Jump to content

GOLF 5 - 2.0 TDI - BKD


Doomy

Postare recomandată

Nu ma supar :D si multumesc inca o data pentru informatii si pentru ajutor cu uleiul. :icon_thumleft: Diseara aflu exact cauza zgomotelor.

PS Acum am observat ca fiecare e cu mustatile lui :PIMG_7444.JPG

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am avut un mic concediu de 4 zile si 1250 km plin de activitati !  M-am bucurat de vreme frumoasa si calda  , la ducere a fost drumul aproape pustiu ! M-am bucurat de masina si am uitat de consum  :icon_thumright: 

Am avut cazare langa Hateg in comuna Rau Barbat  iar printre obiectivele principale se numara: 

1)  Am venit pe Transalpina , am ajuns acolo in jur de ora 10:30 si pot sa spun ca am prins PUSTIU !   M-am bucurat de curbe la maxim. Drumul pana la Obarsia Lotrului se prezinta foarte bine in acest an ! 

TA1.jpgTA2.jpgTA3.jpgTA4.jpg

 

 

2) De la Obarsia Lotrului am luat drumul de Petrosani cu destinatie Rau Barbat , un drum cu peisaje mirifice, dar jumatate fara asfalt iar cealalta jumatate un santier in lucru !  O provocare pentru amortizoare si garda la sol !  Am intalnit cativa participanti la trafic pe aceasta portiune. 

PET1.jpgPET2.jpgPET3.jpg

 

 

3) Am vizitat si rezervatia de zimbri de la Hateg ,  drumul se prezinta foarte ok , are si parcare semiamenajata , de asemenea pustiu  : 

Zimbri 1.jpg

 

4) Am fost la ruinele de la Sarmizegetusa Regie , drumul de la Calan la Costesti este destul de prost , asfaltat dar plin de denivelari si de gropi , in schimb de la Costesti la Sarmi este aproape tot drumul asfalt nou ! 

SARMI1.jpgSARMI2.jpg 

 

5) Au urmat apoi Cetatea DEVA , Cetatea Malaiesti , Cascada Lolaia , Barajul Malaiesti  plus alte drumuri de seara de explorare off road a frumusetilor naturii.  Am ajuns si la limita Parcului National Retezat .  Prea multi copaci sunt taiati zi de zi :( 

DIV2.jpgDIV3.jpgDIV4.jpgDIV5.jpg

 

Nu  am stat toata ziua in masina , m-am bucurat de liniste  si pace fara telefonul mobil , munca si alte griji.  

DIV1.jpgDIV6.jpg

De la inceputul anului am tot ravnit la o astfel de iesire !  :beerchug::Driver:

Am cam maltratat exploratorul , merita o baie si o ceara dupa ce apuc sa il spal . 

 

Modificat de Doomy
Greseli Gramaticale + completari
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Numai probleme in ultima luna :icon_cry:  , la mine ghinionul nu vine doar cu o problema , e darnic si im da o lista completa de probleme......

- Usa din spate dreapta a ramas blocata pe deschis , inchiderea centralziata nu mai functiona , 2 saptamani am tras cu ea  , am cumparat si broasca noua , dar pana la urma @F l o r i n m-a salvat  si a dat de cap problemei , pe masina a fost reconditionata broasca OEM . 

- Etrierul Spate dreapta a ramas si el blocat :banghead:  , am fost pana in Brasov si am parcat masina intr-o panta cam 6 ore cu frana trasa , iar la plecare cu greu a vrut sa se degripeze , am mers drumul BV-Buc cu el frecand pe disc.  Am schimbat etrierul cu unul TRW , acesta vine aparent pe OEM si daca tot am umblat am pus si placute noi ATE pe spate.  Placutele din dreapta , se descompuneau la propiu , se faceau pudra . Am pus si furtune de frana noi pe spate , mi s-au parut foarte imbatranite cele de pe masina si au putin peste 2 ani (parca) .  Am schimbat inca odata lichidul de frana , din cauza etrierului si acesta proaspat schimbat se arsese putin , acum macar stiu cauza de ce era fostul lichid asa ars. 

- Radiatorul de apa s-a spart , mi s-a aprins in mers becul de antigel , am avut dejavu de la faza cu spartul chiuloasei , dar am descoperit repede cauza . Nu pierdea mult dar intr-un drum Buc -> Ploiesti -> Buc manca cam 0,5 L  . Toata partea de sus scapa antigel, sarise toata tabla aia (era cel OEM) , am schimbat si radiatorul cu unul NRF . 

- A reusit unul sa verse ceva pe masina (In parcare la Brico Baneasa)  , ca pe usa din spate stanga s-a matuit lacul in forma de "scurgere" , sper ca o sa iasa la polish , parea sa fie cafea ca am gasit un pahar de plastic langa masina.

 

Am reusit sa curat si instalatia de AC , cu spuma , am dat jos si motorul de la ventilator + filtru si am dezinfectat tot pe acolo. Am scpat de mirosul neplacut aproape in totalitate , cateodata tot mai baga , dar dispare repede . Am curatat inclusiv sub stergatoare , dar era destul de curat acolo. 

Ma bucur totusi ca le-am rezolvat , am revenit la zero probleme ........prea multa bataie de cap :screwy:    sa ma bagam si plimbari de relaxare.....

20160628_184448.jpg20160715_183155-tile.jpg20160715_174349-tile.jpg20160711_175334.jpg20160711_184718-tile.jpg

Modificat de Doomy
Link către comentariu

Frumoasa plimbarea relatata abterior, mi-e dor de o iesire prelungita. De ceva timp vreau sa ajung la Sarmizegetusa.

Drumuri bune in continuare!

Link către comentariu

Eu nu stiu cum sa o fac mai low, si tu o ridici :)) Glumesc. 

Frumos Golful! Se vede ca e intretinut :) O sa fiu si carcotas putin, nu imi place culoarea bandourilor si a grilelor fata. Dar important e tie sa iti placa. In rest e :icon_thumright:

Bafta in continuare! 

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu

@Muale din Leroy Merlin am gasit acest spray  , il folosesc cam de 3 ani si vad ca isi face treaba . 

@EmilianPop  Multumesc de apreciere  ,  Inca nu m-am plictisit de bandouri , poate o sa le fac negre lucioase , dar nu m-am hotarat inca.   Despre inaltare ,nu ma face sa incep :)))) se putea si mai mult :)

 

Link către comentariu
Just now, Doomy said:

 

@EmilianPop  Multumesc de apreciere  ,  Inca nu m-am plictisit de bandouri , poate o sa le fac negre lucioase , dar nu m-am hotarat inca.   Despre inaltare ,nu ma face sa incep :)))) se putea si mai mult :)

 

Negru lucios da! Sa stii ca si eu m-am gandit la asta la mine. Posibila solutie pe viitor :D 

Link către comentariu

Frumoase plimbari, pacat de problemele aparute. E bine ca le-ai rezolvat si acum exploratorul e ready to go again :D

As incerca si eu un spray din acela de curatat instalatia dar imi este frica ca spuma aceea cand se topeste si ajunge sub forma lichida intra prin diverse contacte la motorase, senzori etc.

Link către comentariu

10x :D 

Spray-ul nu l-am folosit decat pe aerisirea din dreapta ,  daca este ventilatorul si filtrul scos , nu are ce sa strice pe acolo ( zic eu) .  In nici un caz nu bagi pe gurile de ventilatie de la mijloc si stanga de deasupra panoului de sigurante :)  .  Dupa uscare se lasa clima pe recirculare 30 min pe viteza aproape maxima / toate gurile si asa ajunge sa dezinfecteze peste tot. Cum am zis isi face treaba dar nu face minuni. 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Aduna km cuminte,  nimic nou , ma pregatesc sa pun portbagajul , o placere de fiecare data cand ma urc in ea! 

20160730_110142.jpg

Link către comentariu

In sfarsit am reusit sa montez si eu modulul DRL cumparat din decembrie anul trecut : 

A fost mult de munca la tras si ascuns cabluri dar pana la urma functioneaza perfect !  Am montat si buton de ON/OFF in habitaclu in caz ca vreau sa stau cu motorul pornit fara lumini :icon_redface:

Mai am de reglat acum farurile pentru faza lunga , sa bata ambele la nivel , dar nu a mai fost timp :(  ... va urma....         Imi place foarte mult cum se vad. DSC_1072.JPGDSC_1054.JPGDSC_1055.JPG

Link către comentariu

A fost destul , dureaza pana tragi cablurile si le ascunzi , ca si circuit nu este complicat . 3-4 ore cam asa.  Iti pot recomanda site-ul de unde l-am luat pe PM. 

Modificat de Doomy
Link către comentariu

Salut!

Felicitări pentru mașină și în special pentru modificări.

Te-ai gândit vreodată la un set de bare longitudinale de Golf Plus pentru cupola? Cred ca ar face mașina sa para mai înaltă și s-ar apropia mai mult de un look de mini SUV.

Link către comentariu

Salut si multumesc ! 

M-am gandit la aceasta idee cu ceva timp in urma ,  am studiat putin cu mecanicul meu dar nu am ajuns la o concluzie favorabila . Nu aveam cum sa le prind decat cu gauri date in coloana stalpului  mai mult decat atat curbura plafonului de plus e mai mare decat la g5 pe spate :( si oricum nu s-ar fi potrivit ( cel putin nu fara a sta fortate) .  Tin minte acest lucru foarte bine deoarece in acel moment investigam si daca pot sa pun trapa :D  , inca o idee care s-a dus la gunoi din cauza costurilor si a implicatiilor :) 

O alta precizare :  am incercat si cu aparatori de noroi de Gplus Cross care nu se potrivesc 100% si trebuie modificate in multe locuri , nu prea cred ca merita efortul. 

Link către comentariu

Într-adevăr nu e o idee prea buna dacă presupune sa umbli la coloana stâlpului. Safety first! Așa e cu mod-urile. Toti am vrea sa facem multe dar nu întotdeauna iese. 

Btw deduc din poze ca s-ar putea sa fim vecini de cartier☺.

Link către comentariu

Arata bine masina, e sursa de inspiratie pentru a mea. Legat de bandourile fata argintii imi plac pentru ca ies in evidenta si daca vad masina pe strada stiu exact a cui este, nu arata ca si orice golf banal (ca a mea de ex). Imi place tot la masina, interior, jante, barele thule, culoarea, si mai ales garda la sol, merg des la munte si stiu ce inseamna.

 

La a mea m-am ales cu un sunet ciclic de pe la 40km/h in sus, nu este zgomot metalic, si nu depinde de rotirea volanului. Am zis ca e din anvelope initial, insa am mers pe mai multe tipuri de asfalturi, unele chiar asa bune ca nu se mai auzea nimic de la anvelope, si am exclus anvelopele.  Banuiesc rola intinzatoare de la accesorii, sau pompa de apa.  Eventual o mai las pana se aude asa tare sa-mi dau seama de unde vine. Din pacate masinile noastre au o vechime si incet incet isi arata adevarata fata, cea in care mai trebuie sa bagi niste bani in diverse consumabile.

 

Uneori (rar ce-i drept) imi vine sa-mi schimb masina cu ceva nou care sa ma duca din A in B, nu gandesti la fel?

Modificat de deenman
Link către comentariu

Multumesc de apreciere  @deenman     De zgomotul tau daca vrei putem sa mai vb pe PM  . 

Intr-adevar masina ajunge la o varsta , bat si eu spre 300K  , posibil chiar anul acesta sa ajung .

Pentru mine decizia este greu de luat , pot sa spun ca in masina mea am incredere stiu exact ce piese are pe ea , ce piese sunt uzate si cam ce ar necesita schimbare in viitorul apropiat , ba mai mult,  90% din suruburi au fost stranse de mana mea , asa ca stiu ca e nu am de ce sa imi fac griji.  Aici ma refer la tot , interior si exterior. Mi-am bagat nasul cam peste tot . 

Chiar daca mi-as cumpara o masina noua  sau SH cu km decenti , tot as trai cu sentimentul ca e un obiect "strain" si nu as putea sa am incredere in acea masina prea curand ( mai ales daca este SH) , ar trebui sa o iau de la capat cu tot , verificat , curatat , strans suruburi , curatat conducte...etc.   In masini  noi nu prea as avea incredere , am avut experiente neplacute cu 2 masini de la firma (skoda O2) in decurs de 4 ani asa ca ....nu prea ma trage inima spre masina noua. 

Pentru mine masina nu e un simplu obiect sa ma duca din  A in B ......ca daca era asa nu aveam ce cauta pe acest forum......cand ma urc in masina o  fac cu placere.  Cand plec intr-un concediu, pentru pasageri e un drum catre o destinatie , pentru mine e o aventura..... relaxare ..... 

Cateodata ma gandesc sa o schimb si sa trec la altceva ....  dar ma razgandesc repede....  Schimbarea masinii as fi vrut sa o fac anul acesta dar din pacate mi-a cam dat la cioc tara asta si nu a mai fost posibil sa iau credit prin Prima Casa cu 5% avans , a trebuit sa apelez la credit ipotecar cu 25% avans si banii de masina care erau stransi au disparut in acest scop. Nu imi pare rau ca tot in mine sunt investiti acestia ,  dar visul de a-mi lua o alta masina s-a mai amanat cativa ani...   asa ca o sa o mai tin cativa ani , chiar daca va cere ceva banuti din cauza varstei , va fi intretinuta ca si pana acum .  

Ai atins un nerv sensibil cu intrebarea aceasta :soothe[1]:        :P:P:P 

Link către comentariu

Am reusit sa reglez si oglinzile la faza lunga , partea stanga era complet dereglata  si pe scurta si pe lunga ....... :eek: nu imi explic cum .... anul trecut la reglaj nu a fost nevoie de ajustare , bateau perfect....

Se vede si in poza de mai sus ca ala din partea soferului este mai chior , dar nu credeam ca in halul asta. Era aproape de maxim pe minus reglajul , batea pe "luna" farul stang.  Acum este totul perfect :blink:

DSC_1064.JPG

Link către comentariu

In alta ordine de idei vreau sa las si aici filmuletul acesta :D   face parte din excursia anterior descrisa pe 19 iunie . 

 

 

Modificat de Doomy
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Concediu Mode ON ! :D am pus portbagajul pentru un concediu intarziat in acest an . Estimez un 2500km , in Lefkada/Grecia si imprejurimi. 

Curata si cu putina ceara de la Turtle straluceste foarte bine :icon_redface: 

Iar la intoarcere urmeaza inca o revizie pe 2016, ca depasesc 11k km cu acest ulei , majoritar uzat in afara orasului.  O sa trec pe Motul Specific 5w40 - 505.01 , m-am lasat convins in urma nenumaratelor posturi citite si cuvinte de lauda primite de la cunoscuti.  

20160821_101440.jpg20160821_101341.jpgGOPR2855.MP4 (0_02_07) 000124.jpg20160821_101007.jpg

 

Link către comentariu

normal ca ai pus cutia pe masina daca in portbagaj ai "arsenalul" ala :)

e inchiriata sau a ta?

Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!