Căutare în site

Showing results for tags 'injectoare'.

  • Căutare după etichete

    Introduceţi tag-uri separate prin virgulă
  • Căutare după autor

Tipul conţinutului


Forum

  • Generale
    • Lucruri generale
    • Legislatie & asigurari
    • Dealeri, Service-uri, alti furnizori de piese si servicii auto
  • Tehnic
    • Volkswagen
    • Audi
    • Seat
    • Skoda
    • Performance & Technical
  • Comunitate
    • Masina mea
    • Intalniri vwforum.ro
    • Social
  • Administrativ
    • Below the line

Calendare

  • Calendar

S-au găsit 10 rezultate

  1. Nu exista un alt topic cu o discutie despre injectoarele de 2.0 TDI CR. Care sunt valorile limita pentru corectii injectoare la 2.0 TDI CR? Ex., motor CFFB, la relanti sunt corectiile de mai jos, dar la 2.000rot si mai sus injectorul 1 sta fix la +1mg/stroke. Acesta este un comportament contrar, cred, unui motor normal, unde valorile de corectie tind si sunt 0 la turatii mari. Se stiu injectoarele de 2.0 TDI CR ca fiind cu probleme? Exista vreo kulanta?
  2. Bună ziua ! Dețin o Bora 1.9TDI din 2005 Acum o săptămână am intâmpinat pt prima oară o situație : dau la cheie, se invârte , dar de pornit deloc ! Întâmplător, peste 10 minute, după ce vorbesc la telefon cu cineva despre situație, dau la cheie și pornește. Plec ! Am presupus că o fi fost un mic gol in alimentare, deși am incercat cca 5-6 porniri consecutive atunci și n-a luat-o ! Peste câteva ore, vrând să pornesc, aceeași situație, se invârte în gol, dar nimic, nici un semn de pornire. La un moment dat, când reușesc s-o pornesc, merg cu ea ață in față service-ului. O punem la calculator, nici o problemă semnalată. Totuși, reușesc să observ din timpul zilei faptul că, în momentele în care nu am reușit să pornesc mașina, nu mi se aprinsese martorul de bujii incandescente, când am pus contactul ! Comunic asta băieților de la service, unul din ei își amintește de o situație veche în legătură cu martorul și cu un releu de la circuitul de pornire aflat in partea de sub volan și decidem că acolo ar fi problema si îl înlocuim. Totul ok, se inlocuiește releul, merg cu ea fără probleme de atunci, până astăzi însă. Acum o oră, din nou aceeași situație ! Lipsă martor bujii, se învârte în gol, nu se alimentează , nu pornește. Acum am lăsat-o acolo in parcare. Spuneți-mi, vă rog, având în vedere că , din nou, la computer nu se va vedea nici o eroare, unde ar putea fi problema, v-ați lovit de o situație ca a mea ? Deci, când martorul nu mi se aprinde știu că nu voi porni. Nu știu dacă e relevant, insa azi e destul de cald afară și am remarcat asta pt că și săptămâna trecută, Joi, când am pățit pt prima oară, era la fel de cald ! Vă mulțumesc anticipat pt interesul si părerile Dvs !
  3. Dupa ce am luat masina de la PBN unde am fost sa schimb sincronul treapta a doua in garantie, am observat ca masina are o trepidatie (destul de puternica - simtita destul de bine din ambele locuri din fata) cand sta la relanti (si la rece si la cald). Nu am fluctuatzii de turatii, nici pierderi de putere in mers, nimik altceva nu este anormal. M-am dus inapoi la 2 zile si am prezentat masina celui de la receptie...si a chemat un inginer de la motoare sa o asculte. Omul a zis ca este ceva normal la motoarele BXE diesel. Si recomandarea lui era sa o calc, sa o scot din oras la drum lung... Ceea ce mi se pare ciudat este ca inainte sa o las acolo nu facea asta, si dupa ce am luat-o (dupa 18 h de service) face lucrul asta. Puteti sa imi dati un sfat. Pt. Cei care lucrati in domeniu: e posibil ca la schimbarea sincronului sa se fii stricat ceva (un amortizor de la motor) ceva? Multumesc mult!
  4. In timp ce mergeam cu 40-50 km/h am accelerat usor cand dintr-o data s-a auzit un zgomot ca de eliberare a unei presiuni care a coincis cu o senzatie de alunecare a masinii si o accelerare necontrolata a acesteia. Imediat dupa toate acestea a scos un fum negru cu miros puternic de motorina. Am oprit dar motorul la ralanti functiona normal fara trepidatii fara nimic. M-am uitat pe la furtune si la motor in ansamblu nu parea si nici nu se auzea decat parca un suierat prin zona EGR(turbina). Am plecat cu ea inapoi acasa mergand turata aproape la ralanti insa la urcarea unei pante nu am putut intrucât cand incercam sa accelerez usor-mergea in suturi puternice si iar a inceput sa scoata fum negru. Pe distanta de 5 km de unde m-am intors pana la urcarea respectiva masina a mers ok cu circa 40km/h in treapta a 4-a si nu scotea fum deloc. Am rugamintea sa ma ajutati de la ce ar putea fi aceasta ciudata problema. Daca s-a mai discutat pe forum exact acest tip de problema va rog sa imi spuneti si sa imi dati un link, eu nu am gasit nimic asemanator. Va multumesc anticipat!
  5. Va salut! Ma confrunt cu cateva probleme de ceva vreme, pe care am incercat sa le inlatur una cate una, pentru a descoperi cauza, dar din pacate nu am reusit. Am un Seat Leon 1M ASV 1.9TDI 110CP resoftat acum cativa ani buni la 150CP. Dupa resoftare, masina tragea de rupea din orice pozitie, avand un cuplu de vis. Pana intr-o dimineata friguroasa cand am dus-o pana in limitare in treapta I cu motorul pornit de 5 minute (stiu, mic si prost) si am reusit sa rup axul turbinei, tot uleiul a ajuns in admisie, blocat motor s.a.m.d. Am reconditionat turbina la primul search pe internet (stiu, inca o data mic si prost) dar in schimb am curat admisia + montat turbina s.a.m.d. la reprezentanta. De atunci, nu a mai tras la fel, dar tragea oricum bine. Dupa o perioada de timp, am schimbat si distributia (tot la reprezentanta) si a inceput sa traga si mai prost. Am ajuns in prezent, unde ma confrunt cu urmatoarele probleme: - pana imi ajunge temperatura la 90, am momente, foarte rare, cand la plecarea de pe loc, ajunge cam la 2.000rpm si se manifesta ca si cum s-ar ineca. Trepideaza, ca si cum ar merge in 3 pistoane, cu pedala de acceleratie la podea nu urca mai sus de 1.200rpm scoasa din viteza, daca o las bagata in viteza, merge in suturi dar nu prinde viteza. Asta se intampla timp de 10 secunde, dupa care isi revine si merge normal. Nu face mereu, dar a inceput sa faca din ce in ce mai des. Dupa ce ajunge la 90 grade, nu se mai manifesta problema asta. - cu motorul cald, la 1.800rpm, daca apas acceleratia la podea, am un turbo lag de vreo 2 secunde, incepe sa traga pana pe la vreo 3.000rpm dupa care incepe sa te bage in scaun pana la limitare. Mie unul mi se pare tarziu rau, tinand cont ca in vremurile bune ma baga in scaun incepand cu 1.800rpm - daca merg calm cu ea, adica nu o accelerez brusc si schimb vitezele la 3.000rpm, merge impecabil. Dar cum ma dau la ea... se impotmoleste. Nu reusesc de exemplu sa plec cu demaraj in treapta 1. Parca da sa se inece si dupa dintr-o data se accelereaza (asta cand ajunge undeva la 2.800rpm) - destul de des, la relanti, incepe si tremura putin, ca o bataie de volant, dar care se simte si la mersul ne-rotund al motorului. Daca accelerez putin, isi revine si merge perfect rotund. Ce am verificat/remediat la ea: - turbina am reconditionat-o si reglat-o la un service BUN, unde au banc de proba si reglaj inclusiv pentru actuator. Este reglata la valoarea stoc de fabrica pentru modelul meu de masina. Daca accelerez in gol, se vede pe ceasul de tubo (si se si aude) ca intra undeva de la 1.600rpm. In accelerare, am overboost la 1.2 - 1.3 dupa care coboara si sta in 1.0 - am bagat solutie de curatare injectoare. Motorina mai buna. - am facut log-uri (pe care le atasez) unde observ ca sta in parametrii, cel putin la viteze mari - am anulat EGR-ul fizic si am modificat EGR Rate Adaptation la 33768 - am verificat si reglat avansul (TDI Timing) si este fix pe linia albastra (Dead on) - cu mufa de la MAF scoasa merge prost rau (deci nu pare a fi de la MAF) - m-am jucat putin in ultima perioada si la cantitatea de motorina injectata. Am pus valoare mai mare....mai mica.... nicio schimbare in comportamentul semnalat mai sus. - am schimbat electrovalva N75 - am schimbat TOATE furtunele de vacuum cu unele de silicon - am lipit stutul de la pompa de vacuum (avea joc si pierdea vacuum) - nu am nicio eroare pe vag-com - nu intra in limp mode Am ramas fara idei ce sa mai fac... Exista vreo posibilitate ca cei de la reprezentanta sa imi fi pus softul original si practic sa nu mai fie mapata masina? Am cum sa verific lucrul acesta? Multumesc si orice sfat/idee este binevenita Test Injectie - grup 008.pdf Viteza I - IV - grup 003 grup 010 grup 011.pdf
  6. Salut, La masina din semnatura(Golf 4 1.9 TDI, ATD) am probleme cu doua injectoare. La ultima diagnoza mi s-a comunicat sa ma pregatesc pentru schimbarea lor. Deoarece consumul extern mediu a ajuns undeva la 7.3 (mers normal) as vrea sa le schimb, dar nu stiu cum ar fi mai convenabil, sa le repar sau sa cumpar doua injectoare second. Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema? Imi puteti recomanda service-uri care se ocupa de reparatii injectoare in Iasi sau, dupa caz, o solutie de achizitionare piese SH? Va multumesc frumos!
  7. Salut, De cateva saptamani am o problema la rece, dimineata trepideaza f tare la viteze de 20-30km/h si nu pot accelera..., dupa aprox 2-3km isi revine si merge perfect am facut un test cu vag-com-ul: -la relanti la rece - test1.jpg - fara trepidatii -in mers 20-40km/h la rece - test2.jpg - cu trepidatii -in mers 140km/h apa la 70-80grade - test3.jpg - fara trepidatii -in mers 100km/h la 90 garde - test4.jpg - fara trepidatii -la relanti 90 grade - aprox o ora de mers - test5.jpg -fara trepidatii din testele facute, ar fi o problema cu injectorul 4? poate cineva sa ma lamureasca.... Audi Q5 - 2011 - 2.0 TDI - 143cp, 125.000km multumesc
  8. Salutare tuturor, Am un Passat 1.9TDI, 96kW/131CP din 2004, tip motor AVF si 210000 km la bord. Din cauza unui tachet, mi s-a uzat axa cu came astfel ca am fost nevoit pana la urma sa schimb toate piesele din zona acesteia mai putin injectoarele (inclusiv piesele de prindere ale injectoarelor). Toate piesele puse au fost noi si originale. Problema a aparut dupa inlocuire si anume consumul mi-a crescut cu aproape 2litri/100km atat urban cat si extraurban (inainte mergeam cu o medie a consumul extraurban de 5.5litri/100km iar acum nu pot sa scot mai putin de 7.7litri). de asemenea motorul a pierdut mult din putere, pana in 2000ture zici ca e caruta, abia pleaca de pe loc si nu te poti baza deloc pe ea (merge mai rau decat un logan) iar dupa se simte ca intra turbina dar tot nu ajunge la puterea pe care o avea inainte. Paradoxul e ca in conditiile astea masina nu mai scoate fum iar motorul e mai putin galagios decat era inainte chiar si la turatii de peste 3500. La service mi s-a recomandat sa schimb injectoarele. Poate cineva sa-mi dea un sfat in aceasta problema pt ca nu as vrea sa dau 1600-2000ron pe alte injectoare SH sa constat ca masina merge la fel (noi nu se pune problema tinand cont ca sunt 2000ron bucata). Unde as putea sa fac o diagnoza mai complexa pentru injectoare? Multumesc anticipat.
  9. Salut, Vreau sa las aici un caz interesant pentru toti cei care au motoare TSI. Problema mea a pornit de la o mufa desprinsa de la sezorul de nivel de ulei, (senzor dupa care eram obisnuit sa ma orientez atunci cand completam ulei la motor) impreuna cu un simering de la cutia de viteze pe unde scapa ulei. Pe scurt, motorul a mers o mica perioada cu putin ulei. Turatile motorului nu mai erau consistente, la relantiv motorul ramanea in turatii si scadea greu in ture, la fel si la pedala se simtea ca accelereaza mai greu. Pentru asta tot motorul a fost verificat piesa cu piesa piston cu piston, ax cu ax ca sa nu existe uzuri nefericite de la lipsa uleiului, spre norocul meu nu au existat dar a trebuit curatat complet. Cei de la xxxxxxxxxxxxxxxxx au resuit sa faca acest motor sa mearga perfect ca nou. In linkul de mai jos am inregistrat cateva momente pe care le-am prins din proces: Ca sa nu patiti ce am patit eu recomand sa va verificati manual nivelul uleiului sau daca exista scurgeri.
  10. Buna ziua, Numele meu este Bogdan si vreau sa va intreb in legatura cu o problema. Abia m-am intors de la reprezentanta bosch cu injectoarele. Au spus ca am debitul mult scazut sub datele normale si ca trebuie inlocuite. Insa dupa cum stiti costul este enorm pentru un injector in parte asa ca vreau sa fie ultima solutie la care sa apelez. Inainte sa ajung la Bosch am inlocuit niste garnituri la acele injectoare in alta parte pentru ca aveam probleme cu pornirea insa masina , daca pornea mergea perfect. Dupa ce am inlocuit garniturile nu am mai avut probleme deloc cu pornirea dar a inceput sa nu mai traga si sa consume multa motorina. Peste o saptamana cei de la bosch doar mi le-au testat si le-au pus inapoi. Nici o schimbare... Bizar este ca inainte sa inlocuiesc acele garnituri masina mergea perfect schimbarea a venit dupa ce am inlocuit garniturile. Ce solutii mai am? inafara de schimbat! O resoftare probabil? Schimb oringurile iar? Am un Golf 5 2.0 TDI 2006 cu injectoare bosch tip duza...