Jump to content

Zgomot la o anumita viteza


likutza
 Share

Postare recomandată

Am observat o chestie la masina mea.Cand sar de 105km/ora incepe sa se auda un suierat ca un fluier ca si cum ar face cutia de viteze daca nu ar avea ulei.Nu e cazul la mine pentru ca l-am inlocuit crezand ca am ramas fara desi nu se observa pierderi oricum masina avea 120k si m-am gandit ca ar trebui schimbat.Dar si inainte de schimb uleiul era la semn.Ciudat e ca acest zgomot dispare imediat ce trec de 110km/ora .Zgomotul nu se aude in nici o alta treapta de viteza sau turatie a motorului doar in portiunea intre 105-110km/ora.A mai intalnit cineva acest fenomen?Ar pute fi si de la alceva in afara de cutia de viteze?

Modificat de likutza
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca la aceeasi viteza de 105 km\h in viteza a 4-a nu se aude fluieratul sau la turatie echivalenta,ci numai in viteza a 5-a,e foarte probabil sa fie acele pinioane uzate si sa fluiere coroanele,desi :icon_thumright: n-am auzit la nimeni asa defect.Te poti lamuri mai bine urcind o panta usoara si apoi coborind pentru ca in tractiune ar trebui sa fluiere mai tare,iar cind cobori si o tii constant ar trebui sa inceteze sau sa se diminueze.Fa acest test si spune-ne ce se intimpla,e cam curios...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai sunetul se aude din dreptul cutiei de viteze? Incearca sa te lamuresti mai bine din ce zona vine suieratul intinzadu-te in in mai multe zone cu urechea, atat cat poti in conditii de siguranta, sau intreaba pasagerul...

Inainte de a schimba uleiul cutiei, se auzea zgomotul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Liviu Pitesti

Asa se aude si la mine.Mi-au zis la service ca se duce ambreiajul.

Problema este ca la mine nu dispare.De la o anumita viteza se aude si mai tare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu pot localiza sunetul daca e spre cutie sau spre motor din interior ca se aude la fel si pe locul pasagerului.Masina e din 2003 si adusa in tara in 2006 cand am luat-o eu .La mine asa face de cand o am ,chiar ma gandeam ca poate asa trebuie sa faca la cat de constant in aparitie e adica incepe dupa ce trec de 100 si creste in intensitate odata cu viteza pana la 110 dupa care dispare complet daca merg peste 110.Daca merg in zona aceea 100 pana la 110 se aude in continuu.

In treapta a 4 nu am mers cu 110 ca ar trebui sa turez mult motorul adica daca in a 5-a la 100 am 3000ture in a 4-a la 110 ma gandesc ca ajung la 5000 de ture si nu prea as vrea sa il chinui asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu il chinui prea tare, e benzinar. Abia isi atinge turatia de putere maxima. Si pentru scurta durata...merita incercat doar ca sa vezi ce se intampla cu zgomotul.

Cred ca ar fi interesant si un filmulet, daca poti sa inregistrezi sunetul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare. Am si eu un zgomot asemanator intre 60 si 70 km/ora indiferent deaca e in viteza sau e scoasa la punct mort. Doar la aceasta viteza se aude, daca trec de 70 nu se mai aude. Un prieten mecanic mi-a zis ca un rulment la roata da semne de oboseala dar sa stau linistit ca nu e problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, rulementul, care costa vreo 200 lei + manopera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

La mine nu e din cauza rulmentului pentru ca daca merg fara sa bag in viteza acel fluierat nu se aude trebuie sa fie altceva poate pe la ambreiaj ,rulmentul de presiune ,ca am si un zanganit cand stau pe loc cu motorul pornit dar ''pe liber'' care dispare cu totul cand apas pedala de ambreiaj.Despre acest zgomot am citit ca ar fi ceva des intalnit pe la polo si nu ar insemna neaparat o problema cu ambreiajul dar poate la mine e ceva mai grav?

Modificat de likutza
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil sa fie si rulmentul de presiune la tine. Sau ceva pe la ambreiaj rupt/uzat. Ai incercat sa o duci la viteza la care apare zgomotul ai apoi sa apesi ambreiajul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Exact ca si la tine Likutza, intre 105 si 110 km apare un fluierat usor doar in treapta a 5-a.

Acum 4 zile am ramas fara ulei in cutie(niste "mesteri din Bacau au schimbat o bucsa la bratul inferior si au pus ranga aiurea pe capacul lateral al cutiei, distrugand garnitura). Am ramas in camp-zgomote infernale in cutie-tractat-service-siliconat capacul lateral - pus ulei nou in cutie, De atunci, a aparut acest fluierat care de altfel nu l-am sesizat si inainte. Cred ca este uzura pe pinionul vitezei a 5 -a. Nu mare dar este.

Altceva nu are ce sa fie.

Sper sa nu crape cutia.

Daca mai citesti topicul, imi poti spune ce s-a mai intamplat la tine de atunci?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

altcineva care mai citeste topicul asta? si are aceleasi simptome la masina? Fix intre 100 si 110 fluiera usor, cand calc ambreiajul fluieratul dispare.

Cand stau pe loc la relantiu, apare un zanganit ca de frecare sau ceva sunet de rulment obosit. La calcarea ambreiajului complet- sunetul dispare. Nu doar daca atingi ambreiajul ci daca il calci pana la fund. Interesant este ca din cand in cand sunetul nu se mai aude de la sine, dar reapare imediat dupa cateva minute.

Pareri? dar fara indicatii de rulment de presiune(ca nu e el), fara indicatii de arcuri slabite in discul de abmreiaj( ca nu sunt ele) si fara cutie de schimbat( nu cred ca e cazul deoarece nu huruie in sarcina)

Multumesc de sugestii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este un topic "probleme ambreiaj"apropo de zgomotul asta de la ambreiaj,pe aria asta.Cit despre "fara indicatii despre rulment,aia,aia" deducem ca stii despre ce e vorba.Sint colegi care au schimbat si 2 kituri de ambreiaj si au acest zgomot,iar presupunerile ca nu e aia sau ailalta,in lipsa la ceva concret,nu au nici o importanta.Parerea mea e sa cauti prin topic-uri si gasesti ceea ce cauti.Bafta!

Modificat de dan 48
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda, foarte concis commul tau:

1 Daca vroiam informatii despre ambreiaj "zgomot ambreiaj", mai mult ca sigur ca foloseam search ptr asta.

2. Zgomotul despre care vorbesc este cu tottul si cu totul altceva.

3 Colegii despre care vorbesti, probabil ca au intrebat si ei pe ici pe colo si li s-a taiat macaroana cu commuri de genul cauta cu search si se rezolva :))

In schimb, uite ca eu am intrebat si au fost intradevar colegi care au vorbit foarte la subiect

Cei ce vor sa stie cum am rezolvat problema ---va rog PM.

Nu mai zangane la relantiu "DELOC"

"Cit despre "fara indicatii despre rulment,aia,aia" deducem ca stii despre ce e vorba"

Nu stiam dar din forum am aflat ce era cu zgomotul, numai ca informatia este disipata pe intreg forumul si nu exista nimic CLAR.

Toata lumea schimba rulmentul de presiune sau kitul de ambreiaj TOTAL ERONAT, ba inca am auzit povesti cu volant:)))

Bafta

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai ca tot din ambreiaj a fost.

Nu mai fi secretos ca nu i frumos fata de ceilalti (colegi).

Sa nu zici ca ai scapat doar cu un reglaj al pedalei de ambreiaj.

Deci, asterne frumos rezolvarea simptomatologiei dumitale (bineinteles, cazuistica masinii) :) .

O zi buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Noope, Nu a fost din ambreiaj,

Uite cazuistica:

La relanti,avea exact aceleasi simptome ca la Likutza:

Exista un zanganit care disparea la apasarea pedalei de ambreiaj, zgomot ce disparea dupa 1-2 secunde(la apasarea pana la capat a pedalei)

Cand luai piciorul de pe pedala, zanganitul aparea la loc.Nu iti imagina ca se auzea de peste strada:))

Ci doar din masina. Din cand in cand disparea dar aparea la loc imediat dupa cateva minute.

Nu disparea daca se incalzea motorul

Daca era bagata intr- viteza(indiferent care)" NU SE AUZEA,

Masina nu huruia in mers.

Intre 100-si 110 km/h in viteza a 5-a, (doar in domeniul asta) aparea un fluierat abia perceptibil care disparea imediat ce treceam peste 110km/h.

Zgomotul de la relanti parea a fi de la ambreiaj

Toata lumea a spus( in 3 service-uri) " Domle este rulmentul de presiune.

Sau ca este volant, care " citez" agata". hahaha, ala meserias, nu gluma.

In alta parte ca sunt arcurile de pe discul de ambreiaj si ca mai zangane si ele cand se plictisesc, ca pot sa merg linistit ca este "Absolut normal la masinile VAG".

ok.

Acum sa va zic de fapt ce era:

Rulmentul cu ace(din cutie)de viteze) de la priza directa, ce centreaza vibrochenul. si un rulment din blocul de 2 bucati din spatele cutiei. Unul din ele(nu mai stiu de pe ce tren)

Rulmentii vitezei a 5 a (amandoi) erau negri.

Desfacerea cutiei, diagnoza si reparatia a fost facuta in Cluj, lnu stiu daca am voie sa poztez unde am facut lucrarea dar va pot da informatii pe PM) Le multumesc pe aceasta cale, ca au fost profi.

Daca ma luam dupa toti" meseriasii lui peste" si mergeam "linistit", gripam cutia si poate scapam daca saream in camp( de copac doamne fereste sau masina de pe contrasens)

A si o cutie noua este doar"150 000 000 lei vechi)

P.S. A si Andrei_221 sa traiasca, el a fost cel care mi-a confirmat indirect, ce avea masina.

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am vrut sa fie nici ironic ,nici ostentativ.Pur si simplu este vorba de acelasi zgomot,la relanti,cu care eu merg de aproape 20 000 km.Si nu sint singurul...Pe topicul ala s-a mai zis cite ceva despre asta,de aia faceam referire la el.Cit despre meseriasii lui peste,toti sint pescari pina se acumuleaza ceva cunostinte...Succes!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dan 48,

Este 350 de lei sa faci o diagnoza cutiei.

Pentru banii astia eu zic sa incerci sa vezi ce e cu zgomotul ala. Nu lasa asa ca nu e bine.

Plus ca odata ce trece timpul uzuzra creste si cedeaza si altceva.

Nu ai fost ironic, doamne fereste.

Drumuri line.

cum e zgomotul la tine?

Dispare la calcarea pedalei de ambreiaj>?

Ai ramas fara ulei sau ai gasit uleiul in cutie sub limita normala ceva timp in urma?

Este ca si cum ai invarti pietricele intr-o farfurile de tabla?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e vorba de bani sa fac vreo diagnoza,ca eu nu merg la mecanic,tot ce am nevoie,am scule si imi fac singur.Zgomotul la relanti este exact cum il ai si tu,si alti colegi,un zanganit undeva la ambreiaj.Nu am ramas fara ulei in cutie,si a aparut de la 20.000 de km,deci nu prea au cum sa fie rulmentii.Masina o am de noua,de aia nu am desfacut nimic nici la ambreiaj,nici la cutie.Uleiul il verific de 2 ori pe an.Probabil este acelasi zgomot si cauza diferita.Am considerat ca nu am de ce sa dau cutia jos,fara ceva plauzibil,doar ca sa muncesc o zi la ea,fara sa ii fac nimic.Abia acum am revazut posturile tale,mai exact,faptul ca ai zis ca ai ramas fara ulei in cutie.Am citit din fuga si nu am remarcat acest lucru,dar cind ramai fara ulei asta patesti,cind ai nivelul scazut se duc doar rulmentii de la a 5-a.Succes!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Bună seara. La peste 60 km/h, la mașina din semnătură, și doar pe viraj dreapta se aude un huruit. Mie îmi pare ca se aude în partea stângă față însă nu sunt sigur. Indiferent dacă mașina este sau nu într-o treaptă de viteză și doar pe viraj dreapta. Am observat prima dată la un drum mai lung (cca. 1300 km).

Ceva idei?

Menționez că in august am dat cutia jos/schimbat kit-ul de ambreiaj.

Mulțumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ştiu. De asta am postat să cer nişte sfaturi ca să ştiu ce să verific în viitorul apropiat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!