Jump to content

Costuri Si Service-uri Revizie Passat B6

dintzauru
 Share

Postare recomandată

Schimbat ulei (4L Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40) + toate filtrele + stergatoare BOSCH AeroTwin = 520 RON

Manopera a fost 50 RON (nu am apelat la service autorizat).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stie cineva daca la revizia de un an pot cumpara filtrele din alta parte decat de la reprezentanta? Masina este in leasing. multumesc

Link către comentariu

Revizie LongLife Germania la 150.000 KM cu garantie mobilitate: ulei Shell 0W30, filtre (motorina, polen, aer), reglare Bixenoane, verificare ulei cutie, schimbat stergatoare fata spate, schimbat lichidul de frana, verificat filtru particule si curatat (spalat) motorul 320 euro

Modificat de uhu
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Schimbat kit ambreiaj (rulment,volant, placa si disc) 2700 kitul este sachs ,piesa in sine a costat 2170 cumparata de la colegul Alin vbelt ,restul a fost transportul si manopera.

Modificat de Robby1485
Link către comentariu

Salut baieti si fete posesori de passat :) am si eu o intrebare , distributia la motorul de 170 cp este pe lant ?

Link către comentariu

viktor25

Sal.,

Nici un motor vw de pe passat nu are distributia pe lant.

Nici alea de 1.9 / 2.0 tdi sau 2.0 fsi / tfsi si nici lea de 3.2 sau 3.6 fsi .

O zi buna.

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

In Romania nu vor sa faca Revizie LongLife. Stie cineva daca in Ungaria se fece si cat costa?

... eventual daca se face intr-o zi (fara programare)?

Modificat de Michi
Link către comentariu

Stai ca nu inteleg. Cum adica nu vor? Mai ai masina in garantie?

este suficient sa-ti faca revizia normala, dar sa nu codeze modulul 17 pentru interval fix

Link către comentariu

cine stie cam cat ar costa schimbarea distributiei ?

Link către comentariu

Sal.,

Minim 1800 - 2000 ron doar piesele fara manopera la reprezentanta, astea fiind preturi de reprezentanta pentru chitul de distributie.

Ce cod de motor ai ?

O zii buna.

Link către comentariu

tipul motorului este BMR , e cam scump dar vb aia dai un ban dar stai in fata:D

Link către comentariu

Imi par scumpe rau piesele,pt BMR setul lung de distributie pe Continental(cu pompa de apa in el)este;940 si 1200.Sunt 2 feluri de distributie si depinde de seria de caroserie.

Link către comentariu

Deci cam astea ar fi preturile pentru ce ai tu nevoie .

Preturi luate de pe WWW.AHW-SHOP.DE din Germania .

Curea distributie + role intinzatoare + suruburi 179 Eur le poti vedea aici .

Pompa de apa 48 Eur o poti vedea aici nu este neaparat obligatoriu sa o schimbi daca esti la prima schimbare a distributiei si masina o ai de noua .

Daca masina o ai luata second hand si nu stii cu exactitate ce km are sfatul meu e sa o schimbi si pe ea .

Antigel concentrat 9.50 Eur bidonul de 1,5 L il poti vedea aici si ai nevoie de 5 - 6 bidoane .

Antigelul oricum se schimba la 4 ani asa ca nu ar fi o treaba rea daca il schimbi .

Un total al pieselor ar fi 284 Eur iar manopera la reprezentanta ar fi undeva pe la 5 - 600 ron poate chiar mai ieftin .

Preturile sunt pentru piese pe ORIGINAL nu pe PRODUCATOR .

Acum trebuie sa cauti pe forum threadul baiatului care face comanda pe acest site .

E undeva in aria de prestari servicii daca tin eu bine minte .

O zi buna si spor la treaba .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

in Germania, m-a costat 320 eur. revizia LongLife si am lasat masina la ora 8 si am ridicat-o la 15, presupun ca daca incerci in Ungaria nu costa/dureaza mai mult.

PS nici mie nu au vrut sa imi faca revizie LongLife la Timisoara,(probabil pentru a nu acorda garantia de mobilitate) nici la Quark nici la Autoclub

Link către comentariu

Stai ca nu inteleg. Cum adica nu vor? Mai ai masina in garantie?

este suficient sa-ti faca revizia normala, dar sa nu codeze modulul 17 pentru interval fix

Masina nu mai e in garantie. Mi-au zis ca nu au ulei LongLive pentru schimb nici pentru cela in garantie nici pt celelalte. La mine programul de service e setat la 30.000 km.

In alta ordine de idei, as vrea sa fac schimbul la cutia de viteze DSG, dar nu-mi convine ca nu te lasa sa vezi ce-ti fac la masina. Am citit lucruri neplacute aici pe forum despre seriozitatea unora. Se poate face ceva ca sa te lase langa masina in service?

Link către comentariu

viktor25

Sal.,

Nici un motor vw de pe passat nu are distributia pe lant.

Nici alea de 1.9 / 2.0 tdi sau 2.0 fsi / tfsi si nici lea de 3.2 sau 3.6 fsi .

O zi buna.

Un pic de off,dar pe B6 s-au pus si motoare de 1.6 102 cai(BSF) si FSI-ul de 115 cai(BLF) care are distributia pe lant,dar aceste motoare au fost doar pana in 2007.

Link către comentariu

Michi e simplu , daca nu te lasa sa vezi ce iti face la masina te duci in alta parte la alt service, eu asa am facut le-am spus ca daca nu ma lasa sa ma uit imi iau masina si plec .

Link către comentariu

cine stie cam cat ar costa schimbarea distributiei ?

Salut,

Am ajuns azi la Brady Trade pe Maniu, dupa ce m-a lasat inca un injector.

Si printre altele am intrebat de costul distributiei, pentru ca se apropie "ceasu", si am ramas uimit sa aud ca distributia completa este la pret promotional de 1250RON pana la sfarsitul anului :)

Revin Luni cu confirmare exacta, cand voi ridica masina din service.

Eu am VW Passat B6 2.0TDI BKP.

Modificat de stefanmanea
Link către comentariu

Michi e simplu , daca nu te lasa sa vezi ce iti face la masina te duci in alta parte la alt service, eu asa am facut le-am spus ca daca nu ma lasa sa ma uit imi iau masina si plec .

Am procedat cum mi-ai recomandat si au fost de acord sa ma lase langa masina.

Am negociat cantitatea de ulei pentru schimb la cutia de viteze DSG. Prima oferta a fost calculata cu 4 l (stiam ca e prea putin). Apoi cand am comandat materialele (ulei si filtru) mi-au spus ca e prea putin 4 l. Pana la urma s-au uitat la ultimul schimb facut in Franta si au vazut ca au fost necesari 6 l. Am comandat 6l. :blah:

Sunt programat pentru marti. Va tin la curent cu noutati.

Link către comentariu

(...)

Documentul de mai jos provine de la VW si il au toate reprezentantele (inclusiv Porsche). Nu stiu de ce Porsche isi permite sa modifice aceste intervale (desi banuiesc motivul) dar asta le spune VW reprezentantelor oficiale:

service_table.pdf

(...)

Analizand documentu' mi-a atras atentia urmatorul tabel:

post-28301-0-23882900-1309443827_thumb.j

Se pare ca sunt 2 tip-uri de schimbari: unul de curea si altu de role

De aia la reprezentante cand te intereseazi de un schimb de distributie pe factura ai "kit distributie" care nu include ROLE, ci doar cureua, pt ca dupa o sa vezi "kit role distributie"...

Nu mai zic, ca pompa de apa nici nu-i inclusa prin acel material si se pare ca se schimba doar daca "MOARE" :)

Si avand in vedere ca acolo nu este specificat nimic despre o durata in ani, ci doar un interval in KM la care exista si cuvantul "EVERY" (in unele cazuri) e clar ca mai toti dealeri locali cam... ne mint :blink:

Si toata povestea asta cu "in Romania nu e ca in Germania" e alta abureala :vaidecapulmeu:

E bun ca m-am clarificat si e bun ca inca 19.000km cat mai am pana fac 120.000km nu ma agit sa ma apuc de schimbat ceva ;)

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Bravo Michi , sa stai cu ochii pe ei ca astia sunt smecheri :icon_cool:

Link către comentariu

Citind postul colegului Riddler sa inteleg ca la 150.000 km se schimba doar cureaua de distributie si se face o verificare (role, pompa de apa si ce-o mai fi pe acolo) , iar la 300.000 km se schimba si acestea?

Intreb fiindca anul viitor masina face 5 ani si mie mi-au zis ca daca nu ai 150.000 km in 4 ani de zile se poate schimba distributia (adica tot) la 5 ani - raspuns primit telefonic de la Serpico Craiova (am vazut in acel tabel ca nu se face referire la timp ci doar la nr de km).

Deci, pana la urma cum ar trebi sa fac?

Alin.

Link către comentariu

(...)

Intreb fiindca anul viitor masina face 5 ani si mie mi-au zis ca daca nu ai 150.000 km in 4 ani de zile se poate schimba distributia (adica tot) la 5 ani - raspuns primit telefonic de la Serpico Craiova (am vazut in acel tabel ca nu se face referire la timp ci doar la nr de km).

(...)

Colegu, inearca sa scoti din ecuatie timpul pt ca observi si tu, ce se zice prin reprezentante si pe la dealeri se vb de acesti ani ca ar fi cruciali, cand defapt nu sunt :lol:

Aruncati ochi peste tot documentu' postat de colegu' Valentin :icon_thumright:

(...)

Deci, pana la urma cum ar trebi sa fac?

(...)

Parerea mea, asteapta sa faci 150.000 km (daca ai masina din 2007) si nu mai lua in considerare factorul "TIMP" :)

Link către comentariu

Facut revizia de 105.000 km sambata la Passatul meu B6 140cai BMP. Urmatoare se face impreuna cu distributia :D

Costuri dupa cum urmeaza:

- ulei 164 ron

- f ulei 22 ron

- f aer 43 ron

- f polen 30 ron

- f motorina 76 ron

= manopera 70 ron

-----------------------------

Cost total 403 ron la Coso Garaj Iasi

Nu inteleg un lucru pe factura mi-a scris ca trebuie sa vin la urmatoarea revizie in 10.000 de km sau 1 an de zile.

Eu stiu ca se face la 15.000 asa am facut si pana acum si la fel o sa fac si de acum inainte. Nu inteleg de ce au zis 10.000 ..chestie comerciala? sau se pune pe seama conditiilor de exploatare mai proaste pe drumurile noastre??

Link către comentariu

Depinde de ce ulei ai pus in ea. Sunt uleiuri care merg 30.000 km, exemplu Long life 3 de la Castrol, dar in Romania, zic ei, se schimba la 15 mii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!