Jump to content

Noul motor 1.5 TSI

Iulian M
 Share

Postare recomandată

1.5TSI este foarte fiabil, eu am trecut de 150k km fara absolut nici o problema.

INSA trebuie tinut cont de faptul ca daca nu o iei noua, o masina de 2-3 ani vechime rulata in regim de firma/inchirieri posibil sa aiba o uzura echivalenta a peste 10 ani de folosinta sub un proprietar care o exploateaza cu bun simt! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

55 minutes ago, TrekOut said:

Salut, pana in prezent am un passat b5.5 de 15 ani, pana in iarna intentionez sa schimb masina. 

Eram ferm convins ca vreau ca urmatoarea masina sa fie toyota, sa nu mai vreau VAG.

B5.5 este diesel motorul de 1.9, pana acum a functionat f bine. (Am ajuns sa fac pana in 10.000 km pe an)

La urmatoarea masina vreau benzina. As fi interesant daca motoarele de 1.5 de pe passat, superb si octavia sunt fiabile pe termen lung, gen 10-15 ani. (masina dupa 2022)

Cautati pe la weltauto, ei ofera si istoric service plus la cerere proprietarul sau firma carora le-a vandut masina. Sau poate au de pe la test drive de vanzare ... Daca au istoric digital si e facut in reprezentanta e ok. Sau vanzator privat ... si il rugati sa va dea istoricul masinii. Un motor e fiabil daca il intretii, schimburi la timp, fara abuz mereu ... 

Link către comentariu

ford sierra tdi
41 minutes ago, Nenciu Victor said:

Cautati pe la weltauto, ei ofera si istoric service plus la cerere proprietarul sau firma carora le-a vandut masina. Sau poate au de pe la test drive de vanzare ... Daca au istoric digital si e facut in reprezentanta e ok. Sau vanzator privat ... si il rugati sa va dea istoricul masinii. Un motor e fiabil daca il intretii, schimburi la timp, fara abuz mereu ... 

te tine lejer peste 10 ani daca ii schimbi uleiul in fiecare an si nu mergi subturat :)

On 7/17/2025 at 10:21 AM, dnysterian said:

Este cineva care are idee la motorul 1.5 tsi 150cp care este relantiul corect, am vazut ca are momente cand sta undeva estimez la 950 rot/min si cateodata la sub 800 rot/min.

Stiu ca la 1.6 tdi era vorba de regenerare cand statea in jurul a 950 rot/min.

Aici care sunt motivele?

la mine, 1.5 TSI 110kw, evo 1, compresie 10.5, are relanti 700, ~900 cu clima, urca la 1000 la regenerare activa (o singura data mi s-a intamplat asta in 50.000 km)

Link către comentariu

Cum monitorizați regenerarea la minunățiile astea?

Link către comentariu

ford sierra tdi

eu am CarScanner+OBD pe BT3.0,  dar nu e nevoie sa monitorizezi regenerare la motorul de 1.5, merge foarte sarac si ii rezulta temperaturi mari pe evacurare (EGT), deci se regenereaza pasiv.

nu are rost sa iti bati capul cu asta.

un drum pe saptamana mai lung de 20 minute e suficient, mers absolut normal.

Link către comentariu

Nu va stresati cu regenerarile la 1.5 tsi, merg foarte mult in oras si nu am avut niciodata probleme, temperatura de ardere este mult mai mare iar structura moleculara a compusilor este mai mica decat la motorina si implicit regererarea pasiva isi face datoria. Nu am simtit niciodata nimic, e un lux fata de un diesel cu DPF unde tot timpul in oras trebuia sa am grija sa vad daca regenereaza sau nu.

Link către comentariu

O aplicație care să fie compatibilă cu aifon 14 pm și konnwei kw 902 îmi recomandă și mie cineva?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• aditzu'
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!