Jump to content

Dimensiunile noilor anvelope trecute in talon

BogMW
 Share

Postare recomandată

mircea munteanu

Cei de la RAR nu se iau dupa ce e scris pe Brief. Cel mai probabil au omologarea fabricantului. Eu pe brieful nemtesc am trecut doar 205/55/16 91v si din precautie am dat jos rotile pe 17, le-am pus pe cele pe 16 si m-am prezentat la RAR. Cand mi-au dat Cartea... surpriza : 205/55/16, 225,45/17, 225/40/18. Acest lucru s-a intamplat ieri. Eu zic ca depinde de bunavointa celui care redacteaza cartea. La unii le scrie, la altii nu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...
Intradevar in noile certificate nu mai sunt trecute dimensiunile pneurilor acceptate. Se spune ca in tarile UE se verifica f des acest lucru... si e jale daca nu corespund - amenzi foarte mari... Ma intreb cum vor mai verifica daca dimensinile nu mai sunt specificate in certificat?

Sal, eu zic sa nu va bucurati foarte mult ca anvelopele nu sunt trecute in certificatul de inmatriculare si sa va apucati sa montati anvelope de care va cade voua bine. Dintr-un simplu motiv ca pe masinile politiei rutiere se vor monta un fel de "PC"-uri cu toata baza de date a politiei si a RAR-ului iar ei pur si simplu la un control de rutina vor introduce in calculator doar seria CIV-ului si vor avea pe ecran absolut toate datele masinii, ITP-ul, si chiar inclusiv fostii si actualii proprietari. Cam asta se preconizeaza pentru viitor, dar cum traim in Romania... vom vedea.

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut! Am si eu o problema! In certificat am trecuta o singura dimensiune : 175/80/r114 pe un golf 4 din 2001.faza e ca am fost azi la un centru ITP si au spus ca nu au cum sa imi acorde ITP-ul din cauza rotilor care sunt prea mari.sa imprumut un set nu prea am de unde...intrebarea mea e daca am sanse sa imi schimbe talonul cu dimensiunile pe care le am acum?ms anticipat

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Daca citesti topicul cu rabdare de la inceput gasesti raspuns la tot ce ai nevoie.

Nu vrei bataie de cap: gasesti roti si anvelope conforme cu omologarea ta.

Vrei neaparat sa omologhezi masina cu toate dimensiunile citeste de la inceput.

Link către comentariu

• 1 month later...

salut

referitor cu probleme la rar...nu mai va faceti griji, am fost eu acum vreo 3 luni cu masina unui prieten un bmw 2004 care era incaltat cu 225 latime pe jante de 16, in brief era scrisa o marime mai mica.

tipul de acolo a zis ca nu conteaza ce marime e in brief ....daca marimea/latimea rotior se incadreaza cu ce e scris pe stalpul usii(la vw cred ca e pe capacul de la rezervor)de fabricant nu e nicio problema

chiar daca in brif e trecuta o marime mai mica

m-am uitat pe stalp, era scris si 245 latieme deci daca aveam roti asa de late nu era nicio problema....mi-a spus tipul...faza e ca noi am pus de frica niste roti de 185/65/15 cand am fost la RAR,

faza tare a fost ca nu erau bune, fiind prea subtiri(nu erau scrise pe stalp)...asa mi-a explicat tipul speta cu dimensiunile...vazand rotile alea mici!

acum depinde de cine dai pe acolo....poate sa iti faca figuri ca sa ii dai ceva...eu nu am dat nimic chiar daca nu eram ok cu rotile si ne-a trecut ala.

bafta

Link către comentariu

• 5 months later...

Astazi mi-am trecut in CIV si in talon jantele de 205/55/16. Iata exact pasii care i-am urmat:

1. Am sunat la RAR, m-au programat telefonic;

2. M-am prezentat la ora la care am fost programat, cu actele masinii si cu o copie dupa buletin;

3. Mi s-a dat un formular pe care l-am completat, dupa care am fost trimis la o coada de 40 de masini, "sa vada domnu` inginer masina" (bataie de joc, de ce se mai fac atunci programarile);

4. cu toata groaza am sunat o cunostinta, in 5 min a venit, mi-a luat actele, am platit 80 lei la caserie si in 20 de minute s-a intors cu cartea de identitate completata cu noua dimensiune.

(am vrut sa trec si 225/45/17, dar mi s-a spus ca pt asta trebuie sa ma duc la reprezentanta sa obtin de la ei ceva certificat, asa ca am zis PAS si am ramas doar cu rotile de 16', oricum nu am de gand sa pun roti mai mari).

5. M-am dus la un birou de copiat acte unde mi-au trecut in talon la rubrica observatii: Alte anvelope, 205/55 R16 -cost 0,00

6. M-am dus la serviciul de inmatriculari, am stat la coada 30 min, apoi mi s-a pus o stampila si o semnatura pe rubrica respectiva in talon (in dreptul mentiunii), cost 0,00.

Cost total, 80 lei, timp total 1h30 min.

Link către comentariu

• 2 months later...

eu vreau sa imi tunez masina si sa-i fac aripi evazate cum sunt cele dupa golf II(din poza) si imi trebuie roti 255/35/19(19" pentru ca masina va avea frane mult mai mari) ce fac? + ca ii fac faruri custom cu pozitia si smenalizatorul pe banda de leduri , si stopuri pe pe banda led, la faruri pastrand reglajul original or comenta astia de la RAR?

post-72681-1279974558_thumb.jpg

Modificat de ph09rle
Link către comentariu

• 6 months later...

Sal.,

Eu la masina din semnatura am trecut in carte la rubrica 13 urmatoarele dimensiuni:

Fata 215/55R16 93V

sau 235/45R17 93V

Spate 215/55R16 93V

sau 235/45R17 93V

iar la rubrica " modificari ce nu afecteaza performantele si caracteristicile de folosinta ale vehiculului " am trecut " anv. opt.: 205/55R16 91V " iar masina a venit cu 235/45 R17 93 Vsi acum am luat niste jante de Passat CC care au anvelope 235/40 R18 95V.

As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a le putea trece in C.I.V. pe astea de CC ca nu vreau sa umblu aiurea de la un birou la altul .

Multumesc,

Astept raspunsurile voastre.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

este posibil sa nu iti dea voie cu jante pe 18".

numai bn

Link către comentariu

Poi am scris eu pasii de urmat cu... doua posturi mai sus... :( Dar se pare ca am facut-o degeaba, mai bine citeam niste halmanahe in timpul cat am scris postul... :(

Link către comentariu

Poi am scris eu pasii de urmat cu... doua posturi mai sus... :( Dar se pare ca am facut-o degeaba, mai bine citeam niste halmanahe in timpul cat am scris postul... :(

poi tu ai facut trecerea de la 15 la 16 din cate vad eu. el are deja trecut pe 16 respectiv 17. mi se pare ca trebuie sa "cunosti" pe cineva sa iti mai treaca si 18 fiindca este destul de mult.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am un passat 3c model 2008 si in talon sunt trecute 2 dimensiuni de anvelope 205/55/16 si 235/45/17 . Masina a venit echipata din fabrica cu anvelope Dunlop 215/55/16 . Mi am luat jante originale VW model Macau 17 si nu vreau sa le incalt cu anvelope de 235 /45/17 deoarece mi se par cam prea late si nu vreau sa uzez articulatiile si sa maresc consumul de carburant . Am gasit pe net diferite calculatoare de dimensiuni de anvelope si as vrea sa pun pe jantele de 17 niste anvelope 215/50/17. Intrebarea mea este ....dimensiunea aceasta 215/50/17 este ok pentru o janta VW Macau de 17???

Astept raspunsurile voastre ! Multumesc

Link către comentariu

Ce latime are janta? Daca are 7.5 mai bine mergi pe ce recomanda producatorul, adica 235. La 215 o sa stea talonul prea intins. Iar 17inch combinat cu un o inaltime de 50 va arata putin a suv.

Link către comentariu

• 3 months later...

Informatii de pe site-ul RAR:

MENTIONAREA IN C.I.V. A ANVELOPELOR OPTIONALE

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de Incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel.: 021 318.17.30

Link către comentariu

am pus anvelope Michelin HP PRIMACY 215/50/17 pe jantele MACAU care au latime 7,5 . Se comporta si arata ff bine . sincer nu mi se pare sa arate a SUV .

Modificat de neamtu2
Link către comentariu

Buna tuturor,vreau sa schimb jantele de pe masina care momentan sunt 205/55r16 cu 215/45 r17,care ar fi cea mai buna cale ca sa fie legal?sa schimb certificatul cu unul european in care nu se mai specifica aceasta treaba,sau sa fac la R.A.R omologare...care dureaza mult si costa mai mult,care sunt riscurile daca il las asa?eu si acuma in certificat am trecut 195/65.r15 cu tot ca am masina de 3 ani si am cumparato cu roti pe 16

Link către comentariu

am citit pe undeva ca daca ai certificatul european este obligatoriu sa ai o copie a cartii de identitate a vehiculului,este adevarat?

Link către comentariu

Salut

Sigur nu e obligatoriu sa ai o copie a cartii de identitate !

Poti sa schimbi certificatul, nu iti vor mai aparea dimensiunile anvelopelor / jantelor omologate, asta e partea buna, caci daca te opreste un militian habarnist nu o sa mai poata comenta pe tema asta, dar daca esti oprit de ARR si au dubii referitor la jante / anvelope, din cateva clic-uri pot sa afle ce ai omologat si sa-ti retina certificatul !

Daca tot esti hotarat sa treci la jante mai mari, pune si anvelopele omologate, adica 225/45R17", mergi la RAR si cu 80 lei le treci in carte. Asa nu mai ai probleme nici pe strada si nici la ITP, pe care nu o sa-l treci cu 215.

Stima !

Modificat de UWE
Link către comentariu

mersi pt informatie,de ce nu se poate trece cu 215?in cazul in care se trece in carte mai trebuie sa schimb si certificatul?

Link către comentariu

• 1 month later...
Laurentiu_LWR

salutare...vine acum iarna...si sunt obligatorii toate cele 4 roti echipate cu anvelope de iarna...

eu am dimensiunea in talon si in carte doar 205/55/16 si as vrea rotile de iarna sa le iau 195/65/15...

cum fac?mai intai le cumpar si pe urma ma duc la ei?nu pot sa ma duc asa?trebuie sa vada ei rotile pe masina?

unde anume trebuie sa ajung?

Link către comentariu

Cel mai sigur te duci la RAR cu cartea sa ti le treaca acolo. Nu o sa fie probleme cu omologarea pentru ca dimensiunile pe care vrei sa le treci sunt cele standard. Toata distractia la RAR te va costa aprox. 80-100 ron.

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

si RAR unde este?ca asta nu stiu eu de fapt:))

e tot acolo unde sa mutat udriste?la pipera acolo?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare.Azi am montat pe masina 4 cauciucuri de iarna 185/60R14 si intreb si eu are ceva daca merg cu ele doar iarna si ca nu corespund nici cu c.i si talonu???In C.I am 195/65R15 SAU175/80R14 dar am facut si eu rost de ele la un pret mai bun si na am zis sa le iau.

Am sanse sa se ia politia de mine??Mentionez ca merg cu ele de la 1 noiembrie-1 martie.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R

intrebare...de unde iau aceste documente de omologare de tip a wehicului?nu au si ei p baza de date ceva?trebuie sa le aduc eu ceva la mana?ca nu am de unde:( masina am luat-o la mana a treia sa zic asa si nu m la ea decat C.I.V in care nu sunt trecute dimensiunile pe care le vreau eu...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!