Jump to content

Golf 6 - Computer de bord


manatee
 Share

Postare recomandată

De doua saptamani sunt fericitrul posesor al unui golf VI trend.

Am o nelamurire cu privire la CB-ul masinii .Chiar daca nu am CB+... am consum instant,mediu,km/h etc. nu apar anumite pictograme cum ar fi:identificarea usii deschise,low fuel,centura de siguranta.

Senzori sunt pe totate pentru ca imi apar in bord simbolurile pe ceasuri dar nu si pe display.

Are cineva idee daca pot activa aceasta optiune prin VAG COM sau ...

Chiar nu vad logica fiind un display MAXI DOT cu consum+ temperaturi

Am sa fac saptamana asta un drum pana la Dl. Voinea dar doream sa stiu anticipat ceva legat de aceasta problema.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,

nu vreau sa fiu nici rautacios si nici nu vreau sa deranjez pe nimeni... in dorinta de a incerca sa iti raspund la intrebarea ta, am citit de 5 ori postul tau si nu am inteles mare lucru... crezi ca poti sa fii mai exact in ce vrei sa spui despre computerul tau de bord?

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici eu nu am inteles, dar mai posteaza odata cu detalii, si ne lamurim.

Practic, tie cand deschizi usa, nu ti se aprinde masina cu usa deschisa pe dot MAXI DOT si ti se aprinde doar o pictograma mica, pe undeva pe ceasuri? Sau nu ti se aprinde nimic?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SCUZE pentru postul ambigu!

Exact! Chiar daca am MAXI DOT nu imi apar pictogramele pe display (low fuel,usi deschise,...) ci pictograme mici pe ceasuri.

Are cineva idee daca acest lucru poate fi modificat prin VAG COM sau ma agit aiurea!?

Chiar nu inteleg ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare,

am o problema cu stergatorul luneta spate, in mod normal as fii deschis un topic nou insa se pare ca nu am drepturi, este a doua oara cand mi se intampla, am masina de vreo 2 luni de zile. Prima data s-a intamplat dupa ce am iesit de la spalatorie si am incercat sa actionez stergatorul spate avand parte de o surpriza, nu functiona, vad apoi ca pe computerul de bord imi este afisata poza cu masina in proiectie plana vazuta de sus si in zona lunetei este marcata cu alb nemaiputand actiona nici o functie a BC-ului, avertizarile sonore am inceput sa le aud dupa ce am dat volumul mai incet, opresc pe dreapta ma dau jos din masina, merg tinta la stergatorul spate al lunetei si il misc un pic, ajung in masina imaginea de pe BC disparuse, stergatorul isi da drumul, functioneaza din nou astfel ca nu am acordat importanta defectiuni temporare, problema este ca astazi, patesc la fel singura diferenta este ca de data asta nu l-am mai putut "prosti" fataindu-l, pur si simplu nu mai functioneaza, poza pe BC s-a insalat din nou cu nonsalanta si de data asta nu mai dispare, sunete continue de avertizare, BC blocat, stergator luneta paralizat, aveti idee ce ar putea fii?

Va multumesc anticipat!

Modificat de Zengy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Zengy

Cumva indicatorul de pe BC arata ca ai avea hayonul deschis?!

PS: foloseste paragraful... ajuta mult (pe cititori) ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Zengy - Am avut o problema similara pe Golf IV. S-a stricat instalatia de spalare, si lichidul de spalare a udat senzorul care semnala gresit tot timpul ca hayonul e deschis. Ca solutie temporara am pus masina la soare si dupa ce s-a uscat eroarea a disparut. Dupa aceea am mai patit de vreo doua ori cand am uitat de problema si am vrut sa spal luneta spate.

Posibil ca si la tine s-a udat un sensor si da semnale gresite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Asigurator

Daca nu ai CB+ asa cum ai scris in primul post, nu ai afisaj maxidot si e normal sa se aprinda doar pictogramele mici.

Computer de bord Plus vine standard doar pe Highline si contra cost pt celelalte echipari.

@Zengy

Cred ca lucrurile sunt mai simple. Ca la orice masina noua chederele sunt mai tari si e posibil ca haionul sa nu se inchida bine din prima sau sa stea putin mai ridicat chiar daca e blocat si nu poti sa-l deschizi. Ce vedeai pe bord era simbolul pt haion deschis. Cand ai haionul deschis stergatorul spate nu functioneaza!

Pt inceput va trebuie sa apesi/trantesti haionul ceva mai ferm.

Modificat de bender
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

@Asigurator

"Daca nu ai CB+ asa cum ai scris in primul post, nu ai afisaj maxidot si e normal sa se aprinda doar pictogramele mici.

Computer de bord Plus vine standard doar pe Highline si contra cost pt celelalte echipari."

Pe golf 6 vine MAXI DOT si CB in standard.Nici nu cred ca display-ul in sine difera de la TRENDLINE la HIGHLINE

CB PLUS acceseaza meniul cu functii gen oglinzi, incalzire stationara, audio ... etc .Acesta vine optional sau pe HIGHLINE.Am inteles

Intrebarea mea este : Pe CB cu Maxidot (cel din dotarea standard) nu imi apare pe display pictograma cu usa care este deschisa , cu centuri, low fuel ... ci doar icoane pe ceasurile de bord .

Pot face sa imi apara si mie aceste informatii pe display?

Exista cineva care nu are CB PLUS si totusi poate sa vada aceste detalii pe display?

Este foarte stresant sa pui toata lumea din masina sa inchida usile pana cand o nimeresti pe cea deschisa

Modificat de Asigurator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, explicatia lui bender se potriveste cu realitatea pentru ca, in cazul meu a functionat, deshiderea si inchiderea mai ferma a haionului a dus la disparitia semnalului haion dechis de pe BC.

Ma speriasem ca trebuie sa merg cu ea in service deja!

Modificat de Zengy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

@ Asigurator

e posibil sa nu afiseze pictogramele alea decat la cei cu cb+

la restu apar pictogramele mici langa ceasuri si scrie un mesaj text pe cb (low fuel, x door open, etc) ;)

nu cred ca e relevanta marimea display-ului, ci ceea ce se afla in spatele lui

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Nici macar atat...nu imi scrie nimic pe display.

Inteleg sa nu pot accesa meniul pentru coming home, incalzire stationara,mirror down ...etc (optiuni pe care nici nu le am pe masina ) dar sa nu pot sa vad o amarata de pictograma?

Exista cineva care sa nu aiba CB + si sa poata vedea aceste informatii pe display?

Ma gandesc sa nu cumva aceasta functie sa nu fie activata pentru varianta TRENDLINE .

Off topic : nu am inteles de ce luminile de bord se sting la intuneric?

Modificat de Asigurator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am CB+ si echipare Trendline. Pentru mine CB furnizeza toate informatiile legate de starea usilor, nivel combustibil, consumuri etc. Dar atentie cum au spus colegii mai sus CB+ trebuie comandat separat.

Referitor la luminile de bord care se sting la intuneric poti fi te rog mai explicit si sa descrii exact ce se intampla si in ce conditii?

Nu vreau sa deschid un topic nou pentru urmatoarea problema, am considerat ca cel mai bine ar fi sa postez aici (daca moderatorii considera ca ar fi util un topic nou pentru problema ridicata de mine rog sa faca acest lucru).

Aztazi am patit ca fetita (cu varsta de 18 luni) ca a incercat sa deschida portiera in timpul mersulzi, din fericire nu a reusit, era legat in scaunul pentru copii si nu ajungea bine la maner dar este o chestie de timp si va reusi. Am incercat si eu:surpriza se poate. Pana acum am stat linistit stiind ca am inchis si child lock-ul e activat si nu poate sa deschida portiera. Stie cineva daca se poate seta si daca da cum optiunea ca dupa inchidere si activarea child lock-ului sa nu se poate deschide portiera spate nici din interior?

Modificat de szaki
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asigurator problemele pe care le-ai descris nu sunt normale. Spui ca pe computerul tau de bord nu apare sub nicio forma nimic ? La CB+ exista posibilitatea sa inchizi displayul.

Nu cumva masina ta e in Transport mode ? :)

Cum adica luminile de bord se sting pe intuneric? Ai senzor de lumina ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

szaki vezi ca majoritatea masinilor au din fabrica un reglaj la usa (deschizi usa si trebuie sa fie pe linga butucul ce tine usa inchisa) si se va deschide doar de afara

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SZAKI: Pe mine ma interesa invers:O varianta de echipare mai buna CONFORT sau HIGHLINE cu CB simplu

PS:

Nu nu am senzor de lumina pentru faruri ,totusi nu inteleg de unde stiu luminile de bord sa se stinga in intuneric.Senzorul de lumina nu este in acelasi loc cu cel de ploaie...???

Eu am crezut ca este un lucru normal , doar ca nu ii gaseam logica.

Ce este TRANSPORT mode?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare

Stie careva cum sa resetez functia de trip si cum sa deschid doar usa soferului cu un click si toate usile cu 2 click-uri din CB+ ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut ! Postez aici pentru ca topicul Probleme la golf VI a fost inchis pe "nedrept" pentru ca, din pacate, probleme apar si la G6( nu este perfect totusi :) ) . Are legatua si cu topicul asta dar as dori daca se poate ca "Probleme la golf VI" sa fie redeschis pentru ca nu pot creea un topic nou .

De cateva zile mi se aprinde in bord EPC si ma anunta si acustic plus ca apare aprins si martorul pentru probleme la evacuarea gaselor. A ma i patit cineva asa ceva ? Maine oricum sun la dealer dar vrea sa aud si parerea voastra. Imi este de folos si un raspuns de la cei cu G5 benzina 1.6 pentru ca e acelasi motor. Masina merge ok dar parca la relanti sunetul produs la iesirea pe toba finaal se aude mai neregulat. Cand o turez peste1200 in toba se aude ok . Dar poate fi de la motor direct ? sau e ceva legat de cum trage aer in motor?Pe strada insa, masina se comporta normal. Daca vreau sa o calc mai tare se conformeaza si ea iar la plecare normala nu se simte nimic in neregula. Ultimul lucru pe care l-am facut inainte sa se aprinda martorii alimentat(omv carera100). Este cumva posibil sa fie ceva de la benzina ? In urma cu o luna s-a aprins doar EPC -ul dar nu a stat aprins decat cateva minute.

Modificat de Alexzander
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutari

poate sa ma lumureasca cineva care este difernta dintre CB si CB+? ... am mai pus aceasta intrebare si in sectiunea de configurare golf 6 dar nu mi-a raspuns nimeni si acolo deja postul e destul de vechi.

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

CB simplu : afiseaza km/h , consum instantaneu , km....-> alimentare ,temperatura exterioara , consum mediu, km/h mediu , aceste informatii sunt inregistreaza in 2 faze ( 1 de la pornirea motorului ,2 de la ultima resetare )

CB + : toate informatiile CB simplu + afisare usa deschisa , afisare informatii text , afiserea mai multor informatii simultan , MENIU din care pot fi modificate - coming home .... , inchiderea masinii , incalzire la stationare (daca masina este echipata) +++++alte submeniuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
  • Administrator

Rog pastrati subiectul topicului

Am sters posturile Offtopic

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

azi miam bagat nasul prin CB...si....am ramas surprins.

o gramada de lucruri interesante am gasit.

ce ma ipresionat cel mai tare a fost faptul ca poti comuta pe audio si sa schimbi melodia din butonul TRIP.

am ami descoperit ca poti seta blocarea automata a usilor, a geamurilor,interval km pana la ultimul service o gramada de "prostii" :)

:D faza tare dupa 1 sapt de cand luasem masina.activasem speed warningu(fara sa stiu) si nu stiam de ce cand depaseam 30km/h incepea sa ticaie :D

ehhh si asa am mers vreo 10km prin oras si cand am ajuns acasa am luat cartea tehnica la buchisit si am descoperit cum se activeaza si dezactiveaza asta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
cand am ajuns acasa am luat cartea tehnica la buchisit

:icon_thumright: :icon_cool:

Good call! :banghead:

Credeti-ma, cititul cartii tehnice a masinii scuteste f mult din timpul petrecut pe forum :Driver:

Nu ca n-ati fi bineveniti :>

Scuze de off

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa e, cititul cartii tehnice aduce foarte multe foloase si scuteste timp si bani! Si fac referire aici la cartea oricarui produs, nu numai al masinii. Multi dintre noi folosesc multe produse fara sa citeasca ce scrie prin cartea produsului respectiv iar asta e un lucru nu tocmai bun..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare tuturor,

am si eu o intrebare . azi dimineata cand am pornit masina pe cb mi-a aparut un frumos mesaj asa sa imi faca ziua buna ....ESP ERROR?

Ce ar trebui sa fac, precizez ca nu am timp sa ma duc la service momentan exista riscuri sau mai pot sa merg asa un pic pana spt viitoare? Chestia care ma enerveaza cel mai mult este ca masina are 1.200 km este nou si de cand am luat-o numai probleme mi-a facut:(

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!