Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Are cineva idee daca o masina inmatriculata in UE, sa spunem Germania de exemplu, DAR produsa in afara UE, mai este necesara plata taxelor vamale la inmatricularea in RO? Adica un Jeep Cheroke Made in Mexico si inmatriculat in DE mai trebuie achitate alte taxe pt el ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a inmatricula masina in Ro. , cazul tau, trebuie platita doar taxa de prima inmatriculare si atat. Se considera ca importul a fost efectuat in UE (respectiv inmatriculata in De) si nu se mai plateste 10% taxa de import pentru prod. non-UE.

La o masina noua, neinmatriculata in UE, in principiu se plateste 10% din valoarea facturii taxa de import pentru produs non-UE.

Link către comentariu

Salut, acum sunt in Germania (la Munchen) pt. a cumpara o masina pt. sotie, ma intereseaza ceva mic, de oras, gen opel corsa, nissan micra, citroen C2, C3...

- cine cunoaste din experienta autohaus-uri in zona Munchen rog sa-mi zica si mie

eu am plecat din Buc. cu gandul sa am aria de cautare de 200-300 km in jurul Munchen-ului, insa aici am avut surpriza sa vad ca un bilet la tren pana la Frankfurt este in jur de 100 euro, asa ca trebuie sa-mi restrang zona de cautare la max. 100 km de oras, noroc ca stau la fratele meu si nu ma costa cazarea.

Tot in jurul Munchen-ului stie cineva vre-un magazin mai mare cu piese si accesorii auto? gen Augsbur sa zicem...

merci anticipat :)

Link către comentariu

Pai cea mai importanta zona din Munchen este strada Landsberger Strasse. Aceasta se continua cu Bodensee Strasse. Pe o lungime de cca 5km sunt autohausuri unul langa altul. Succes.

In plus cica ar mai fi pe Frankfurter Ring, daca nu ma insel, dar eu nu am ajuns niciodata acolo.

Link către comentariu

Buna. Ceva siteuri de afara cu masini imi puteti da? Stiu ca era un topic dedicat dar nu il gasesc . Daca stie cineva sa dea linku.

Link către comentariu

Pai www.mobile.de si www.autoscout24.de cerd ca sunt cele mai relevante.

Link către comentariu

mobile si autoscout24

autohus merita doar incazul pers juridice care nu platesc pretul cu tva, altfel sunt prea scumpi

Link către comentariu

Salut, sunt total dezamagit de ce am vazut pana acum in Munchen, tocmai ce m-am intors din zona recomandat de mayday14 - (Landsberger si Bodensee strasse) la iesire din Munchen spre Augsburg

Am intrat prin vreo 20 de autohaus-uri, (nu mai spun ca azi a plouat marunt in Munchen aproape toata ziua), toate detinute de turci si cu niste preturi la masini de ramanei masca.

Aveau ff putine euro 4, iar acelea erau scumpe si cu multi km. Majoritatea erau euro 2,3 dar le-am spus de la inceput ca nu ma intereseaza.

Totusi am gasit pe net (langa Stuttgart) la un autohaus un seat ibiza din 2003, 1,2, 12v, 80,000 km, klima, radio-CD, servo, (fara proictoare si fara jante aliaj) la 4.750 euro. Are insa aripa fata putin indoita - am mai negociat cu el la tel. si a ramas la 4.300 euro. L-am intrebat daca se mai adauga T.V.A si a zic ca nu, ca cica masina apartine unei pers. fizice.

A ramas sa ma duc luni dimineata si sa facem "combinatia", sper ca la fata locului sa mai negociez putin, maca 100 euro (sa scot biletul de tren)

L-am intrebat la tel cat costa actele si nr de toll si a zis ca 100 euro pt. o saptamana - mi se pare cam mult pt. doar o saptamana, dar asta e!

Intrebare pt. cei care au trecut prin asa ceva:

- ce acte trebuie sa-mi dea dupa ce cumpar masina si la ce trebuie sa fiu atent

- mai trebuie sa-i cer certificatul de provenienta EU

multumesc anticipat si sper sa-mi spuneti pana duminica seara

Modificat de LaurentiuD
Link către comentariu

Eu am dat 150 de euro pe numere pe o luna si la ora asta inca sunt valabile ... deci nu e de mult timp pretul ;)

AM primit :

1 cartea de identitate veche

2 carte de identitate noua pe numle meu

3 cartea masinii ( de servce )

4 cetificatul masinii pe numele meu

5 un document TUV care cica ar fi inspectia tehnica

6 o hartie care vine odata cu numerele provizorii

7 asigurarea pe o luna

Am platit 150 euro cu o zii inainte si am luat masina a doua zii cu toate actele facute (s-a ocupat neamtul de ele )

Link către comentariu

Intrebare pt. cei care au trecut prin asa ceva:

- ce acte trebuie sa-mi dea dupa ce cumpar masina si la ce trebuie sa fiu atent

- mai trebuie sa-i cer certificatul de provenienta EU

- Factura/contract de vanzare cumparare

- Fahrzeugbrief model vechi sau cel nou ambele parti (Teil I si Teil II) (adica talon si carte de identitate)

Astea e obligat.

E bine sa-i ceri si actele de la DEKRA, TUV(HU) si AU (adica verificarea tehnica si emisia de gaze). In cel mai rau caz, HU/AU sunt trecute in talonul mic, si daca sunt valide inca cel putin 15-30 zile, atunci poti sa faci direct numere de export (ausfuhrkennzeichen) pe 15-30 zile, probabil vei avea nevoie sa circuli cu masina si in tara pana o repari. Avand HU/AU valid te prezinti la o firma de asigurari(recomand Sachsen (sunt foarte ieftini) sau AXXA, la fel.) daca nu in cel mai rau caz la Auto Schilder unde iti vei face numerele si iti va complecta asigurarea. Avand asigurare valida, te duci la Biroul de inmatriculari si predai cartea de identitate, asigurarea si eventual daca-ti cere factura. Platesti 35-50 euro, te duci la Auto Schilder, iti fac ei placutele cu numere, le pui pe masina, si mergi la ei sa-i chemi sa-ti verifice numerele/seria de sasiu unde iti inmaneaza actele masinii.

Nu mai ai nevoie de EUR1.

Succes.

Link către comentariu

Scuze , mai am si un test de la obd si contractul de vanzare cumparare

Link către comentariu

Salut,

Voi cum procedati/ati procedat cu banii? Ati folosit conturi bancare (si ati scos banii acolo), ati folosit carduri si-ati platit direct (daca aveau pos-uri), ati mers cu cash ? .. varianta cu cashul ... cat de riscanta e avand in vedere tot drumul .ro <-> .de ?

Link către comentariu

Eu am avut mereu banii cash, desi erau sume relativ mici (prima data 7000 EUR apoi 13000 EUR). Acum depinde de unde iei masina, dar daca vei merge la dealeri mai mici , nu cred ca au toti POS-uri. Iar varianta de transfer bancar mi se pare prea lunga.

P.S. Ai grija ca suma maxima pe care o poti scoate din bancomat nu cred ca e foarte mare (poate cateva mii de EUR) - sa nu te trezesti ca nu poti avea acces la banii tai.

P.P.S. De ce ar fi riscant sa tii banii la tine? Doar nu mergi in Kosovo.

Link către comentariu

Mersi deraspuns,

Pai ... nu sunt exact prea sigur de ce ar fi riscant, dar teoretic imi inchipui ca sunt pe teren strain cu o groaza de bani in bratze de care daca se intampla cumva sa scap, atunci ar fi un eveniment atat de marcant incat tind sa spun ca in mare pare riscant :D

Ma rog, cred ca sunt influentat si de povestile auzite de prin Bulgaria dar presupun ca pe drumul catre .de nu prea apar probleme.

Intr-adevar si mie mi se pare complicat cu banca, tocmai de-aia am intrebat aici sa vad daca au existat vreodata probleme si sa vad cam cum se procedeaza ...

Link către comentariu

Stii cum e, asa ar putea sa iti fure si masina cu care mergi. Totusi, nu suntem in filme si nici in Bulgaria.

Link către comentariu

Stii cum e, asa ar putea sa iti fure si masina cu care mergi. Totusi, nu suntem in filme si nici in Bulgaria.

Salut, am nevoie urgent de un raspuns, acum sunt in Stuttgart si am vazut masina, maine ii facem actele si plec, insa ce vreau sa intreb

- masina o cumpar de la un Autohaus unde patronii sunt turci, actele masinii sunt in italiana (masina apartine unui cetatean italian), are brief mare si brief mic, nu are TUV/AU valabil - turcul a zis ca pot doar sa-mi i-au nr. galbene pt. 5 zile

intrebarea este - poate sa mi-o vanda daca nu este inmatriculata in De???? si propietarul este italian???

- este obligat daca mi-o vinde sa aiba TUV/AU valabil macar 1 saptamana?

pls, spuneti-mi cum sta treaba ca maine dimineata la 8 a ramas sa ne intalnim pt. acte si sa-i dau banii.

merci

Link către comentariu

Sper ca am fost de ajutor la telefon. Succes!

Link către comentariu

Daca te ajuta cu ceva, asociatul meu a cumparat o masina din Germania, de la un autohaus, masina ce provenea din Franta si avea numere de Franta. In urma cumpararii, a primit doar un brief si factura. Atat. Iar aici nu a fost nicio problema. Deci , ca idee, poate sa ti-o vanda chiar daca nu este inmatriculata in Germania.

Link către comentariu

Daca te ajuta cu ceva, asociatul meu a cumparat o masina din Germania, de la un autohaus, masina ce provenea din Franta si avea numere de Franta. In urma cumpararii, a primit doar un brief si factura. Atat. Iar aici nu a fost nicio problema. Deci , ca idee, poate sa ti-o vanda chiar daca nu este inmatriculata in Germania.

Multumesc baieti :) :ceuameni: , mai ales Alin (TDIFan)

sunt in gara al Heilbronn (langa Stuttgart) si chiar nu stiam pe cine sa intreb

somn usor

Link către comentariu

Maine aung si eu in Stuttgart, sa imi ridic Leon-ul :)

Link către comentariu

... De doua ori am fost sa cumpar masini in Germania, o data la D
Link către comentariu

In principiu nu ai de ce sa cumperi niciun ghid. Cu atat mai mult daca vei cumpara de la straini, pentru ca ei sigur stiu engleza. In orice caz, orice vanzator cu bun simt (nu neaparat de masini) trebuie sa stie macar engleza. Daca nu, semnele vor fi prietenele tale :icon_thumright:

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!