Jump to content

VW TYPE3 BOXER

Vizitator
 Share

Postare recomandată

Pai stabileshte un week-end in afara de urmatorul, cand e ziua lu' fi-miu, si procedam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 995
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• notchman

338

• lexxus

160

• MishuL

137

• RaduI

104

Top Posters In This Topic

Oki doki....

Ps:La Multzi Ani , pentru ala miku din partea mea...sa creaska mareeeeee, si sa nu il apuce boala lu tacsu , ka daka tu ai 8 mashini , si o avea si iel tot atatea, ce faci.......

Link către comentariu

Lasa bai, cui sa las moshtenire peste 50 de ani cand dau coltzu' atata mashinaraie?!? Ca atunci chiar ca o sa aiba valoare!!! :26:

Link către comentariu

la multzi ani la mihaiachi junior si sa se suie cit mai repede in masinile lu' tatsu si sa le deie gas pina sa le sara pistoanele ca sa nu se plictiseasca tatsu' :salut:

Link către comentariu

la multzi ani la mihaiachi junior si sa se suie cit mai repede in masinile lu' tatsu si sa le deie gas pina sa le sara pistoanele ca sa nu se plictiseasca tatsu' :P

lexxus ... am ras cu lacrimi ... :P :P si sa le deie gas pina sa le sara pistoanele ca sa nu se plictiseasca tatsu

:P :P

:salut:

Cristi(viitor)GTI

PS: la multi ani juniorului ... :bounce: :bounce: :bounce: :clown: :clown:

Link către comentariu

Mersi frumos.... da' mai e.... de-abia duminica e serbautoarea.

Uite, acuma mi s-a pus pata sa umblu in mot. la Trabi ca ii clampane ambielaju' si in kutie ca s-a 'tut fraiu'. (va ezblic maine ce-i aia, ca ma grabesc).

Link către comentariu

Sa-ti traiasca Misule !

La multi ani, si sa nu ne faci de rusine la :bere:

Link către comentariu

A fost ziulica lui si acum 10 zile, a facut 4 ani, gred ca a sosit vremea sa faca diferentza intre imbusu' de 8 si inelara kotita de 17-19 :ok: . Ca de :21: a luat primele lectzii inca de f'o 2 ani! :shock:

Link către comentariu

pai apucativa drak de motoru ala ca o sa rugineasca axa ce am trimiso la notch si pacat de ea............si io o sa mah apuc de motoru de pe albutza mea numa sa mai dea puin frigu ca sa nu mai pot lucra la casa si sa mah bag inauntru in "atelerie la caldurica sa ma pun sa desfac mooru si sa vad ce drak are........

Link către comentariu

Apropo de becul de la presiunea de olei , kare sta aprins.....iete ce am gasit haladiund pe net:

Engine Knock? Low Oil Pressure? How To Diagnose Needed Repairs

Oil pressure light flickering? Engine knock? Both? Major repair problem or minor annoyance? Either way, you should always quickly investigate the source before it becomes an even bigger problem.

Oil pressure - or more precisely the lack of it - in certain parts of your car's engine can become a major

repair nightmare. All engines lose a certain amount of oil pressure over time as normal wear increases

bearing clearances. But unusually low oil pressure in an engine, regardless of mileage, is often an

indication that something is seriously wrong and requires immediate repairs.

That "tappet" noise may be only one sticking lifter but it may also indicate an oil flow problem that will

eventually cause damage to at least one valve.

A flickering oil light is more difficult to troubleshoot if your engine is not obviously in need of major repair work.

Modern engines with hydraulic lifters, tight tolerance bearings and miniature oil filters require conscientious monitoring of oil pressure.

The following diagnostic tips (excerpted from "Troubleshooting Low Oil Pressure", Underhood Service, 10/97) will help you determine whether you have a major repair problem or just a minor annoyance.

Diagnostic Tips

A good place to start your diagnosis of a low pressure condition is at the dipstick. Check the oil to see that it's at the proper level (not low nor overfilled). If low, the engine may be burning or leaking oil. Adding oil may temporarily remedy the low pressure condition, but unless the level is properly maintained, the problem may recur.

If the engine is leaking oil, try new gaskets or seals to fix the leak. If the engine is burning oil, the valve

guides and seals are most likely worn, but the rings and cylinders might be bad, too. A wet compression test and/or leakdown test will tell you if it's the valve guides or rings and cylinders that are worn.

The least expensive fix in the case of worn guides is to install new valve guide seals (if possible) without pulling the head.

The best fix is to pull the heads and have the guides lined, knurled, replaced or reamed for oversized valve stems. Worn rings and cylinders would call for a complete overhaul.

Also note the condition of the oil and make sure it's the correct viscosity for your car and climate.

Heavier viscosities, such as 20W-50, straight 30W or 40W, may help maintain good pressure in hot

weather but are too thick for cold weather driving and may cause start-up lubrication problems - especially in overhead cam engines.

Light viscosities, on the other hand, such as straight 10W or 5W-20, may improve cold weather starting

and lubrication but may be too thin in hot weather driving to maintain good pressure.

That's why most car and OE parts manufacturers recommend 5W-30 in modern engines for year-round

driving.

If the level is okay, the next thing to check would probably be the pressure sending unit. Disconnect the

unit and check the warning lamp or gauge reading.

If the warning light remains on with the sending unit disconnected, there's probably a short to ground in the warning lamp circuit. Likewise, if there's no change in a gauge reading, the problem is in the

instrumentation, not the engine.

Bad sending units are quite common, so many mechanics replace the unit without checking anything else to see if that cures the problem. This approach might save time, but it's risky because unless you measure pressure directly with a gauge attached to the engine, you have no way of knowing if pressure is within specifications or not.

Most warning lamps won't come on until pressure is dangerously low (less than four or five pounds). So don't assume the absence of a warning lamp means pressure is okay, especially if the engine is making any valve or bearing noise.

If a check of pressure reveals unusually low readings, check the filter. It's possible the filter might be

plugged with gunk. Replace the filter and see if that makes a difference.

The next step is to drop the oil pan and check the oil pump pickup screen. If the screen is clogged with

debris, you've found the problem. Also, check to see that the pickup tube is properly mounted and

positioned, is firmly attached to the pump (no leaks) and is not obstructed.

If the pump is mounted inside the crankcase, the next step might be to remove and inspect the pump.

Open the pump cover and measure clearances. Also, check for scoring or other damage. A broken pump drive would tell you something entered and jammed the pump. If the pump is worn or damaged,

replacement is your only option.

If the pump appears to be okay, the next step is to measure the rod and main bearing clearances. Check

the clearances on the main bearing closest to the pump (this has the greatest effect on pressure) and

clearances on the furthest rod bearing (this will show the greatest wear).

If the bearings are worn, they need to be replaced. But before you do so, carefully inspect and measure the crankshaft journals to check for wear, scoring, out-of-round and taper. If the journals need attention, the crank will also have to be reground or replaced.

Other diagnostic checks might include camshaft end play and/or pulling a valve cover or the intake manifold to check the cam bearings and lifters.

Remember, excessive clearances or leaks anywhere in the engine's oil supply system can contribute to

low pressure.

Once you've identified and repaired discovered problems, your final check is to start the engine and make sure pressure is within your car's specifications. Use a mechanical pressure gauge and don't rely on the dash gauge or the warning light to verify that the repairs you've made have eliminated your problem.

One Final Warning

If you insist on driving blind and deaf to the obvious warnings coming from under your car's hood, the next sound you hear may be a rapping or knock noise from the rod bearings - which will eventually be followed by dead silence as your engine seizes and your car coasts to a dead stop.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Notch cum mai stai cu reconditionatul?

O fi memoria de genul feminin ..da pe mine nu prea indrazneste sa ma insele .. asa ca nu te iert de berea aia .. si de o scurta plimbare cu notch-ul prin buc ....

si ca sa fiu rautacios pana la capat .. uite o poza care sa te inspire (sunt convins ca o stii .. ca mai ai inca cateva sute ... :)) )

Cristi(viitor)GTI

Link către comentariu

Huaaaa, baiii, kriminalilor, vretzi sa ma omoratzi?!?!?

Apropo de restaurare, deja am stabilit ku vopsitu, il vopsesk inka o dat, da bobok, sa itzi faci freza in iel, de sarbatori daka estem tim frumos, intr'o zi dau mot jos, si o sa fac o plimbare la mishu , sa il facem, am deskutat si ku un meshter, sa ii facem frane si toate alea bobok, si astam estem.............

Daca Lexuus mai imi da karburiciurile alea, le pun pe alea, (ka akuma ash vrea sa il fac k la mama lui, )daca nu ori ii pun karb de Dacia, ori unu ku 2 kamere de la Lada, ...........

Restu nitzel de bibilit......ka tabla estem facuta.............tapitzeria estem kat de kat, O sa vorbesk ku tatal lui Connie, si poate fac si tapitzeria de plafon,

K fapt difers, mersu ku notchu nu se compara cu nimika, nici pe departe Lada sau Dacia................abia ashteapta nevastamea, sa il fac ka am zis ka Lada o sa fie a iei, ka estem combi , mai molkutza, (nu akuma, ka imi ia 1L la 4 km, si daka dau in ia , plang Daciile.............da o rezolv io , ka iei nu ii trebuie talpa, trebuie sa mearga...........

Asha ka abia ashtept sa se mai kalmeze treaba ku inkideri de an , ku sarbautori , ku fikatzi inflamatzi de la atata potol , si il fac, iar la rar vad io , da kred ka daka zice vre unu ceva dau fok koshmelie, si asha totzi konosk mashina, .......daka nu sa fiu al draq daka nu o deklar broskutza, si o inskriu asha.........

Link către comentariu

Noci, mai bine sudam intai 1 pic la balamalele alea de la ushi, sa se poata da jos sau regla, ca e pacat sa vopseshti peste kokomarla aia... Da' de vopsit klasik, roshu jos si plafonul alb, ganditu-te-ai? :ok:

Link către comentariu

Da , arata mishtok si asha , io ma gandeam si la optziunea de plafon alb si ia neagra, ...........balamalele alea trebuie si iele sudate , da sa vedem poate o trag la un breten si langa iel estem si un service si au aia autogen.......

Link către comentariu

de te mai prin notchule ca mai pui piese de dacie sau lada sau de alta coromilna de masina inafara de VW vin pe jos pin la tine si de bat cu creionu pe organ :)) :) .......sa moara mama dc nu........tziam zis ca iti trimit carburile si nu stiu de unde mai fac rost de tijele dintre carburatoare care vin la cablu de acceleratie acolo in mijlocu blocului.........

Link către comentariu

Alea se rezolva.....nu'i bai cu iele ..........inventez io ceva, glumeam , cunosk sistemul, de acctzionare, si aia nu estem prblema......................

Link către comentariu

Am io alea, de la motorul ala ars de la ADP. Trebuie curatzate, da' sunt. :ok:

Link către comentariu

In minivacantza asta dau mot jos, incerk sa skot niplurile alea de la frane fatza, ka is rupte la fatza, nasol........................fak erisirea kompleta , si poate ma primeshte Mishu, la Moshie ku motoru , ka sa vaza si okii lui ka shtie mai bine :-)))),........tzup ku iel , si ku axa d la Deian , si sper k in sfrashit kand o da koltzu ierbii, sa ma dau ku iel.....

Link către comentariu

asa te vreau ......astai spiriu care ar trebui sa-l mentii.............ca si pe mine mah aseapta acelasi lucru deupa sarbatori cu notchu alb.............plus ca am hotarit cu un prieten sa facem din nocthul care-i pus la naftalina ,sa-l facem cabrio ca sa avem cu se ne falim la vara prin oras.......dar asta momentan totul este la stadiu de discutii

Link către comentariu

si io ma gandeam la asta , da am intrebat la RAR, si cand mi'au zis aia ka trebuie omologari peste omologari , etx, am zis sa o las asha cum ie , da la primavara kand o revopsesk, o fac cu plafonul alb sau argintiu.................

Am vorbit cu cineva sa ii fac tobe fara convectoare, ci din tzeava, si la terminatzie pe fikare parte ii pun tobe de motocikleta, nu shtiu sunt unele ruseshti , kare se preteaza la treaba asta...............si poate imi iau iarna un dala pe benzina pentru ladura, ............................da orikum tobele alea le dau jos, ka ma gazez cu iele, ...........

Motoru il dau jos in 1 ora , ka se da simplu nu imi trebuie decat 2 crikuri pe olei ka sa il inaltz si sa treg motoru, atata...........

Link către comentariu

io dc fac cabio pe aia veche nu o inscriu ca sigur nu o sa pot dar o sa mah plimb cu ea asa cum ii.......mah doare undeva de gabori.........

Link către comentariu

Mie-mi place din ce in ce mai mult de Lexxus!! :bounce: Bai... sa ne-mtzelegem: sunt hetero, sunt insurat, am cupchii, ma uit dupa femei pe strada... a nu se da diverse conotatzii... :)

Link către comentariu

Mie-mi place din ce in ce mai mult de Lexxus!! :bounce:
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!