Jump to content

Seat Leon 5F (2013)

Cristian
 Share

Postare recomandată

• Replies 686
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

183

• Rave

53

• The_Ego

48

• florinrmn

44

Top Posters In This Topic

Posted Images

Multumesc! O sa fac o plimbare weekend-ul viitor sa-l testez :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vazut si eu masina respectiva la targ.

Inafara de farurile cu LED nu este nimic de remarcat la ea, aveati dreptate cu interiorul, materialele parca sunt mai slabe calitativ fata de generatia veche si evident sub O3, care era langa ea.

Cei de la stand mi-au spus ca noul Leon este vedeta.

In alta parte, la alt dealer Seat, intr-o discutie mai sincera, vanzatorii mi-au spus ca tot ceea ce le reproseaza clientii este lipsa de personalitate la masina noua, dar ca pana la urma se mai si cumpara pentru ca este mai ieftina ca Golf/Audi.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu

apropo de dealeri, din craiova a plecat definitiv seatul? chiar asa sarac e orasul pt marca asta?

Link către comentariu

Da, Craiova nu mai are nici dealer, nici service Seat. S-au inchis foarte multi dealeri si serviceuri Seat, in ritmul asta marca asta va disparea oficial din Romania. N-avem nevoie de Seat, avem Skoda si VW.

Link către comentariu

N-am sa inteleg niciodata fraza cu 'masina n-are personalitate'... Eu ma uit la masina si eu doar 2 concluzii am: imi place sau nu-mi place :) Oi fi eu prea limitat, ce sa zic :D

Mie noul Leon mi se pare foarte fain, din cele 3 (Octavia, Golf si Leon) este de departe cel mai frumos :) Mai ramane sa vad interiorul

Link către comentariu

Am mai avut o problema cu noul Leon, am intrat cu greu, am iesit la fel, am dat cu genunchiul de diverse, adevarul este ca la fel pateam si cu cel vechi.

La O3 am intrat oarece mai lin, bordul nu este atat de profilat pe sofer.

La Leon, in spate, cu scaunul din fata fixat pentru mine, imi incap genunchii la limita.

Am mai remarcat consola de clima care seamana cu cea de generatia 5 de la Golf, care nu mai este la moda.

La O3 display-ul cu touch al radio-ului are rezolutie slaba, da impresia de chinezarie ieftina.

La Ford pana si display-urile dintre ceasuri au rezolutie mai mare.

La Leon nu functiona nimic, bateria era descarcata, au stat aprinse farurile cu LED-uri ca sa atraga vizitatorii.

Am vazut ieri in trafic un Leon rosu cu LED-uri, nu m-a impresionat ca lumina, asa cum ati spus toti pe aici.

Am mers uneori in paralel, iar eu cu Philips Xtreme power, eram cred ca la acelasi nivel ca putere luminoasa, dar arata bine, aici n-am ce sa reprosez.

Link către comentariu

Consola de clima e aceeasi pe toate masinile (Golf, Octavia, Leon) din pacate (sau din fericire)...

Led-urile nu lumineaza mai bine, sunt la acelasi nivel ca niste faruri cu xenon, doar arata mai bine :)

Ce inaltime/greutate ai ca sa ne facem o idee despre intrat/iesit din masina si spatiul la picioare?

Link către comentariu

Cam 1.81-1.82, constitutie normala.

Este posibil sa fie o problema si la mine, in sensul ca m-am invatat cu spatiul de la Altea.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu

Altea are spatiu mai mult pe verticala, in rest e aceeasi masina cu Leon, cel putin in fata. In spate, din cauza banchetei care se poate muta fata spate, e posibil sa poti avea mai mult loc la picioare, insa pierzi din spatiul din portbagaj. Eu n-am sesizat sa fie chiar atat de mult loc in spate in Octavia, cred ca sunt maxim 2-3 cm in plus fata de Golf si Leon.

Link către comentariu

Cand plec de la munca o sa ma urc in spate sa vad cat spatiu am eu la picioare, ca ar trebui sa fie la fel la interior, dar tin minte ca aveam spatiu decent( 1.85 - 1.86 )...

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Link către comentariu

Altea are foarte mult spatiu in spate, cu scaunul din fata reglat pentru mine, de la genunchi pana la spatar mai sunt centimetrii buni.

Mai adaug si deschiderea usilor, atat in fata cat si in spate la aproape 90gr. si pe masura ce scriu imi este evident de ce am avut impresia de lipsa spatiu in Leon.

Tot vorbeam de spate, la O3, usa aceea este tampit taiata, pe langa faptul ca de abia te strecori in masina sau afara, varful acela lunguiet mi-a luat scamele de pe haina, asa de aproape a trecut pe langa mine cand am deschis-o/inchis-o.

Revenind la Leon, usa nu imi mai pare la fel de plina ca inainte, in orice caz, Leon si O3 au usile cele mai placute la inchis din clasa lor prezente la targ.

Banuiesc ca Mercedes B class joaca intr-o alta liga.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu

Un articol despre beneficiile tehnologiei de iluminare cu LED, la Audi, insa sunt sigur ca sunt aceleasi principii si beneficii si la Leon:

http://www.slashgear.com/audi-takes-lead-in-led-headlight-fuel-efficiency-drive-11277438/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+slashgear+%28SlashGear%29

Link către comentariu

Eu am 2-3 degete de la genunchi la scaun. Asta cu scaunul fata setat pentru mine (1. 85 - 1.86m).

Nu cred ca Leon-ul e mai mic de atat. Cred ca e doar trecerea abrupta de la Altea la Leon care-ti impresia asta, loc e ok.

Link către comentariu

Eu am chiar mai mult loc de 2-3 degete, pentru ca sunt mai mic de inaltime, 1.73. Nici in Leonul nou, 5F, nu e mult mai mult loc, eu zic ca e loc suficient pentru o masina compacta. Nici in Octavia 3 in spate nu e foarte mult loc.

Link către comentariu

Am o singura observatie. Sistemele multimedia de la Golf, Leon si Octavia au o rezolutie foarte buna pentru multitudinea de functii pe care le indeplinesc si ilustratiile cu pictograme sau meniurile dinamice care in clasa asta nu exista decat pe modele premium, Acel display de la Ford NU este un sistem multimedia cu touch screen sensitiv ci un biet BC (echivalentul BC-premium de la VAG) deci sa le comparam nu are sens (avem in familie un Passat B7 cu acel BC premium si va garantez ca display-ul de la VW este superior oricarui dispozitiv echivalent de la Ford). Daca ne uitam la Ford Focus si consola centrala cu cele 45632 de butoane de prost gust si interfata tip combina Sony de la mijlocul anilor 90 combinata cu acel display meschin cocotat in varful bordului ca intr-o scorbura, atunci putem aprecia cu adevarat functionalitatea si usurinta in utilizare a sistemului de la Leon (sau Octavia si Golf).

@Dolfin - nu stiu ce intelegi tu prin consola climatronic la "moda" dar blocul de comenzi de la climatronic este identic la Passat B7 (serie sasiu 2013), Octavia, Leon si Golf si Jetta (serie sasiu 2013). Singura exceptie o face suprafata de control (la Passat si Octavia regasim niste creneluri pt priza mai buna la butoane)

Link către comentariu

Am vazut display-ul central la Skoda de la SAM, este dezamagitor sa vezi o rezolutie slaba, indiferent ce afiseaza, ca sunt functii complexe sau nu.

Nici touch-ul nu este foarte responsive, nu este capacitiv cu siguranta.

Ford are bordul prea incarcat, dar display-urile dintre ceasuri macar au rezolutie, sunt placute la privit.

Mondeo versiunile superioare de echipare aveau rezolutia pe display-ul din bord asemanatoare cu cele de acum de pe O3 si banuiesc Golf, dar deja este un model de 5-7ani vechime.

Despre clima, sa ne uitam la A3, ce frumos au reusit sa o integreze si sa ne intoarcem la Leon sau O3, este evidenta diferenta de clasa in finisaje, desi este aceeasi piesa.

Referitor la MQB, intr-un review al AutoExpress se spune ca A3 va beneficia totusi de multi-link in spate la 2.0CR TDI de 170CP (cel putin in Regat), bine macar ca de brand-ul asta nu si-au batut joc asa grav.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu

Revenind la multilink pe spate, Golf  7 are suspensie independenta incepand cu motorizarea 1.4 TSI 122 CP.

Clima de pe Audi A3 nu e aceeasi cu cea de pe Golf, Leon sau Octavia. Eu zic, ca parere personala, ca interiorul Leonului a progresat mult, daca tu nu vrei sa accepti asta e parerea ta.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Dolfin, de ce comparam Audi cu Seat? De ce nu cu Bentley?

Link către comentariu

Pai Audi se compara cu Bentley?

Comparam cu Audi A3 care tehnic si ca platforma este aceeasi masina ca si Golf, Skoda, Leon.

And that highlights the main problem with the Octavia. The Skoda brand is supposed to be all about affordability and, the higher up the range you go, the less the car makes sense.

For example, the 2.0-litre TDI Elegance costs pretty much the same as the Golf 2.0 TDI SE. And while it may have extra standard kit, it’s not quite as good to drive.

Part of the reason is that in the UK the 2.0-litre Octavia doesn’t get independent rear suspension (2.0-litre Golfs do). As a result, the Skoda neither rides nor corners with quite the same panache.

Read more: http://www.autoexpress.co.uk/skoda/octavia/63198/skoda-octavia-20-tdi#ixzz2QbVX1zXo

Link către comentariu

tehnic si ca platforma este aceeasi masina ca si Golf, Skoda, Leon.

Atat!

Ca in rest nu mai are nicio legatura. Alte materiale la interiorr, alte plastice, alt design, alte scaune, tapiterii, alte piese (unitatea de climatronic este aceeasi la VW, Seat si Skoda dar e diferita fata de cea de la Audi) si mai ales alt pret.

Nu stiu cat de corect e sa comparam o masina al carei pret de plecare e de 14.000 de euro cu una care are pretul de plecare de 23.000 de euro...

Link către comentariu

Dolfin diferente similare au fost si pana acum la generatiile anterioare.

Link către comentariu

S-a spus ca este o evolutie la bord fata de modelul vechi.

Sunt de acord, fata de modelul pe care il am si eu, evolutia este evidenta, fata de My2013, n-as mai spune asta.

Era placut in Leon My2013, nu este urat nici in cel nou, dar este mai "rece", fara feeling, aduce ceva de Audi cu plastic de Skoda.

Link către comentariu

Acum revenim la marea durere a cumparatorului roman. Acesta doreste motorizari foarte puternice, finisaje de lux si dotari berechet la 15,000 EUR.

Eu sunt de parere ca un pic de realism nu strica. 

Revenind la topic eu n-am vazut niciun New Leon pe strada si sincer imi pare rau.

Link către comentariu

Dolfin din exprimarea ta (leon my 2013 si new leon) se poate face confuzie. Mai corecta exprimafea ar fi fost 1p1(sau facelift) si 5f pt ''new leon''

Imbunatatire la 5f pot vedea in forma bordului. La materiale par net inferioare celui 1p.

Scaunele sunt ciudate,nu au un suport lateral prea bun si da senzatia ca pici din ele intr-un viraj abordat mai sportiv.

Skoda stai linistit ca nu e chiar asa cum o consideri tu. Vezi cat de apreciata este de altii,vorbesc de pareri avizate si nu de impresii carcotase gen top gear(care azi lauda un model si maine arunca cu pietre in el)

Cosmin D.  nimeni nu cred ca este absurd sa aiba pretentii la calitate/finisaje audi pe un seat,dar parca nici asa ca la modelul asta.Aici mi se pare o involutie in loc de evolutie. Si noua kia c'eed arata in interior mai bine decat leonul(la bord ma refer).Nu lasa impresia de ieftin asa de evident precum leonul. 

Plusuri raman farurile cu led si noul sistem ESC,in rest prefer de mii de ori leon 1p /1p1 sau golful 7.

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

• Cristian a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!