Jump to content

Mersul economic

crazyidane
 Share

Postare recomandată

Azi plecare la 9.00 din Ilioara pe ruta Dristor-M.Bravu-Timpuri Noi-Cutitul Ag- Trafic Greu - 13 Sept - Academie - Cotroceni ora sosire destinatie 9.40, consum mediu afisat de BC 10% fix.

Ieri, traseu Titan-pod Baneasa dus-intors (17-19), am schimbat rotile la service, consum final 10,5% (4 roti si 2 pers).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...
  • Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• s_c

13

• BogMW

12

• DORU_14

12

• crazyidane

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

Poate ma ajutati si pe mine. bora 1.6 8v 102 cai consum in Bucuresti (precizez dimineatza 9-10 si seara 5-6) centru (iancului, cotroceni, scala si inapoi iancului) cu clima in jur de 14... 13,5-14. Are masina mea ceva sau asa e normal la traficul din buc. Eu schimb intre 2500 si 3500 in general. Plus am talpa mai grea. Adica plec mai smucit. :D E normal sau sa incep sa ma ingrijorez ca are masina ceva?

Link către comentariu

Se discuta despre consum mai mic, nu despre fluiditate, ca subiect principal. Cei care fac stanga sau parcheaza aiurea au directa legatura cu mersul meu, care sunt cu 4-5 masini in urma si nu am vizibilitate imediata. Eu sunt nevoit sa opresc fara motiv, in fata este verde, dar nu mai merge coloana. Cred ca nu e prea greu de calculat ca asta reprezinta crestere de consum.Din acest motiv cred ca discutiile despre consum in oras sunt inutile...nu prea depinde de tine , ci de hazard.

Nu e chiar hazard cum spui tu. Depinde mult si de personalitatea soferului, capacitatea de a anticipa, experienta etc. In coloana de la tusnad au condus aceeasi masina 2 soferi diferiti (unul accelera si frana inaintea fiecarei curbe, celalalt aproape nu a utilizat frina desi a mers pe o portiune mult mai grea - cu serpentine). Consumul a fost ~ 9 in conditiile in care primul a prins bucata mai mai dreapta si cel de-al doilea 6.8 sau ceva de genul asta desi a mers pe serpentine. Crezi ca in oras consumul nu va fi diferit la cei doi?

Link către comentariu

Motanul, inca mai tii minte comparatia asta? :D Hai ca trebuie sa le dovedesc si lui Toni si S_C ceea ce unii deja considera normal...Multumesc, m-am simtit flatat :D :D

Link către comentariu

eu cand vreau sa merg "la consum" in oras castig 2l la suta. deci se poate daca esti un pic atent, schimbi la turatia optima (trebuie sa-ti cunosti un pic mashina). De asemenea, daca cunosti foarte bine zonele prin care mergi, poti ocoli aglomeratia, sau macar sa o reduci prin intrarea in coloana cat mai tarziu... se poate reduce consumul in oras parerea mea... totusi cred ca reglajele si intretinerea masinii sunt cele mai importante elemente in incercarea scaderii consumului...

Link către comentariu

Pai nici proprietarul masinii nu a crezut pina nu ai condus tu pe masina lui. (asa carcotasii o za zica ca ai tu masina masluita). Mai bine faceam o poza pe masina lui Ciprian cu consumul afisat. (4x4 combi nu orice masina...); La Toni si s_c consumul teoretic ar trebui sa fie mai bun. :D

Link către comentariu

.... Hai ca trebuie sa le dovedesc si lui Toni si S_C ceea ce unii deja considera normal...

Tensiunea creste,

Asfaltul se topesteeee...

Tam, Tam, Tam!

Haide Doru, arata-le, ca de cand tot asteptam....

:D

Link către comentariu

Da, da, sa stii ca nu ne-am linistit. Inca ne pasioneaza subiectul si inca suntem pusi pe carcoteala. Dovedeste-ne ca ne inselam.

E cam mult de atunci. Acum are si s_c 1.8T disponibil si plaja de masini testabile se tot largeste, trebuie sa se gaseasca o solutie pentru o promblema academica.

PS: cat despre treaba cu serpentinele, o consider plauzibila, insa cand vine vorba de oras e altfel, doar daca nu cumva la semafoare nu se franeaza. Nu cred ca este cazul, dar asta e o mica observatie vizavi de explicatia MOTANULUI.

Modificat de Akebono
Link către comentariu

Pai nici proprietarul masinii nu a crezut pina nu ai condus tu pe masina lui. (asa carcotasii o za zica ca ai tu masina masluita). Mai bine faceam o poza pe masina lui Ciprian cu consumul afisat. (4x4 combi nu orice masina...); La Toni si s_c consumul teoretic ar trebui sa fie mai bun. :D

MOTANULE, si toata minunea asta fara asa zisul "mers de pensionar"? Pot sa spun doar atat: UAU!

:D

Link către comentariu

Eu totusi am o problema cu acest "test", intrucat nu pot spune cat consuma masina :lol:

Ce vreau sa zic: daca merg in w/e la Metro (distanta relativ mare) imi va lua un 12 .. 13. Daca merg dimineata prin aglomeratie imi ia 15 .. 17. Daca merg mai incet ca omul de pe trotuar, ia si 25.

Acum, daca Doru_14 vine si imi arata un consum de 12 prin oras, pe stradute laturalnice seara, nu ma impresioneaza. Daca insa ma duce de acasa pana la servici cu 12, dimineata, atunci jos palaria.

Link către comentariu

Haha! Pai mai mult de 9l/100km in conditiile date de tine (seara, trafic lejer etc) nu vreau sa vad. Ideal ar fi un test in cursul saptamanii la ore criminale de trafic dar asta nu cred ca poate nici unul din noi.

Link către comentariu

Tu ai 100kg mai putin ca mine :lol:

Pai atunci, pentru a nu falsifica rezultatele: toni va fi shofat cu rezervorul plin, s_c cu rezervorul aproape gol. Astfel se poate realiza compensarea de greutate

:lol:

Alte probleme?

Link către comentariu

N-ai inteles:

- Eu am 100kg mai mult ca Toni

- Masina mea are (alte) 100kg mai mult decat cea a lui Toni

- Rezervorul meu are 60L

Link către comentariu

Pai atunci mergi cu 2 rezervoare goale si se rezolva: 2x60=120. Mai mult decat suficient!

Nimic mai logic.

Link către comentariu

S_C, seara pe strazi laturalnice ar trebui sa scot cu masina ta cam 10-10,5% maxim, poate chiar mai putin daca mergem 30-35km. In timpul zilei, ar trebui sa ma rezum la un consum de 13-14% maxim, cu AC. Greu de realizat, suntem la servici amandoi. Insa in week in oras iti scot repede un consum mic (anticipez maxim 10% daca e in jurul pranzului). Dimineata in timpul saptamanii, sa te pot lua de acasa si apoi sa mergem la servici la tine, trebuie ca:

- eu sa intarzii la servici sau sa-mi iau liber (dificil, dar incercam...)

- drumul sa fie de minim 15 km iar traseul sa-l aleg eu

Unde stai si unde lucrezi? Sa-mi fac o idee...

Toni, ai dreptate, ar trebui sa scot seara si in week cam 9% in oras, pe strazi laturalnice partial, cum reusesc la masina mea, insa am nevoie sa ma obisnuiesc putin cu fiecare 1.8T in parte (pedale, turatia cand intra turbina, etc). Oricum, va propun sa ne auzim la telefon in acest week si sa stabilim impreuna o zi pt saptamana viitoare, in fct de programul fiecaruia.

OT: ce spunea Motanul era despre o Octavia 4x4 Combi 1.8T. Am preluat-o la Sacele, consum mediu afisat 8,8% si am lasat-o la benzinarie langa Ploiesti, dupa ~100 km cu consum afisat 7%. Si asta cu 4 persoane in masina! Afara recordul meu e greu sa-l egalez eu insumi: 5,3% dupa 30km de mers pe autostrada la 60km/h setat pe CC !! Am mers batraneste, m-am plictisit la greu, dar consumul e realizabil daca vreodata as fi in situatia neprevazuta de a merge la viteza asta...

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Asadar se concretizeaza ceva. Noi, grupul carcotasilor neincrezatori, asteptam cu interes deznodamantul. Daca este mai usor, incercati si 9%-le in weekend. Traseul insa trebuie sa contina semafoare si suficiente opriri pe masura stradutelor laturalnice. 10km cred ca sunt suficienti, pentru ca probabil veti incepe cu motorul cald, lucru care nu se intampla cand fiecare din noi ne facem drumurile catre servici dimineatza, seara si eventual la pranz.

Link către comentariu

Fiti si voi realisti. Nu cred ca o sa-i convina lui Doru sa mearga cu toate masinile voastre (or voi cautati o metoda de a avea sofer fara sa platiti? :)

Da o sa mearga cu una din ele si carcotasul respectiv o sa impartaseasca concluziile.

Acum daca nici carcotasii nu au incredere unul in altul unde o sa ajungeam?? :D

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

.....

Da o sa mearga cu una din ele si carcotasul respectiv o sa impartaseasca concluziile.

.....

Hihi, Doru a ajuns asa de vestit incat are nevoie de avocat/agent pentru trierea cererilor de drive-test ;)

(just joking)

;)

Link către comentariu

Eu propun sa facem cu calificari - intai merge cu Toni (care e slim), dupa care, daca se califica, cu mine (care e large ;))

Link către comentariu

Astept tel voastre incepand de azi sa incercam sa ne vedem in vederea testului de consum. Asa cum a sugerat si Akebono putem concretiza un test de week, pana sa devina realizabil cel din timpul sapt.

Link către comentariu

Eu plec din oras week-end-ul asta si s_c parca la fel. Poate ne intalnim intr-o seara in timpul saptamanii sau daca nu, weekend-ul viitor.

Continuam pe PM sa nu umplem topicul cu detalii neinteresante ;)

Link către comentariu

De acord, astept sa ma interpelati. ;)

Drum bun la amandoi...si reveniti teferi.

Link către comentariu

• 1 year later...

si??... s-a concretizat ceva?

sau am citit x pagini degeaba :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!