Jump to content

Golf 6 - Discutii revizii

YEP
 Share

Postare recomandată

asta cu schimbatul busonului de ulei o fi ca si cand iti schimba toate filtrele la 15000km, ceea ce nu e chiar asa.

dar fiind ieftin, nu e o problema.

la masinile anterioare, de cate ori am schimbat uleiul si busonul era acelasi, si tot uscat era sub masina pe motor, banuiesc ca sunt mai multi care pot confirma acest lucru, e o saiba destul de moale, care stransa "normal" nu cred ca ar creea probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Baieti, hai sa fim seriosi. Surubul de la baia de ulei nu este de unica folosinta, iar saiba aceea nu este din plastic. Capul surubului s-ar putea sa aiba proprietati magnetice si sa atraga eventuala pilitura din baie.

Se recomanda totusi schimbarea lui la 2-3 schimburi de ulei, depinde si de mana mecanicului acum, cat de fina e! :)

Link către comentariu

manuta,

Mi le-a schimbat si mie, mai exact 4,28 ron busonul si 0,51 ron pt saiba (fara tva).

Acuma, nu stiu cat erau de necesare, dar nu sunt o avere.

Link către comentariu

Se schimba la fiecare schimb de ulei.... asa ar trebui sa se face la orice masina

Link către comentariu

Tot asta spun si eu. Chiar nu inteleg faptul ca dai aproape 1000lei pe revizie si nu vrei sa platesti 5 lei pt buson. Este ca si cum le-ai spune la service sa nu iti mai puna husa pe scaun ca te costa 3 lei si nu ai bani....

Sunt norme date de producator cu anumite operatiuni care se fac la intrarea masinii in service. Nu e vorba ca iti baga ei pe gat ceva inutil...

Link către comentariu

Golf 1.6 tdi - revizie de 15000 (sau mai bine zis 1 an) la Midocar Vitan

Pret 586,07 RON - din care:

1. ulei 5 litri 73,78/litru x 5 = 367,5 RON + TVA = 455,7

2. fitru ulei = 37,65 RON + TVA = 46,68

3. Service(manopera) = 60 RON +TVA = 74,40

4. eticheta revizieee ??/?? = 2,49 RON + TVA = 3,08

5. Materiale mici 3,60 RON + TVA = 4,46

TOTAL 586,07 RON + un pachet de nervi .. de ce? vedeti aici

Link către comentariu

Astia de la midocar iti factureaza si eticheta cu "urmatoarea revizie". Mai jenant de atat nu cred ca se poate. Ba da... se poate... la PBN unde m-am dus cu super recomadare si tot s-au bucurat la cardul meu SD din RCD (adica l-au furat). :ceuameni:

Tocmai d'asta eu cred ca urmatorea revizie o s-o fac in alta parte decat PBN, PBV sau Midocar. Si o sa iasa la jumatate de pret fata de "reprezentanta". La sfarsitul lunii masina iese din garantie si nu merita sa-mi bat joc de bani.

Modificat de iepumare
Link către comentariu

@sorinsab: cati litri de ulei a intrat, mai exact daca imi poti spune?

ca si eu am acelasi motor 1,6tdi.

Link către comentariu

pai 5 litri.a scris omul mai sus.

ps interesant ar fi un sondaj facut cu un simplu telefon schimb ulei plus filtru ulei pret-pbn.,pbv,midocar-otopeni-vitani si in functie de costul cel mai mare ne dam seama si d restul maruntisului(adica celelalte filtre)asta in mare

Link către comentariu

sa inteleg ca in motorul vw 1,6 tdi intra exact 5 litri?

nu 4,5 sau 4,7 litri?

...cam asta era ideea...

Link către comentariu

@adifox - au intrat 4,7 litri dar au fost facturati 5. 4 litri mi i-au pus din butoi, 700g din cutie sigilata de 1 litru castrol 5-30(mi-au lasat in portbagaj cca 300 de grame)

@guesswho1983 - nu merge cu un simplu telefon sa-ti faci o idee, pentru ca mie mi-au zis la telefon ca ma costa 5 milioane si am platit ~580; dar ideea e buna, daca am reusi sa punem intr-un tabel toate datele astea.

Daca am respecta fiecare dintre noi titlurile topicurilor nu am mai scrie verzi si uscate si ar fi usor de urmarit pentru a putea face o comparatie intre service-uri -servicii -preturi. Asa am afla spre ex si informatii de genul daca se schimba sau nu filtre etc la a cata revizie cu ce costuri etc?...

Mie unul mi s-a parut ciudat ca dupa un an nu mi-au schimbat filtrele de aer si polen. Din fericire masina a facut cei 14000 de km in afara tarii deci nu era un MUST schimbul acestora. E indicat totusi sa schimbam filtrele de aer si polen la masinile care merg foarte mult pe la noi, si mai ales la cele care fac km prin orase; odata pentru sanatatea noastra (filtru de polen) din cauza poluarii, a doua oara pentru sanatatea turbinelor noastre(filtru de aer). In schimb au avut grija sa-mi schimbe eticheta pt urmatoarea revizie si sa-mi ia si bani pe ea smile.gif no comment"

Modificat de sorinsab
Link către comentariu

Prieteni, nu ma intelegeti gresit, vroiam doar sa stiu daca acel buson de ulei se schimba sau nu pt ca nimeni nu pomenea nimic de el. Cat despre revizie, nici nu se pune problema de vreun rabad de la ceva. Anul trecut am cerut in mod expre sa-mi schimbe toate filtrele si filtrul de benzina, merg 80% prin Buc.

Multumesc pt lamurire, vis a vis de acel buson.

Am sa revin la inceputul lunii februarie cu pretul reviziei

Link către comentariu

pbn motor 1.6 benzina a doua revizie 24000km schimb ulei si filtru ulei 440ron,toate filtrele 980 ron.cammare diferenta una de alta zic eu,in schimb infdormatiile astea le am gasit la tel pbn.am sunat la midocar vitan acelasi motor filtru ulei si ulei 600ron ,mai scum cu 150 ron fata de pbn.si toate filtrel 1100ron.in prima faza as vrea sa schimb doar filtru de ulei si uleiul caci in anu asta am facut doar 10mii km insa tot primesc recomandari de peste tot sa schimb toate filtrele si cred ca asa o sa fac.

Link către comentariu

cam mult,mie la prima revizie pentru ulei si filtru mi-au luat 322ron in conditiile in care uleiul(4l) a costat 180ron,filtru de ulei 26ron,manopera 60 ron si de restul mi-au trecut insepctie service care,in cartea tehnica se spune ca se face odata la 2 sau 3 ani.am sunat acum cateva zile la ei si mi-au spus ca a2a revizie nu ma va costa mai mult de 500 de lei,nu se vor schimba toate filtrele cred.Toate astea la Scorpion Focsani.

Preturi primite de la reprezentanta pentru filtre am scris ceva mai sus,unele fiind duble fata de preturile date de volksman.Cand le-am zis daca pot sa vin cu filtrle aduse de mine mi-au spus ca ei acorda garantie pe ce iti pun pe masina si ca de-asta au pretul asa mare.

Link către comentariu

@gl17sep tu ai motorul mai mic iti intra 4 litri la mine intra 4.75..aproape 5litri dar din ce am observat in provincie dealerii sunt mai ieftini ca in bucuresti.

primul an nu e obligatoriu,dar in anu 2 de revizie e obligatoriu sa schimbi toate filtrele.eu initial am facut invers...nu as vrea maine de fapt sa schimb toate filtrele,dar pana la urma nu o sa am ce face;)

Modificat de guesswho1983
Link către comentariu

ce e ciudat e ca nu e obligatoriu sa schimbi toate filtrele la 2 ani ci doar filtru de polen(la masinile care au parcurs mai putin de 60.000 km in 2 ani,filtru de ulei trebuid schimbat la fiecare ulei).nu am gasit nimic specificat despre filtru de combustibil si filtru de aer,cu toate ca vreau sa schimb si filtrul de aer ca la cat praf este la noi...

p.s.asa scrie in cartea tehnica a masinii

Link către comentariu

Prieteni, am facut zilele trecute revizia a doua, cea de 30.000 km la Eurotehno Grup, reprezentanta VW din Pitesti.Uitati ce-am platit:

1.Interval service - 73.5

2.Filtru aer - 31.5 + 71.7=103.2 (manopera+material)

3.Filtru praf si polen - 21 + 68.5=89.5 (manopera+material)

4.Filtru motorina - 21 + 125.5=146.2 (manopera+material)

5.Filtru ulei - 35.65

6.Ulei 5W30 LLIII - 4.5*55.2=248.4

7.Antigel G12 - 0.35*44.55=15.59

8.Surub - 5.9

9.Mat. mici - 11.03

TOTAL=729.27 + 175.02=904.29 RON

Link către comentariu

Am fost si eu sa ma interesez de preturi pt o revizie de 2 ani

Filtru ulei, filtru aer, filtru polen, filtru de benzina si buson baie de ulei costa asa:

850 Ron - PBN

600 Ron - AVIA MOTORS

Ambele ofera piese originale, garantie si stampila pe cartea service

Eu o sa optez spre Avia

Link către comentariu

Interval service 73 lei?? La ce se refera?

Link către comentariu

In cartea de service a masinii nu spune nimic de filtru de benzina,si din cate am vazut nici despre filtrul de aer.Poate am omis eu cateva pasaje de acolo.

Link către comentariu

service 2 ani pbn,mk6,1.6mpi nr km 24.000

buson ulei 7,69

filtru ulei 43,88

service schimb ulei 77,50

cartus filtru aer dem -montat 15,50

ulei castrol 48,21x5=241,05

filtru benzina 141,27

filtru aer 103,52

filtru polen 89,19

total 719.06

am mai avut niste probleme afisez preturile

test diagnoza 62,00

verificat remediat instalatie electrica 62,00

dem -mon baterie +suport 77,50

tapiterie coloana volan dem -montat 31,00

dem -mon ceasuri bord 15,50

banda izolatoare 6.94

corectie 0,01

total 254.94 extra

total revizie +extra 974,55

Modificat de guesswho1983
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am facut si eu astazi a doua revizie la Scorpion Focsani(2 ani si 29750km)

Service schimb ulei-93RON

Filtru ulei-35RON

Filtru benzina 134RON

Filtru aer-89RON

Filtru polen-85RON

Ulei Castrol-130RON(3.2l)

Mat. mici-14RON

Filtru aer demo si montat-37.20RON

Filtru praf si polen demo si montat 27.90RON

Filtru combustibil demo si montat-27.90

TOTAL=670RON

Inspectia Tehnica Periodica-100RON

Total=770RON

Actiune update soft motor-gratis

Le-am zis si de un suierat pe la motor,de la distributie care apare cand e motorul rece si din fericire(stiti cum e,cand ajungi la reprezentanta merge bine)s-a auzit si la ei.Au investigat situatia si posibil sa trebuiasca schimbata o rola de la distributie sau toata distributia.Toata treaba asta se face pe garantie,spre norocul meu,pentru ca mai am 5 zile din cei 2 ani de garantie.

P.S.Am stat tot timpul lanaga masina pe timpul revizie si chiar mi-a parut bine,am invatat de la mecaniul care a facut lucrare o multime de chestii.Cea mai importanta:de azi inainte sa numai cumpar filtre de la reprezentanta pentru ca sunt aceleasi firme Mann si MAHLE doar ca sunt branduite VW.

Modificat de GL-17-SEP
Link către comentariu

De ce ai schimbat filtrul de benzina ? 134 ron + 28 ron manopera ? Se cere schimbarea lui la 30k ? Unde se afla acest filtru, eu stiam ca e la pompa de benzina la rezervor, asa era la Solenza parca... La Solenza nu l-am schimbat niciodata si avea peste 70k km si nici nu se cere schimbarea lui, plus ca trebuia schimbata si pompa de benzina o data cu el parca (daca era cazul)

Inteleg ca poti aduce uleiul tu, asa am auzit de la ceilalti colegi de forum, dar poti veni si cu filtrele de acasa ? Cele Mann sau Mahle de care zici tu ? Accepta oare si uleiul si filtrele, de fapt aproape toate materialele de acasa ??? si sa ai in continuare garantia ?!

Ce tip de ulei ai pus ? Castrol (obisnuit) 4 litri, ce norma 10W-40 nu ?

Modificat de Florinutzu
Link către comentariu

Pai tocmai aia e smecheria,le-au branduit si daca pui unul fara sigla VW s-ar putea sa iti taie garantia pe motiv ca nu are ctc-ul VW.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!