Jump to content

Golf 6 - Greierasi in bord

vladio
 Share

Postare recomandată

@ Cristi E

si eu am greierasul asta exact asa cum il descrii si tu

ai gasit vre-un raspuns intre timp?

tre sa ajung la revizie ... si bat la pariu ca o sa-mi spuna ca e normal

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• grig

9

• doni

8

• manatee

7

• mandelu

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

am fost cu ea la service (reprezentata Tess), masina fiind inca in garatie si teoretic nu au gasit nimic neregula jocuri la roti, bucse etc

mi-au gresat insa niste bucse de la bara din ce am inteles cu niste spray zicand ca posibil sa fie de acolo zgomotul, de la umezeala etc, insa tot asa face :icon_confused:

Modificat de Cristi E
Link către comentariu

da, am mai avut pb asta la un seat, bucsele de la brat care scartzaiau din cauza mizeriei adunate acolo

deci, probabil problema e mizeria din romania

zgomotul asta a aparut la mine dupa ce golfu a atrecut prima iarna ...

probabil nisip, sare, zapada

si de aici si uzura prematura ... :(

Link către comentariu

Vad ca toata lumea foloseste WD40 ca agent de gresare cand de fapt este agent degresant. Faptul ca este putin uleios induce, oamenii in eroare in privinta eliminarii "scartaitului".

Corect, e sa folositit WD40 pentru degresare si apoi sa gresati angrenajul cu un spray cu teflon, folosit la diferite mecanisme, de la ceasuri la lanturi de biciclete/motoare, comportandu-se foarte bine in prezenta apei.

Link către comentariu

Inca se mai aude acel greieras, mai dau din cand in cand cu wd40 la incuietoarea de la usa stanga fata, si dispare pentru un timp zgomotul, dar reapare glorios.Am renuntat si la ideea de a-l semnala celor din service-uri, ca vroiau sa-mi demonteze toata usa sau stalpul sa vada de unde vine, si mai mult ca sigur nu faceau decat sa strice mai mult.Asa ca traim fericiti, eu cu "greierasul" meu.Bine ca momentan nu au aparut altii!!!!

Am fost la service si la mine s-a rezolvat in proportie de 90% problema cu acest greieras. Adica inca se mai aude, insa doar in situatii mai extreme (denivelari mari, frane bruste bruste). Acuma sa vedem cat tine.

La mine problema a fost de la cremaliera usii din dreapta fata (inelul de metal care intra in usa si tine incuietoarea). Au desfacut baietii suruburile (are doua), au miscat putin de ea (reglat) si au stans suruburile la loc. Apoi au testat ca usa sa se inchide perfect, fara sa frece. Nu am folosit nici un fel de "unguent". :icon_confused:

Banuiesc ca la un reglaj mai de finete si cu rabdare, se poate face sa dispara complet zgomotul. Poti incerca si de unul singur. Se pare ca in timp cremaliera respectiva se mai misca de la locul ei si permite usii sa aiba un mic joc care produce scartaiturile.

M-am gandit sa te anunt pe motiv ca poate ai si tu aceiasi problema, insa la usa din stanga fata. Daca vrei mai multe detalii, pot sa pun o poza cu piesa in cauza.

Bafta.

Link către comentariu

Salut.Mersi pentru ajutorul tau, sincer imi e cam frica sa dau masina pe mana celor de la service, eu ca solutie folosesc deschiderea-inchiderea usi cand incepe sa se auda greierasul.Oricum, acum a inceput sa mi se auda altceva mai dubios dinspre bord, un zanganit, dar doar pana se incalzeste masina.Dar inca nu sunt asa deranjante zgomotele, incat sa incep sa-i las pe "meseriasi" sa-mi desfaca una-alta.Acum mi-am facut si prelungire de garantie, asa ca am timp sa-i stresez.Inca o data multumesc

Link către comentariu

Acelasi zgomot il am si eu. A aparut dupa cateva luni de cand am luat masina. E o hiba la Golf6. Am facut greseala sa il "remediez" pe garantie. Cred ca au reglat aceste cremaliere, zgomotul a disparut pentru o perioada, dupa care a aparut la loc.

Spun greseala, pentru ca de rezolvat nu s-a rezolvat definitiv, iar usile nu se mai inchid ca inainte, trebuie sa le trantesc mai tare. Mai bine le lasam cum erau. Am crezut ca dau cu ceva silicon, doar.

Volvol, pune aici o poza cu respectivul inel, poate reusesc sa le reglez si eu singur.

Modificat de KimDiesel
Link către comentariu

Asa arata cremaliera cu pricina la Leon, banuiesc ca si la Golf 6 este la fel sau asemanatoare.

http://imageshack.us...1124133144.jpg/

Sunt doua suruburi care pot si destranse si apoi se aplica un reglaj fin asupra inelului (mai sus, mai jos, mai in spate, mai in fata), intrucat nu cred ca se poate misca prea mult de la loc. Apoi se verifica ca usa nu freaca in incuietoare la inchidere. Trebuie putina rabdare pentru aceasta operatiune. Cheia este un fel de inbus mai special, asta ar putea reprezenta o problema.

Bafta

Link către comentariu

• 2 weeks later...

acolo (portiera) fiind un mecanism sa trebuiasca gresat periodic ...

la mine a reaparut dupa un an jumate, dat iar cu wd40 disparut ...

wd-40 e facut pentru gresare (nicidecum facut pentru degresare)

http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40

:)

@Cristi E

fost la revizie, surpriza , greierasul din partea stanga fata a tacut de emotie

stau cu ochii pe el ....

Link către comentariu

cat e masina rece se aude mai pronuntat, mai ales ales acum pe vreme rece, dar se aude si in rest dar parca nu asa tare

e greu de descris zgomotul, e un fel de fasnit-zornait, cum ziceam ar semana cu o cutie de agrafe pe care as agita-o scurt jos-sus-jos

se aude mai ales cand rotile fata incep sa coboare de pe speedbumper ca sa zic asa

la fel face si pe unele drumuri denivelate, cand se face balans la masina fata spate

la revizia de 1 an din mai totul a fost ok la suspensie, am putut sta langa masina, mecanicul a verificat pe sub ea daca are jocuri etc

am incercat mai multe variante si se pare ca cel mai bine se aude cand masina coboara de pe o denivelare mai ales in timp ce accelerez usor

cand nu accelerez nu se mai aude asa de tare :s deci tind sa cred ca e un tampon ceva pe la motor

Link către comentariu

Site-ul oficial zice WD-40 cleans/degreases, penetrates to loosen up stuck parts, prevents corrosion and is a light lubricant.

Adica le face pe toate :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

pentru greierasi, hamsteri, etc, cautati si cumparati ulei siliconic folosit la aeromodelism. cu o seringa injectati pe la toate imbinarile sau locurile de unde provin acele zgomote. surplusul il stergeti cu o carpa. nu pateaza deloc cu conditia sa nu va scape pe tapiterie. nu o sa va mai apara in veci acele zgomote. wd40 este un degresant si curatitor. nu il consider bun pentru asa ceva. zgomotele apar de obicei din cauza diferentelor de temperatura. orice material lucreaza iar la dilatare - contractare apar acei greierasii. de asemenea greierasii mai apar si daca imbinarile intre elemente sunt fr apropiate si nu au suficiente sisteme de prindere. acest ulei siliconic este fr gros si numai bun pentru asa ceva.

succes!

Modificat de mac01
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Eu am folosit wd 40.La inceputul sezonului rece am aplicat pe toate chederele si veau sa spun ca si la ora actuala masina este super silentioasa. Aveam probleme la urcat coborat borduri,limitatoare viteza... am dat si la toata bucsaraia vizibila pe sub masina. Cineva mi a spus de mentinerea cauciucului a carui calitate lasa de dorit,la temperaturi scazute pierde din elasticitate.

Link către comentariu

• 7 months later...

Eu am un zgomot care vine dinspre gura ventilatorului stanga si chiar spre stalpul stg fata. Imi vine greu sa-l localizez pentru ca apare numai in mers. Cred ca are legatura totusii cu boxa de langa oglinda stanga.

Link către comentariu

• 9 months later...

salut..aceiasi problema cu zgomotul din stalp stanga manifestat prin pocnituri la denivelari si la viraje bruste stanga sau dreapta .Da impresia ca s-a dezlipit din prindere stalpul de plastic de cel metalic.  A reusit cineva sa remedieze aceasta problema?

Link către comentariu

• 8 months later...

Văd că toată lumea discuta despre despre pocniturile de la centura, eu din fericire nu le-am intalnit incă.

Însă acea vibratie oribilă din usa dreapta, zona boxei chiar nu a intalnit-o nimeni? Am citit si restul topicului, doar The_Ego cred ca a mentionat fugitiv acel greier.

Am 24k km, si acel greieri a crescut in intensitate de la 15k, acum e aproape insuportabil uneori. Dacă apas pe boxă dispare...

Link către comentariu

trebuie desfacuta fata de usa si vazut ce nu sta fix acolo in zona boxei

Link către comentariu

la mine in masina la anumite denivelari bruste , damburi samd ... aud ceva venind din dreptul uneia dintre usile din spate. un sunet metalic ... ca si cum nu ar fi usa inchisa bine.

a mai observat si altcineva aceasta chestie ? 

Link către comentariu

Am avut un astfel de zgomot provenit de la uşa dreapta spate, şi am aplicat cu succes metoda de la postul 168 de mai sus..

Link către comentariu

Are cineva idee ce trebuie facut ca sa scap de troncanitul haionului la denivelari?

Link către comentariu

Cum se manifesta acel zgomot? La mine exista de aprox. 2 ani, un zgomot undeva in partea din spate (nici nu-mi dau seama exact de unde e, desi l-am tot ,,ascultat''), care se manifesta la denivelari/onduleuri usoare ale drumului, la placile din zona sinelor de tramvai, etc, un zgomot de tip metalic care efectiv ma termina psihic.

Poate fi vorba despre acelasi zgomot de la haion?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!