Jump to content

Golf 6 - Greierasi in bord

vladio
 Share

Postare recomandată

Am taiat o bucata de cauciuc de aprox 1-1.5 mm grosime, lunga cam de 2 cm si am indesat-o in spatiul dintre masca de plastic si portiera (pe interiorul portierei, asa cum se vede in poza de mai sus).

La mine, acea masca de plastic avea un pic de joc pe rama portierei, iar la apasarea ei cu mina scoatea scirtiieli si pacaneli.

Tot apasind la ea, am vazut ca este loc pe partea interioara intre masca de plastic si rama usii.

Asa mi-a venit ideea, ca fara sa mai desfac nimic, sa indes ceva in acel spatiu ca astfel masca de plastic sa stea mai ferm prinsa de portiera si sa nu mai aiba joc.

grig

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• grig

9

• doni

8

• manatee

7

• mandelu

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

la mine nu are joc vizibil, trebuie sa apas eu foarte tare. nu stiam cat de lunga e bucata de cauciuc, credeam ca ai bagat de sus pana jos ca e imposibil, nu ai loc. doar in partea de sus e putin loc sa bagi ceva, mai jos e prinsa foarte strans.

Link către comentariu

da, nici la mine nu e loc de sus pina jos.

Link către comentariu

Ar trebui facuta o sesizare catre fabricant pentru remedierea defectului.

Link către comentariu

va pot confirma ca si la mine bucata aia de plastic negru lucios din afara scoate niste zgomote foarte ciudate cand apas pe ea, mai ales in partea de sus. am vazut insa ca se poate demonta foarte usor, dupa cum a citat grig pe cineva de pe alt forum: se coboara geamul, se trage garnitura geamului de pe partea verticala si apar la vedere cele 3 suruburi torks care tin acel plastic. zilele urmatoare ma gandesc sa umblu pe acolo si sa remediez cu niste banda dublu adeziva.

daca a mai sesizat cineva un bazait in unul din blocurile de comenzi de pe volan (la mine facea cand aprindeam luminile), s-a rezolvat prin schimbarea acestor comenzi, pe garantie, bineinteles...

Link către comentariu

eu zic ca ar merge si cu niste banda izolatoare textila.. cum este la jetta pe sub cheder

Link către comentariu

subscriu la ce spune mandelu: si eu la golf 5 am un zgomot asemanator (pocnituri f slabe indiferent de starea druului) in stilpul din stinga si e de la mecanismul centurii de siguranta sofer.

daca trag de centura puternic (ca sa se tensioneze/blocheze rola ce o tine infasurata) si stau cu ea asa tensionata, aceste pacaneli inceteaza.

cum dau drumul la centura, ele reapar

grig

Am exact aceeasi problema (tot la Golf 5). Ultima data cand am mers cu masina mai multi Km, cu mana stanga tineam volanul, iar cu dreapta tineam centura tensionata ca sa scap de "greieri".

A rezolvat cineva problema asta?

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Mai nou aud si un scartait, de la scaun sofer, sau dinspre volan, nu-mi dau seama inca.

Sunt dator cu o precizare la postul meu de mai sus: scartaitul nu era nici de la scaun sofer, nici dinspre volan, ci de la bancheta spate pe care o rabatasem si apoi cand l-am ridicat la loc nu se fixase bine, neobservand marcajul rosu de pe tasta care imi arata acest lucru.

Mea culpa!

Link către comentariu

salutare. am si eu doua probleme:

- de cand a venit vara, cand iau mai mult de volan ca sa virez stanga sau dreapta se aud niste pocnituri fine. aceste pocnituri se aud si cand las volanul sa revina la pozitia initiala.

- de curand am inceput sa aud o scartaiala destul de enervanta. cel mai des se aude cand virez destul de mult. nu am putut sa localizez exact aceasta scartaiala. cateodata mi se pare ca se aude ori de la sina de la scaunul soferului ori din locul dintre bord si fata interioara a usii soferului (sper sa ma fi facut inteles).

a mai avut cineva una din aceste probleme? si eventual daca au gasit o rezolvare?

Link către comentariu

pe prima o am si eu, apare insa doar cand e si pus semnalul si virez in sens invers de volan. Adica sa zicem e pus semnal stanga si virez dreapta. Parerea mea e ca e de la mecanismul ala care face sa sara inapoi maneta de semnal. Avem problema asta si la clio cu mentiunea ca acolo o facea chit ca viram in aceeasi parte cu semnalul si o facea de multe ori pe aceeasi rasucire de volan, in timp ce aici o face cand si cand. Nu prea mi-am batut capul, e vina traficului ca uneori reusesc sa semnalizez intr-o parte si apoi sa virez invers.

Link către comentariu

indiferent cum invart volanul, cu sau fara semnalizare, ca-l rasucesc de tot sau partial, tot se aud pocniturile astea. mai degraba sunt niste scartaieli si sunt destul de deranjante chiar si atunci cand ascult muzica.

de cealalta scartaiala am scapat. se auzea de la una din sinele scaunului soferului. am dat cu putin spray lubrifiant pe suruburile cu care sunt fixate sinele si pe plasticele acelea negre din capatele celor doua sine (daca le misti putin in lateral scartaie). sper sa ma fi facut inteles :)

Link către comentariu

Si la mine se aud acele zgomote din zona stalpului de pe partea soferului. Se intampla doar cand e foarte cald afara. Cand e umbra sau ploua nu se mai aud. Parerea mea e ca e ceva care se dilata / contracta acolo. Se aude si pe loc si in mers. In plus, eu nu cred ca problema e pe exteriorul portierei ci pe interior. Se aud prea bine in interior zgomotele respective. Am inceput sa misc toate elementele de la portiera si de pe stalp si am sesizat ca zgomotul se reproduce cel mai bine cand apas pe chederul de la geam de pe interior dinspre stalp.

Pe langa aceste zgomote, mai am o problema ce aparut recent: cand schimb in tr. 1,2 si 3, se aude un zgomot la pedala de ambreiaj (cred). Voi ati patit asa ceva?

Link către comentariu

Sigur se aude la pedala sau vine dinspre motor??

Eu am avut un asemenea zgomot atunci cand schimbam treptele si era de gresat tampoanele de sustinere a motorului. O chestie marunta dar care cei de la porsche nu vor sa o faca gratis, ca nu tine de garantie.

Link către comentariu

Vine de la motor. Mi-am dat seama ca nu e de la pedala pentru ca daca doar apas pe ea si ridic piciorul nu se aude nimic.

Legat de zgomotul de la stalp, a fost cineva la noi in service sa reclame problema?

Link către comentariu

Si eu am cateva probleme la stalpul din stanga.

Dar mi se pare ca am doua probleme, dar nu is sigur ca vine de la aceeleasi problema:

1. cand e cald afara plasticul din afara usii se dilateaza si face 'poc'si mergand si pe loc (e destul de enervant)

Daca apas de din afara se aude un scartait.

2. se aude un zgomot ciudat cand intru in gropi poate mai special cand intru cu roata din spate se aude in 'poc' la stalp poate nu chiar sus. Nu isi 100% sigur ca vine de la centura.... am incercat sa blochez centura dar fara rezultat. Aici cumva cred ca vine din usa ... si nu din stalp.... sau din stalp dar e cam ciudat de a gasii exact.

Am incercat sa misc plasticul stalpului si poate acel sunet era asemanator ce aud in general cand intru intr-o groapa .... dar nu isi foarte sigur ca asta e problema. Pentru ca daca fac acceleasi lucru la portiera din dreapta scoate aceeleasi sunet dar nu se aude can intru in gropi.

Am observat daca dau geamul jos si intru in gropi cazul "2" nu se mai intampla ... dar punctul "1" tot se mai aude poc-ul de dilatare.

Pe alte forumuri am vazut cateva fixuri legat de astea, dar totusi a incercat cineva sa rezolve problema la reprezentanta?

Luni ma duc sa fac prima revizie si voi zice de problema asta ... sa vedem cu ce solutii vor venii.

Pe un forum apare un mod de 'quick-fix', dar nu is sigur ca asta rezolva totul.

http://www.golfmk5.com/forums/showthread.php?t=43185

Cum se demonteaza plasticul:

http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=94968

Link către comentariu

in iulie cind am voorbit , cei de la PBN nu stiau de problema si implicit de rezolvarea pacanelilor din stilpul B.

asa ca m-am documentat pe net si am rezolvat singur problema (postul 101 din acest topic).

Modificat de grig
Link către comentariu

• 2 weeks later...

la mine problema din stalp sau din usa sau de unde o fi fost s-a rezolvat dupa ce am turnat un tub de lubrifiant prin toate locurile accesibile pe care le-am gasit (pe cheder, in maner, in locasul de la mecanismu de inchidere, pe cremaliera). am uitat sa vin sa postez, dar e deja vreo luna de cand nu am mai auzit niciun scartait din stalp. initial cand am fost cu problema la service au dat cu niste lubrifiant chiar pe cheder si a disparut problema cam o zi. deci cel putin in cazul meu cred ca era de la cremaliera sau de la inchidere. intre timp mi-a reaparut greierasu din volan :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

scartaitul din volanul meu s-a rezolvat. la mine problema asta le-a cam dat batai de cap celor de acolo in sensul ca nu a fost de vina nici banda de comenzi de pe volan, nici corpul semnalizator de pe volan (de obicei astea sunt cele care cauzeaza scartaiturile sau pocniturile). a fost cam ciudat pt ca inginerul care s-a ocupat de problema nu a mai intampinat asa ceva pana acum. mi-a zis ca ar fi fost de vina plasticul de sub volan care se atingea la imbinarea cu plasticul din bord (probabil o mica greseala de montaj). scuze daca nu sunt f explicit dar m-a bagat destul de mult in ceata :rolleyes:. nici el nu era foarte lamurit. mi-a zis ca a gresat zona respectiva cu un tip de vaselina uscata dupa ce a gresat in prealabil si banda de comenzi de pe volan si corpul semnalizator ca sa elimine orice suspiciune. adica, s-a gresat tot pe acolo pe la volan. :icon_thumright:

si apropo, foarte important, problema a fost rezolvata pe GARANTIE!!! cei de la PBV1 au vrut sa ma pacaleasca spunandu-mi ca reparatia respectiva nu se rezolva pe garantie si ca m-ar costa o ora de manopera (150 ron). in cele din urma m-am dus la Euro Tehno Group in Pitesti si s-a rezolvat problema pe garantie. au ramas masca cei de acolo cand le-am spus de cei de la PBV1. vad ca reparatiile astea pe garantie sunt interpretate diferit de service-urile astea de pe la noi. asa ca aveti grija pe unde va faceti reparatiile care tin de garantie!

Link către comentariu

la mine nu mai scartaie cand misc de volan, pentru ca a venit frigul.

numai cand statea masina in soare si era mai cald in masina, atunci scartaia, acum nu.

tie iti facea si cand era rece?

Link către comentariu

@ adifox: de cand a inceput vara a aparut acel scartait. la rece nu prea se auzea.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare tuturor!

Eu aud un tiuit pe o frecventa inalta de fiecare data cand deschid usa si nu e cheia in contact. Tiuitul dureaza 1-1.5 secunde si se termina cu un click (ca zgomotul produs de semnalizare).

Presupun ca e un proces normal, dar sunt curios care e cauza si care e scopul. Stie careva?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!