Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

ma ajuta si pe mine cineva cu adrese din berlin de targuri? vreau sa caut niste jante...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

laurentiu, toate targurile din germania sunt la fel : pline de turcaleti, polonezi, rusnaci, masini cu o stare tehnica indoielnica. In general, o masina buna nu apuca sa intre pe poarta targului, si este imediat luata de samsari.Eu am adus masini timp de 6 ani din germania si in tot acest timp nu am cumparat decat 2 masini din targ.

samsari care adauga ceva la pretul masinii si o pun rapid in vanzare.si daca nu ai cum sa fii acolo sambata sau duminica, samsarii cumpara si apoi iti revand tzie luni, marti, miercuri..ei au baietii lor, inclusiv romani, care cauta masina si eventual discuta cu proprietarul sa vada pretul final, apoi vb cu samsarul, primesc si ei cate sute de euro la afacerea asta, pe care ii suporti tot tu, plus pretul de la samsar.

e simplu.daca ai timp si cunosti limba si mai stii si unde sa cauti, cumperi masina si ieftina si buna, la prima mana, chiar cum se lauda toti samsarii, si unii chiar au dreptate..cat despre starea tehnica indoielnica depinde de pretul cerut in targ, de cum se prezinta masina, si cat esti tu dispus sa platesti.poti negocia 10 zile sub pretul limita de unde sa castige toata lumea nu ti-o vinde nimeni.

exemplu..masina costa 6000 la neamt, samsarul cumpara prin intermediar cu banii astia sau chiar mai jos, 5700, ajunge la samsar pretul cu baietii lui 6200, mai pune si el 1500-2000 si pune in vanzare.iti lasa 500 tu te bucuri normal, masina e super ok, merita banul, si toata lumea e fericita.

iar la banii astia ai o masina peste loganul sau sandero lui tari

:frigbaitata:

no offence.

bafta

Link către comentariu

vorba colegului de mai sus

is cam pline targurile de turcaleti ,polaci si alte natii

si jante daca vrei poti cauta si mai aproape in austria sant fime si acolo si la iei mult mai usor pe firma fara tva

si na iesi mai lesne cum sar spune

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buna ziua,

Am cumparat o masina second adusa din Germania si as vrea sa stiu daca am primit toate actele germane la ea.

Am urmatoarele acte:

- Zulassungsbescheinigung Teil 1 - pe care scrie datele noului proprietar si numerele provizorii de Germania pe 1 luna

- Zulassungsbescheinigung Teil 2 - tot aceleasi date plus modelul masinii si codul VIN

- Farzeugbrief - apar datele vechiului proprietar si toate datele masinii

Ma intereseaza daca astea sunt toate actele germane ale masinii, pe care trebuia sa le primesc.

In rest mai am asigurare, factura de Germania, etc, cu astea e in regula.

Merci

Link către comentariu

actele germane,se pare ca sunt OK -talon,cele 2 carti de identitate(model nou si cel vechi),numere germane.

daca masina ai cumparat-o in Romania,iti trebuie act vanzare -cumparare si certificat fiscal de la intermediar.(acea persoana care figureaza in zulassung. 1 si 2 )

Link către comentariu

Din Romania am cumparat masina, da.

Masina a fost luata din Germania pe o firma romaneasca. Am primit de la ei factura cu care au cumparat masina din Germania si mi-au facut o factura de vanzare a masinii de la firma lor catre mine.

Mai am nevoie si de certificat fiscal de la firma care mi-a vandut-o? Ce trebuie sa ateste acest certificat fiscal si unde voi avea nevoie de el?

Link către comentariu

nu ,daca masina ai cumparat-o de la o firma nu sunt probleme.Acel certificat fiscal iti trebuia numai in situatia in care ai fi cumparat de la persoana fizica,

ca si acte ai tot ce-ti trebuie,succese la inmatriculare ,ai sa ai nevoie, cu taxele noi...

Link către comentariu

Buna ziua,

Am cumparat o masina second adusa din Germania si as vrea sa stiu daca am primit toate actele germane la ea.

Am urmatoarele acte:

- Zulassungsbescheinigung Teil 1 - pe care scrie datele noului proprietar si numerele provizorii de Germania pe 1 luna

- Zulassungsbescheinigung Teil 2 - tot aceleasi date plus modelul masinii si codul VIN

- Farzeugbrief - apar datele vechiului proprietar si toate datele masini

Merci

- Zulassungsbescheinigung Teil1-talon germania,care la mine este pe numele meu,(am facut eu actele in DE)

- Zulassungsbescheinigung Teil 2 -CI germania (tipul nou)-la fel este pe numele meu

- Farzeugbrief - CI germania(modelul vechi) pe numele fostului proprietar,mi-a dat-o dar nu foloseste la nimic aici,se ia in considerare modelul nou(de fapt mi s-a spus de acolo ca nu mai e valabila si are o stampila pe ea in acest sens)

Atit am si eu ca acte din Germania .Pentru restul cel mai bine sa te duci la Mi...SRL,vis a vis de biroul inmatriculari de pe Albac.Acolo iti face dosarul complet(si-ti spune si de ce ai nevoie),contra unei sume nesemnificative,da macar nu ai dureri de cap ca te poate respinge cind ajungi la ghiseu(ca n-ai una sau alta);Si ai si mai putin de umblat :icon_thumright:

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Salut videosergiu.

Merci de informatii. In primul rand vreau sa scot numere rosii cat de mult pot...poate poate se mai rezolva ceva cu taxa asta triplata intre timp.

Ca sa scot numere rosii romanesti este mai bine sa apelez tot la "Mi...SRL" ? De ce acte sunt nevoie la CJ pentru ca sa scot numere rosii? Merci.

Link către comentariu

Da,ca iti spun ei tot de ce ai nevoie;eu am calculat si cred ca de fapt comisionul lor in afara de ce oricum trebuia platit era vreo 8 lei parca.Acolo poti plati tot,asigurare,chiar si traduceri fac,la asta nu stiu pretul(eu am tradus la o firma in curtea interioara de la cinema Republica cu 25 RON/act)Da asa sigur nu vei fi intors de la ghiseu pentru lipsa vreunui act.Mai ales ca stai la un rand imens...si cateva ore bune :D

L.E Numere rosii se pot scoate doar pe o luna in prima faza,cu toate taxele costa un milion.Daca expira mai poti scoate de 2 ori platind de fiecare data aceleasi taxe si stand de 2 ori la cozi...Daca-ti convine...mie nu si eu ma grabesc sa inmatriculez pana-n sarbatori daca reusesc.Chiar si cu noua taxa,care vom vedea cum se va rezolva.Citeste ultimele pagini de la acest topic daca inca n-ai facut-o ca te intereseaza daca esti in faza de inmatriculare: http://vwforum.ro/index.php?showto...mp;#entry875499

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

ma ajuta si pe mine cineva cu adrese din berlin de targuri? vreau sa caut niste jante...

daca vorbesti cat de cat germana cand ajungi la berlin cumpara ziarul zweite hand si gasesti acolo tot ce vrei...mi se pare mai simplu asa...parerea mea ;)

Link către comentariu

Care este durata maxima pentru care pot scoate nr provizorii in Germania?

Am inteles ca 90 de zile. M-ar interesa si cat costa.

Vreau sa trag un pic de timp pana se umbla la taxa asta si totusi sa pot circula.

Merci.

Link către comentariu

350-400 euro sujt numerele pe 90 de zile. depinde de unde cumperi asigurarea. Doar ca nule gasesti peste tot, ca si cele de 5, 15 sau 30 de zile.

Modificat de r&d
Link către comentariu

Iesi mai ieftin facind aici numere provizorii(daca vrei sa circuli),poti face timp de 3 luni/100Ron/luna.Doar ca dupa cele trei luni nu mai poti face nimic.In DE nr.pe 2 luni mi-au cerut 250 euro(n-am facut decit /1 luna).Cel mai bine e sa mai astepti sa vezi ce se intimpla cu taxa(daca se va intampla ceva) ca nu se poate stii cit dureaza.Asta e parerea mea,eu asa as face acum.

Link către comentariu

Alexx 22 , am si eu o intrebare ! Esti cumva handler de masini ? Am vazut ca sti foarte multe lucruri !

Sau mai bine zis , de cate ori ai cumparat masini din Germania ?

Link către comentariu

Iesi mai ieftin facind aici numere provizorii(daca vrei sa circuli),poti face timp de 3 luni/100Ron/luna.Doar ca dupa cele trei luni nu mai poti face nimic.In DE nr.pe 2 luni mi-au cerut 250 euro(n-am facut decit /1 luna).Cel mai bine e sa mai astepti sa vezi ce se intimpla cu taxa(daca se va intampla ceva) ca nu se poate stii cit dureaza.Asta e parerea mea,eu asa as face acum.

Stiu, doar ca nu locuiesc in Ro.

Si asa am mari dubii daca s-o inregistrez in Ro sau in Italia. Ce fac astia cu taxa ma scarbeste.

Link către comentariu

Pai daca e vorba de masina din profil,da e cam "piparata" taxa acuma si nu prea merita.Chiar daca se va rezolva in vreun fel mai rezonabil problema taxei(si eu sper asta),va dura cam mult.(precedentul cu taxa din 2007) deci cred ca in 2-3 luni,cit poti astepta cu numere provizorii nu se va rezolva nimic.Asa merg lucrurile pe aici:incet si foarte incet,din pacate.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Pai daca e vorba de masina din profil,da e cam "piparata" taxa acuma si nu prea merita.Chiar daca se va rezolva in vreun fel mai rezonabil problema taxei(si eu sper asta),va dura cam mult.(precedentul cu taxa din 2007) deci cred ca in 2-3 luni,cit poti astepta cu numere provizorii nu se va rezolva nimic.Asa merg lucrurile pe aici:incet si foarte incet,din pacate.

Nu, era vorba de o Honda Type R, 1998 cmc, 215 emisii, vreo 2100 euro taxa.

Passatul intra la vanzare in ianuarie.

Link către comentariu

2100 taxa veche sau noua? :ceuameni: Daca e veche,cea noua e astronomica,daca e cea noua,oricum platesti in plus 1400,ca pare 700x3 deci merita sa incerci ceva...

Link către comentariu

oare tariceanu asta se gandeste numai ca categoria de oameni din care face el parte? ce noroc am avut eu ca am reusit sa-mi inmatriculez repede masina. oricum, merita sa mergi in germania si sa-ti cauti tu masina decat sa ti-o aduca cineva.

Link către comentariu

2100 taxa veche sau noua? :beerchug: Daca e veche,cea noua e astronomica,daca e cea noua,oricum platesti in plus 1400,ca pare 700x3 deci merita sa incerci ceva...

E masina din 2008, deci 2100 ar fi taxa noua.

Concluzia dupa toata prostia asta cu taxa este cea formulata de Vanghelie, un clasic in viata: Astia nici sa fure nu stiu!

Link către comentariu

dupa ce se clarifica cu noua taxa[poate peste cateva luni o va scoate noul guvern...sper],as vrea sa plec si eu pana la nemti sa imi cumpar un Golf 4,dar as vrea sa stiu cam cat ma duce transportu,si daca poti avea incredere in masinile dupa mobile.de si autohauss??

Link către comentariu

Sunt multe de spus despre cumparare masina SH din DE,ar fi simplu daca s-ar putea scrie in cateva randuri...Eu zic sa citesti acest topic,nu neaparat din 2005,de cind a aparut,ca intre timp s-au mai schimbat unele treburi(daca ai timp poti incepe si de atunci) dar daca te uiti incepand din 2008 vei gasi raspuns la toate intrebarile de-a lungul zecilor de posturi.Pina se va reveni asupra taxei vei avea timp suficient sa citesti cam tot ce s-a discutat pe aici.Daca va ramane ceva neelucidat se va gasi cineva sa-ti lamureasca si acea problema;dar ceea ce vrei tu numai asa poti rezolva crede-ma.Succes :frigbaitata:

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Fratilor!

M-am intors cu un Passat din Germania. L-am cumparat pe numele meu si inca are numerele provizoriid e Germania!

Cum fac sa-l trec pe numele lu taica-meu, care e pensionar si care are niste reduceri semnificative la impozit, asigurare??? Ca daca il tin pe numele meu, asigurarea, impozitu casco is mult mai scumpe...

Contract de comodat?

Modificat de eradut
Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!