Jump to content

Golf 6/Jetta - Montare volan/airbag/comenzi

lancelott
 Share

Postare recomandată

6984996444_124834eabf_z.jpg

6984997054_61fbefe382_z.jpg

7131080985_011954a4de_z.jpg

Salut. Revin cu o intrebare. Am un Golf VI GTI, cu RCD 310 si fara comenzi pe volan. As Dori sa imi pun pe volanul existent comenzile pe volan. Asadar, am comenzile in sine (butoanele in suportul lor) si modulul de control care este 5k0.959.542 (defapt inca nu le-am cumparat). Intrebarea este daca se potriveste cu ceea ce am eu pe masina si daca imi mai trebuie si altceva in afara de astea. Va multumesc.

Volanul are niste capace. Desfa-le si vezi cum arata in spatele lor, daca e ca in poza de mai sus atunci nu vor merge puse si trebuie sa schimbi volanul cu totul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Link către comentariu

N-am citit si GTI din postul tau... O sa ai nevoie, probabil, de un calculator pentru comenzi.

Link către comentariu

Calculatorul pentru comenzi fiind acel modul despre care am scris mai sus, nu (5k0.959.542)? Adica n-as mai avea nevoie de altceva, avand in vedere ca am computerul de bord cu toate functiile si cruise-control din fabrica, nu?

Link către comentariu

Verifica totusi ce cod are calculatorul de coloana. Astea erau asa:

- low - stia doar computer de bord, fara cruise control sau comenzi pe volan

- mid - stia computer de bord si cruise control dar nu comenzi pe volan

- high - le stia pe toate.

S-ar putea ca tu sa ai mid si sa nu stie comenzi...

Link către comentariu

Mai mult ca sigur ai nevoie de calculatorul de volan si de cablajul dintre acesta si comenzile propriu-zise... Dar vorbim povesti pana nu desfaci airbag-ul si vezi ce e sub el... ;)

Link către comentariu

Am vazut pe ebay, din pacate nu mai stiu exact, ca se pot lua doar comenzile. Ele vin integrate in partea cromata care trece si prin spatele airbag-ului.

Link către comentariu

Da da... exact. Comenzile cu partea cromata, modulul acela de comanda, si cablul dintre ele. Problema este ca nu shtiu sigur daca 5k0.959.542 (care este modulul de comanda) este cel bun. Si daca nu cumva imi mai trebuie alt cablu sau inca vreun modul.

Link către comentariu

Iti trebuie cablul de airbag pentru volan cu comenzi si posibil un alt calc de coloana de volan.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Da da... exact. Comenzile cu partea cromata, modulul acela de comanda, si cablul dintre ele. Problema este ca nu shtiu sigur daca 5k0.959.542 (care este modulul de comanda) este cel bun. Si daca nu cumva imi mai trebuie alt cablu sau inca vreun modul.

http://www.cars-equi...ttons-switches/

http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/volkswagen/mf-multifunction-steering-wheel-controler-unit/

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Salut,

As avea si eu o intrebare, se pot monta comenzi pe volan la un volan care nu a avut asa ceva din fabrica?Si cam cat ar costa montarea lui? pe masina am RNS 510 daca are vreo relevanta. Multumesc.

Ti-am mutat post-ul aici, fii mai atent pe viitor unde postezi ;)

Modificat de GabiB77
Link către comentariu

Salut,

As avea si eu o intrebare, se pot monta comenzi pe volan la un volan care nu a avut asa ceva din fabrica?Si cam cat ar costa montarea lui? pe masina am RNS 510 daca are vreo relevanta. Multumesc.

depinde de preturile care le gasesti, la componente.....

ai nevoie de volan cu comenzi, calculator coloana volan highline, airbag - depinde de ce volan ai acum tu pe masina..... si cablaj volan.

Link către comentariu

Multumesc lui GabiB77 ca mi-a mutat postarea aici, Florin ar ajuta cu ceva daca fac poza la volan si la comp. de bord? intreb pt ca tocmai am achizitionat comenzi pt volan si as vrea sa stiu daca se pot monta si cat m-ar costa, am atasat si poza mai jos sper sa nu fie o problema ca am atasat poza!Ms

post-103826-0-75192000-1353072182_thumb.

Link către comentariu

Daca faci poza si la volan sa vedem daca are acele locasuri , ne ajuta mai mult.

Sent from my  using Tapatalk.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

as vrea sa stiu daca se pot monta

Doar daca ai volan de GTI, comenzile fiind de GTI.

Link către comentariu

Se mai pot monta si pe volanul de Polo 6R dar doar pe cel care vine cu comenzi pentru radio si telefon.Si sunt compatibile cu airbagul de pe TL.Daca ai CL sau HL atunci iti trebuie altfel de butoane.Asta in cazul in care volanul tau are loc pentru butoane.

Link către comentariu

Salut,

Am realizat cam tarziu, ca nu am cum sa le montez, oricum am sa pun poza cu volanul, acum ca sa mai pot face ceva, ar trebui sa fac rost de un volan nou la care sa mearga montate comenzile pe care le am, cablurile necesare, nu stiu daca pot folosi airbag-ul de la volanul vechi, de asemenea nu stiu daca imi mai trebuie vreun calc de comanda, oricum va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor!

post-103826-0-85871000-1353152669_thumb.

post-103826-0-44603400-1353152670_thumb.

Link către comentariu

mai ai nevoie de calc de coloana de volan highline si cablul de airbag pentru volan cu comenzi.

Link către comentariu

Salut,

Am realizat cam tarziu, ca nu am cum sa le montez, oricum am sa pun poza cu volanul, acum ca sa mai pot face ceva, ar trebui sa fac rost de un volan nou la care sa mearga montate comenzile pe care le am, cablurile necesare, nu stiu daca pot folosi airbag-ul de la volanul vechi, de asemenea nu stiu daca imi mai trebuie vreun calc de comanda, oricum va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor!

atentie, cand cumperi volanul - vezi sa aibe pozitionarea clemelor de airbag, exact cum le ai tu - altfel, nu se potriveste.

Link către comentariu

Am inteles, va multumesc pentru raspunsuri!Voi reveni, daca voi mai avea intrebari!

Link către comentariu

Salut, m-am hotarat si eu in sfarsit sa trec la volan de GTI/GTD. Din pacate, site-ul bricarauto.com (cel cu preturile mici) nu merge de ceva timp. Ma puteti ajuta cu un site pe care sa gasesc volan + airbag de GTI/GTD cu comenzi la un pret decent?

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

A trecut vreme aia.

Atunci erau scoase volanele din Timisoara (parca acolo se faceau) si vandute cu 100-150 de euro pe okazii. N-am mai vazut de mult preturile astea.

Ai putea sa-l dai pe al tau cu 400 de euro linistit!

Preturi mici gasesti pe Ebay, daca prinzi ce si cum trebuie!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Intrebare intrebatoare....cum schimb caapacul de la airbagul din dotare?

Vreau sa il montez pe volanul de G6 cu comenzi..

post-15380-0-88390700-1356369015_thumb.j

post-15380-0-00808100-1356369021_thumb.j

post-15380-0-64732000-1356369026_thumb.j

post-15380-0-18835600-1356369031_thumb.j

Link către comentariu

• R_a_z_v_a_n changed the title to Retrofit MFSW pe Jetta MK6 facelift 2015+ PQ35
  • loghy a deschis acest topic
  • loghy locked şi pinned this topic
  • loghy unlocked şi locked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!