Jump to content

Noul motor 1.5 TSI

Iulian M
 Share

Postare recomandată

Pune benzina de 95 in 1.5TSI, cea de 100 nu iti ofera nimic in plus, in afara de o gaura (mai mare) in portofel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect, chiar in SSP-uri se mentioneaza ca motorul este gandit pentru functionare optima cu CO95.

Link către comentariu

Am dubii că benzina 95 și cea de 100 fac același lucru la toate motorizările, inclusiv la cele cu turbo, dar nu mă contrazic. 

În manual scrie că benzina cu cifra octanică mai mare poate fi folosită fără restricții pentru că reduce consumul și crește puterea motorului, probabil insesizabil pentru șofer, dar are altă rezistență la detonare și protejează mai bine împotriva depunerilor. Motorul merge mult mai rotund. 

După cum am tot spus, de 10 ani folosesc astfel de combustibil și NICIODATĂ nu am dus mașinile la mecanic pentru motor în afară de schimburile de ulei. Niciodată nu am avut aprins "elicopterul" în bord, la nicio mașină și nu cred să fi fost coincidență. Prima Octavia am vândut-o după 7 ani cu bujiile de fabrică. Nu mi-au făcut probleme. Nu am făcut bine că nu le-am schimbat, dar... așa a fost să fie.

Nu pentru consum mic și putere mare îl folosesc, ci pentru că e mai aditivat și protejează mai bine componentele motorului însărcinate cu aprinderea și alimentarea de combustibil ceea ce pentru mine contează mai mult decât prețul combustibilului.

În schimb trebuie să-mi înlocuiască axul de direcție că după fix doi ani, scârțâie un pic la viraj dreapta. 🤪🤪🤪🤪

Scuze pentru offtopic. Nu e subiectul ăsta. 

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

1 hour ago, Gabriel*77 said:

Știu ce am sub capotă și mă comport ca atare

:icon_thumleft: Am cateva in intretinere ,e un motor chiar  bun ,mai ales pe caroserii mici (golf ,a3,ibiza…)

Important e sa fie utilizate ca atare.

Link către comentariu

Motorul este gandit si reglat sa functioneze cu CO95, cand se foloseste CO mai mare sau mai mic, ECU trebuie sa compenseze de la avans pana la timpi de injectie pentru a obtine acelasi mers uniform.

Ce trebuie sa se inteleaga este ca daca se foloseste CO100, ECU poate sa ajunga la limita de reglaj a acelor parametrii si nu poate compensa cifra octanica marita.

Asta inseamna ca benzina 102+ nici n-ar trebui sa intre in calcul.

Sunt SSP-uri pentru motoare mai mari, folosite pe modele sport unde se specifica ca sunt calculate sa functioneze cu CO100.

Link către comentariu

Din câte știu eu tsi-ul actual trebuie alimentat cu combustibil de minim 95.

Pentru a elimina din start orice idee de polemică, las aici o captură de pe pagina manualului de utilizare care mi-a fost înmânat odată cu mașina. 

Eu cred că e destul de clar ce zice fabricantul fără a face referire la cifra octanică exactă mai mare.

Screenshot_20260820_182039_Gallery.jpg

Link către comentariu

Te rog mai spune inca o data, poate ai mai precizat, ce cod motor ai.

Link către comentariu

Gabriel, 95 este ce trebuie sa pui. Dacă este mai mare nu e nicio problema, o eventuala crestere a performantelor este prea mica pentru a justifica diferenta de preț. Cifra octanica mai mare nu curata nimic iar aditivii utilizati nu sunt menționați asa ca dacă tu crezi ce ai scris mai sus și asta te face mai fericit sau mai liniștit continua.

Link către comentariu

@Dolfin DXDB e codul motor.

@Cristi_V Eu nu pun CO 100 să crească performanța sau să-mi scadă consumul, că din 1.5 - 150 cp n-ai ce alte performanțe să scoți, ci pentru rezistența la detonație mai mare.

E doar alegerea mea, nu zic să facă altcineva așa. 

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

În cazul asta poți sa treci liniștit la 95. În 50000 km vei economisi vreo 1500 de lei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• livescu
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!