Jump to content

Octavia 3 RS/ RS FL - echipare, optionale, intrebari tehnice despre produs

TudorM
 Share

Postare recomandată

Si raspuns de la Skoda Romania:   

Stimate domnule Anghel,

masinile pe care le-ati vazut sunt pentru lansarea internationala a modelului din Cehia si Rusia. Aceasta este organizata de producatorul Skoda-Auto. Accesul nu este liber si din pacate nu este posibila nici efectuarea de test-drive-uri. In Romania modelul va fi disponibil la test-drive foarte probabil in cursul lunii noiembrie, la anumiti dealer, intrucat nu este un model pe care acestea trebuie sa il aiba obligatoriu pentru test-drive.

Cu stima,

Andrei Teodorescu, Importator ŠKODA
Porsche Romania SRL, Sos. Pipera-Tunari 2, 77190 Voluntari, Ilfov, Romania

www.skoda.ro, www.porscheromania.ro

Asta inseamna ca Skoda face lansarea pt RS in Romania dar NU pt Romania ci pt Cehia si Rusia, ceea ce clarifica si faptul ca hotelul la care este parcarea este bookuit numai de rusi si cehi :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:D

Eu am spus că m-a mirat mult faptul că au numerele alea și că au ajuns în România.

Link către comentariu

Cam cat de ironic e ca lansarea pentru Cehia se face in Romania... ? :))

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Link către comentariu

Nu mi se pare deloc ironic, se practica destul de des ca lansarea unui model pentru o anumita tara sa se faca in alta tara, pentru ziaristi. 

Link către comentariu

Si atunci sa inteleg ca dealer-ul cu care am vorbit eu isi raceste gura de pomana? Si mai ales ce zice el de obtinut o masina de test dupa prezentarea asta? Pe langa faptul ca mi se pare jenant ca pentru o tara de marimea Romaniei, dealerul sa trebuiasca sa cerseasca o masina de test... 

Link către comentariu

Atata timp cat masina nu s-a lansat oficial in Romania, nici macar pentru jurnalistii auto, de unde vrei sa ia dealerul cu care ai vorbit tu o masina de test-drive? Va trebui sa astepti lansarea oficiala pentru Romania si apoi sigur vei gasi la Porsche o masina de testdrive. Masina se fabrica de putin timp, cele care s-au fabricat pana acum sunt pentru showroom si pentru lansari oficiale, deci nu ai ce face, doar sa iti faci rost de un badge de jurnalist rus sau ceh sa te infiltrezi printre cei de la lansare.

Pana la urma, ai vazut poze, Octavia 3 o stii cum arata, ce materiale are, cam cat de diferita poate fi Octavia RS de una normala?

Modificat de cristian
Link către comentariu

Cam la fel cum e un GTI de un Golf normal, o Cupra de un Leon normal, cam in genul ala. :)

Daca nu am fi interesati de masini, ce mai cautam pe forum-ul asta, toate sunt la fel, 4 roti si un volan, nu?

Iar eu ti-am dat citat din ce a zis dealer-ul unde el zice ca este lansare pentru Romania si este pentru jurnalistii din Romania. Mai in clar de atat nu stiu ce pot zice. De asta si intrebam daca dealer-ul care mi-a raspuns chiar are idee despre ce vorbeste sau nu...

PS: Masina nu se fabrica de putin timp, mai degraba cateva luni bune. Ca nu a fost lansata la noi sau in alte parti, e altceva.

Link către comentariu

Ai dat un citat dintr-un raspuns al unui dealer, dar ai dat si un raspuns care contrazice pe primul, de la importatorul Skoda in Romania. Tu pe cine crezi?

Nu am zis ca nu ar trebui sa fii interesat de masina, dar daca esti atat de nerabdator sa vezi masina, de ce nu mergi la hotel sa le vezi, macar la exterior, daca nu te lasa sa te urci in ele?

Link către comentariu

Tudor, comanda masina asta fara frica daca ai banii acum, nu vad ce s`ar putea sa nu`ti placa.... eu recunosc sincer ca mashina din semnatura am comandat`o din poze, nu exista niciuna la niciun dealer, a venit Noiembrie 2008 iar lansarea modelului s`a facut la 1 Decembrie 2008, cateva saptamani bune dupa ce am luat-o, nu regret nimic, era chiar funny ca anumite detalii nu era cunoscute de deaier, multi bateau cu pumnu`n masa ca verde ar fi culoarea luminilor din bordi dar de fapt a fost alba, fix pe placul meu :) Asta a fost ca o paranteza... iar parerea mea pur personala e ca n`ai cum sa dai gres, mai ales ca observ ca ti`ai facut configuratii si ai foarte bine trasat ce iti doresti.

Modificat de bZ1
Link către comentariu

@cristian, krygod_ro a dat raspunsul care-l contrazice pe cel primit de mine. Nu ca ar conta prea mult cine l-a dat. De mers, cred ca am sa dau o fuga cand am timp, adica cel mai probabil pe seara cand o sa fie bezna.

@bZ1, eu as da comanda dar suferind un pic (mai mult) de OCD as vrea sa vad masina si tin mortis sa am trapa panoramica (vreau Combi) pentru a imbunatati visibilitatea celor din spate. Avand copil cu personalitate puternica, nu stiu cat o sa-i placa sa stea in spatele scaunelor astea noi si sunt multi pe forumuri care zic ca sunt ok si ca nu reduc mult vizibilitatea si altii care zic fix opusul. E totusi o masina de familie si chestiile astea conteaza. Daca eram burlac si-mi luam si masina in 3 usi, atunci nici mie nu mi-ar fi pasat catusi de putin de treaba asta. Ah si pe deasupra (fara vreo logica) nici Columbus nu este disponibil pt RS, desi este pentru celelalte echipari... Ce probleme, nu-i asa? Sa vrei sa cumperi o masina si producatorul decide ca stie el ca nu-ti trebuie nici aia, nici cealalta...

Link către comentariu

Te inteleg perfect, si eu sunt familist. E intra`adevar dezamagitor ca nu au pus Columbus, si eu am observat asta de la bun inceput, singura solutie e Amundsen si ca sa`ti tii copiii ocupati, le montezi niste DVD`uri aftermarket pe tetiere si aia e :D

Link către comentariu

De ce nu-ti comanzi de pe la vreun dealer de afara daca tot iti place masina asa mult?.. sunt absolut convins ca ar fi mai mult decat incantati sa te serveasca ... desi cred ca sub o presiune constanta si sustinuta si un dealer din Romania ar putea sa convina Porsche sa-i lase sa-ti comande cele doua optionale din moment ce ele exista si fabrica le monteaza ..

O zi buna la toti!

Modificat de pro_niger
Link către comentariu

Mi se pare absolut normal sa vrea sa vada masina. Din cate stiu eu Tudor are buget de 34k. Pai la banii aia vrei sa vezi ce cumperi nu?

In fine, daca-ti place Octavia3 atunci o sa-ti placa si mai mult RS-ul e clar!

Link către comentariu

Da, acum si cine cumpara o masina de 5k, e corect sa vrea sa vada ce cumpara. Banii munciti se considera la fel, chiar daca sunt 5k sau 50k.

Sper sa dau o fuga in seara asta sau maine seara si sa fac si niste poze in plus. Sper sa nu ma ia cineva de la hotel la ochi ca vreau sa fur masinile.  :lol:

Link către comentariu

Am fost si am vazut fix ... nimic. Masinile nu mai erau acolo.

Macar asa am vazut un consum urban cum n-am vazut pana acum, 7,5% pentru 47 km in 56 minute.

Link către comentariu

@TudorM: ai vorbit cu importatorul daca are de gand sa introduca trapa si Columbus in lista de optionale in viitorul apropiat? Poate spun ca o vor face peste un an sau niciodata. Asta cred ca schimba mult datele problemei.

Asta ca sa nu mai spun ca la 34-35EUR m-as orienta catre alta masina. E o alegere subiectiva si poate RS-ul iti place foarte mult, dar sunt variante tare interesante la bugetul ala.

Link către comentariu

Tudor, masinile sunt la Sibiu. Acum juma' de ora le-am vazut. Un sedan galben si un combi albastru. Arata bestial :)

Incerc sa le caut si eu sa le vad de aproape

Link către comentariu

Am fost si am vazut fix ... nimic. Masinile nu mai erau acolo.

Macar asa am vazut un consum urban cum n-am vazut pana acum, 7,5% pentru 47 km in 56 minute.

Au plecat cu masinile pe Transfagarasan. Din ce am inteles fac un traseu pe la Sibiu, etc... Ar trebui sa se intoarca maine.

Link către comentariu

Mersi de informatii.

@JUG, ma uit la masini noi (nu prea am incredere in piata de SH din Romania). In banii astia nu prea gasesti o masina cu un motor ~200cp, cutie automata (pe care sa vrei s-o cumperi), si un asemenea spatiu interior in dimensiunile astea exterioare. Stiu ca e o masina relativ scumpa pt Romania, dar oricum e departe de R-uri, serii 3, clasa C, A4 etc. Masini gen Insignia/Mondeo/Passat desi foarte ok, sunt balene la dimensiuni (spre 5m).

:offtopic:  Ca idee, am vazut un X3 (ca tot zicea colegul c9t9 ca-l da pe al lui) cu motor 3.0 benzina 306cp la 32k... dar motorul ala are taxe si consum semnificativ mai mari decat un 2.0 turbo. Plus ca trebuie sa traga si de masina mai grea (spre 2 tone cu AWD).

Link către comentariu

Pai tot de masina noua vorbeam si eu, caci altfel, pe piata de SH sunt nenumarate variante si poti gasi chiar masine bune. Asta e alta discutie, insa.

Prima alternativa care imi venea in minte era Passat Variant 2.0TFSI R-Line. E mai lunga, intr-adevar, dar iti spun ca nu prea sesizezi diferenta de marime.

Link către comentariu

Am facut acum o configuratie cu ce vreau eu de la RS, deci un Passat 2.0TSI DSG Variant cu cam aceleasi optionale -> 45k. Deci cam 10k peste pretul unui RS. Crede-ma ca m-am documentat. :)

Passat-ul respectiv are pretul de baza cat are RS-ul complet echipat.

Link către comentariu

Eu zic sa te duci sa faci un test-drive cu un O3 Combi, orice motor.

Daca te multumeste masina atunci si RS-ul te va multumi, diferente sunt la suspensii, scaune, putere dar masina in linii mari e aceeasi: aceleasi usi, acelasi bord, acelasi volan (aproape...) aceleasi dimensiuni etc.

Eu configuram acum un Golf Variant, 1.4DSG 140 CP, care iese destul de interesant...

Configuratorul Volkswagen.pdf

Daca ar lansa odata si pachetul R-Line...

VW_Golf_VII_Variant_R-Line_zive_01_503_0

Link către comentariu

Numai ca nu a ajuns Combi inca la dealeri (cred ca d-abia acum incep). Daca te uiti la masinile cu livrare imediata pe site-ul Skoda sunt doar cateva (saptamana trecuta erau 2 in toata tara, Neamt si Constanta). Cu hatch-ul am facut deja test-drive si mi-a placut masina, iar pentru sofer nu e nicio diferenta intre hatch si combi.

Si Golf-ul e o varianta, dar 1.4TSI DSG cu aceleasi optionale (fara pachet R-line) se duce pe la 33k, deci doar cu 1-2k mai ieftin decat un RS configurat similar. Si RS vine totusi cu motor de 220cp fata de 140cp.

Link către comentariu

Vezi ca la Passat sunt tot felul de promotii acum, de genul DSG la doar 1 EUR in plus. Mai mult, la Passat nu trebuie sa dai 2000EUR pe RNS510, ci il poti lua de pe forum cu 600EUR nou s.a.m.d.. Sunt multe metode prin care poti economisi zdravan.

Mai mult decat atat, discountul pe care il obtii la Passat e sensibil mai mare decat cel pentru RS, atat procentual, cat si in valoare nominala(avand in vedere ca acelasi procent dintr-o suma mai mare inseamna mai mult).

Bineinteles, o diferenta tot va exista, dar vorbim de o masina care e superioara, parerea mea.

Scuze pentru off-topic. Daca e cazul, continuam pe PM sau in aria Passat B7.

Link către comentariu

Faptul ca vrei combi limiteaza optiunile :( . Altfel la 34k se putea lua un GTI 7 cu destule dotari.

La 35k este bmw 320i touring, dar chel.

Sent from my ApfelPhone

Link către comentariu

• 75NOR changed the title to Octavia 3 RS/ RS FL - echipare, optionale, intrebari tehnice despre produs

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!