Jump to content

Probleme haion si incuietoare haion

eu
 Share

Postare recomandată

Salut! Dupa o lunga perioada m-am hotarat sa incep sa umblu pe la switch_urile de la usi. Insa intampin probleme la haion deoarece din neglijenta mea mai demult pe cand incercam sa repun furtunasul de la stergator am desfacut mufa de la switchsi am descoperit faptul ca firele erau dezlipite,asa le-am si lasat.Acum spre rusinea mea nu mai stiu ordinea lor in mufa respectiva. Daca ma poate ajuta cineva .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uite culorile in poza.

post-1788-0-61153100-1397158720_thumb.jp

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut ,la mine prolema stă în felul urmator: mi-a umblat un nenea gigi la hayon şi de atunci becul din portbagaj se aprinde când închid portbagajul,nu când îl deschid,ce să fie oare,ceva fire inversate ? Mersi.

Link către comentariu

posibil... acum trebuie vazut ce ti-a facut acolo, ce a modificat, etc..... In functie de asta, se reface schema originala

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,am constat cu surprinderea de rigoare ca haionul meu nu se mai inchide de loc,trantit,impins etc,pur si simplu il arunca inapoi si dumnezeu cu mila.Apasand butonul,se aude ca face contact,din ce am reusit sa vad nu se blocheaza incuietoarea.Masina am achiziotionato acum vreo luna,relativ nou in domeniu,deci din ce am citit poate fi murdarie,rugina,apa si sa nu mai gliseze tija cum trebuie.Ceea ce vrioam sa intreb este cate suruburi am de desfacut sa dau fata la haion jos si cam cat va dura toata demontarea acestuia?2.Sper sa pot sa curat bine incuietoarea,daca nu reusesc vreun electrician bun si la pret rezonabil din brasov stie cineva?Golf 4 1.9tdi variant ... si nici becul nu mi se aprinde cand ridic haionul,in bord nici un martor nu apare..asta asa a fost de cand am luat masina.

Multumesc!!!

Link către comentariu

Ai 2 suruburi in "manerele" interioare ale capitonajului haionului. Apoi prinzi cu simt de raspundere si tragi de acel capitonaj. E prins in cleme. Daca stii ce faci ai nevoie de 2 min sa il dai jos. Becul din portbagaj probabil ca are legatura cu switch-ul din incuietoarea haionului. Da jos si vezi ce ai acolo. Bafta.

Link către comentariu

Multam de reply,maine fac pe chirurgul :))))

Link către comentariu

1. partea mecanica a yalei este de vina 

2. switch-ul din yala stricat - din cauza asta asta nu iti merge lampa... verifica becul si cablajul din mansonul de cauciuc dintre caroserie si hayon.

Link către comentariu

leonmaximilian

La care incuietoare te referi? Presupun ca la clapa exterioara care are butucul in dreapta,nu? Daca s-a umflat nu mai ai ce sa-i faci, trebuie schimbata sau o lasi asa. Ce inseamna" sa caneasca"?

Da este cea de la portbagaj ... am pus imagine. probabil voi apela la un vopsitor auto.

post-128525-0-55151000-1403260903_thumb.

Modificat de leonmaximilian
Link către comentariu

Nu merita scaoasa decat daca ai alta de schimb pentru ca la demontare este posibil sa e faramiteze efectiv

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Problema hayon Golf 4.

Nu reactiona la inchiderea centralizata. Usile se inchideau, hayonul nu.

Nu aveam probleme de semnalizare in bord. (Switch-ul l-am schimbat acum 2 ani, tot asa iarna, cand a inghetat apa care curgea pe el de la spalator. Am schimbat atunci si furtunasul. Kit complet VW.)

Verificat firele de la comanda bobinei, fiecare cu masa. Cel ablastru nu dadea nimic.

Concluzie... vezi foto.

Am refacut continuitatea... Toate bune.

post-14187-0-66290700-1404062999_thumb.j

Link către comentariu

E problema tipica la GIV hatcback/coupe. Mai nou s-a marit cadenta la Bora cu aceasta problema. Anii trec, firele se invechesc..

Link către comentariu

• 2 weeks later...

va salut,

am si eu o problema cu hayonul de la un golf4 in 3 usi in sensul ca nu mai functioneaza inchiderea din telecomanda.

Poate cineva sa-mi spuna ce face limitatorul din imagini si daca e normal ca la bornele lui sa aiba 180 de ohmi cand e inchis?

post-6053-0-05714100-1405247388_thumb.jp

post-6053-0-21788500-1405247415_thumb.jp

Link către comentariu

Ala , in functie de cum e scoasa cheia din butucul haionului, blocheaa sau nu deschiderea din clapa. So da, e normal sa ai 180 ohmi.

Link către comentariu

Switch-ul acela micut care se vede in poze ii spune motorasului (actuatorului) ca a ajuns la capat si ca portbagajul e incuiat.

Daca e stricat , o sa vezi ca motorasul actioneaza fara oprire la cateva secunde (nu stiu daca se opreste vreodata, n-am avut rabdare sa vad), portbagajul nu se incuie, iar modulul de confort intra intr-o bucla de inchis/deschis din care nu mai iese.

Link către comentariu

Gresit, nu ii spune nimeni nimanui ca e la cap de cursa. Explicatia e cea de mai sus.

Link către comentariu

Blocarea sau nu, a deschiderii din clapa nu e facuta de switch ci mecanic printr-o parghie.

E posibil, totusi ca switchul sa actioneze motorasul de deschidere dar nu inteleg logica.

Un switch inchis trebuie sa aiba maxim 1-2 ohmi, Intrebare : a masurat cineva si are 180 ohmi? 

Link către comentariu

DA, e o rezistenta acolo in el. Blocarea se face prin pargie dar info e trimisa la modulul de confort prin acel switch si rezisteenta dinauntru.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Asa banuiam si eu, multumesc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

O intrebare acel butuc cum se poate la jos de pe rama de plastic(maner)? l-am dat jos si pare a fi lipit bine de ea :(

motivul nu mai intra cheia in butuc deloc si nu stiu ce sa fac...

Link către comentariu

Butucul e prins in maner cu ajutorul unei "sigurante". O "sarma " in forma de U . Dupa ce desprinzi siguranta cu pricina trebuie sa bati cu ceva(plastic, lemn) in butuc, inspre interiorul masinii. Vezi postul #660 la care am atasat si un link in care e descrisa toata operatiunea.

Bafta.

Modificat de mirceateodor
Link către comentariu

Mircea multumesc mult de raspuns. Am sa ma apuc de treaba...al meu e cam oxidat deci o sa imi ia ceva timp si rabdare

Link către comentariu

Salut,

Am desfacut burduful cu fire din stanga si am gasit vreo 5 fire sectionate:

12072014106.jpg

Ma tot gandesc cum sa le reconectez. Am incercat sa le cositoresc dar ciocanul meu de 25W nu face fata. Acum ma gandesc la sertizare.

Va rog sa ma sfatuiti:

1. care e cea mai buna metoda sa le reconectez

2. unde gasesc mufe pentru sertizat?

multumesc

Link către comentariu

ori pui papucei mici clilindrici, ori daca nu, pur si simplu le innadesti si le acoperi cu tub termocontractibil. cositorirea lor nu este o solutie si nici nu este indicat pentru ca vor ceda imedat dupa locul unde sunt lipite. innadirea si izolarea corespunzatoare este solutia ok din punctul meu de vedere, pentru ca acolo firele sunt supuse unui stress major si trebuie sa ramana cat mai flexibile. mai poti face un lucru insa necesita timp, sa tragi instalatia toata din hayon, sectionate firele dintr-un loc unde nu se misca, si cositorite alte fire pe o distanta mai lunga

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!