Jump to content

Hai sa invatam cum sa folosim VCDS

RoSonic
 Share

Postare recomandată

@Predator - interfata ta este defecta. ( se poate repara )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Le-ai gasit unde trebuie sa fie. Pentru motor sa fie 0 si pentru alte module 9600. \NU o sa te conectezi pe 35 ci pe 46.

Link către comentariu

Folosesc si eu o interfata 908 si am intampinat o problema. Pe partea de electrica usi , atunci cand activez semnalul pe oglinzi nu mai functioneaza roll geamuri si dezaburire oglinzi. Ma poate ajuta cineva? Multumesc frumos. Va rog lasati PM.

Link către comentariu

Unde activezi semnalul pe oglinzi?

Link către comentariu

Am si eu o intrebare:

Cum vad cantitatea de aer ceruta de turbina/compresor si cantitatea primita la un moment dat sau presiunea ceruta turbinei/ respectiv presiunea facuta de catre aceasta la un moment dat sau ceva debit de aer citit de catre un senzor ceva.... In mers ma intereseaza si mai ales la turatie inalta.

MA intereseaza sa vad daca filtru de aer care il am pe masina face fata cerintelor.

Am vag-com 812.4

Link către comentariu

Aceiasi interfata pe care o ai tu am folosit-o cu succes pe Windows XP , Win Vista si Win 7.

Ai facut ceva setari speciale pentru Win 7? Nu reusesc deloc sa o fac activa..versiunea 311.2N.

Am reinstalat sistemul de operare (inainte pe xp mergea perfect). Am presupus ca si cu 7 o sa mearga dar..nu vrea deloc.

Link către comentariu

Pasii pe care i-am urmat la instalarea interfetei pe Win Xp, i-am folosit si la Win 7. Niciunul in plus sau in minus. Folosesc acelasi soft 311.2N atat pe xp cat si pe Win 7.

Modificat de didus
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am o problema cu Vag-Comm 402, 409 pe Win XP, pe 2 laptopuri diferite. Nu pot scana pe Auto Trans -> Measurements blocks decat un singur block '003'. Toate celelalte sunt 'Unavailable' cu eroare pe ele. Apoi am fost la un coleg de forum si totul s-a rezolvat cand a scanat cu un 809, toate blocurile sunt prezente si pot fi citite.

Exista blocul 002 in care se verifica Temperatura uleiului in cutie si fara aia nu pot face o reimprospatare a uleiui la cutie automata. Treaba asta trebuie sa o fac superurgent deoarece am probleme la rece.

Deci va rog poate imi dati o sugestie cum pot rezolva problema.

Ideea e ca trebuie sa fac tot cu ce am dotare : VAG com 402, 409 (......................) cu interfata OBD II pentru ca masina trebuie sa stea pe o rampa si sa verific pana temperatura uleiului in cutie automata sa fie la 35-40 grade si rampa nu o pot gasi decat departe de Bucuresti ca sa iau un forumist cu mine.

Cineva spunea ca e problema de vag com original (......................) dar nu cred ca e asa pentru ca am citit pe alte forumuri ca se poate si cu versiunile astea de vag com (......................).

Ce fac gresit sau ce ar trebui sa fac si ce sugestii aveti?

Multumesc anticipat.

Modificat de forceturbo
Citeste si respecta Regulamentul acestui forum.
Link către comentariu

Ti-as recomanda sa iti iei o interfata HEX-CAN (v.704, v.805 etc.). Vei scapa de incoveniente inutile si limitari.

Link către comentariu

In loc de versiunea 4xx eu am folosit cu succes 3.11. E mai stabila si nu da rateuri. Merge pe acelasi cablu.

Link către comentariu

Nici 311 nu scaneaza senzorii. Am incercat sa iau labelurile de pe alta versiune : 809 parca si degeaba. Tot nu vrea.

Alte sugestii?

Multumesc

Modificat de forceturbo
Quote inutil.
Link către comentariu

ceva scheme testate pt VCDS ?? versiuni mai noi ?? gen 704 805 908 ? daca ati facut una si at-i testatu postati schema si caracteristici + indrumari

Link către comentariu

Salut

Nu stiu daca e cineva care s-a "bagat" in construirea unei interfete (HEX-CAN-USB) care sa mearga cu versiunile de soft 704, 805... :(

Sau poate...

Modificat de cuiuda
Link către comentariu

salut

am si eu vag 805 si nu stiu cum pot sa activez,sau cum sa ajung la "LONG CODING".vreau sa codez pe A4 coming-leaving home,dar cind dau coding la modulul 9-central electronics intra in codarea normala, fara long coding helper.

este nevoie de a activa,de a cauta un login????cum pot sa fac sa ajung la long coding???

va multumesc.

Link către comentariu

Banuiesc ca este vorba despre masina din profilul tau, MY 2004. Cred ca are EDC 15, si nu se face diagnoza pe CanBus.

Pentru masinile din aceasta generatie nu este disponibil Long Coding.

Link către comentariu

este din ultima parte a lui 2004,cu EDC16 si motor BKE,cel de 116cp euro 4,cele care sint pe B7.

Link către comentariu

un cablu vcds 805 care da tot timpul eroarea "interface not found" poate fi aruncat la gunoi sau se poate repara?

Link către comentariu

se repara.cauta pe net ca o sa gasesti cum se repara.

luat de pe alt forum.sper sa te ajute.

se rescrie eeprom-ul!!!!(FTDI memory)

You need to reprogram FTDI eeprom new ept file.

daca cumva ai facut update"din greseala" pc o sa vada interfata asa"USB<->COM it means USB serial converter."

rescri eeprom si se rezolva

iti trebuie niste mici programele cu care sa rescri!!!

astea sant pasi:

Step1: Please ensure that you have installed the VAG-COM software.

Step2: Plug your disabled cable to the USB. There maybe be a pop-up window to indicate you to install the driver, for damaged cable, let it be, skip it.

Step3: Right click "my computer", select " hardware", then "device manager", then "Other device", the " USB device".

Step4: Right click "USB device", select "properties", select " detail", there will be a line information displayed. VID_xxxx & PID_xxxx, please write down the 4 letters or number for VID and PID.

Step5: Unplug the cable, select" my computer" --"C:/"--"Program files"--"VAG-COm"--"VAGUSB.inf".

Step6: In item [FtdiHw], please add one more line as " %USB\VID_xxxx&PID_xxxx.DeviceDesc%=FTD2XX, USB\VID_xxxx&PID_xxxx", please ensure the four number or alphabets are the same as the ones you write down in step 4.

Step7: In the end of the text, add one more line as " USB\VID_xxxx&PID_xxxx.DeviceDesc="VAG-COM Compatible USB Interface", the four numbers or alphabets are also the same as the ones you write down in step4.

Step8: Save "VAGUSB.inf" file and then exit.

Step9: Unplug the cable, and then plug the cable to the USB port. System will indication found new hardware, and will pop up window for driver update. If do not have the pop up window, let it be, Right click "my computer", select " hardware", then "device manager", then "Other device", then right click "USB device", select update drive.

Step10: Let the driver point to C:/program files/vagcom

Step11: System will search the drive for several seconds, then it will indicate that find the driver and then install it.

Step12: Open the software "vidpidfix.exe" i sent you. Click "search", there will be indication two lines of information. First " found one device", second "0".

Step13: Click "0", then click "open", the information will be displayed in he blank dialogue. Click "write default EE data", if success, there will be a pop up information " wirte successful". Then click "ok" and exit.

Step14: Unplug cable and then plug cable.

Step15: Just as the step 10, update the drive and let the file point to the file "VCR_CDM 2.00.00" that i send you. There will be a indictaion information that it install completrly.

step16: Open the file" Mprog2.8_setup.exe". Click" device" and then"scan", if above steps are all well done, there will be information " find one device".

Step17: Use Mprog2.8.exe to open file " genius vag com ept.ept" that i sent you. Then click "erase", if succeed, there will be a information " successful", and then click " program" , if succeed, there will be a informtion " programmed serial under disabled"

Step18: Your computer can recognize the cable now and your cable is ready to use.

Everything is ok now.

The most important think is NOT to instal any other drivers when the cable is broken after internet connection or other version changes.

In my china interface after mistaken connection to VCDS 9.*** my FTDI memory was cleared and my interface wasn't useles. In Win XP it was seen as USB <-> serial conwerter.

To repair this I used another computer with VAG-COM 704.1 soft. Some steps are unnecessary (step9 for example).

aici aveti programelelehttp://www.megaupload.com/?d=3VNAZXNL

daca nu vrei sa o faci tu gasesti baietii care aduc interfete,sint si unii care repara.

Link către comentariu

este din ultima parte a lui 2004,cu EDC16 si motor BKE,cel de 116cp euro 4,cele care sint pe B7.

NU tine de motor. AUDI nu merge pe long coding. Doar din codarea cu adunatul bitilor .

Link către comentariu

se repara.cauta pe net ca o sa gasesti cum se repara.

daca cumva ai facut update"din greseala" rescri eeprom si se rezolva

multumesc, am sa incerc. nu am facut update, am fost avertizat sa nu fac asta, pur si simplu n-a mai functionat

Link către comentariu

Salut.

Chiar daca tu dai Disable Update, interfata se conecteaza la internet si verifica serialul interfetei. Este o functie independenta de ce setari faci tu, sw se conecteaza automat la internet ( daca are acces ).

Se poate sa rezolvi partial problema cu informatile oferite de @cata26bcn , dar daca a ajuns in stadiul asta, sigur este si delicentiata - asta inseamna ca nu mai poti face autoscan, adaptari, afisare a mai mult de 3 erori, etc.

Verifica in HW Management daca interfata iti apare ca si COM-PORT, sau nu ti-o mai `vede` decat ca si "USB Device".

Modificat de cniky
Link către comentariu

pentru @al bundy:

de pe un forum englez,cineva care a facut long coding pe audi :

"Anyway, the wiring diagram to make the coming/leaving home working properly on A3 8P without the light sensor is the follow:

From the coming/home button near the light switch (8P1 941 531 G) to the central electronic (STG) under the dash:

Pin 1 -> Ground

Pin 2 -> STG Brown C4

Pin 3 -> STG Black E12

Pin 4 -> STG Black B3

Then with VAG you must set the following bit to 1:

Central electronics 9

7 (Long Coding)

BYTE 00 BIT 5 >> Assistance Driving Light & Leaving Home

BYTE 00 BIT 7 >> Coming-Home

BYTE 02 BIT 4 >> Coming-Home (1 = Potentiometer / 0 = Adaptation)

And change the time which the lights remains active in

9 central electronics

Adaptation

Channel 001: Coming-Home Time

Time which the Coming-Home function will be active.

* Range: 10...60 Seconds

* Resolution: 10 Seconds

* Note: Only active if Byte 00 Bit 7 of Long Coding active.

Channel 002: Leaving-Home Time

Time which the Leaving-Home function will be active.

* Range: 10...60 Seconds

* Resolution: 10 Seconds

* Note: Only active if Byte 00 Bit 5 of Long Coding active."

Link către comentariu

Un prieten poate sa imi aduca acest cablu direct din State si vreau sa stiu daca VCDS 908 este compatibil pentru toate modulele si la masina din semnatura. Am citit pe site-ul Ross-Tech ca nu ar fi probleme, dar as vrea o opinie de la cei care l-au folosit pe modele mai vechi. Ma gandesc ca poate masina fiind din 2004 e posibil sa nu recunoasca ceva si atunci nu are rost sa fac investitia. Nu vreau cine stie ce performante, doar asa pentru uz personal, insa in scurt timp o sa achizitionez o masina tot vw, dar mai noua, pentru sotie si ma gandeam ca as putea sa-l folosesc la ambele si poate la alta mai noua cand o voi schimba pe a mea.

Link către comentariu

Poti sa il iei linistit. Nu are nici o problema sa functioneze pe modele mai vechi. Si va functiona si pe masina noua!

Link către comentariu

• Ex member a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!