Jump to content

Bord computer - schimbare / instalare

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

trip computer ... functie din calculatorul de bord ce permite calcularea distantei parcurse, vitezei medii si a consumului de combustibil de aici -> costul/calatorie

check control....-//-........................................... monitorizeaza starea frinelor, a uleiului si freonului, starea farurilor...etc.

multifunction indicator -ecran multifunctional (de obicei grafic).

Modificat de Reed
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum spuneam acum cateva zile..weekendul asta am reusit sa schimb IC-ul meu cu unul care are si Bord Computer. Operatiunea in sine e destul de simpla, partea mai complicata fiind la instalarea Cruise Control-ului. Spun asta pentru ca a trebuit sa trag 4 fire de la ECU la maneta de Cruise fiind destul de dificil si o gramada de chestii de desfacut (stergatoare, masca de sub ele, partile de plastic de sub bord, volan...). Toata tarasenia a durat cca 4h ..cu tot cu pauza de bere :huh: si vbit la telefon cu sotiile: :). DIY o sa fac...dar abia peste cateva zile ca urmeaza sa plec in CO. Daca va pot ajuta cu alte info, mi-ar face mare placere.All the best.

Modificat de On The Run
Link către comentariu

Ca o prima observatie dupa change-ul de clustere este faptul ca bordul nou (clusterul) imi indica o viteza mai mare decat cea normala, iar un km real el mi-l treanforma in 1,2 km. Automat de aici se duce peste cap si calculul consumului instant si cel al numarului total de km. Are idee cineva ce trebuie setat si unde anume in VAG-COM? Stiu ca tine de o setare dar nu stiu unde sa o caut .. :)) Orice parere e binevenita. Merci

Link către comentariu

[select]

[17 - Instruments]

[Recode - 07]

Write down the existing coding for future reference.

Enter 5-digit code from below

[Do It!]

Look at the first two digits in the coding. Add the values for the options together to get the correct coding.

00 - No available equipment

+01 - Brakepad wear sensor warning active

+02 - Seatbelt warning active

+04 - Washer fluid level warning active

Look at the third digit in the coding (Market version):

1 - "EU" 24 hour clock (may result in odometer in km in 2002+ clusters)

2 - "USA" 12 hour clock

3 - "Canada" 12 hour clock (may result in odometer in km in 2002+ clusters)

"The third digit in the code is the country code. The codes are:

4 - "UK" 24 hour clock (should result in odometer in miles)

5 - Japan

6 - Saudi Arabia

7 - Australia

Look at the fourth digit in the coding (Cylinders):

3 - No Service Interval (2002+ models)

4 - 4-cylinder (1999-2001 models)

6 - 6-cylinder (1999-2001 models)

Look at the fifth digit in the coding (Distance impulse multiplier):

2 - 3538

4 - 3648 (some 2002+ models)

So, if you want to have Seatbelt warning and washer fluid warning only in a 2001 Canadian 6-cylinder vehicle, (add 00+02+04 = 06),3,6,2 = 06362

Link către comentariu

Merci...exact asta aveam nevoie :icon_thumright:

Link către comentariu

Daca pun bordul asta nou si pun contactul fara sa fac imperecherea (doar ca sa verific bordul) se strica ceva ?

Link către comentariu

Nu...am facut si eu asta :) O sa-ti clipeasca in bord martorul de IMMO.

Modificat de On The Run
Link către comentariu

Pai nu conteaza daca imi clipeste becu de IMMO... Daca nu se strica treaba de nu se mai poate imperechea e problema. Eu vreau doar sa vad ca merge, ca se aprinde si vad ceva pe display la BC.

Link către comentariu

Scoate-l pe cel vechi si pune-l pe cel nou si n-o sa se intample nimic daca pui contactul.

Link către comentariu

E complicat de dat jos bordul vechi ? Tre sa dau volanul jos ?

Link către comentariu

Nu neaparat ...dar de preferat ar fi sa-l dai jos..ca sa ai loc

Modificat de On The Run
Link către comentariu

Fir-ar, ca am inteles ca nu stiu ce cheie iti trebuie ... si mai e si airbag-ul ala poate imi sare in fata :)

Link către comentariu

cristi daca ai nevoie de ajutor suna-ma si te ajut...free of charge !

Link către comentariu

Ma poate ajuta cineva sa modific si eu chestiile astea ? (Look at the fifth digit in the coding (Distance impulse multiplier):

2 - 3538

4 - 3648 (some 2002+ models)

So, if you want to have Seatbelt warning and washer fluid warning only in a 2001 Canadian 6-cylinder vehicle, (add 00+02+04 = 06),3,6,2 = 06362)

E nevoie de interfata si de VAG-COM, iar eu nu am nici una nici alta. So..i need some help.

Merci

Modificat de On The Run
Link către comentariu

:rolleyes: Chiar nu e nimeni available sa-mi seteze si mie chestiile astea ? Maine plec in concediu si as vrea sa fie totul ok :(>.

Merci anticipat.

Link către comentariu

Hai pana in Timisoara ca ti-o setez eu :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

ar fi frumos ca si eu sunt interesat...

Link către comentariu

Cu ce cheie desfac volanul si de unde o pot cumpara?

Link către comentariu

• Administrator

Este cheie Torx dar nu stiu dimensiunea . :rolleyes:

Oricum este destul de mare , pentru a nu fi gasita in seturile de Torx-uri comune , existente in magazine .

LE : Am gasit dimensiunea torx-ului pentru piulita de la volan : Torx 55 .

Modificat de aryes13
Link către comentariu

Merci. Stie careva oe langa TM pe cineva ce poate face switch-ul de la bord fara bc la unul cu bc ca pe mine m-a lasat balta cine mi-a pormis ca imi face ... :banghead:

Link către comentariu

Gata, s-a rezolvat. Merci Jeff. Cat despre DIY nu stiu daca ajuta la ceva. Se folosesc 2 interfate si doua programe. Primul e VagTach sau ceva de genu cu o anumita interfata care am inteles costa in jur de 300euro iar celalalt e Vag-Com. Procedurile pt VAG COMM sunt descrise pe site la Ross-Tech. Deci fara prima interfata nu prea poti face nimic :offtopic:

Eu am facut schimbare de la IMMO2 la IMMO2 si nu a trebuit nici sa schimb chipurile din chei :Driver:

Link către comentariu

Cei care si-au montat deja, pt maneta noua, mai trebuie trase fire ?? si daca da, unde? Eu am scos mufele din aia veche si le-am bagat in asta noua si nu face nimic computeru de bord cand apas pe butoane. Ori e defecta maneta ori mai trebuie trase fire ... anybody ?

Link către comentariu

cu siguranta mai trebuie trase fire, dar nu stiu detalii....

Link către comentariu

Mda, am aflat si eu intre timp ca mai trebuie trase fire. Mai era un thread care incepuse un DIY si in care scria codurile de bord si inclusiv codurile de la firele area ce trebie trase, ceva kit de rapratie ... dar nu mai gasesc threadul ala, il caut de jumate de ora ... damn! :(

Link către comentariu

• Aerofan pinned şi locked this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!