Jump to content

Carpatica SA

Al Bundy
 Share

Postare recomandată

dar se stie ca nu mai exista constatarea amiabila

ORICAND aveti accident din vina voastra sau a altora.. chemati politia sa constate, si apoi mergeti la asiguratori

constatarea amiabila e asa.. ca sa zicem ca avem si noi sisteme ca in vest :)) ca e praf si pulbere, asiguratorii trag fiecare pentru ei, si se ajung in cazurile de mai sus in care zice ca nu a avut loc accidentul si ca e frauda

NU FACETI CONSTATARI AMIABILE NICIODATA

Politia nu se deplaseaza pentru constatarea accidentelor decat daca accidentul s-a soldat cu victime.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu e adevarat, vine si la accidente in care nu sunt victime

odata ce tu suni la 112 si se inregistreaza cererea, ei au obligatia macar sa vina sa se uite la tine, altfel iese rau

stiu asta pentru ca de curand am fost la un accident, si nici nu au fost cine ce daune, mai mult vopsea zgariata, si spoilere rase, amandoi aveau casco, dar venise si politia, au fost la sectie pentru declaratii ca apoi sa se duca la asigurari

Modificat de alios
Link către comentariu

@ soila,

In Bucuresti te directioneaza catre sectia accidente pe raza careia s-a intamplat accidentul. Nu-i intereseaza ca tu ai masina nedeplasabila atata timp cat nu sunt victime. Este posibil ca in provincie sa fie alta regula.

Link către comentariu

...altfel singura vina este a celor de la casco si service care repara masina la super pret, ca sigur nu costa chiar 6900 toata reparatia, dar de ce sa nu profitam de sistem....

Ce vrei sa spui, ca reparatia nu costa 6.900 lei??? Ca au umflat devizul??

Poate ai si tu dreptate dar hai sa facem un calcul: bara fata + intaritura si bandourile, grila din fata radiatorului, aripa stanga fata, tragger-ul, farul + becuri, capac janta, vopsitul pieselor + manopera (demontat / montat), verificare directie, etc. la un Ford Mondeo Mk3 din 2005. Sincer mie nu mi se pare deloc „super pret” devizul.

Deci fara suparare masina aia nu era noua, ok, dar nu a fost lovita niciodata pana atunci si chiar nu am vrut sa fie reparata ca la coltu’ strazii. Oricum, o masina lovita e masina lovita! Niciodata nici cel mai bun service nu o va repara.

Tie daca iti venea ala de la Carpatica cu variante gen „ reparam, indreptam, chituim, luam de la desmembrari, etc, erai de acord?

nu trebuie chemata neaparat politia, se poate merge la agentul de asigurari unde are vinovatul rca si se deschide dosarul de dauna, se primesc accepturile pentru reparatie si se duc masinile in service. ...

Pai si eu exact asta am facut. Daca citeai atent postul meu vedeai ca l-am luat „de mana” pe ala de m-a lovit si am fost la sediul Carpatica din Rm. Valcea unde avea asigurata masina. Aici am fost la inspectorul de daune, am completat impreuna „constatrea amiabila”, a facut poze inspectorul respectiv si am deschis dosar de dauna. Totul conform legii.

Dupa ce am aflat si cu ce se manaca(,) Carpatica si ca nu o sa imi dea nimeni masina din service pana nu fac plata, m-am dus si mi-am retras dosarl de la ei si mi-am reparat masina pe asigurarea mea Casco, dupa ce am dedus ca nu o sa am niciodata acceptul lor pentru decontarea cheltuielilor cu reparatiea.

Ba da si eu ca si ceilalti colegi o sa chem Politia la fata locului. Daca ii chemam si atunci nu ma mai acuza ala de frauda.

Poate tu ai o relatie mai buna cu carpatica, in schimb pe mine m-au convins e ce sunt in stare.Nu mai merg niciodata pe amiabila.

... insa pentru asa ceva cel cu fordul ii poate actiona pe ei in judecata, deoarece daca ei zic ca este frauda trebuie sa dovedesca ...

Nu am vrut ii actionez in instanta pe cei de la Carpatica, am preferat sa imi fac masina pe asigurarea mea. Nu m-am judecat niciodata cu cineva in instanta si sper sa nici nu am ocazia.

...din pacate noi nu ne pricepem, suntem prea corecti, ei prea hoti si prea versati si asa ca incearca tot felul de tertipuri sa scape de plata daunelor, sa ramana doar cu primele grase incasate pratic pentru nimic, astea sunt un fel de jaf pe fata, platesti pentru ceva de care nu beneficiezi si daca ai noroc nu vei beneficia niciodata...

Corect, aici ai dreptate. Toate firmele de asigurari fac asta dar Carpatica e lider de piata!

Link către comentariu

cel mai bine la rca este sa fie dauna colectiva, adica mai multe masini implicate, cat de usor sa fie lovita, la unul portiera infundata la altul o bara sifonata, etc. dar sa fie mai multi, ca apoi nu au cum sa zica e frauda.

la un amic i-a lovit un taximetrist luna trecuta opelul corsa, a mers pe rca vinovat, totul ok, reparat masina, insa devizul a fost de nu stiu cate mii de lei, peste 6000 lei, iar piesele alea noi noute nu costau dupa cum a zis omul mai mult de 1500 lei, dar asa e la reprezentanta.

sunt de acord sa plateasca cel cu rca daunele care depasesc plafonul, de genul strici zece masini foarte scumpe si depasesti valoarea prag asigurata, insa altfel ar trebui ca cel asigurat sa invoce oricarui asigurator smecher acea polita rca valabila si a scapat.

Link către comentariu

Hei, ai grija ca daca sunt mai mult de 2 masini trebuie mers la politie. Eu am facut pe constatare amiabila toate evenimentele rutiere si n-am avut probleme. Unul la Astra si unul la Allianz si la ambele a fost vorba de sume de peste 10.000 Ron. Si acum daca au fost pe bune sau nu, ramane sa ziceti voi. Si ideea e ca nu poti sa te duci si sa declari ca te-ai lovit cu careva doar pentru ca aveti amandoi lovituri pe masina. Trebuie ales loc, dinamica accidentului, dar deja intru pe interzis cu acest post asa ca ma opresc aici. Eu sunt adeptul legalitatii excesive, pentru ca o marturie mincinoasa care poate fi dovedita in acest sens de organele abilitate, costa mult o persoana, sper sa retineti toate astea daca aveti ganduri necurate vreodata.

Link către comentariu

pai nu incurajeaja nimeni pe nimeni la nimic insa sa imi zica mie unul de la asigurari dupa ce ca mi-a lovit un alt bou masina si sunt super nervos ca este ceva regizat si ca nu ma despagubeste cred ca mor cu ala de gat ca in balada lui toma alimos.

:)

apoi imi fac masina pe banii mei la cel mai de fite service si merg peste ei cu avocatul si instanta sa imi dea bani inapoi.

Link către comentariu

Si crezi ca n-au mai procedat altii inaintea ta in felul asta cu Carpatica? Cu bataia sunt si eu de acord, merita batuti!!! Chiar nu inteleg de ce sa lasi pe careva sa-ti bata joc de tine pentru ca incalci legea daca iei masuri...legea o incalci si cand il injuri pe vreunul in trafic, deci...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am revenit cu problema legata de Carpatica. Dupa ce am reusit intr-un final sa deschid dosarul de dauna pt masina mea pe care am gasit-o lovita in parcare. Azi am fost sa imi iau foaia cu decizia de plata. Cand am vazut suma nu mi-a venit sa cred. Cei de la asigurare mi-au oferit suma de 700 lei pentru o dauna la care piesele noi (bara fata sparta , far stanga si proiector) costa aproximativ 65 de milioane (preturile fara nici un fel de manopera !). Normal ca nu am semnat devizul si am fugit repede la o reprezentanta de unde am luat un deviz de reparatie ( cu stampile etc.). Care este urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac pentru o reconstatare a daunei ?

In plus baiatul de la reprezentanta mi-a spus ca ar trebui sa obtin de la cei de la caraptica un document de introducere in reparatie a masinii sau o nota de constatare. De unde pot fi obtinute acestea ?

Link către comentariu

Nota de introducere in reparatie ti-o da in mod normal asiguratorul. Cu foaia aia mergi la service si aia de-acolo trimit devizul de plata catre asigurator, acesta din urmand acceptand plata daca este un service cu care are decontare directa. Daca mergi la un service mai bun si eventual mai scump, iti vor calcula manopera dupa tarifele practicate de service-urile lor si vei primi o suma mai mica decat cea necesara.

Eu cred ca mai bine incerci varianta neortodoxa! De procese nu se mai agita, poate le-o fi frica de bataie.

Link către comentariu

pe cine sa bati? :))

incearca sa te duci la service agreat de carpaticaca si sa faci o constatare acolo. s-ar putea sa trebuiasca platita acea constatare. daca se ajunge la aceeasi suma e naspa (ai grija sa puna piese noi,bune). daca suma difera,te duci inapoi la sediu si le arati.

in acelasi timp mergi si la CSA unde arati cele 2 devize de reparatie.

de acolo vezi cum decurge treaba.

ai casco? daca da, nu mai sta pe ganduri si fa-o cu regres. merge mult mai bine asa.

Link către comentariu

Haideti ca am patit-o si eu. M-a lovit din spate un taximetrist care are RCA la Carpatica. Bara spate, aripa spate, bandoul si ce-o mai fi pe dedesupt. Din pacate nu am casco (poveste veche si cu asta si n-o mai povestesc aici).

Eu nu pot sa astept solutionarea dosarului de catre astia de la Carpatica 30 de zile ca sa-mi spuna ca imi dau 500 lei. Eventual imi platesc singur reparatia (vreau s-o fac la reprezentanta Skoda pt ca aripa spate trebuie cu siguranta schimbata si nu am incredere sa fie schimbata altundeva) si apoi cu siguranta ne vedem in instanta.

Cum fac sa am masina reparata cat mai repede.

Link către comentariu

Ai mers la politie sau completati formular amiabil? Daca ai primit dovada de reparatie de la politie, mergi la Carpatica pentru deschiderea dosarului de dauna si spune-i omului aluia ca ii aduci devizul si ca vrei sa fii despagubit si nu sa repari masina in service-urile lor.

Link către comentariu

Am fost la politie tocmai pt ca am mai aruncat din cand in cand o privire din cand in cand pe aici. Dimineata ma duc la constatare insa nu am facut programare. Sa vedem ce se intampla. Va tin la curent, mai ales ca eu am antecedente cu Credit Europe Asigurari. La acestia din urma am ajuns pana la Managerul General dupa ce m-am certat cu ei vreo 2 luni pt polita casco

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Am revenit cu problema legata de Carpatica. Dupa ce am reusit intr-un final sa deschid dosarul de dauna pt masina mea pe care am gasit-o lovita in parcare. Azi am fost sa imi iau foaia cu decizia de plata. Cand am vazut suma nu mi-a venit sa cred. Cei de la asigurare mi-au oferit suma de 700 lei pentru o dauna la care piesele noi (bara fata sparta , far stanga si proiector) costa aproximativ 65 de milioane (preturile fara nici un fel de manopera !). Normal ca nu am semnat devizul si am fugit repede la o reprezentanta de unde am luat un deviz de reparatie ( cu stampile etc.). Care este urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac pentru o reconstatare a daunei ?

In plus baiatul de la reprezentanta mi-a spus ca ar trebui sa obtin de la cei de la caraptica un document de introducere in reparatie a masinii sau o nota de constatare. De unde pot fi obtinute acestea ?

:offtopic: 6500 lei bara, farul si proiectorul?! :blink:

Link către comentariu

Am deschis si eu dosarul de dauna si mi s-a spus ca in 10 zile primesc raspuns. Am ales sa primesc banii, nu vreau reparatii de la ei. Intre timp o sa merg la PBA sa-mi faca un deviz.

Erau in baraca din autogara Rahova vreo 4 agenti constatatori. Ma intreaba daca am programare si le raspund ca nu. Ma primesc totusi sub conditia sa nu vina cineva. Cat am stat acolo 1 ora a venit o singura persoana, dar ei faceau pe zmeii ca m-au primit fara programare in timp ce eu ii ament ca-i dau in judecata.

Apropo, vorbind astazi cu un amic din Sibiu am aflat ca in curtea de la Atlassib Leasing (actualul Acord Leasing) se dezmembreaza masinile recuperate si se trimit in tara piesele catre service-urile cu care lucreaza Carpatica Asigurari.

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Pai da, nu este nici un secret. Ei spun:- Bara, proiectorul, aripa erau noi cand au fost lovite?

-Nu, dar erau ca noi.

-Na, si noi iti dam niste piese din dezmembrari ca noi, bune, dar nu nou noute.

Nu puteti zice ca intr-un fel nu au dreptate. Asta este secretul asigurarilor ieftine.

Link către comentariu

:offtopic: 6500 lei bara, farul si proiectorul?! :blink:

pai atat costa un far cu bixenon adaptiv, o bara m-pack ( nevopsita) , si un proiector la mhs motors ( masina in dicutie e un bmw din 2009). La filaret mi-au cerut 70 cu bara reparata si nu schimbata.

Cu devizul de reparatie obtinut trebuie sa ma duc la sediul de pe bulevardul Unirii sau tot la sediul din Rahova ?

Link către comentariu

ok... :) credeam ca e vorba de una din masinile din semnatura...

Link către comentariu

Tot la autogara Rahova mergi cu devizul, Dan4Bora, dar cel mai bine il suni pe inspectorul de dauna sa-l intrebi.

@Clodius: imi pare rau sa-ti dau eu vesti de-astea proaste, insa nu o sa accepte nici in ruptul capului sa achite suma pe care o sa o ai pe devizul de la PBA. Or sa bage din start motivul cu manopera scumpa la reprezentanta. Dar tu spune-le sa-ti dea banii pe piese si cel putin sa plateasca manopera conform tarifelor service-urilor lor. Macar atat...La tine e si urat ca trebuie schimbata aripa de pe spate ca acolo manopera e scumpa.

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu

chestia cu piesele din dezmembrari e adevarata, mi-a spus un patron de service de-a lu carpaticaca. asa au fost sfatuiti (neoficial) sa mai puna si ceva SH pe masina. de aftermarket nu mai vorbesc...

@Ebi, aripa mea nu era noua,vreau una in aceeasi stare cu a mea. Aia de o pun ei poate e mai noua sau mai veche cu 2 luni si nu vreau asta...ce naiba vorbim aici?!

Cu devizul te duci la sediul de la zepter...nu cred ca mai au treaba aia din baraca; desi constatatorii in gasesti la unirii cateva zile pe saptamana.

cu manopera,pret la piese...ei folosesc un program cu anumite tarife pe cand RESTUL LUMII foloseste alt program,realist. de aia ei spun ca repari masina cu 680 lei cand de fapt treaba face 3700 lei.

Link către comentariu

alexanderdj, stiu ca n-or sa accepte, dar la fel nici eu n-o sa accept sa platesc de la mine. Pt mine este important ca aripa sa se repare asa cum trebuie pt ca daca se inlocuieste trebuie sudura samd (atasez o poza ca sa va dati seama despre ce vorbesc).

Nu vreau sa ma enervez cu ei, asa ca va rog niste sfaturi cum sa procedez si cum sa-i contracarez cand le voi duce devizul de la PBA.

photo0394w.jpg

Link către comentariu

din cauza acelor 2 programe si a modului in care ei calculeaza manopera si piesele...devizul de la porsche li se va parea SF.

de ex. mie mi-au facturat manopera la vopsit o aripa,desi aceasta era si indoita. tipul din service a explicat ca el nu poate vopsi ceva stramb si nici nu poate indrepta pe gratis.

Link către comentariu

Asta stiu si eu, intrebarea mea este si ramane: cum ii contracarez?

Un citat de pe site-ul CSA: Reamintim totodată faptul că, în orice situație, păgubiții au posibilitatea de a efectua reparația la orice unitate reparatoare doresc, indiferent dacă aceasta se află sau nu pe lista service-urilor cu care societatea de asigurare are încheiate convenții de colaborare.

Link către comentariu

Au, nu ma gandeam ca ai aripa facuta in halul asta. Acuma si cu taximetristii astia mi s-a pus ca in ultima vreme parca s-au facut mai nesimtiti decat de obicei.

Aripa aia trebuie inlocuita ca are cute si nu cred ca vor reusit ei sa scoata ceva foarte bun din ea. De stop ai uitat sa zici...Presupun ca reparatia o sa faca in jur de 1500 de euro...La schimbat aripa spate e operatiune delicata, trebuie tinichigiu priceput.

Din pacate, cred ca va trebui sa platesti de la tine daca ai banii si pe urma la tribunal. Alte portite n-am gasit...

L.E.:Tu poti sa repari masina unde vrei, insa "neoficial" nu deconteaza toata suma de plata catre service, iar service-ul pentru ca n-are conventie cu societatea de asigurari nu da drumul masinii din service pana nu primeste banii de la asigurari. Cu Csa toti colegii au zis ca n-au facut treaba cu astia de la Carpatica. Daca ti se accepta vreo anumita suma, or sa te sune de la service. Pe mine m-a sunat un service inainte sa stiu ca vor face plata la dosar. Si n-am facut nicio reclamatie la Csa, insa a durat 4 luni si am primit 470 de lei pentru indreptat si revopsit o usa!

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!