Jump to content

e-Golf - sfaturi achizitie


Blitz-ar
 Share

Postare recomandată

Salutare!

In 2020 as dori sa achizitionez un E-golf. As avea cateva intrebari pentru posesorii de E-Golf

1. daca merita? Masina va fi special achizitionata petruna naveta Ploiesti- Bucuresti @ 170 km in fiecare zi 

2.  Viteza deplasare autostrada? Cu ce viteza trebuie sa merg pe autostrada pentru a avea un consum decent

3. Cat costa asigurarea auto obligatorie / casco/an

4. Recomandari pentru sectiunea optinale. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate e-Golf nu se mai fabrica asa ca ori va trebui sa te indrepti catre un ID 3, ceea ce nu e deloc rau, ori alta masina. Poti sa te uiti inclusiv la noul e-Up! sau la Citigo e iV care promite range de 240km WLTP fata de cei 220-230km WLTP ai e-Golf-ului dar la un pret de achizitie de ~14-15.000 de euro

170km\zi inseamna ca va trebui sa incarci masina in ambele orase asa ca ar cam trebui sa ai unde sa incarci masina la birou. Si cum in Ploiesti este o singura statie de incarcare rapida sper ca ai unde sa incarci masina acasa sau o statie in apropiere.

Pe autostrada o medie de 100km\h este de preferat pentru un consum decent, la fel ca la o masina cu motor termic. Eu fac drumul catre Ploiesti pe DN1 cu electrica atat pentru ca e mai scurt cat si pentru viteza medie mai mica cu care se merge.

RCA depinde mai mult de istoricul soferului si Casco se calculeaza in functie de pretul de achizitie al masinii, la fel ca la o masina cu motor termic, faptul ca este electrica nu are un impact atat de mare asupra acestor lucruri.

Strict legate de faptul ca masina este electrica nu sunt multe optionale, obligatorii ar fi mufa CCS de incarcare electrica (DC) si scaunele incalzite (poti sa mergi mare parte din primavara\toamna doar cu ele si fara caldura pentru a economisi baterie\range) in rest e la fel ca la o masina normala, in functie de ce simti tu ca ai nevoie si de bugetul tau.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Rave multumesc pentru comment. O sa mai am rabdare sa se construiasca statii de incarcare rapide in Ploiesti (tinand cont ca eu stau la bloc) dupa care voi lua o hotarare.

In ceeace priveste fabricarea E-golf  chiar nu m-am documentat, dar ce pot sa iti spun este ca ieri am primit o oferta de pret pentru e-golf si o perioada de asteptare de 12-14 saptamani pentru configuratia dorita de mine. Din pacate reprezentanta (Pipera) la care am apelat nu are nici un E-Golf disponibil spre vizualizare/test drive in showroom. Insa mi-au propus, citez :" Pot sa va arat insa o masina de client care nu a fost inca livrata; Ma anuntati cand puteti ajunge si vedem daca mai avem vreun E-Golf nelivrat." :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiam.mai sunt cateva locuri libere pentru ID 3 1st, ale caror livrari ar trebui sa inceapa in vara anului viitor. Poti sa iei o masina cu 25-30.000 (cu tot cu prima de la stat) si ofera 420km range WLTP. Nu cred ca e-Golf e mai ieftin de atat si autonomia dubla e destul cat sa incarci in Bucuresti si sa ajungi si in Ploiesti si inapoi in Bucuresti a doua zi, sa incarci la birou sau la plecare si tot asa (banuiesc ca locuiesti in Ploiesti)...

Eu nu stiu daca au oprit productia e-Golf sau nu dar stiu ca nu va exista un e-Golf bazat pe Golf 8, fiind inlocuit cu ID 3.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut. Am facut drive test cu un e-Golf (curios sa vad cum e o electrica) si masina avea range de 130km la -3degC cat au fost de dimineata. Range-ul e: mult, putin, normal? Masina merge super bine si e complet altceva, senzatia e ireala.

Dupa o discutie la reprezentanta, am primit azi o oferta pentru un e-Golf nou comandat de cineva care a ramas nevandut si care vine cu ceva dotari si port CCS la un pret de 18100 euro, dupa toate discounturile si rabla+/rabla (caderea guvernului sper sa nu afecteze programul).

Dar totusi, merita la banii astia? Eu o gandesc ca si masina de oras, dus copii la gradinita si apoi un magazin/parc/mall/acasa, si poate odata la 2 saptamani un drum de 80 km dus-intors. Credeti ca range-ul asta e suficient? De incarcat, am garaj inchis la casa, pe viitor si cu 380V.

Ceva pareri?:) Mai am 2 zile sa ma hotarasc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merita daca faci km. seriosi urban, altfel tine si de alte calcule, totusi nu e o suma de neglijat nu mai luam in calcul devalorizarea.

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dacă merita sau nu e o chestie pur subiectiva... doar tu poți sa zici dacă merita pentru tine sau nu. Ca alternative decente ai avea asa (range la temperaturile astea) :

- e-Up! la 15.000 euro (sau mai ieftin dacă renunti la niște dotări) -  ~150km

- Zoe la 23.000 euro - ~200km

- ID 3 la 26.000 euro - ~300km

Altfel, între 20.000 și 25.000 mai exista și Mini Electric, 208 electric, Corsa Electric, Kona electric și altele, cu range-uri între 150 și 300km. 

Atâta timp cât ai unde sa încarci mașina, și tu ai garaj (trifazic sau nu este irelevant pentru ca exista stații și de 22kW monofazice (e-Golf-ul oricum parca putea maxim 7,6kW AC) , teoretic te interesează range-ul doar să-ți ajungă pentru drumul zilnic, mai ales dacă mai ai o mașină cu care poți face drumurile extra-urbane. Dacă nu ai alta mașina trebuie sa te gândești cât de des ieși din oraș și pe unde; dacă ai o stație de încărcare rapida la destinație și mufă CCS e ok.

Dacă tu ai drum de maxim 80km atunci tot îți ramane o treime de baterie la întoarcere. Și sa nu uitam ca temperaturile astea țin maxim 2 luni din an și odată ce cresc, creste și range-ul mașinii... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru zonele urbane, nu se pune problema statiilor de incarcare, daca ne gandim la retelele Plugshare, e-charge sau chiar retele de benzinarii care deschid asemenea puncte de incarcare.

In plus, autoritatile anunta construirea, cu ajutorul fondurilor europene, a mai multor statii de incarcare pe principalele coridoare de tranzit ale tarii.

Una peste alta, cred ca se anunta perspective bune, masini electrice sa avem....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi de raspunsuri. Am decis si am dat avansul pentru masina, astept acum programul rabla+. M-am convins azi uitandu-ma la un Golf 7 1.0 benzina mai slab dotat care era 18700 euro. Ca si drumuri, de 2 zile nu am facut mai mult de 50 km in fiecare zi deci range-ul e ok. Fiind si in leasing, pe cand termin pot decide sa returnez masina si sa imi iau altceva cu baterie mai mare. Mersi de sfaturj :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut herur

Deci pana la urma cât te a costat mașina cu tot cu tva? 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina inainte de discount a for 34+mii, dar dupa rabla si discountul dealerului, a scazut. Ce am observat e ca exista e-golf cam la fiecare dealer, deci cred ca fiecare dealer are cota-parte. Asa ca poti merge la dealerul tau, intrebi de ID.3 si faci un drive test cu e-Golf. Daca iti place, mai intrebi despre preturi etc si sunt curios daca nu primesti si tu o oferta. Discountul dealerului a fost aproape 6 mii euro! Merita sa incerci pentru ca stocul de e-Golf trebuie vandut inainte de lansarea ID 3. Iar rabla plus apare in 1-2 saptamani.... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poți sa mi spui de la ce dealer ai luat o? mi ar fi mai ușor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cluj Napoca, Autoworld. Am fost prin parcare si alt Golf nu am vazut. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am fost ieri sa vad de preturi la E-UP cu optionalele de care am eu nevoie ies la vreo 13 mii de Euro :). Daca tot am fost pe acolo am intrebat si de E-GOLF, mi-au dat un pret de vreo 23 de mii de Euro :)) . @herur, l-ai luat la pret bun :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa speram ca incepe rabla plus, altfel am facut afacerea doar pe hartie :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Ma bag si eu in seama...

Am avut un e-up din octombrie 2017 luat cu programul... am dat atunci 18k pt ca am vrut ceva dotari... aveam un range intre 60 si 180 km in functie de diferiti factori...

Aparand noul e-up cu baterie dubla si inca mai functionand progarmul rabla + am facut upgrade la ... e-golf. Mai mare, mai premium senzatia si mai spatioasa... in rest ca si masina de oras e mai fain e-upul... e aproape cat un smart de mare...

Dar golful iti da senzatia de stabilitate si siguranta... range e destul mai ales ca m-am descurcat si fara range asa mare si fara infrastructura de acum. Incarcarea era super fast 20 min.... max 30 min... Acum s-a schimbat situatia... incarcam mai rar dar mai mult timp...

Bineinteles ca mai sunt multe de perfectat la masina si mai ales ca e foarte scumpa la ce range ofera si la ce pret au ajuns masinile sh in momentul asta... dar faptul ca primesti 10k + de la stat e primul imbold... apropo la revanzare sunt preturi foarte mici ... scade foarte mult si nici nu se cauta pe piata sh...

Modificat de Kong
notify reminder
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Kong nu mai am oferta ca era tiparita, am doar contractul de leasing :) E modelul de baza cu priza CCS, parbriz incalzit, sistemul media cel cu butoane fizice de 9.2 inch, adaptive cruise control, camera marsarier, jantele alea aero Astana, Car net pt 36 luni. Nu sunt prea pretentios la optiuni, dar ceasuri de bord digitale si pornirea din buton/Keyless entry cred ca sunt o optiune ce trebuia pusa de cine a comandat masina inainte. Sa dai la cheie la o masina electrica mi se pare retrograd, asa desfaci briceagul si dai la "sfert":) Dar sa nu ne blocam in detalii si la pretul asta nu am mai cautat nod in papura. Acum am tot asteptat dupa dealer, dar se misca ardeleneste. Sper dupa Paste o primesc...

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nimic?

Am deja 500 de km facuti printre infectiile cu corona....

Impresia e ca feelingul mai fain ca in up... incarcarea e decent de rapida... managementul bateriei si infotaimantul slabute... sa nu fie in stare sa iti arate procentual capacitatea ramasa... la citygo e mult peste...

Ai in schimb optiunea de a descuia si clanksona din aplicatie... si avariile... pe lanaga cele de pe up... cu climatizarea stationara, managmentul plecarilor si incarcarilor....

Farurile sunt impresionante... i-am tras un tratament ceramic la vopsea... am vazut ca e la moda si detailarul a zis sa pun si folie pe faruri...

autonomia in jur de 260 km cu un plin, dar daca te joci un pic cu sportivitatea pierzi urgent 50 km de la GOM...

Oricum e un pas inainte... mai am si passatul din avatar.. comfortul e undeva similar, parca sta mai bine pe drum golful...doar portbagajul mai mic.. in rest la apartament cam asemanator...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Update: joi cred ca pot ridica masina de la dealer. M-am si pregatit cu OBDeleven, garajul e curat, priza e pregatita, familia e si ea gata sa primeasca noua masina. E prima mea masina luata de noua si mai ales electrica, asa ca e ceva diferit. Pana acum pot zice ca sa iei masina noua presupune rabdare, multa rabdare...Sa trebuiasca sa astept ID3-ul cred ca acum fierbeam, mai ales cu intarzierile astea.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pana la urma cati bani ai mai dat? ca daca ai dat doar 18k ma simt excrocat de dealarul meu...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!