Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

imi poate spune cineva va rog,la golf V,la usa din spate,care nu are geam electric,cum se da jos manerul care actioneaza geamul?am gasit toate suruburile si clemele dar nu pot da fata de usa jos pentru ca ma impiedica acest maner de plastic,care nu are nici un capac ascuns sau ceva.

Modificat de Hifonics
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vad ca multa luma are probleme cu mecanismul asta...

Sa vadeti ce patesc eu... poate imi spuneti ce tre sa schimb...

La geamul electric din dreapta fata, , cand il cobor la un anumit nivel se audi un fel de pocnitura si parca se impiedica de ceva cablul, dar isi continua cursa pana jos. La ridicare nu se mai percepe nimic. totusi ceva m-a facut sa nu il mai folosesc deocamdata: in una din zila cand am incercat sa il deschid, s-a deschos pana la acel loc unde se aude pocnitura , apoi s-a inchis la loc, apoi iarasi s-a deschis...era sa raman cu el asa, deschis. Cu noroc l-am inchis si l-am lasat asa.

Din ce cauza? Sa fie cablul sau mecanismul?

Link către comentariu

Eu zic ca in curand o sa intri in clubul celor cu geam cazut. Eu mi-am pus termopan cu dubla deschidere. Si am rezolvat problema.

Glumesc evident, erau doar profile de termopan pe post de suporti ca sa pot circula cu masina. Cred ca e inceput de ruptura de clema si din cauza aia s-a blocat. Demonteaza panoul de usa, da jos celalalt panou pe care-i macaraua si vezi ce e pe acolo. In cel mai rau caz iti trebuie un kit de reparatie.

Link către comentariu

@IoneLL nu mai incerca sa deschizi/inchizi geamul ca risti sa se uzeze motorasul acela cu capul din plastic care angreneaza deschiderea/inchidrea geamului si e destul de scump. Eu asa am patit :)

Modificat de Calinutz
Link către comentariu

Ale mele au cazut de mult ...... cele pe fata ,cele pe spate inca nu ,acolo este o clema si este mai rezistenta.Atunci cind se aud zgomote suspecte la ridicare sau coborire nu mai deschide-ti acel geam caci s-ar putea sa ramine-ti cu masina deschisa cum am ramas eu prin croatia .

Link către comentariu

In orice caz... de cand am avut experienta asta, nu am mai deschis acel geam.

Sper sa nu o faca vre-un pasager care nu stie de problema mea. Imi fac timp sa merg sa vad care-i treaba si apoi sa remediez problema, ca nu imi plac lucrurile defecte, mai ales la NIM-ulica.Deocamdata poate pun un stiker cu "NU deschideti geamul" sau fur unul din trenuri :RO flag: .

Mersi de link-uri ,last, o sa vad ce pot face...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

intru si eu in clubu acesta doar ca eu din pacate mi-a fost sparta masina spart geamu pasager partea dreapta si sa rupt mecanismu de macara ca s-au jucat cu geamu cred ! ca am vrut sa schim doar geamu da cucu nu merge mecanismu de la macara ! mda am pus doar geamu l-am fixact acolo bine sa stea si sper cat de curand sa achizitionez si 1 bucata macara !

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Morbidan cat te-a costat geamul + macaraua? Tocmai m-am trezit si eu in noaptea de revelion cu masina sparta si vroiam sa stiu... Acum am lipit ceva in geam si vreau sa ma duc sa caut maine...

Link către comentariu

@steffitac daca te ajuta in Cluj in vara am platit pe kit-ul de reparatie 250 Roni. Nu mai tin minte daca in pretul asta era inclus si montajul. Imi pare rau sa aud ca ti s-a spart masina.

Link către comentariu

nu stiu sigur daca am postat cum trebuie. nu cred ca mi-au fortat si macaraua, deci e posibil sa fie ok kitul acela. insa mi-au spart geamul din dreapta... :( nu au furat nimic, insa mi-au rascolit prin lucruri si am ramas cu geamul spart! daca are cineva un geam mai ieftin pt portiera dreapta la golf 4 - 2 doors - as fi recunoscator! sau macar de unde as putea lua zilele astea, sa rezolv cat mai repede.

Link către comentariu

Salut,

Pe partea stanga mi-a cedat prin noiembrie anul trecut (geamul mi-a cazut in usa), iar pe dreapta pe la inceputul lui decembrie... mare ghinion ce sa zic...

Noroc ca la partea din dreapta geamul nu s-a dus in usa si am reusit sa-l tridic pentru a circula cu masina. Kitul de reparatie plus manoperea in jur de350 lei la Nurvil Rm. Valcea, ocazie cu care am facut si revizia la masina.

Link către comentariu

Steffitac - geam + macara completa o sa te coste in jur de 500-600RON

dar poti lua geam si KIT reparatie macara si iesi mai ieftin !

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

Si eu am patit cu geamul de pe partea stanga (a soferului) si din pacate am patit-o chiar sambata dupa masa cand deja nu am gasit nici un service deschis. Asa ca a trebuit sa vb cu un prieten sa-mi las masina pe weekend la el in garaj :D (deoarece geamul era cazut in usa si nu am reusit sa-l scot). Iar luni am luat si eu mecanismul pentru urcare (nu am zis KIT deoarece macaraua nu am luat-o, aia se auzea ca functioneaza) si mi-am instalat-o luni la un prieten de la BC GOLF in Timisoara. Poate reuseam si eu sa-l montez dar avand in vedere ca noua piesa vine cu suruburi si trebuie gaurit locul de suruburi am zis ca mai bine las pe cineva care a mai facut-o. Acum iar am geam pe partea mea. Din pacate piesa din fabrica e din plastic si am aflata ca cedeaza foarte des la GOLF si nu numai. Sper sa nu o mai pateasca nimeni.

Link către comentariu

pff..si la mine a bubuit geamul din stanga fata si mai ales acum cand e cald :D

Link către comentariu

am avut si eu problema asta dand intr-o superba groapa dar am rezolvato romaneste:

-pentru inceput ceva super glue sau ceva de genu al acele cleme de plastic

- dupa care le-am "intarit" cu niste sarma.

si asa merge si in ziua de azi de anu trecut.

acuma da ceva semne si ala din stanga

cred ca o sa fac aceasi operatie

Link către comentariu

am sie eu o problemuta cu geamurile din fata, uneori imi urca mai greu, mai ales dupa ce trece de jumatate superioara.

merg unse acele sufe care ridica geamul?

eu banuiesc ca a intrat mizerie, si acea sufa nu mai aluneca bine.

Multumesc!

Link către comentariu

cel mai bine este sa demontezi sa vezi ce este pe acolo.da cu niste vaselina pe sine(laturile unde culiseaza clemele nu pe toata sina),si mai incearca sa cureti si chederele pe unde sta geamul in laterale.nu iti faci nici un pocnet,niciun clantanit?

Link către comentariu

nop :blink:

urca bine si dupa aceea parca l-as tine cu mana...

Link către comentariu

sunt doua variante.ori undeva intampina un obstacol,ori se intampla ceva cu shufa pe melc.insa mi-e greu sa cred ca ar avea probleme la melc,pentru ca ar fi trebuit sa pocneasca,sa clantane,dar daca zici ca este totul ok...

Link către comentariu

marius1982.11

Si la mine era lafel, urca mai greu dar nu am bagat in seama. Era de faptul ca o clema era rupta si mergea doar intr-una singura si nu urca in mod egal geamul, era oarecum stramtorat. Vezi sa nu ai una rupta.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

aceeasi belea am patit-o si eu azi... la o plimbarica prin oras, hai sa simtim aerul curat de primavara si dau sa deskid geamul fata/dreapta.. surpriza, imi troscane scurt si cade cca 4cm, si cum eo` sant mai curios de fel, mai apas odata pe buton si cade de tot, am avut noroc k nu s-a spart.

ATENTIE!! Daca aveti "norocu" sa patiti beleaua nu mai actionati butonul, riscati sa ramaneti fara geam!

Am ajuns acasa si m-am pus pe dezmembrat. Am demontat macaraua si am constatat si problema, un clips rupt. Problema se rezolva usor dk nu apasam iar p buton, s-au amestecat cablurile in scripetele in care intra motorasul, si o sa fiu nevoit sa-mi iau acum tot kitul. Nu ma deranjeaza, am inteles k e pana in 2mil, si oricum vekiul sistem avea cele 4 rotite uzate, putea iesi usor cablul din ele, puteam sa ma aleg cu un geam spart. Masina are 150 Kkm, deci crek ii sosise si vremea macaralei. Geamul e fixat momentan cu un lemn proptit in armatura si geam, cat despre inkidere centralizata.. acum e manuala.. doar pe usa cu paguba.. modulul se afla in motoras, pe care l-am scos, sa nu-mi atarne prin portiera. Oricum e o solutie de "criza", nu va sta mult asa

Link către comentariu

marius1982.11

Si pe mine m-am impins pacatul sa vad ca cobora geamul iarna daca e ingetat bocna, ca doar e golf de drec. A facut un trosc, dar nu a cazut, doar cand am ajuns acasa si s-a dezghetat, deci nu se prea sparge el asa usor nici la rece.

La vremea respectiva m-a fraierit unu cu cravata de la reprezentanta ca cica se gaseste doar cu tabla aia cu tot si e 200 euro doar piesa. Bine ca nu am pus botul nici noob fiind.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

"Voicu" - aproximativ 180RON este kitul de reparatie pentru macaraua ta / Cauta din cel cu "clemele" metalice si nu vei mai avea probleme in aceasta zona never !

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut, vad ca problema cu clemele este generalizara, deh nimic nu e perfect. In cursul zilei de ieri am lasat geamul putin deschis, afara fiind vreo 23 de grade, cu gandul sa nu se incinga interiorul masinii prea tare, eh seara, hop si geamul meu s-a gandit sa se piteasca de unul singur in usa ca un speriat cand am actionat butonul pentru inchiderea lui. Ma intai s-a auzit un poc si apoi brusc drept in usa. Azi am trecut pe la un service sa vad ce s-a intamplat si mi-au spus ca trebuie inlocuit tot setul si ca ma costa 250 ron plus manopera. Idiotii de acolo mi-au stricat si inchiderea, acum avand probleme cand incerc sa deschid usa. Practic trag de maner si nu se deschide. Luni se rezorva ca trec iara pe acolo.

Ce vreau eu sa stiu, ce recomandati? sa iau un kit de reparatie care am vazut ca e vreo 170-200 ron si sa ma apuc de dezmembrat si montat? sau sa apelez la un service mai bun? Tks.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!