Jump to content

Căutare în site

Showing results for tags 'injector'.

  • Căutare după etichete

    Introduceţi tag-uri separate prin virgulă
  • Căutare după autor

Tipul conţinutului


Forum

  • Generale
    • Lucruri generale
    • Legislatie & asigurari
    • Dealeri, Service-uri, alti furnizori de piese si servicii auto
  • Tehnic
    • Volkswagen
    • Audi
    • Seat
    • Skoda
    • Performance & Technical
  • Comunitate
    • Masina mea
    • Intalniri vwforum.ro
    • Social
  • Administrativ
    • Below the line

S-au găsit 4 rezultate

  1. Tremurat Motor La Relanti

    Dupa ce am luat masina de la PBN unde am fost sa schimb sincronul treapta a doua in garantie, am observat ca masina are o trepidatie (destul de puternica - simtita destul de bine din ambele locuri din fata) cand sta la relanti (si la rece si la cald). Nu am fluctuatzii de turatii, nici pierderi de putere in mers, nimik altceva nu este anormal. M-am dus inapoi la 2 zile si am prezentat masina celui de la receptie...si a chemat un inginer de la motoare sa o asculte. Omul a zis ca este ceva normal la motoarele BXE diesel. Si recomandarea lui era sa o calc, sa o scot din oras la drum lung... Ceea ce mi se pare ciudat este ca inainte sa o las acolo nu facea asta, si dupa ce am luat-o (dupa 18 h de service) face lucrul asta. Puteti sa imi dati un sfat. Pt. Cei care lucrati in domeniu: e posibil ca la schimbarea sincronului sa se fii stricat ceva (un amortizor de la motor) ceva? Multumesc mult!
  2. Tremurat accelerare

    Buna ziua Am un golf 4 1.9 alh TDI si azi am observat un fenomen ciudat la masina. Cand pornesc masina si merge la relantiu daca incep sa accelerez masina trepideaza (tremura) si scoate un fum alb. Daca accelerez de mai multe ori 3-4 ori dispare tremuratul si fumul si masina incepe sa se comporta normal. Tremuratul ii ca si cum ar fi o masina pe benzina si nu ar primi destula bezina. Am lasat-o sa stea cateva ore, dupa care am repetat si am vazut ca la fel face. Ca si cum dupa ce s-ar incalzi ceva incepe sa functioneze normal. Am inteles ca poate sa fie doua probleme. - sa nu lucreze bine un injector pana ce se incalzeste un pic masina - turbo .. Masina trage normal, nu am observat sa traga mai rau. Daca ati mai avut careva asemenea probleme si ma puteti ajuta cu idei, sugestii. Va multumesc O zi buna.
  3. Probleme la pornire. Pun contactul dar martorul de bujie incandescenta ramane aprins dar nu cu intensitatea obijnuita, chiar mai mica decat atunci cand se cupleaza bujiile (la bujii nu ajunge curent in aceasta situatie, am verificat), dau la contact si se invarte motorul dar nu porneste(nu ii da motorina).Mi-am dat seama ca lovind bordul usor deasupra la sigurante se aude un "clink", martorul de bujie incandescenta se aprinde la intensitatea normala, se stinge imediat (este vara) si motorul porneste.Am observat ca in aceasta situatie nu ajunge curent la electrovalva de la pompa de injectie.Daca trag fir direct de la baterie la acea electrovalva porneste fara probleme, dar nu o pot opri decat daca scot acel fir.Cateodata pun contactul si nu se aprinde nici un bec in bord, dupa 3-4 sec , "clink" pe acolo prin bord si se aprind toate sau cum am explicat la inceput. De un lucru sunt sigur:problema este de deasupra platoului de sigurante, iar electrovalva de la pompa este OK. Exista vreun releu "obosit" prin bord (deasupra la sigurante) care are legatura cu acest incident?Care este acesta? Poate fi din cauza bateriei?(sa nu dea amperaj suficient pentru acel releu) Poate fi vreun fir de "masa " care nu este OK? Poate fi din contact? Multumesc anticipat!
  4. Martor in bord

    Salutare Am si eu 2 probleme la Golf 4 1.9 TDI (101 CP ) 99` 1 - Inainte sa ajunga in acasa cu masina, incepe un piuit in bord cu afisajul `motorwork shop ` sau ceva de gen iar martorul de bujii se aprindea intermitent, am oprit masina si am pornit-o din nou nemaifacand nimic,nici piuit,nici martor sa se aprinda, sa se stinga.. Am inteles din ce am citit ca eroare asta poate fi data si de la faptul ca atunci cand apesi pedala de frana sa nu mai faca contact bine iar stopurile de pe spate sa nu se mai aprinda ( eu am aceasta problema,cand apas frana stopurile nu se mai aprind,arse nu sunt pentru ca din cand in cand mai fac contact si se aprind) ori sa fie arse. Mentionez ca am am pus masina pe tester si imi da eroare la un injector ( trebuie sa il fac ) si mai imi dadea la un senzor de pe rampa de injectoare ceva de gen pe care l-am inlocuit ( 250 lei ) ...2- inainte de inlocuirea senzorului si dupa, masina dupa ce motorul se incalzeste si o opresc aceasta nu mai porneste, dau la automat, invarte bine, baterie am, dar nu porneste daca incerc sa fac asta dupa 5-10 minute de la oprire,trebuie sa ridic capota sa se raceasca motorul si porneste brici. probleme am mai avut in timp ce mergeam,asteptam la semafor si deodata se inneca masina,dadea sa ii moara motorul,imi arata iar eroare in bord de bujie ( martor intermitent ) urmata de check oil ( ca si cum as fi ramas fara, eu aveam suficient) urmata de piuit si de mesaj in bord stop engine...sa fie de la faptul ca am eroare la injector si acesta trebuie facut urgent? Care ar fi solutia la aceste 2 probleme..are legatura una cu alta? In caz ca nu am fost suficient de explicit puteti intreba unde nu intelegeti si sa gasim impreuna o rezolvare cat mai putin costisitoare :)
×