Jump to content

Discuri frana si placute - inlocuire

lucianD
 Share

Postare recomandată

Salut

Am schimbat discurile de fata acum 5 luni

Nu am parcurs decat 8000 de km si au inceput sa faca urat cand franez la viteze mai mari

Voi ce parere aveti ?

Pot fi discurile de pe spate din cauza carora sa se simta trepidatii in pedala de frana sau sunt cele de pe fata ?

Unde pot merge in bucuresti sa-mi faca o verificare

Ce parere aveti de rectificat ?

Mentionez ca placutele erau aproape noi si nu le-am schimbat

Astept pareri

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E posibil sa nu ai nici o problema :ceuameni: ! Daca franezi mai puternic la o viteza mai mare probabil iti intra ABS`ul si din cauza lui simti tu trepidatii in pedala ! Ceea ce e perfect normal ! Daca la o frana usoara nu simti nimic atunci masina e ok!

Link către comentariu

Nu este abs-ul . Stiu foarte bine ce inseamna abs si nu franez puternic .

Ma refer la o frana putin mai tare la viteza de 100 km/h

Stiu sigur ce inseamna franare si ce face abs-ul dar nu este pt ca eu am adus aceasta masina din Germania si nu-mi facea asa . Astept pareri sau macar unde pot sa-mi verific discurile de frana .

Link către comentariu

Buna seara

Azi am schimbat placute si discuri frana(fata,spate).Toate bune si frumoase pana cand am verificat placuta cu senzor,senzor care mai statea prins doar in cateva sarmulite fiind aproape sectionat de disc!

Din pacate ,in tot acest timp,nu am primit nici o avertizare pe BC.

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? :)

Orice sugestie e binevenita.

Multumesc.

Link către comentariu

Salut

daca nu era sectionat nu avea cum sa te avertizeze

avertizarea se face in momentul in care cele doua fire din placuta fac contact intre ele prin intermediului discului

daca le mai lasai precis te avertiza in momentul in care ajungea discul pe ele

Link către comentariu

Tocmai asta e ,firele de la senzor faceau contact cu discul iar pe mine nu ma avertiza!

Link către comentariu

verifica mufa de la senzor sa fie curata

incearca cu mufa veche si firele legate unul de celalt la capete(in scurt)

daca nici asa nu se aprinde martorul in bord inseamna ca e pe circuit problema

Link către comentariu

sau e dezactivata avertizarea ....

Link către comentariu

Poti sa detaliezi nu pic?

Multumesc.

Link către comentariu

Am fost la service zilele astea pentru ca am vrut sa vad daca mai tin placutele astea vechi pentru ca decand am luat masina n-am schimbat nicioadata (masina e luata la 117.500 si acuma am 122.100) si mi-au zis ca mai merg vreo 4000 -5000 km dar m-am uitat la discuri si au oleaca de buza chiar adanca dar cum imi dau seama ca trebuie sa le schimb faza e ca pe spate sunt mai inegrite capacele decat pe fata probabil si asta e un semn si daca tot le schimb vreau sa schimb si placute si discuri, set placute fata-spate costa 220 ron iar discurile habar n-am si nici macar ce model (as vrea sa pun exact de care am acuma masina e luata din spania ).

Link către comentariu

Poti sa detaliezi nu pic?

Multumesc.

Iata ce am gasit cu minunata functie SEARCH chiar aici...

Link către comentariu

in urma parcurgerii topicului acesta am decis sa postez si eu:

am aproximativ 10 luni cand am schimbat discurile si placutele atat pe fata cat si pe spate. discurile sunt ventilate si perforate pe fata (Aitech de la Racingnick - in jur de 500 ron parca), iar pe spate sunt perforate si striate (HAD, italiene, de la Volksman - in jur de 350 ron). placutele sunt ATE (100 euro setul), care vin standard pe mercedes si bmw.

de atunci am parcurs aproape 30.000 de km. vreau sa spun ca majoritatea acestora i-am facut pe trasee lungi, atat drepte cat si virajate. stilul meu de condus este unul sportiv, cu accelerari puternice si franari la fel de puternice. de exemplu, la coborarea pe serpentine (cheile bicazului, praid sau transfagarasan) unde sunt "muncite" bine franele, nu am simtit deloc efectul de "fading", acestea comportandu-se exemplar. constat ca si durabilitatea placutelor este apreciabila din moment ce inca nu necesita schimbare.

Link către comentariu

Dupa ce a spus si john va da-ti si voi seama...dai un ban dar nu-l dai degeaba! La placute ieftine sa nu va surprinda cand apar scartaieli destul de devreme sau ca trebuie schimbate mai des! O revizie a rotilor la orice service va poate spune daca placutele/discurile (adica franele) functioneaza corespunzator sau daca este nevoie de inlocuirea vre-unei piese sau cat mai tin cu aproximare! Cand vine vb de frane cumparati cei mai bun in limita posibilitatilor, ca merita! Cu palcute originale nu veti avea probleme dar tinand cont ca sunt f scumpe va puteti orienta spre alceva putin mai ieftin si ceva mai bune decat no name-uri! FEBI merg f bine si sunt si acceptabile la pret!

Modificat de AndrewB
Link către comentariu

Salutdaca nu era sectionat nu avea cum sa te avertizezeavertizarea se face in momentul in care cele doua fire din placuta fac contact intre ele prin intermediului disculuidaca le mai lasai precis te avertiza in momentul in care ajungea discul pe ele
Avertizarea se face in momentul in care firele sau unul din ele e intrerupt, nu cand face contact cu discul. Ia scoate mufa de la senzor si sa vezi cum te avertizeaza. Daca nu e taiat de tot nu face nimic.
verifica mufa de la senzor sa fie curataincearca cu mufa veche si firele legate unul de celalt la capete(in scurt)daca nici asa nu se aprinde martorul in bord inseamna ca e pe circuit problema
Daca le legi in scurt nu vei avea avertizare. Lasa-le desfacute si te va avertiza.
Link către comentariu

• 1 month later...

astazi mi s-a aprins martorul de frana(alte cheltuieli :icon_cheesygrin: ). am vazut ca mai sunt cam 2-3 milimetri pana la fier, cam cat mai pot merge asa??

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Subscriu si eu la capitolul Ferodo. Scartaie precum un autobuz 104. Trebuie sa le schimb. Vreo sansa sa dispara scartaitul asta?

Link către comentariu

Da , schimbi discurile si ai scapat .

Oricum la discuri noi placute noi .

Scartaitul apare daca te uiti atent din faptul ca nu au aceeasi dimensiune ca cele vechi si practic nu calca la fel . Catre marginile discului de frana vei vedea materialul lucios asta inseamna ca placuta freaca acolo .

Rezolvare : discul jos placute noi disc nou ( recomand )

discul jos dus la un strungar si luate marginile (nu recomand)

placutele trebuie luate marginile sa nu mai fie la 90 grade ( scade suprafata de contact si dupa 5000 km trebuie refacute din nou )

Link către comentariu

Ati folosit careva discuri si placute de frana Pagid? Sunt bune? Scartaie? :)

Link către comentariu

Sunt dotare de fabrica asa ca trage tu concluzia .

Link către comentariu

@cosad Mersi pentru info ;)

Nu stiti vre-un magazin online sau vre-un magazin din Cluj unde as putea gasi discuri Pagid?

Pana acuma am gasit de cumparat doar placute.

Mersi

Link către comentariu

Da , schimbi discurile si ai scapat .

Oricum la discuri noi placute noi .

Scartaitul apare daca te uiti atent din faptul ca nu au aceeasi dimensiune ca cele vechi si practic nu calca la fel . Catre marginile discului de frana vei vedea materialul lucios asta inseamna ca placuta freaca acolo .

Rezolvare : discul jos placute noi disc nou ( recomand )

discul jos dus la un strungar si luate marginile (nu recomand)

placutele trebuie luate marginile sa nu mai fie la 90 grade ( scade suprafata de contact si dupa 5000 km trebuie refacute din nou )

Am uitat sa zic ca am schimbat si discurile odata cu placutele.

Link către comentariu

Ce parere aveti de placutele TRW ? Este TRW producatorul care echipeaza masinile VW din fabrica?

Link către comentariu

Eu am pe masina placute TRW. Sunt ok cu un singur minus si anume:

- cand las masina imobilizata in panta/rampa in momentul in care ridic piciorul usor de pe pedala de frana, iar masina se misca, scot un zgomot (scartait) neplacut, asta pana placutele se departeaza suficient de disc. Ceea ce inainte la placutele originale nu se intampla.

In rest nu ma pot plange, nu scartie sau altceva, franarea e eficienta fara zgomote,etc. Pt pretul la care sunt, eu zic ca merita. Nu le-as recomanda pt cineva pretentios.

Oricum data viitoare eu o sa aleg altceva, sunt mai pretentios la detalii, care pe altii poate nu-i deranjeaza.

Acestea sunt cele pe care le-am pus eu pe masina:

post-9546-1214252165_thumb.jpg

Link către comentariu

Ce parere aveti de placutele TRW ? Este TRW producatorul care echipeaza masinile VW din fabrica?

ca parere is scumpe (eo nu pun ) iar ca echipare am vazut masini echipate si cu dintarstea !!

oricum nu te astepta sa fie ca origianlele ca nai sa mai gasesti nici o data !!

Link către comentariu

Si eu am pus pe masina TRW....Parerea mea e ca e bun raportul calitate/pret. Daca imi aduc bine aminte inainte de schimbarea placutelor pe masina aveam lucasuri, adica tot TRW......

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!