Jump to content

Alegere anvelope de vara 2015

The_Ego
 Share

Modelul anvelopei alese și motivul principal  

186 voturi

1. 1. Ce marca È?i model ati ales sau veti alege?

• Michelin Pilot Sport 3
    • Goodyear Asymmetric 2
    • Dunlop Sport Maxx RT
    • Continental Sport Contact 5
    • Nokian zLine
    • Pirelli P Zero
    • Pirelli Cinturato P7
    • Michelin Energy Saver
    • Continental Premium Contact
    • Goodyear Efficient Grip Performance
  2. 2. Care a fost cel mai important criteriu in alegerea facuta?

• Pret
    • Performanta
    • Clasa de eficienta a consumului de combustibil
    • Raportul cel mai bun intre cele de mai sus
    • Longevitate

Postare recomandată

am eu Vredestein Ultrac Sessanta si sunt foarte incantat de cum se comporta in toate conditiile de primavara, vara, toamna

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pot sa aleg intre : UltracS essanta XL si UltracVorti XL

Link către comentariu

A comandat cineva de pe anvelopelider.ro sau de pe anvelope-autobon.ro ? Vreau sa comand vreo 2 anvelope de pe primul site si nu au nr de contact de romania, ma interesau ce DOT au anvelopele respective si parca nu prea as vrea sa le iau la risc.

Link către comentariu

hangyouridols

Salut,trebuie spus ca si eu am avut multe dileme in ceea ce priveste alegerea gumelor,mai ales a celor de vara,lesne inteles de ce.Intr-un final am ales firma KUMHO si mai precis ECSTA LE SPORT,TREAD CODE: KU39,TREAD CLASSIFICATION: Asymmetric.N-am nici cea mai mica intentie sa le fac reclama,dar pot spune ca-s multumit de alegerea facuta.Ca si orientare am folosit parerea celor de la ADAC Germania,sectiunea -Sommerreifen 225/45 R 17 W/Y-, organism zic eu demn de luat in seama.

Art. 2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:

- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii; aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning;

- se lasa spatiu dupa si nu înaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;

- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;

- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;

Le am pe masina si sunt mediocre comparativ cu Continental sport contact 3,pirelli p zero,vredestein ultrac sessanta;pt o masina de putere moderata sunt k,pt cele mai "fortoase" nu prea mai sunt...

Link către comentariu

A comandat cineva de pe anvelopelider.ro sau de pe anvelope-autobon.ro ? Vreau sa comand vreo 2 anvelope de pe primul site si nu au nr de contact de romania, ma interesau ce DOT au anvelopele respective si parca nu prea as vrea sa le iau la risc.

De pe autobon am comandat eu saptamina trecuta si astazi le-am dat mail sa-i intreb in ce stadiu se afla comanda si dupa 45min mi-au raspuns ca abea simbata mi le monteaza.Anvelopele nu erau pe stoc in tara din acest motiv a durat mai mult.

Link către comentariu

De pe autobon a comandat un sfert de forum...si eu am comandat, am primit exact ce mi s-a promis, in timpul stipulat am si prieteni care au comandat de pe autobon (asa am aflat de site) si sunt foarte multumiti, indiferent de alegerea facuta. :icon_thumleft:

Link către comentariu

Mie nu mi-a placut de cei de la autobon. Peste tot scrie ca in stoc si cand ii suni de fapt stiti ca stocul nu e, dar aducem in 7-10zile. Ori exista pe stoc cu livrare 24-48h, ori La Comanda.

Bine ei nu sunt singurii cu aceasta inducere in eroare. Intr-un singur loc am vazut cand scrie in stoc sa si livreze in 24h, anvelopejantepromotii.ro. De la ei am achizitionat 2 seturi de anvelope. Ultimele insa le-am luat de la cauciucuri.ro pentru ca aveau cel mai mic pret. Mi-au zis de comanda externa si au ajuns fix in ziua in care trebuia. Pretul a fost cel mai mic, DOT4214, fabricate in Germania. Se putea si mai bine la dot, dar merge. Mi-au cerut avans contravaloarea unei anvelope fiind comanda externa.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Eu am comandat de la best-tires.ro . Aveau cel mai mic pret de pe net, fabricatie 2015 si au sosit in 24h de la confirmarea comenzii. Foarte seriosi. Pentru cei din Bucuresti e si mai ok pt ca au montaj gratuit si un voucher de benzina de 100ron la 4 bucati comandate.

Modificat de saibot
Link către comentariu

Am inteles, multumesc. Din pacate nu sunt prea multe site-uri care sa aiba anvelopele care le vreau ( Nankang NS-2R ) si ori risc sa le comanda de pe anvelopelider.ro ori de pe cauciucuridirect.ro , daca nu o sa dau comanda din Germania si macar stiu una si buna.

Link către comentariu

Eu am ales sa incerc Dunlop SP Sport Maxx RT XL (225/45 R17 94Y). Le-am luat de la vadrexim.ro (452 lei/bucata, DOT 0215) impreuna cu un set de jante de aliaj (masina a venit echipata cu jante de aliaj insa de 16" si am decis ca e timpul pentru o schimbare :D).

Sunt montate de putin timp (10 zile si sub 300 km parcursi cu ele) asa ca nu pot oferi un feedback "consistent". Pot sa spun insa ca la temperaturi deloc optime (3-7C) si pe carosabil umed s-au comportat cel putin la fel de bine ca si Dunlop WinterSport 4D si sesizabil peste Michelin Energy Saver (ambele 205/55 R16).

Partea cu "tocitul" mult mai rapid nu ma deranjeaza avand in vedere ca nu fac mai mult de 10.000 km pe vara.

Link către comentariu

madhorsefuzzy

Si silentiozitatea?

Link către comentariu

Comparat cu ce am avut pe masina, e mai OK... chiar si pentru o ureche mai putin "muzicala" (cum este si a mea ;)).

Link către comentariu

Nu va recomand Hankook Ventus V12! Cam asa arata dupa doua veri cumparate noi in 2013 aprile. Au DOT-ul 0513. Dezamagire maxima! Le-am trimis un mesaj cu poze celor de la Hankook in Coreea. Nu e normal dupa doua veri si 10.000 km sa arate asa.

Link către comentariu

Aratau mai bine Bridgestone-urile mele cu DOT2108.

Din ce se vede acele anvelope nu mai sunt safe.

257puo7.jpg

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Inca mai au garantie. Ma duc saptamana ce vine sa vad ce se poate face. Aratau mai bine vechile mele Michelin Pilot Sport PS2 DOT 06 sau 07. Nu am o problema cu uzura care e normala la cati km am facut cu ele. In acte zice ca le-am pus la 164.000 km. Acum am 186.000 km. Am mai mers si cu cele de iarna, deci e clar ca nu au mai mult de 10-12.000 km. Ma supara crapatura aceea si ciobiturile alea.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Ciupiturile se pot face si de la interactiunea cu diverse obiecte, pietre sau borduri dar crapatura aia e cam dubioasa.

@George aveai cumva un cui in anevlopa cand ai facut poza?

Modificat de TDR
Link către comentariu

Aratau mai bine Bridgestone-urile mele cu DOT2108.

Din ce se vede acele anvelope nu mai sunt safe.

Astea par noi pe langa ce am aruncat eu de curand ... imi pare rau ca nu le-am facut poze. Bridgestone din 2007, cu care a venit masina ... aveau crapaturi de vreo 10 cm pe lateral, in interior.

Sper ca noile GY Eagle Asymmetric 2 abia achizitionate sa fie pe placul meu. Am mai luat 2 GY Eagle Asymmetric 1 in 2010, dar din pacate una a facut galma foarte repede, dupa ce o tanti "bine-voitoare" m-a bagat in bordura. Foarte multumit de primele GY, mai ales pe ud; sper ca si astea noi sa fie cel putin la fel de bune; ce m-a surprins putin, la astea noi, este ca au talonul mai moale, daca la primele tineam presiunea la 2.0-2.1 maxim, la astea vad ca am 2.3 si par lasate pe fata, par neumflate. O sa incerc sa urc pana pe la 2.4-2.5, sa vedem cum se comporta pe sosea ...

Modificat de Shymano
Link către comentariu

Am cumparat acum cateva zile Michelin Primacy 3 2 buc. Fabricate ian 2015 made in Germany. Astept sa se termine luna martie si le pun pe masina. Le-am luat de pe autobon. De la ei am luat si 4 nokian wr d3 facute in finlanda. Foarte multumit de ele

Link către comentariu

@volonick1986

Si eu am o crapatura similara cu ce ai tu in prima poza dar la mine e pe Conti Winter Contact TS830. O am de 2 ani si nu s-a extins. Eu nu as spune ca nu e safe tinand cont ca structura de rezistenta nu e afectata.

Nu vreau sa te descurajez dar si eu am incercat cu garantia dar mi-au spus clar ca nu e defect de fabricatie ci taietura. Eu nu am mai insistat deoarece e foarte greu de demonstrat daca e asa sau nu si nu merita sa imi pierd timpul pentru o anvelopa.

post-44861-0-01030500-1427090468_thumb.j

Link către comentariu

Am montat si eu in weekend 2 anvelope Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 pe puntea fata. Dimensiunile sunt 225/45R17 91Y. Au fost achizitionate de la cauciucuri.com, DOT 4814.

Chiar daca nu am facut multi km cu ele, cateva lucrurile sunt clare in comparatie cu prima varianta de Asymmetric. Talonul este mult mai moale si din acest motiv directia este mai usoara. Pe jantele mele de 8.5J se simtea foarte mult cand treceream de la rotile de iarna (7J, 225/45R17) la cele de vara. Directia era mai grea si se simteau toate denivelarile.

Cu Asymm 2, lucrurile nu mai sunt asa de drastice. Directia este aproape la fel de usoara iar denivelarile sunt filtrate mai bine. Sunt curios cum va fi raspunsul directiei la schibari bruste de directie.

Se simte destul de clar diferenta de compartament intre cele 2 punti cand trec peste denivelari, spatele (inca cu Asymmetric 1) zguduie mai rau.

Am facut si o comparatie cu duritatea talonului celor 2 anvelope:

Asymmetric 2

http://i467.photobucket.com/albums/rr32/tonipieleanu/Wheels/th_MOV_0685.mp4

Asymmetric 1

http://i467.photobucket.com/albums/rr32/tonipieleanu/Wheels/th_MOV_0686.mp4

Diferenta vine din constructia anvelopelor. Asymmetric 2 are 1 strat de poliester pe cand Asymmetric 1 avea 2 straturi de rayon.

Asymmetric 2

DSC_0684.jpg

Asymmetric 1

DSC_0683.jpg

Link către comentariu

nu stiu cum va puteti cumpara cauciucuri hankook si vreti sa va tina si mult si sa aveti si  siguranta.eu  unu nu ma joc cu siguranta mea  cand vb de cauciucuri.de curand mi.am luat si eu continental premium contact 5  cu  DOT 47 2014.foarte  multumit de ele in 2 mii km.drumuri bune

Modificat de MariusPD
Link către comentariu

Hankook nu sunt niste chinezarii precum Nankang sau Nexen. Dimpotriva sunt acolo sus atat in review-uri cat si in teste.

Link către comentariu

Nankang si Nexen sunt destul de bune de altfel :)

MariusPD - Mie mi-au crapat Dunlop Sport Maax TT dupa 3 ani, nefiind un incident izolat si alea nu sunt chinezarii.

Chiar de curand I-a bubuit unui coleg pe masina un cauciuc dasta considerat de tine premium si safe.

Link către comentariu

nu este considerat de mine premium si safe si asa sunt ele si considerate si recunoscute de  toate brandurile. eu unu nu mi.as lua cauciucuri no name. numai bine

Link către comentariu

Daca Hankook sunt no name atunci Wanli, Tigar si Roadstone ce sunt?

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!