Jump to content

Retrofit la Generatia a III-a de Playere OEM (RCD310, RCD510, RNS310, RNS510)

doruiacovescu
 Share

Postare recomandată

Hristos a inviat ! 

Acum ceva timp incercasem sa fac un upgrade de la RCD500 la un RCD510 . Am scris atunci in post-ul http://vwforum.ro/topic/71987-retrofit-la-generatia-a-iii-a-de-playere-oem-rcd310-rcd510-rns310-rns510/page-52#entry2354768.  A picat atunci deal-ul cu RCD . Acum am pe masa un RNS310 3C0 035270 Blaupunkt .  DIn ce am citit pe topic :

1. Trebuie sa fac update soft sau inlocuire la CAN Gateway

2. Trebuie un adaptor de antena

3. Trebuie sa ii pun o antena de GPS undeva in bord

Din cate am inteles hartile de Romania pentru RNS310 sunt rudimentare si nu prea merita sa folosesti navigatia in romanica.  Asa e ? . Nu sunt foarte interesat de navigatie intrucat folosesc curent google maps cu foarte bune rezultate.  Se supara RNS310 daca il las fara antena de GPS ?

Problema acum este ca nu stiu parola de activare a RNS310 si fostul proprietar nu e sigur ca o are , a cumparat masina la SH . La reprezentanta ce e nevoie ca sa dea parola? Alte posibilitati ?

De prin poze am vazut ca si la masina mea are doua conexiuni la antena radio . E necesar sau nu un adaptor de antena FAKRA ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai doua mufe fakra nu-i nevoie. Nu cred ca se supara GPS-ul daca n-ai antena. Dupa cate stiu, se supara sculele care emit, nu cele care receptioneaza. Asa ca nu-i pericol.

Du-te cu el in brate la reprezentanta si iti vor da codul... cred

Link către comentariu

Navigatia are doar drumurile principale, daca il lasi fara antena gps nu o sa stie unde esti si cam atat, daca nu ti l dau la reprezentanta vezi ca sunt baieti care decodeaza navigatii (50-60 ron), nu ai nevoie de adaptor daca mufele masinii tale intra ambele in mufele navigatiei!

Link către comentariu

Stiind ca antena de GPS e antena activa si e posibil sa vada ca nu consuma curent si sa dea eroare ma gandesc sa nu ma bata continuu la cap ca are eroare pe GPS .  Cei care decodeaza navigatii trebuie sa aiba navigatia sau dau codul pe baza de serial number. Ma gandesc ca la reprezentanta trebuie sa se duca cel care a avut-o instalata pe masina. 

Link către comentariu

Am pus navigatia chiar fara sa-i stiu codul.  Pe maxidot a aparut busola desi arata aiurea masina era cu fata spre NW si ea arata SW si a aparut meniu de navigatie in care cere codul .  Desi am doua cabluri de antena nu le pot pune amandoua. Navigatia are o mufa dubla iar pe masina sunt individuale. Doar una se potriveste , cealalta nu incape.  DIsplay-ul se aprinde si se stinge corect , iluminarea butoanelor merge corect ca si a bordului .  Nu am stiut cum sa ma uit cu VCDS daca se poate sa vad ca intra standby ,

Link către comentariu

Caută cu încredere pe forum că vei găsi...

Link către comentariu

Am pus navigatia chiar fara sa-i stiu codul.  Pe maxidot a aparut busola desi arata aiurea masina era cu fata spre NW si ea arata SW si a aparut meniu de navigatie in care cere codul .  Desi am doua cabluri de antena nu le pot pune amandoua. Navigatia are o mufa dubla iar pe masina sunt individuale. Doar una se potriveste , cealalta nu incape.  DIsplay-ul se aprinde si se stinge corect , iluminarea butoanelor merge corect ca si a bordului .  Nu am stiut cum sa ma uit cu VCDS daca se poate sa vad ca intra standby ,

in blocurile de masura de pe 19.

ce an este masina ta ? daca este sub 2008, trebuie sa inlocuiesti can-ul, daca ai versiunea cu C

Link către comentariu

Am CAN gateway versiunea C. Am pus datele in mesajul de mai de mult dar le reiau mai jos

Address 19: CAN Gateway        Labels: 3C0-907-530-V1.clb
   Part No SW: 3C0 907 530 C    HW: 3C0 907 951 A
   Component: Gateway         007 0040  
   Revision: 00007000    Serial number: 0700C071300399
   Coding: 7FFD1C04C22002
   Shop #: WSC 10178 599 82250
   VCID: 21490306F869E716BBD-8074

AM gasit de cumparat pe net un CAN gateway versiunea Q dar o sa-l iau numai daca aflu parola sau decodez navigatia.

Link către comentariu

cel cu 3C0 907 530 Q este bun

Link către comentariu

Corect : Ar fi bun daca ar fi pe stoc. Deși multi il declara pe stoc nimeni nu-l are. Cred ca daca fac rost miine de codul pin cum mi s-a promis o sa folosesc solutia cu alimentarea din circuite comutate prin cheie.

Modificat de Paul_L
Link către comentariu

Vreau sa trec si eu de la rcd300 la rcd 510 ,passat confortline fabricatie luna 08 2007, iar in cazul in care imi descarca bateria as incerca sa folosesc si eu solutia lui Paul cu alimentarea din circuite comutate prin cheie. Ce probleme ar putea apare? Multumesc.

Link către comentariu

Din cate am studiat eu, nu am încercat încă, dezavantajele sunt: inițializarea navigație de fiecare data când pui contactul ( scanare media stocare ) si faptul ca nu poti folosi radio fara cheie cum se poate acum.

Link către comentariu

Rcd 510 nu are navigatie deci nu cred ca ar fi problema cu initializarea iar in ceea ce priveste functionarea radioului fara contact asta este. Si atatea can-uri si codari...

Link către comentariu

Vreau sa trec si eu de la rcd300 la rcd 510 ,passat confortline fabricatie luna 08 2007, iar in cazul in care imi descarca bateria as incerca sa folosesc si eu solutia lui Paul cu alimentarea din circuite comutate prin cheie. Ce probleme ar putea apare? Multumesc.

intai scaneaza si vezi ce can gateway ai - e posibil ca al tau sa fie compatibil - e un pic la limita.

Link către comentariu

Am pus RNS310. Am conectat o singura mufa fakra , cea care se potrivea. Merge radioul pe FM , nu merge pe AM  , merg comenzile de pe volan si indica corect pe MFD.  Cu VCDS la 19 Can gateway imi da doua erori :

01305 - Databus for Infotainment
            004 - No Signal/Communication
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100100
                    Fault Priority: 1
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 223
                    Mileage: 90378 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2015.04.20
                    Time: 18:51:15

01044 - Control Module Incorrectly Coded
            000 - -
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100000
                    Fault Priority: 1
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 223
                    Mileage: 90378 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2015.04.20
                    Time: 18:51:20

Cu radio 56 si navigatie 37 imi da eroare de comunicatie . Chiar daca codez la 19 si 37 navigatie am aceeasi lipsa de comunicatie la 56 si 37.

Cu toate acestea daca incui masina cam in 20 secunde magistrala CAN intra in Pasive

Address 19: CAN Gateway  (3C0 907 530 C)

19:01:43 Group 001: CAN-Databus Status
  Passive  Wake-Up Line Instruments
  CmfCAN Static  CAN-Comfort Static
  InfoCAN Static  CAN-Infotainment Static
  PwrCAN Static  CAN-Powertrain Static

19:01:43 Group 002: Transport Mode & Misc
  223.0  Transport Mode Unlearn Counter
  Deactivated  Transport Mode Status
  Passive  Bus Separation Driver Assist
  Passive  Enabling El. Column Lock.

Sa insemne asta ca nu am probleme cu battery drain ?

Link către comentariu

In dimineața asta nu părea sa aibă mai puțin "curent" in baterie decât aseară.

Link către comentariu

vad ca ai eroare de comunicatie intre can gateway si radio - nu comunica/nu-l vede.... deci nu cred sa iti descarce bateria.

daca nu poti accesa Radio la scanare (verifica), nu o sa iti descarce.

Link către comentariu

VCDS nu vede nici radio nici navigatie la scanare.  RNS310 comunica pe CAN  : am comenzi pe volan si informatii pe MFD de la el.   Problema e cu gateway ?

Link către comentariu

Daca nu iti vede Radio la scanare - problema e ca nu ii poti face diagnoza, codare, etc - e can-ul prea vechi si din cauza asta face asa - nu o sa iti descarce bateria, dar nici ce ti-am scris mai sus nu poti face - deci, e una calda, una rece....  :winter:

Link către comentariu

Ok. Pot sa-l folosesc un timp pina gasesc o solutie de upgrade/update la can . Important era sa nu ma lase fara baterie.  Caut acum sa-i pun totusi si o antena GPS . O intrebare daca imi poate raspunde cineva, busola e bazata pe un modul seprat ( magnetic ca giroscop sigur nu are )  sau o face din diferente de coordonate GPS?  Mie imi arata tot timpul SW pe MFD  indiferent in ce directie merg cu masina.

Link către comentariu

pune-i antena GPS.

ca sa stai linistit, verifica cu aparatul de masura, consumul in stand by  - eu zic ca o sa fie in limitele admise

Link către comentariu

AM comandat o antena.  Aveti cumva un link unde se poate ascunde o antena GPS in bord la B6 si sa aiba si receptie  ? Am cautat dar la b6 nu am gasit si nu mi-e clar cum dau jos sertarele si grilele de ventilatie

Link către comentariu

nu ai treaba cu ele. Ori o montezi pe unitate, ori pe torpedou, ori pe bord, in dreapta - ori ii gasesti tu alt loc - cam astea sunt variantele la antenele after-market

Link către comentariu

Salut, se poate monta o camera din imagine atasata la un rcd510 cu intrare video, sa funcționeze normal, și de ce am nevoie în plus?

post-85953-14296083725692_thumb.jpg

post-85953-14296083753354_thumb.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!