 110km/h...120km/h...in localitate 60km/h...autostrada 140km/h...nu am avut probleme...

Am venit pe Provadia, cum recomandau doua persoane. Eu nu as recomanda acest drum decat celor care au masina de teren si/sau nu au copii. Primii 20km cand iesi din E87 pe 904 e plin de hartoape, s-a trezit cel mic si toata masina topaia, nu poti depasi 100 dwcat pe doua bucati de vreo 10-20km care sunt bune, restul (peste 50%) e drum prost imho, gropi, hartoape. Poate mai bine mai lung (prin Varna) si mai aglomerat dar macar asfaltul e bun.

Nu ai vrut sa asculti de mine :P

Acum ca suntem 2...poate urmatorul va asculta...si va fi ok...

@Rata...incearca Evrika....este foarte aproape de unde ai stat tu...daca stateai la etaje superioare vedeai la Evrika in curte :D

Modificat de Lawrentzyu_86
Link către comentariu

@Lawrentzyu_86: am stat la et 9 dar pe partea cealalta. Stiu hotelul de care spui, am trecut pe langa el in plimbarile pe faleza sau bazar (ca nu stiu cum sa numesc "nebunia" aia), chiar l-am admirat cat de bine arata de afara. Am zis ca la anul mai incerc si alta statiune, sa vedem. 

Link către comentariu

@Rata...incearca Evrika....este foarte aproape de unde ai stat tu...daca stateai la etaje superioare vedeai la Evrika in curte :D

Am postat impresii de la Evrika aici - am fost a 3-a oara: http://amfostacolo.ro/bulgaria-pareri,4/sunny-beach-slanchev-briag,12,56/club-evrika-ex-riu-evrika,1946/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__40432.htm

Link către comentariu

@Victor: impresiile pe care le-ai postat nu sunt prea bune, si spui ca ai fost de 3 ori.............sincer la Bellevue NU am facut toxiinfectie alimentara, romanii nu tipau sa li se aduca magiun  :lol: , nu am vazut lingand cutitele  :lol: , etc, in schimb romanii cu liota de neamuri si copii dupa ei care plangeau la masa, nu era masa fara tipat de copil roman, cu farfuriile facute "tort" de mancare, pe cand neamtul manca linistit si pleca. Cat despre mancare pot spune ca a fost acceptabila ptr un om matur dar (cum am postat mai sus) ptr copil mai greu gaseai o combinatie de mancare ca sa se sature ptr ca lipsea carnea de pui, numai porc si mancaruri cu carne de porc.......... Eu prefer all inclusive si tot BG o sa aleg si la anul dar sigur voi incerca o statiune mai linistita. Stiu hotelul Evrika, treceam pe langa el si parea k de afara, chiar l-am admirat. 

In general, noi romanii suntem mai galagiosi dar nici cu nemtii nu mi-e rusine, niste porci cand beau, am vazut nemtoaice de 15-18 ani, bete crita, erau 3 fete la o masa pe terasa, stateau de vorba, bineinteles ca le "flamba" privirea si mi-am dat seama ca erau bete si deodata una din ele scoate "vulpea" chiar acolo la masa, celelalte au luato pe brate si au duso la camera si era pana-n h 22...........alta, pe la h 19, cum ma plimbam pe faleza sau talciocul ala, trece o pustoaica pe langa noi, scapa un papuc din mana iar eu cu intentia sa o opresc ma uit dupa ea, nu tinea cararea dreapta, am strigat la ea, dar cine sa auda  :lol: , rupta de beata...........etc..........

Link către comentariu

Avantajul Evrika este dat de toboganele cu apa. Tocmai de aceea am mers din nou anul acesta - fiul meu a fost incantat de ele.

Link către comentariu

Din ce impresii am citit in ultima pagina, s-a stricat rau si Bulgaria asta...

Chiar aveam intentia sa caut ceva pentru 2014 in Albena dar...la loc comanda.

Pai platesti pret de all inclusive la 4* si primesti servicii de 2*, achiti taxe de trecere, bacsis pentru parcare, pasaport de copil la pret enorm, etc...si pe deasupra ai parte de aceasi galagie ca la noi plus ca te mai "pricopsesti" si cu toxinfectie alimentara la plecare...!

Mai bine merg la noi in sudul litoralului, nu mai am atatea frustrari ca am dat o caruta de bani si nu merita, iau mancarea-n portbagaj pentru 3-4 zile si basta.

Si in orice caz iunie sau septembrie cand nu e tigania si hotia de acum...

Mda...

Link către comentariu

Nu e chiar atat de rau, eu am fost 4 nopti in Sunny Beach acum o saptamana, o vacanta platita in luna aprilie si care a costat 565 lei cu mic dejun. Am mai platit 300 lei pentru transport cu masina personala si am mai cheltuit acolo 1360 lei. Ne-am simtit super, singura bila neagra merge catre fotograful de la parasailing care nu ne-a mai dat pozele, cica a scapat cardul in apa, si ne-a promis ca ni le trimite pe mail. Puteti ghici daca am primit ceva pana acum...

In rest...parcarea la hotel a fost gratuita, internet gratuit in lobby-ul hotelului, acces la piscina, pe plaja a fost liniste, nu bubuiala din Costinesti, curatenia in statiune ok, majoritatea vanzatorilor zambitori... Ce sa spun, prefer litoralul bulgaresc decat cel romanesc

Modificat de djpedros
Link către comentariu

Ai cheltuit enorm pe langa pretul dat pe hotel !

22 de milioane pentru doar 4 nopti, in total e un pret foarte mare.

Chiar nu merita.

Link către comentariu

Zici tu? Si cam cat ar fi trebuit sa cheltuim in opinia ta?

Link către comentariu

100eur/zi cazare, mancare, transport, distractie chiar merita .. in Romania dai la fel la conditii mai proaste

nu mai zic cat am dat eu in varf de sezon 9 nopti la 5* suite 50mp + HB + transport + plimbari zilnice cu masina pana in Nessebar/Sunny Beach + restaurante + cumparaturi + minibar :)

nu toti merg in bulgaria pentru low cost gen 300 eur/sejur :)

Link către comentariu

100eur/zi ; eu as zice 125 eur / zi ( 2.200 ron pt 4 nopti )

nu mai zic cat am dat eu ; zi-ne

Link către comentariu

Din cei 1360 lei cheltuiti in statiune, 320 lei au fost pentru parasailing, restul s-au dus pe tot felul de suveniruri, trenulete, triciclete electrice, roller coaster, farfurie zburatoare, cluburi, restaurante. Poate acum bugetul e mai ok ;) Nu cred ca ar trebui sa conteze pentru cineva ca eu am ales sa ma distrez si nu sa merg la low cost, exact cum zicea si colegul codz mai sus

Apropo, daca tot va plac calculele, am cheltuit 60 de euro pe zi, tinand cont ca am ajuns in statiune la ora 9 si am plecat la ora 15, deci pot spune ca am stat 5 zile, nu 4. 

Modificat de djpedros
Link către comentariu

@sarbul, x nopti de cazare inseamna in general x+1 zile ;) eu am stat 9 nopti deci 10 zile (dupa checkout am mai stat doua ore la piscine) si am dat 160eur/zi (2+1 persoane) din care 120eur/noapte (in sezonul de varf, cea mai scumpa perioada, asta este) dar un apartament de 5* imens (30mp living, 20mp dormitor, baie cu cada cu hidromasaj + dus, terasa de 20mp) cu HB (demipensiune pentru 2+1 persoane), restul au fost in principal mesele de pranz, am mancat si la cele 3 restaurante (normal, italian si fish) unde stateam si in Nessebar (super mancare, super sea food), cumparaturi (jucarii, bauturi, dulciuri, suveniruri), benzina dus-intors 800km si inca 100km pe acolo (deci cam 75 eur), plus la bar toata ziua bericica (2,5 leva mica 3,5 leva mare), sucurile pentru copil, cola samd si noaptea ceva bauturica (era 4-6 leva 50ml whisky/gin/campari/tequila samd si 8-11 leva cocktail-urile)

nu este ieftin, dar in Romania este mai mult, am stat o noapte la dus la Vox Maris in Costinesti si o camera era 480 lei si un apartament 800 lei, doar cu mic dejun, calculati cat ar fi fost acolo 9 nopti cu demipensiune la apartament; iar in Turcia si mai mult, si in afara de tot ce vrei in complex si allinclusive in Antalya de exemplu nu prea ai unde sa iesi, decat daca iti iei safari sau rafting (cu cost suplimentar)

daca stiti voi hotel de 4-5 stele pe litoralul romanesc cu demipensiune, camere mari (minim 25mp), piscine (adica cel putin doua si cel putin una macar cu adancime de 60cm pentru copii, si nu una tip cerc de 5 metri in care sa se balaceasca 10 copii in acelasi timp), sub 100eur/noapte, va rog sa-mi spuneti si mie :)

LE: apropo de piscine, calitatea apei in piscinele de la Garden of Eden (unde am fost) este extraordinara, apa era extrem de clara si curata, era verificata (am vazut eu oameni luand mostre), nu se simtea miros de clor (probabil foloseau ceva substante inodore), erau din cele gen inifinity-pool, care dadeau mereu peste margine si se filtrau permament - cele din Romania care stau acolo fara sa se miste apa sunt un focar de bacterii - este un aspect important mai ales pentru familiile cu copii, am auzit de din Romania anul asta s-au intors o multime de copii cu viroze in gat tocmai de la apa din piscine - la Vox Maris erau 2 piscine mari si una de copii (separat) care era necuratata si apa arata infiorator de tulbure, desi era cu autocuratare

LE: alt aspect este ca am avut parcare subterana, pe 3 nivele, masina nu sta in soare si nici riscul de furt nu exista, nu pot hotii sa intre cu platforma in parcarea subterana, masina mea are DSG si frana pe buton, asa ca nu poate fi tractata ci furata doar cu platforma  ;)

Modificat de codz
Link către comentariu

Preturile difera foarte mult, de la hotel la hotel.... conditii... etc.... iar diferentele sunt notabile.

Un hotel care apartine unui lant international, 5 stele... demipensiune... 3 persoane.... chiar poate sa sara de 150 de euro per noapte. Dar conditiile sunt mult peste ce gasesti la noi.

comparativ, anul trecut in Romania, un sejur de 6 nopti, all inclusive, la Phoenicia - sarea de 1100 euro.... parca undeva la 1300 euro....

altfel, exista foarte multe locatii ok in Bulgaria, 3 stele, all inclusive.....6 nopti... si pana in 500 de euro.

Dupa gusturile si buzunarele fiecaruia.... dar oricum, imi pare si mie ca in ultimii ani, s-au mai ridicat preturile.... cele de la hoteluri cu pretentii se pot compara cu cele din Turcia.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!