Jump to content

Inlocuire volan standard cu volan Passat CC

Ace83
 Share

Postare recomandată

99SLV ce model de volan ai? ai scrisa seria lui pe interior. Ai un programator pt atmega 32/16m1?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

22 hours ago, F l o r i n said:

Daca cel comandat de Spido a functionat 100% corect, vb cu el sa iti trimita datele de contact ale omului

A mers f probleme....cam 2 saptamani ,dupa care s-a blocat...

Mi-a blocat comunicatia pe can...calculatorul de coloana al masinii nu mai raspundea la interogare cu vcds,nici modulul,picase semnalizarea,modulul confort o luase razna...probleme..

L-am trimis inapoi,omul a zis ca e ok dar a mai modificat un pic softul si l-a trimis inapoi.Urmeaza sa-l montez si revin cu informatii.

Link către comentariu

F l o r i n

am inteles - atunci, asteptam varianta revizuita

Link către comentariu

A mai scos din cofiguratia softului cateva optiuni...se puteau configura butoanele individual,ce sa faca fiecare,etc..

Link către comentariu

în urmă cu 20 ore, terrabyt a scris:

99SLV ce model de volan ai? ai scrisa seria lui pe interior. Ai un programator pt atmega 32/16m1?

@Terabyt seria cu siguranță este pe interior,Trebuie sa dau jos airbagul sa o citesc,programatorul pentru atmega,fără probleme. De informatii am nevoie,atât. Mulțumesc

Link către comentariu

ovidiu_1984c

Hai noroc domnilor. Sa intamplat k la un viraj stanga- dreapta  maxim pt o manevra, sa auzit  un huruit urat la volan iar intr-o seconda mi sa aprins airbag-ul in bord... iar imediat mi-am dar seama k l am ramas si fara claxon si farà comenzi pe volan....??? Acu  vreau si eu 2 indicatii k sa demontez  putin volanu sa vedem ce sa intamplat. E din asta fain cu 3 spite . Multumesc 

Link către comentariu

F l o r i n
1 hour ago, ovidiu_1984c said:

Hai noroc domnilor. Sa intamplat k la un viraj stanga- dreapta  maxim pt o manevra, sa auzit  un huruit urat la volan iar intr-o seconda mi sa aprins airbag-ul in bord... iar imediat mi-am dar seama k l am ramas si fara claxon si farà comenzi pe volan....??? Acu  vreau si eu 2 indicatii k sa demontez  putin volanu sa vedem ce sa intamplat. E din asta fain cu 3 spite . Multumesc 

Nu mai da jos volanul - ti-a spus Spido ce s-a intamplat - cauta spira - din pacate la modelul tau este cu calculator de coloana integrat in spira, deci o sa fie cam scumpa - undeva in jurul la 1000 lei noua, SH - undeva in jurul la 100 euro.

Scaneaza masina sa vezi codul care iti trebuie - intra pe modulul 16

Link către comentariu

La 17.03.2017 la 08:53, costel08 a spus:

Am Montat pe passat B6 VOLAN Mașina ONU de passat nou Modelul ȘI VAD Nu ca imi merge claxonul comenzile Nici SI, 

de FAPT 3 Doar merg Dar în oala butoane sa loc de pe Switch to MENIUL ceasuri pe sistemul IMI Switch to melodiile diferentiala SI în lic de Ok mi se butonul da în jos Volumul

Calculator de cel cu Coloana Este terminația ak poate terminația e ȘI

pe Grupul de Valori cu VCDs sistemului IMI vede mai puțin Toate butoanele temporarul AFLI cu VOLAN tamponat, Dar AAL Nu chiar IMI TREBUIE 

Salut,ai reusit sa-l adaptezi pe b6?

Modificat de krysty_77
Link către comentariu

în urmă cu 20 de minute, krysty_77 a spus:

Spido SALUT de B8 VOLAN oală fara comenzi twmpomat monta pe passat b6 adaptat cu VOLAN de Cc passat?

20170518_170234.jpg

Modificat de krysty_77
Dupa ce termin de scris si dau ok pentru salvare,se modifica aleatoriu fraza.
Link către comentariu

Nu cred ca va merge direct,fara modificari hardware.

Link către comentariu

On 17.03.2017 at 8:53 AM, costel08 said:

Am montat pe mașina passat B6 un volan de passat modelul nou și văd ca nu îmi merge claxonul și nici comenzile , 

de fapt merg doar 3 butoane dar in loc sa pot schimba meniul de pe ceasuri îmi schimba melodiile pe rcd și in lic de butonul Ok mi se da volumul in jos

calculator de coloana este cel cu terminația ak și can terminația e

pe grupul de valori cu Vcds îmi vede toate butoanele mai puțin temporarul fiind volan cu tamponat , dar ăla chiar nu îmi trebuie 

IMG_2394.JPG

Asa s-a intimplat si la mine la volanul de cc,iar dupa codare comenzile au revenit la normal.

Link către comentariu

Salut,

Am si eu cateva nedumeriri daca se poate sa ma ajute cineva sau sa ma indrepte in vreo directie va raman recunoscator;

-masina mea passat 3c din 2010 cu volanul ca pe b7 3 spite 12 butoane 

-am cumparat un volan ca al colegului 99slv , ca cel din poza cu o pagina anterioara .stie careva cablajul meu se va potrivi la airbagul nou sau pot macar sa il modific?

-volanul cumparat de mine nu are tempomat si acc  stanga doar 5 butoane muzica si dreapta 7 control bord,vor fii functionale la mine sau am nevoie de cutiute speciale?

-daca are cineva cunostinte de coduri de cabluri sau schema de la amandoua variante de a le modifica ,ar fiii super

Va multumesc orice idee ajuta

Link către comentariu

costi88 depinde de ce tip de volan ai luat acuma, eventula scrie seria lui, o gasesti pe interrior.

Legat de pini scriu aici poate ajuta si pe alti colegi.

La mufa spiralei ai urmatoarele:

pin7 gnd(masa)

pin8 Claxon(cand se codeaza calc de coloana fara comenzi)

pin9 LIN-> pt comenzi

pin10+12v-pt alimentarea comenzi.

La mufa comenzilor e cam asa.

pin1 gnd(masa)

pin2 +12V

pin3 LIn

pin4 Claxon, cand este pus la gnd comenzile trimit prin Lin spre calc coloana comanda de claxon

pin5 Cruise "on" la modelele care au comenzi de cruise pe volan.

Cod mufa comenzi la modelele Takada 4B0 971 978 B

cod mufa la comenzile TRW si modelel de pe MQB(g7, b8 etc) 8E0 973 605.

Link către comentariu

Crysty_blaga

Salutare la toti. Am o intrebare:

Pe masina ( passat b6 din 2006 )  am volanul model vechi cu 3 spite și 8 butoane. As vrea sa montez acelasi model de volan dar cu padele dsg ( donatoare e din 2009 tot passat b6 ). Mai trebuie achiziționat ceva sau merge doar plug and play plus codarea pentru padele? 

Multumesc mult.

Link către comentariu

E plug&play plus codare .

Link către comentariu

SI...revin cu informatii legate de modulul care face functionale volanele Mk7 pe platformele mai vechi.Modulul e functional in varianta finala.Functioneaza toate butoanele,inclusiv Ccs pe volan.Poate fi vazut rezultatul aici:

Modificat de spido
Link către comentariu

Mutumesc  frumos terrabyt!

Inca nu a ajuns volanul la mine(in anunt nu era trecut) pe vineri sau sambata ar trebui sa fie la mine ,cum ajunge am sa trec exact codul lui .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut!

Am revenit ,mi a ajuns volan o frumusete ....cod airbag 5G0 880 201 ac hvf/02s . cod cablu 5G0 971 584 G      /624623801F

Terrabyt daca poti sa ma ajuti ar fiii mai mult decat super pentru ca volanul cumarat dupa cod este de golf 7(eu asa stiu) si difera fizic mufa si ma gandesc ca si firele .

Din ce am vazut pana si cele de la airbag la mine sunt diferite (la mine 1 duce la 4 si 2 la 3/si la cel de golf 7 1 duce la 3 si 2 duce la 4) trebuie si astea modificate sau.....stiam ca astea sunt toate standart (principiu rezistenta amandoua fiind ”plus”)....

Multumesc frumos de ajutor

Modificat de costi88cos
Link către comentariu

Poti sa folosesti cablajul tau si schimbi doar pinii in carcase(comenzi si airbag). Eventual pune o poza cu ambele sa vedem si noi mai exact. Ce model de calculator de coloana ai? Seria la modul din volan  nou care este? 

Link către comentariu

Salut.

Am montat tot ,am sapat un pic prin elsa(era bine de aveam o versiune mai noua) ....airbag ok ,comenzi ok,claxon zero ,iluminare zero.

Acum caut pe internet si chiar si aici pe topic imi aduc aminte ca am citit ceva mai demult ,sa vad cum fac sa le aduc pe amandoua la viata.

am verificat 3C0-953-549-AK este calculatorul de coloana si butoanele nu stiu cum pot sa le vad cu vcds u(e deja tot montat ,daca trebuie neaparat demontez si ma uit)

multumesc

Modificat de costi88cos
Link către comentariu

Pe adresa 16 se vad si butoanele.Nu cred ca poti face functional claxonul si luminile butoanelor decat cu modificari hardware/cablaje .Amindoua lucreaza pe Lin...si daca comenzile functioneaza..inseamna ca e o incompatibilitate software..din pacate.

Link către comentariu

Salut

Da functioneaza fara probleme comenzile,bun fac modificări la cabluri dar ce si cum ?

Multumesc de ajutor 

Link către comentariu

Modificare a circuitelor spirei,separarea circuitului de claxon sa nu mai lucreze pe lin ci separat,cu un releu..e o operatiune mai dificila dar nu imposibila...

Iluminarea butoanelor se poate face prin interventie asupra circuitului butoanelor prin separarea circuitului de alimentare din butoane si alimentarea lor direct din alimentarea butoanelor..e treaba de electronist...la fel...dificila..

Link către comentariu

Ok cred ca am înțeles....ce mi se pare mie interesant ca la alți le merge cu model mai vechi de masina ca a mea.

În afar de asta cu modificarea comenzilor dacă aleg alte comenzi dar astea cred ca sunt cel mai compatibile doar cu muzica si bord control....

Mulțam de ajutor

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!