Jump to content

Kit macara geam fata

SSorin
 Share

Postare recomandată

mai este o "scula" din plastic cu care se pot invarti rolele pe care culiseaza cablul. Acesta "scula" nu vine cu kitul original ci numai cu clemele de plastic de la volksparts

numai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu cred ca am acea "scula" care zici ca vine cu kitul original. sper sa ne descurcam fara, poate exista alternative.

Link către comentariu

Aceiasi problema am avut-o si eu...cazut una bucata geam fata dreapta si am schimbat macaraua 270 de RON cu manopera si garantie un an de zile pe macara...

Link către comentariu

Din acelasi ciclu...geamuri care nu mai merg. Mie nu imi mai merge geamul dreapta spate. Sta ridicat sus si nu mai percuteaza la comenzi. Ideea e ca in momentul in care apas pe buton, se aude un tacanit in usa dar nu se deschide. Ce poat fi stricat?

Link către comentariu

Eu as zice cablulEu as zice cablul in prima faza, daca nu mosorul sau chiar motorasul

Link către comentariu

daca se aude tacanitul, atunci fie a sarit cablu de pe motor, fie s-a rupt. adica motorul incearca sa miste geamul si nu poate. trebuie dat jos si vazut ce are.

Link către comentariu

Daca se aude ceva zgomot, motorasul nu cred ca e dus...poate s-a dus macaraua care e mai ieftina in comparatie cu motorasul...Oricum trebuie dusa la un sevice desfacuta si vazut ce are...dar parerea mea e ca e macaraua dusa....

Link către comentariu

Exista vreo sansa sa ma trezesc cu geamul in portiera - adica sa imi cada - sau poate sa stea acolo frumos ani buni? Ca nu am timp de pierdut prin service..si nici nu ma deranjeaza asa tare. Si imi poate recomdata un service cineva (PM ca sa nu facem reclama)?

Modificat de _ionut
Link către comentariu

Eu zic ca poate sa iti cada in portiera...dar nu sunt sansele asa de mari ptr ca deja macarau e trasa sus si se activeaza ceva cleme de sustinere...daca era oprit pe la jumate aveai toate sansele sa cada...La mine asa s-a intamplat, era la jumate si dupaia a cazut in portiera...in service te tine cam 45 de min schimbarea macaralei....

Link către comentariu

daca face un 'poc' discret nu trebuie sa fie neaparat rupta clema. incearca sa deschizi si sa inchizi geamurile din cheie. daca totusi e rupt s-ar putea sa iti cada la operatiunea asta.

Link către comentariu

are dreptate....daca se apuca cineva si din greseala vrea sa iti deschida geamu sau tu cand vrei sa inchizi din cheie geamurile ai sansele sa se rupa acea clema de sustinere si sa iti cada in portiera...si e mai nasol mai ales daca esti in concediu...ca il sti tu pe roman fura ala tot ce poate...Eu zic sa mergi al un service ca nu te tine asa de mult si sa schimbi pe acolo ce ai de schimbat...ai mai putea sa te uiti la panoul de sigurante din fata pe lateral, poate e dusa o siguranta, dar atunci nu ar face poc......

Link către comentariu

am rezolvat la un service nu foarte cunoscut dar in care se face treaba. kitul de la Porsche Buc Aviatiei (160 ron) + mana de lucru (50 ron) = 210 ron. daca vreti un nr de tel de la service PM

Link către comentariu

• Administrator
Mie nu imi mai merge geamul dreapta spate. Sta ridicat sus si nu mai percuteaza la comenzi. Ideea e ca in momentul in care apas pe buton, se aude un tacanit in usa dar nu se deschide.

Din ce spui tu s-ar parea ca acele cleme de sustinere sunt deja rupte iar geamul e sustinut in pozitia inchis doar de periile de la geam . Rezolva problema , altfel risti sa-ti cada geamul in usa exact cand ti-e lumea mai draga ... :)

Link către comentariu

daca clemele ar fi rupte s-ar fi auzit un zgomot strident in interiorul usii provocat de cablul liber care se loveste de tablarie.

numai bine

Link către comentariu

cablul s-a incurcat pe tambur, nicidecum sa zornaie cablurile in usa

Link către comentariu

am avut vreo 4 cleme rupte in 4 usi :) nu zornaie nimci, pt ca acel cablu nu sre de pe sina lui. clemele sunt cele care il ridica.

Link către comentariu

• Administrator

abuwz

Asta DOAR daca acele cleme sunt facute bucati iar cablul sare din locasele de prindere de pe cleme .

Daca sunt doar rupte clemele , cablul ramane la locul lui , pe role si pe cleme , doar ca geamul nu mai are sustinere si atunci cade . Nicidecum cablul nu ramane liber ca sa se loveasca de fata de usa . ;)

Regula e sa se rupa jumatatea superioara a clemei datorita fortei de torsiune la care este supusa clema la inchiderea / deschiderea geamului .

Daca , clemele doar sunt rupte ai sanse mari sa scapi de defect doar schimband clemele cu altele noi .

Daca sunt sparte si cablul e sarit , atunci il agata la rola dintata de pe usa si atunci ai trei variante de defect :

- se toceste cablul si se rupe ;

- se toaca dintii de pe rola dintata ;

- amandoua ...

LE : Aici aveti un DIY . Folositi-l ! :)

Modificat de aryes13
Link către comentariu

cred ca uitati faptul ca acele cabluri sint trase prin tuburi de ghidaj fixate la capete in armatura.

Aryes, nu e torsiune ci un simplu moment incovoietor, cu lungimea bratului egal cu lamela fixata in plasticul cu probleme.

Doctor in macarale

DragosR

:P

vad ca nu e suficient DIY ala... asa ca ma apuc sa scriu un compendiu pe tema asta. Va aparea in librarii in toamna :P

Link către comentariu

gata, am schimbat si eu cablurile si clemele de plastic. m-a costat 174 lei kitul plus 70 lei manopera. a durat cam o ora.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutareeeee!!! eu sunt un client fidel al celor care fac turcii....am gasit prin cineva care pleaca saptamanal in Turcia si aduce macarale de geam deVW ORIGINALE (nu stiu de unde draq le ia) dar sunt isnscriptionate cu marca VW cu suporti dintr-un material dur (nu este plastic) si am cumparat pt fff multi prieteni din CONSTANTA si pretul este 190 RON si nu mai sunt probleme......multumesc

Link către comentariu

ueeeiiiiiiiiii!!!! La Midocar le gasesti la pretul de 170RON, tot originale, tot din material dur, cu garantie 1 an! si poate nu-s turcisme!!!

numai bine ...

Link către comentariu

Tocmai am rezolvat si eu problema geamului pe st. :)

Am achizitionat una bucata kit reparare macara geam fata st de la reprezentanta VW din Pitesti (153.38 RON),

si cu o bere buna, si rece, am reusit singurel sa-l montez pe macara.

Pot sa spun ca nu am intampinat probleme, atata doar am avut nevoie de o cheie stea T20 pe care am imprumutat-o de la un amic.

Am atasat si o poza cu ce contine kit-ul de reparare (daca am reusit binenteles) si dupa cum vedeti piesele din plastic au fost inlocuite. :icon_thumright:

Deci, asadar si prin urmare, mare atentie la temperatura berii.Sa fie cat mai rece. :Driver: BAFTA!

post-13952-1187853784_thumb.jpg

Link către comentariu

Mi s-au rupt si mie acum vreo 3 saptamani celebrele cleme. Am cumparat kit-ul de la Porsche Ro Aviatiei - 160 ron. M-am apucat de lucru, am pus kit-ul nou, am verificat sa culiseze cum trebuie clemele noi, am facut proba cu panoul afara si motorasul montat si apoi cu panoul pe usa, toate bune. Cum pun geamul, cum apare problema: nu coboara geanul de tot in usa, adica mai raman vreo 0,5 - 1 cm din geam afara. Cateodata cand ajunge jos face si un zgomot ciudat, un tronc sau ceva de genul. Am desfacut, am luat-o de la cap, desfacut cleme, cabluri, pus la loc, verificat din nou, la fel. Nu pricep, am montat totul cum trebuie, am verificat si ras-verificat, nu atinge, nu agata, nu loveste, culiseaza cum trebuie. Unde sa fie problema?

LE: Kit-ul arata exact ca cel din poza lui Andorros.

Modificat de cris.g
Link către comentariu

Incearca sa inchizi geamurile din yala. dupa care lasa-l din nou jos de tot (din buton). S-ar putea ca motorasul sa fi memorat pozitia min veche.

Link către comentariu

Am incercat si asta - acelasi lucru. Am incercat si sa-l deschid pana jos din yala si tot atat ramane afara. Nu cred ca cazul sa mai mentionez ca inainte se comporta normal :Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!