Jump to content

'17 Superb Style 2.0 TSI 220 DSG


75NOR

Postare recomandată

Am gasit intr-un singur loc dupa codul pus de DOL si pare ca asta e, dar unde am gasit are pretul de 172 lei, banuiesc ca e o greseala sau e foarte umflat. Nu cred ca ai fi dat atatia bani pentru ...un bec alb :))

Link către comentariu
16 hours ago, sebip said:

@75NOR Nici nu m-am uitat, dar aici nu mergea schimbat doar becul? 

Din pacate, nu cred ca merge. Din ce am studiat sunt 3 LED-uri "punctiforme" in ea. 

Lanternele sunt 100% identice constructiv si functional, inclusiv la aprinderea butonului de "lanterna"

Diferenta intre ele este ca la Superb, LED-urile care asigura functia de iluminat portbagaj au o temperatura de culoare foarte joasa, aprox 2500-2800K pentru a se match-ui cu lampile de iluminat portbagaj, care vin OEM cu bec halogen. In momentul in care pui LED la iluminat portbagaj, vei avea distonanta cromatica intre lampile de protbagaj si lanterna :) 

La Kodiak, LED-urile care asigura iluminat portbagaj sunt de o alta temperatura de culoare, cam 4500K, pentru a se completa cu cele doua lampi de portbagaj, care de asemenea vin OEM cu LED la o temperatura de 4500K.

Aici e singura si marea diferenta intre ele. :)  Cand spun "marea" diferenta, e strict o chestiune de detaliu. Cine tine la detalii, o sa-l zgarie pe retina, cine nu, e ok :) 

Apropos, la tine cum e lanterna ? Stiam ca la S2 combi Elegance venea cu lanterna portbagaj.

1 hour ago, RzzV said:

Am gasit intr-un singur loc dupa codul pus de DOL si pare ca asta e, dar unde am gasit are pretul de 172 lei, banuiesc ca e o greseala sau e foarte umflat. Nu cred ca ai fi dat atatia bani pentru ...un bec alb :))

Mare atentie, ca pe EBAY sunt unii care vand lanterne de Superb3 si spun ca se potrivesc si la Superb2 si la Kodiak. Se potrivesc fizic, dar e identica cu ce ai primit tu, adica e cu LED-uri  de temperatura joasa.

Trebuie neaparat sa provina de pe Kodiak, ca sa fie cu LED-urile de temperatura potrivita

In ceea ce priveste pretul.... e mai sus decat ceea ce ai trecut tu acolo :( Din pacate OCD-ul acut are tratament scump :( 

Link către comentariu

Nu vorbeam de ebay, am gasit pe codul original la noi, la radacini parca. Doar ca nu ma asteptam sa fiea sa scumpa. Cu 10 lei mi-o modific pe asta de acum si o fac exact ca pe cea de Kodiak, cum sa dai 200 lei pentru o lumina amarata pe care o poti ignora, fiind in portbagaj unde nu ma uit de obicei decat cand plec la drumuri lungi :)) Deci m-ai lamurit, nu o sa-mi iau, o sa o modific pe aia pe care o am cand o sa am putin timp liber.

Link către comentariu

@RzzV: daca reusesti cu modificarea, pune un DYI tutorial, poate le va fi de folos si altor colegi :) 

Ti-am zis, forme diferite de OCD :) 

Link către comentariu

@75NOR eu am lampa in portbagaj, dar fara LED! O pun in buzunar si trec pe la reprezentanta...am asa o banuiala ca o sa se livreze un Kodiak cu lampa fara LED! :D

Las asta aici pentru cine vrea sa isi faca upgrade:

352d209s-960.jpg

Plus 1J0972924 - conector

Link către comentariu

@RzzV hai ca is chiar curios daca se poate bricola lanterna. Astăzi am multe de rezolvat ca plec in concediu...ca deja mă mănâncă si pe mine... 

Link către comentariu

Salut, aseara pe la 20 pe primaverii am vazut aceasi masina, aceleasi jante, culoare, motorizare, doar ca avea alte numere, de B ceva cu MXX, arata foarte foarte bine. Jantele lui, aceleasi ca ale tale veneau fix la linie cu aripile, cred ca avea distatiere. Mi-a placut mult de tot.

Link către comentariu

@deenman: ha, mersi, chiar daca nu era a mea :) 

Nu ma pot abtine, cu un mic poke, dar de unde stii ca era aceeasi motorizare ? 

Auzi, nu puteai si tu sa faci o poza, sa vad cum arata cu jantele flush ? te-ai multumit sa-mi arunci un "fitil" si sa ma lasi asa :biggrin:

 :ceuameni:

Link către comentariu

Boon....dupa aproape 5 luni, am ajuns si la al treilea marker important, dupa cel de 1k si cel de 5k :) 

Poza mai jos.

Si pentru ca am implinit aceasta frumoasa cifra exact cand intram in curtea dealerului, am primit si un cado', sa fie marcat cum se cuvine evenimentul :) 

Daca ar fi sa trag o linie dupa aproape 5 luni si 10k si sa arunc un ochi in spate, as spune ca:

- As face si maine aceeasi alegere :)

- Nu as schimba nimic din configuratie, as face inca un efort si as mai adauga BS - pentru RTA si Reglaj electric si pentru scaun pasager (fiecare cate 350Eur)

- Imi place la nebunie "GTi-ul", adica: motor+cutie+directia progresiva+suspensia sport+franele mari+rotile 19''

- Tinuta de drum mi se pare perfecta pentru gusturile mele, imi da cat "sport" am nevoie si cat "confort" am nevoie

- Sunt "topit" dupa design: tot gasesc linii si muchii si unghiuri din care arata bine. LED-urile de DRL si din stopuri sunt exact pe gustul meu :) 

- Sunt foarte multumit de ce inseamna consum si viata cu masinuta si cu motorul asta

- Mi-ar fi placut ca scaunul sa fie "mai pe podea" cu vreo 2 cm, dar e ok, e oricum un progres fata de generatia anterioara, iar SLine e "doar unul"

 

Ce nu imi place atat de mult:

- Mi se pare ca masina e "sensibila", adica nu imi da senzatia de "tanc" pe care o avea generatia trecuta de Superb, chiar daca aceea avea o suspensie reglata mai zgomotos

- Se simte cost savingul, in anumite detalii pe care daca le cauti insistent, le gasesti. Din asta imi deriva semne de intrebare referitor la cum se va comporta masina peste 4 ani. Cealalta a fost si a ramas "tanc", dupa 4 ani. Vom vedea.

- Ma enerveaza simplifcarea unor sisteme, adica cost saving: cand se aprinde faza scurta, nu mai ai martor pe bord ca sa iti semnalizeze asta. Trebuie sa te orientezi dupa luminile din butoane/usi, ca sa vezi, mai ales la crepuscul, sau in luminozitate scazuta. Au renuntat la martori individuali pentru "atentionari" gen lichid parbriz, bec ars, etc. Acum totul se reduce la o informare si apoi o semnalizare cu galben permanent prezenta, pentru a inlocui fiecare martor aprins separat.

- Ma sacaie masurile exagerate pe altarul obtinerii 5 stele la EuroNCAP, am senzatia ca masinile sunt facute pentru retarzi: daca deschizi usa iti trage frana de mana. Daca esti cu motorul in N si deschizi usa - tipa :) Daca esti cu motorul pornit si te dai jos din masina - tipa :) (kessy)

- Electronica da bug-uri ciudate: de exemplu "consumul de la alimentare" se reseteaza cretinoid, fara niciun fel de algortim, sau predictie. Chiar si de 2 ori in aceeasi zi :) Nu-l mai bag in seama de mult, dar whatever. Scaunul soferului nu memoreaza pozitia "capat de cursa". Imi setez scaunul cu dosul pe podea si o memorez. Cand intru in masina, de fiecare data imi ridica sezutul 1 cm, trebuie sa-l cobor. Daca apas pe butonul pe care am memorat setarea - tot asa, imi returneaza pozitia cu 1 cm mai sus. Genul asta de faze, pe care, guess what, la S2 nu le aveam, desi aveam scaun cu reglaj electric, ma fac sa resping ferm orice fel de sisteme "evoluate" de asistenta si ma felicit ca nu am optat nici pentru ACC, nici pentru Lane Assist & CO. Pur si simplu nu am incredere in electronica pusa pe masinile "de volum". Am tangente profesionale cu domeniul si e surprinzator ce erori inexplicabile apar si ce "resturi de cod" sunt salvate in sisteme, indiferent de algoritmii din spate. Whatever.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, masina imi place la nebunie. Doar ca sunt realist si nu sufar de sindromul "basculanta mea e cea mai smechera" :)  ci doar de OCD cronic :) 

Am configurat-o cat mai "drivers car" posibil, pe gustul si nevoile mele. Ma bucur de ea de fiecare data cand o vad si cand ma urc in ea si plec. Orice drum e o placere mare si, se vede din rulaj vs. timpul scurs de cand am luat-o ca mi-am tot "cautat drumuri" :)  

Cam atat...momentan. 

Ma duc sa o spal si apoi o scot la o tura pe Poiana :Driver:

IMAG3433.jpg

IMAG3441.jpg

Link către comentariu

Like :)

+1 de la mine

Modificat de cristi511
Link către comentariu

+1 si de la mine si absolut de acord cu tine in cea ce tine de masinile facute mai nou si mai ales despre aceste sisteme elctronice facute mai mult pentru cei carora asta le este viata... efectiv nu sunt stabile. As putea sa dau exemple si de la masina mea dar nu fac Offtopic. totusi...masina superba :) 

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu

Like si de la mine! Big like!

Ce frumos ar da un ecran pe toata zona aia dintre ceasuri! In stilul A6, clasic si functionalitate.. mie unul bordul complet digital nu ma atrage deloc, desi asta e viitorul. 

Link către comentariu

Imi place analiza, felicitări. Ca fapt divers: ce clasa de echipare aveai pe S2, ca numai țin minte?

Pănă una alta, sa va bucurați in continuare unul de altul. 

PS: apa aia se dă la pachet cu suspensia? Ca să nu faci piatra la rinichi? :D

Modificat de sebip
Link către comentariu

Ma bucur ca vezi si partile mai putin bune ale masinii pentru simplul motiv ca asa vei ajunge sa apreciezi si mai mult ceea ce iti ofera si ceea ce este defapt: o berlina bine motorizata. 

Imi place maxim combinatia 2.0 tsi + dsg + suspensie sport ( pentru un superb) si chiar cred ca ti se potriveste manusa! ( vi se potriveste ca stim noi cine a dat girul final :P )

Ps: hai cu mai multe poze din plimbarile alea cu care "te lauzi" pe aici.:Driver:

 

Link către comentariu

Pai stai intai sa apara pe posterele Skoda! Ca deja stacheta e acolo, ridicata! :) 

Link către comentariu

Foarte bine, sa te bucuri in continuare de masina !

Nici eu nu am prea mare incredere in sistemele electronice. Ca fapt divers si la mine se reseteaza Long Range-ul pe la 3300 Km parca, de nebun. Dar nu ma afecteaza; celelalte (folosite..) sunt ok deocamdata.

Altfel, 2.0 TSI nu are cum sa nu fie fain ;) 

Link către comentariu

Faina masina si fain mini review.

La apa aia se observa cost savingul? (o fi avand doar un H si O :))

Link către comentariu
On 28.07.2017 at 7:53 PM, SwatKat said:

Ce frumos ar da un ecran pe toata zona aia dintre ceasuri! In stilul A6, clasic si functionalitate.. mie unul bordul complet digital nu ma atrage deloc, desi asta e viitorul. 

Bai, mi-ar placea un bord cum are Tizul @cristi511 pe A4. Nu imi place varianta complet digitala, dar imi place varianta lui, cu display mare intre ceasuri :) Inca un motiv pentru care Audi e doar unul in VAG...

On 28.07.2017 at 8:36 PM, sebip said:

Imi place analiza, felicitări. Ca fapt divers: ce clasa de echipare aveai pe S2, ca numai țin minte?

PS: apa aia se dă la pachet cu suspensia? Ca să nu faci piatra la rinichi? :D

Mersi. Era un "Ambition aproape Elegance" :) , minus roti 18'' si Columbus, ca am fost dope :) Mare greseala am facut pe configuratia aia, dar I got it right acum, se zice ca am evoluat si am invatat din greselile trecutului

P.S. Apa aia e "pe bune", o actiune de Marketing de mare angajament :) 

 

@laduncaag; @Andrei1980; @SwatKat, @sebip, @CristiALF, @cristi511, @Iulian M, @Xtremu Multumesc tuturor pentru aprecieri.

Link către comentariu

@75NOR am inteles. Ca eu de pe un Elegance, cu încă ceva opționale, m-am urcat in S3 si nu am fost dat pe spate intr-un mod deosebit. Personal singurul lucru care ma încântă la S3 sunt liniile mai agresive la exterior, posibilitatea de a pune tot felul de opționale (atat pentru confort cat si pentru safety) si care mai elimina diferenta fata de Passat.

Link către comentariu

In sfarsit am descoperit si eu - oarecum - de ce in CIV-ul masinii este trecut la rubrica de culoare: Galben :scratch:

Am prins soarele cazand intr-un unghi interesant pe masina, asa ca am mai tras cateva cadre...

In ceea ce priveste jantele.... :wub: "shine bright like a diamond"

Nimic nou, ne pregatim pentru o noua cura de aerosoli...

 

IMAG3479.jpg

IMAG3483.jpg

Link către comentariu

Se pare ca nu te potolesti.... :P 

Deci poza a 2-a arata a JOY machine pentru mine; daca nu eram constrans de buget sau ma gandeam mai bine la TSI, this is what I wished for, mi se par proportiile perfecte!

Dar nu e rosie! :)   (zic sa nu se supere roscata mea)

Am un prieten ce si-a luat S3 Combi de cum a aparut (TDI cu de toate, mai putin BS) si a avut deja cateva mici neplaceri: rotitele de pe volan nefunctionale (l-au pus sa scoata borna),  trapa face zgomote cateodata pe deschis/inchis (nu pe culisare), ruloul se deschide cu hopuri sau trebuie impins, bara vopsita in reprezentanta si s-a exfoliat...; e un progres estetic vizibil fata de S2 (pe care a vandut-o altui prieten, a ramas in grup :) ), dar vine si cu mici neajunsuri.

Zic din nou, atunci cand se combina placerea cu utilul, efectul e maxim! Se vede ca ti se potriveste, iti urez sa iti treaca usor orice mica suparare si sa nu ai deloc din cele mari!

Link către comentariu

@razvan.ac: He, he, mersi :) 

Imi place cu adevarat designul exterior al acestui Superb - de fapt e punctul forte comparat cu precedentul model. Iar jantele o completeaza la fix :wub:

Problemele cu comenzile de pe volan si trapa - sunt cunoscute. Comenzile de pe volan au fost un lot cu probleme, la primul MY. Vopsitul barei - nu e vina masinii.

Mda...rosie, ar fi fost interesant, desi nu mai pune in evidenta stopurile, dar oricum, nu nu mai aveam chef de vopsea nemetalizata, mi-a ajuns cu intretinerea de la precedenta... 

Multumesc inca o data de urari.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Nimic nou, deocamdata...

Am inceput pregatirile de iarna, e un "spectacol in 5 parti", o sa revin cu "episoadele" :) 

Intre timp...am mai bagat km in stanga si in dreapta, am baut cafele cu colegii si am prins un cadru cu ultimul Junge Green ever din Ro - culoarea se discontinueaza. 

Deci...Cappuccino Bej vs. Jungle Green, 

IMAG3527.jpg

IMAG3539.jpg

Link către comentariu
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!