Jump to content

Retrofit la Generatia a III-a de Playere OEM (RCD310, RCD510, RNS310, RNS510)

doruiacovescu
 Share

Postare recomandată

De la reprez ii trebuie codul aparatului ca nu il are.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie codurile ambelor aparate. Daca il dai jos de pe pe masina si il pui pe alta cere codul.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

si cit ajunge costul pentru aflarea codului?

Mie mi l-au dat o data gratis, a doua oara mi-au cerut 50 lei, dar mi l-au dat tot gratis... dar gresit. Au gresit din neatentie, nimic intentionat

Link către comentariu

Daca dupa doi ani pe forum i nu stii ce este canul sau vag-comul,nu putem sa te ajutam, ne pare rau.

Roaga un coleg din Iasi sa te ajute.

Modificat de florin r.
Link către comentariu

Uite da un ochi aici

schimbare rms

Modificat de flotouran95
Link către comentariu

can-ul banuiesc ca e un soft de comunicare intre aparat si masina si este situat intr-un modul ceva...iar vag-comul stiu ce e insa eu personal nu am asa ceva sa ma conectez cu laptopul.nu vad ce e rau daca intrebi ceva ce nu stii aici...in linkul dat nu se explica exact dar nu mai scriu aici ca am vazut ca este un topic ce trateaza aceste probleme.

Link către comentariu

Can este cu totul altceva, mai studiaza un pic.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Aveti idee cum sa fac sa pot vedea si filme/clipuri video in mers?

Multumesc!

Link către comentariu

Video in motion parca nu merge, adica stiu ca e o chestie de siguranta, sa nu iti distraga atentia in mers. La BMW poti sa vizionezi clipuri doar cand sta masina pe loc, in rest intra navigatia.

Daca te pricepi si vrei sa iti bagi nasul uite aici ai mai multe informatii http://www.myturbodiesel.com/forum/f9/how-unlock-rns510-vim-tv-free-free-video-motion-play-dvd-while-driving-9150/

Link către comentariu

CAN-BUS

CAN GATEWAY care pentru passat B6 are codul: 3C0 907 530 x ,unde x=[K, ....] pentru a nu avea probleme cu RNS 510, este un modul electronic, un "calculator" al masinii.

Si da, printr-o scanare cu VCDS (sau dupa denumirea veche VAG-COM) se poate afla ce cod are modulul CAN GATEWAY care este instalat in masina ta.

Modificat de mars01
Link către comentariu

Intrebare intrebatoare: RCD 500 MP3 e aceeasi generatie cu RCD 500 CD, nu? Asa ar fi logic, dar imi poate confirma cineva? Voi da la schimb RCD310 pentru RCD500 MP3... Evit faza cu schimbarea Gateway-ului masinii...

CAN-BUS

CAN GATEWAY care pentru passat B6 are codul: 3C0 907 530 x ,unde x=[K, ....] pentru a nu avea probleme cu RNS 510, este un modul electronic, un "calculator" al masinii.

Tehnic vorbind, Gateway-ul nu este calculator. Este doar un modul care conecteaza celelalte calculatoare ale masinii. Iar CAN este denumirea legaturii, a conexiunii. :icon_cheesygrin:

Modificat de Revimor
Link către comentariu

Din cauza asta am si pus ghilimelele ... dar fiindca popular li se spune "calculatoare" modulelor electronice auto, am folosit si acest termen.

Modificat de mars01
Link către comentariu

si unde este situat acest modul? e bine macar ca se poate afla codul cu vag-comul la ambele aparate. din ce am intrebat eu pe meseriasul care eventual va face schimbul la mine ala a zis ca la masina mea ( luna a6-a 2008) ar merge fara probleme un rns510 pentru ca eu am la aparatul meu deja navigatie chiar daca e monocrom( rns300) oricum ramine de vazut cit vrea diferenta si daca o sa imi convina pretul.

Link către comentariu

DA, la tine confirm si eu ca merge si ca nu trebuie schimbat can-ul.

Link către comentariu

e bine macar ca se poate afla codul cu vag-comul la ambele aparate.

nu se poate afla codul cu VAG-com.......numai la reprezentanta sau ateliere de specialitate.

Link către comentariu

Este vorba de versiunea de can, intitulata "cod" :)

Link către comentariu

iar nu inteleg..daca trebuie sau nu aflat acest cod pentru a schimba aparatele intre ele.... unii au spus ca se afla acest cod cu vag com-ul altii ca nu e necesar codul la schimbarea aparatelor intre ele..

Link către comentariu

Cred ca daca citeai chiar si numai partial acest topic ai fi aflat ca:

1. Da, acest cod se poate determina cu VAG-COM-ul, in acelasi mod in care se poate afla codul (part number-ul) pentru fiecare modul din masina. Acest cod al modulului este format dintr-un indicativ care desemneaza modulul si un sufix care indica versiunea modulului.

Ex: Pt CAN GATEWAY montat pe Passat, codul este format din indicativ-ul 3C0 907 530 si un sufix care poate fi o litera A,B,C ... etc rezultand un cod de ex: 3C0 907 530 K

Incerci sa afli acest cod pentru a fi sigur ca modulul instalat pe masina are sufix-ul (acesta indica versiunea modulului) care indica fara echivoc ca modulul prezent instalat este compatibil cu navigatia RNS 510 si nu o sa iti consume acumulatorul masinii in stand by. Care sunt codurile compatibile? Vezi postul meu anterior.

2. Cei care spun ca nu este necesar codul pentru interschimbarea head-unit-urilor spun asta pentru ca este foarte probabil ca tu sa ai deja o versiune de modul CAN GATEWAY compatibila cu navigatie RNS 510. De ce? Pentru ca masina ta este din 2008 si pentru ca deja ai o navigatie instalata. Cu toate acestea exista o cat de mica sansa ca modulul sa nu fie compatibil. Spun asta pentru ca si navigatia RNS 510 functiona bine merci pe CAN GATEWAY cu versiuni mai vechi, pana cand i s-a facut un update de soft care nu a mai fost compatibil cu modulele vechi ceea ce poate insemna tot atat de bine si ca navigatia RNS 300 poate functiona cu un modul mai vechi. Iar faptul ca masina este fabricata in 2008 nu este o garantie ca nu s-a folosit vreun modul cu versiune mai veche aflat in stoc, daca s-a decis ca nu este necesar un modul mai nou.

Morala: fa o scanare a masinii cu VCDS-ul (VAG COM) ca sa fii sigur si ai scapat de indoieli. Daca si dupa asta mai esti confuz ...

Modificat de mars01
Link către comentariu

Si in continuare la ce a zis colegul mai sus vorbin de codul PIN al aparatului. Acela nu se afla cu vag-comul. Daca nu este trecut in carte sau daca nu il stii, trebuie sa il soliciti, contra cost la reprezentanta.

Este se mai poate afla si prin alte metode dar in nici un caz cu vag-ul.

Cere vanzatorulu si codul pin!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

@CristianMarin - daca tu crezi ca poti afla pin-ul din versiunile de Elsa existente pe net te inseli. Poti afla pin-ul numai din reprezentanta daca se acceseaza baza de date a producatorului - de aceea iti trebuie si VIN-ul. Iar cu fax-ul, ma indoiesc - de ex. cineva iti sparge masina, ia navigatia si apoi solicita prin fax codul de securitate - crezi ca il va obtine numai cu o solicitare prn fax fara alta dovada de proprietate? No way.

Modificat de pronet
Link către comentariu

am sa vad care e treaba cu codul pin eu nu il am pe al meu si nui e trecut in cartea tehnica. am vazut ca la b6 la fel ca si la b5 daca scot borna de la baterie apartul recunoaste codul singur pentru ca e al masinii...

Link către comentariu

Exact dar daca pui aparatul pe alta masina, la prima folosire va solicita codul.

Link către comentariu

Daca am trecut de la RCD 300 la RNS 300 ma pot astepta la probleme cu consumul de curent?

Faza e ca tocmai de aia am facut schimbul asta gandindu-ma ca sunt din aceeasi generatie.

Modificat de 7Andrei7
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!