Jump to content

poze montaj/demontaj 6N2

barabas leiba
 Share

Postare recomandată

Pozele nu mai sunt......au fost postate de prin 2005 .....si s-au pierdut pe drum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...
Uitati-va cum se scoate semnalizatorul lateral, de langa far, pentru a schimba becul portocaliu de semnalizare.

Dupa ce ati rasucit cu surubelnita ca in poza 2, trageti de steluta aia neagra de plastic in sus, pana ajunge ca in poza 3. Pentru montaj. operatiunea se face invers

In ultima faza scoateti mufa din semnalizatorul lateral (este de plastic alb), prin rasucire, scoateti becul si apoi puneti unul nou in loc. Nu incercati sa puneti bec transparent obisnuit (ca cel de frana sau marche-arriere) ca sa dati o lumina alba-gen tuning semnalizarii pentru ca nu merge. Becul de semnalizare (portocaliu) are alta distanta intre piciorusele fasungului (soclu) decat un bec obisnuit, care nu intra.

trimite-mi si mie ceva poze ,te rog( cu semnalul) si daca stii cumva cum se numeste plasticul acela din spatele spoilerului care tine faruri, radiatoare etc. Polo edition 2001 1.4 MPI

Link către comentariu

• 2 months later...

Mai are cineva aceste poze salvate din greseala pe undeva. V-as fi foarte recunoscator!!!

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu o rezolvare pentru nenorocita de problema cu inchiderea centralizata care cred ca se potriveste la mai multa lume (nu pot sa deschid topic nou, foarte ciudat).

Primul pas e sa desfaceti acoperitoarea, scoateti trusa medicala, pompa pneumatica si suportul de polistiren. Pompa are un conector electric (se scoate usor) si unul principal pentru linia de aer. Scoateti-o si pe aia, cu mare atentie sa nu rupeti sigurantele.

Desfaceti capacul de plastic al pompei si verificati ce e pe acolo. Eu am gasit coroziune, pe care am curatat-o, eventual va uitati si la niste lipituri reci care trebuie refacute. Probati pompa fara linia de aer. Dupa ce ati actionat butonul, acoperiti gaurica cu degetul. Daca pompa se opreste imediat (indiferent daca trage sau sufla), pompa e in regula (aveti noroc la bani, dar nu si la manopera).

La mine era altceva. Auzeam suflind pe linga pompa. Din linia centrala pleaca un distribuitor spre:portbagaj, usi, usita rezervor. Blocajul de la rezervor este asta:

p24051019180001.th.jpg

(chestia alba prinsa cu 2 suruburi in spatele tablei).

Am scos suruburile si linia de aer si am gasit urmatoarea chestie:

p24051018350001.th.jpg

p24051018370001.th.jpg

Se observa cauciucul ala de etansare rupt ( plus idiotenia sistemului :icon_thumright: ). L-am acoperit cu un prezervativ (deh, asta a fost mai le indemina) in mai mult straturi lipite pe alocuri cu superglue tip gel (sa nu topeasca prezervativul). Merge si un balon cred. Ceva mai gros ar impiedica miscarea.

Montajul la loc se face greu, cu o oglinda plus un ajutor care sa tina o lanterna pentru ca trebuie introdusa tija aia intr-o gaurica spre usita de la rezervor.

Acu merge de fluiera, sa vedem cit tine sistemul. Pompa am invelit-o intr-o punga sa nu mai ia apa.

Si o intrebare pentru distribuitorii de piese: cit costa actuatorul ala pneumatic nou?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

Ieri seara, intr-un oras uitat de lume in sudu salbatic al Romaniei, mi s-a furat antena de la Polo-ul 6N2 pe care il posed de 2 saptamani. De unde pot sa fac rost de una inlocuitoare(in Bucuresti).

Cred ca idiotul care mi-a smuls-o avea impresia ca i-am ocupat locul de parcare mostenit din batrani.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

sunt undeva pe forum poze cu montatul/schimbatul unui plutitor ? nu imi indica bine nivelul la benzina... pana acuma imi arata mult mai putin decat aveam si de vreo 3 zile a luat-o raza si imi arata tot timpu plinu. Ar fi bine sa fie asa :icon_thumright:)))

Link către comentariu

• 4 weeks later...

stie cineva daca rola de la intinzatorul de la alternator se poate schimba fara sa schimbi tot intinzatorul? daca nu, are cineva poze cum se demonteaza/monteaza un intinzator? sau macar cam cat ma costa in service sa fac schimbarea?

Link către comentariu

In cazul in care te bagi sa schimbi role te sfatuiesc sa le schimbi pe toate. Daca te lasa una nu mai ai mult pana incep si restu sa se strice, nu stiu cati kilometri ai ? nu cumva ar trebuii schimbata toata distributia ? Din cate stiu eu nu poti schimba rola fara sa schimbi intinzatorul... i se si zice "rola intinzator" si creca vine complet daca iti comanzi. Cel mai sigur e daca mergi la un magazin de piese auto si intrebi ce si cum se poate comanda.

Link către comentariu

Buna. Sunt nou aici. As avea nevoie de info unde pot gasi locatia senzorului airbag la 6N2 , masina mea are 2 airbaguri, in volan si pt pasager. Ms mult.

P.s. : Nu pot deschide top;ic. Ar fi util un topic pt locatia senzorilor. Toata lumea tace si nu gasesc nicaieri locatia, am eu impresia sau cei de la VW nu se stiu ajuta intre ei? Astept solutii.

revenim cu explicatia pentru simbolurile de la sigurante. nu le aveti pe toate, exista spatii libere (nici nu le puteti pune), deci relax!

1- circuit electric motor

2- iluminarea placutei de inmatriculare

3- circuit electric motor

4- lumini de pozitie

5- lumini de pozitie

6- stergator luneta

7- lumini de semnalizare

8- sistem ABS (mai exista 2 sigurante si in compartimentul de la + baterie)

9- reglaj electric faruri

10- lumini de interior/plafoniere

11- ceasurile de bord

12- faza lunga

13- faza lunga

14- avarie

15- iluminarea ceasurilor de bord

16- centrala electrica

17- plierea electrica a oglinzilor (nu e cazul)

18- oglinzi degivrate/incalzite

19- claxonul masinii (volan)

20- cd-player/radio/car kit pentru telefon

21- climatizare/lumini/4 motion (nu e cazul)

22- claxon alarma fabrica

23- centrala electrica/iluminarea selectorului cutiei de viteze

24- circuit electric motor

25- iluminarea selectorului cutiei de viteze (nu e cazul)

26- climatizare/inchidere-deschidere usi/urcare-coborare geamuri

27- ceasurile de bord

28- immobiliser/circuit electric motor

29- centrala electrica/lumini marsarier

30- circuit elctric motor

31- circuit electric motor

32- circuit electric motor

33- climatizare/lumini/4 motion (nu e cazul)

34- climatizare/lumini/4motion/bujii

35- trapa electrica

36- circuit electric motor

37- circuit electric motor

38- geamuri electrice fata

39- geamuri electrice fata

40- circuit electric motor

41- immobiliser/blocat usi/senzor perimetru (alarma de fabrica)

42- sistem de navigatie (nu e cazul, ins ala unii poate sa fie conectat acolo si casetofonul!)

43- lampa de marsarier

44- reglaj electric faruri

45- reglaj electric faruri

46- bricheta

47- spalator de faruri (numai la faruri cu xenon)

48- dezaburire luneta

49- ventilator aeroterma

50- stergatoare de parbriz si spalator de parbriz

51- scaune incalzite

Pt airbag ? Ma poate ajuta cineva?

Link către comentariu

Deobicei is sub scaunele din fata, incearca poate is acolo.

Link către comentariu

In cazul in care te bagi sa schimbi role te sfatuiesc sa le schimbi pe toate. Daca te lasa una nu mai ai mult pana incep si restu sa se strice, nu stiu cati kilometri ai ? nu cumva ar trebuii schimbata toata distributia ? Din cate stiu eu nu poti schimba rola fara sa schimbi intinzatorul... i se si zice "rola intinzator" si creca vine complet daca iti comanzi. Cel mai sigur e daca mergi la un magazin de piese auto si intrebi ce si cum se poate comanda.

e rola de la intinzatorul pentru cureaua de alternator nu de la distributie. 117k kilometrii facuti, distributia a fos schimbata la 111k. intradevar , nu se schimba doar rola, tot intinzatorul costa 2 mil.

Link către comentariu

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

salutare,am si eu o intrebare pentru voi. se schimba greu un pivot la un polo 6n? mai exact cum se schimba,ce trebuie desfacut? va multumesc.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,acum ceva timp am avut neplacerea sa mi se defecteze butucul usii din stanga fata(intr-o seara am vrut sa ung interiorul butucului cu spray din acela lubrifiant, din care cred ca are toata lumea cu tija de acces in locuri inguste)Si dupa..... surpriza am incercat sa incui usa si a facut un usor clanc si acum cheia se invarte in gol la 360 de grade. Problema majora e ca anul trecut din cauza inghetului mi s-a defectat si celalalt butuc pe partea dreapta dar diferenta e ca acesta nu se invarte 360 de grade ci doar cat trebuie dar nu se intampla nimic. Vreau sa montez o inchidere centralizata si o alarma, mentionez ca masina nu are din dotare nimic din cele 2, sperand ca astfel sa rezolv problema.Dar as vrea sa repar si butucul in caz ca s-ar putea sa raman fara baterie la telecomanda.Partea ilara e ca in momentul cand vreau sa intru/incui masina trebuie sa urmez un adevarat ritual, trebuie sa deschid/inchid usa din spate si dupa cea din fata, la deschidere trebuie sa deschid portbagajul dupa care usa spate si dupa usa fata....

Deci daca ma poate ajuta cineva i-as fi recunoscator, macar cu poze despre cum, se da fata de usa jos, poate este o chestie minopra si se poate face acasa evitand astfel service-ul.

Multumesc anticipat....

Link către comentariu

• 1 month later...

Am și eu o problemă cu un Polo 1.4. TDI motor AMF. Vreau să-mi

Link către comentariu

Polo din 2001, motor 1,0, nu se aprinde becul de la centura de siguranta. Am dat ceasurile de bord jos sa remediez si surpriza: nu sunt becuri ci smd-uri. Unde ma uit, ce sa verific? :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 4 weeks later...

am un polo cu acelasi tip de motor (1.4 tdi AMF)si vreau sa schimb si eu filtrele si nu mai gasesc nici o poza cu operatiunile necesare care au fost postate mai inainte. :(

Link către comentariu

Polo din 2001, motor 1,0, nu se aprinde becul de la centura de siguranta. Am dat ceasurile de bord jos sa remediez si surpriza: nu sunt becuri ci smd-uri. Unde ma uit, ce sa verific? :vaidecapulmeu:

La Polo 6n2 nu se aprind becurile de la centura in situatia cand nu este cuplata.Se poate programa din ECU sa se aprinda pt cateva secunde atunci cand pui contactul, dar e doar pentru estetica, daca iti place ca in acel moment sa se aprinda multe beculete in bord. :idea:

Modificat de Aurelian 6n2
Link către comentariu

• 1 month later...

Salut, as avea nevoie de ajutor. Cum se demonteaza plasticul deasupra celor doua ceasuri de la bord? Are cineva poze in legatura cu demontare? Este vorba despre un VW polo variant-combi, an fabricatie 2000-2001. Multumesc!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salutare ,

pe mine ma intereseaza cum se demonteaza manere exterioare ale usilor ( clantele )

multumesc

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am si eu un Polo 1.4 16 v 101 cp din 2000 si am probleme cu AC-ul. Am fost la un service sa ii bage freon (credeam ca nu mai am), dar se pare ca problemea e mai grava cica e dus compresorul de AC. Mentionez ca am climatronic pe masina. Acum nu stiu ce sa zic, sa bag banii intr-un compresor nou care de destul de scump sau sa ma duc in alta parte pt o alta parere?

Link către comentariu

pai ti=ai raspus singur la dilema,nu observi? ai poze cu montaj-demontaj ceva pt aria asta?

Link către comentariu

@stealth scuze ca am postat la rubrica asta. Am repostat mesajul la un topic dedicat AC Polo.

P.S. Am vazut ca ai fost atent la greseala mea postand aici, dar cu o solutie in ajutorul meu nu ai putut "sari"?

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare la toata lumea

Cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie? Am un polo din 2001, am pus pe el inchidere centralizata dar as vrea sa ii pun si geamuri electrice. Trebuie sa schimb usile cu totul sau pot sa schimb panoul de usa si mecanismul ? Si daca stie cineva daca e greu de montat aer conditionat pe polo si cam care ar fi costul ? Merci

Link către comentariu

nu schimbi nici usile,nici fetele de usi ci doar scoti macaralele si pui mecanismele noi,da iti trebuie si butoanele de inchidere ale geamurilor care cred ca le gasesti separat,cred ca sunt si universale dar si speciale pt polo

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!