Jump to content

Bord computer - schimbare / instalare

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

Mai specific?:( care sunt diferentele?

MFA = BC mic?

FIS = BC mare ? :icon_thumright:

Modificat de On The Run
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

Exact !

Modificat de aryes13
Link către comentariu

• Administrator

Interpretarea codului IC se face astfel :

exemplu de cod al IC : 1J0 919 825 CX

1J5 :

1J0 = standard ;

1J5 = cu inele cromate ;

920 :

919 = fara BC ;

920 = cu BC :

8 :

8 = Km / H ;

9 = Mile / H ;

4 :

0 = fara display ;

2 = cu MFA ;

4 = cu FIS ;

5 :

5 = IMMO 2 ;

6 = IMMO 3 ;

C :

fara = 1.4 ltr ;

A = Benzina ;

C = Diesel ;

X :

fara = piesa de origine ( Originalteil ) ;

X = ....... ( Tauschteil ) ;

V = piesa noua ( Neuteil ) .

Link către comentariu

Adica..1J0 920 820 A...NU are IMMO ????

Link către comentariu

• Administrator

On The Run , scuzele mele . ;)

In postul precedent am uitat sa precizez si ce era mai important si anume ca : pentru Volkswagen IC-urile sunt fabricate de doi mari producatori VDO si Motometer .

Datele postate de de mine mai sus sunt valabile pentru IC-urile fabricate de VDO .

Pentru celalalt producator n-am date .... ;)

Modificat de aryes13
Link către comentariu

;)..pai codul acela e de la VDO ;)

Link către comentariu

Dupa lungi cautari mi-am gasit si eu un BC dar cu afisaj mic, asta e. Are codul 1J5 920 825 C pret 60E+ 1 rezervor de motorina :) .Am mai cumparat si o maneta de stergator pt BC cu 170 ron (adica exact asa cum se precizeaza in posturile anterioare)iar acum caut pe cineva sa il monteze la un pret bun in Bucuresti.

Singura mea indoiala este la immo pentru ca nu stiu inca ce am pe masina, BC-ul este cu immo2 si daca am 3 am pus-o il voi vinde :) pretul era prea bun ca sa-l refuz.

Promit ca atunci cand voi gasi persoana care sa-l monteze, voi face poze si instructiuni gen DYI.

Link către comentariu

Asa cum am spus, am revenit. Ma consider norocos, BC-ul a fost ok si s-a potrivit perfect. Din pacate nu am reusit sa fac un DIY pentru ca sunt anumiti pasi care nu pot fi realizati si nici explicati de cineva care nu se pricepe dar am reusit sa fac cateva fotografii, poate pot fi de ajutor. Operatiunea a durat ~3 ore, iar costul total a fost de 200 euro. Eu zic ca merita toti banii. Montajul l-a realizat colegul de pe forum, diagnozaauto, cu o seriozitate si un profesionalism desavarsit, spun asta pentru ca a lucrat mai mult decat curat si totul a iesit ca din fabrica. Stiu ca nu este topic de feedback dar m-a impresionat, inca o data ii multumesc.

Asadar pozele:

24062007nk9.th.jpg 24062007001cn4.th.jpg

24062007002ot9.th.jpg

24062007004yt0.th.jpg

Link către comentariu

Poate ne ajuta diagnozaauto pentru cei care sunt departe de Bucuresti si totusi vor sa faca aceasta operatie ...

pe mine m-a ajutat deja odata cu geamurile electrice (cu informatii). merci

Link către comentariu

Maine o sa fac eu operatiunea :angry: .Sper sa fac si un DYI cat mai complet.

Cu ocazia asta o sa-mi montez si Cruise Control. O sa incerc sa fac si la asta poze.

Link către comentariu

Finally. Asteptam.:) Success. Nu stiu cum aflu ce IMO am acuma ... stie cineva ?

Eu sa pun si asa ceva peste cand il montez:

http://www.xtuners.com/enshopvw.htm

cat ai dat pe IC ? daca nu e secret :angry:

Link către comentariu

Hai sa-ti dau un hint (daca ai benzina). E un anunt pe forum http://vwforum.ro/index.php?showtopic=30224. Din pacate eu am dat 6 milioane cu tot cu shipping din P. Neamt. Dupa cum vezi daca mai stateam 1 saptamana il luam cu 280 ron :P.

Dar ..am recuperat la manete :P Le-am gasit pe amandoua la 220 RON. (Cruise+BC) impecabile.

Link către comentariu

Se vede din semnatura, e TDI :P :P

Link către comentariu

deci, unde e DIY ? :)

Link către comentariu

Cristip vezi ca piesele alea sunt de GTI, daca citeai tot vedeai :) GTI-ul avea motor de 1,8T :) asa ca faci un biznis :lol:

@KLAU, cu ocazia asta ai montat si inele de bord cromate ?

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

pai ce biznis fac ? ca mie imi trebuie de tdi ...

Link către comentariu

Atunci imi cer eu scuze :) Nu m-am uitat la semnatura ta.

Link către comentariu

Nu-i bai. L-am luat. Il pun pe ala. Nu conteaza ca e de GTI, o sa indice corect.Astept acuma DIY a lui On_The_Run.

Link către comentariu

:soothe[1]: A nu se intelege ca am vrut sa-i fac reclama lui alex. Desi suntem ambii din Brasov n-am avut vreo intentie de genul asta.

Ma bucur si sper c-ai facut o afacere buna. Adevarul e ca dupa un timp, cel putin in cazul meu BC devine mai mult o decoratiune, adica nu ma mai uit tot timpul la consumul instantaneu sau la nr de km parcursi/media pe ultimii x km samd. Cred ca e foarte util in a-ti comunica mesaje de eroare. Spre exemplu: Passenger door open, Rear left door open, STOP - Check Coolant :sick:

Link către comentariu

Sunt de acord. La Golf2 ce l-am avut inainte eram f entuziasmat (veneam de la dacie) si eram cu ochii in el toata ziua, dupa un timp nu ma mai uitam ...

Link către comentariu

@Inginerul BC-ul avea inele cromate :soothe[1]:

Nici acum nu-mi vine sa cred ce afacere am facut, Insa am o mica problema, afisajul nu-mi arata l/h la relanti si am impresia ca sta ceva timp pana calculeaza consumul instant. Am vazut pe o bora care arata in timp real consumul cand accelerai si in afara de asta atunci cand ramane la relanti daca imi afisa 15,4 in mers, la relanti ramane undeva la 13,2, asta ca ex.

La voi cum e? oare s-o pute modifica ceva la el ?

Stiu ca parca s-a mai discutat ceva despre acest lucru deci nu ma injurati.

Link către comentariu

Acum am inteles KLAU. BC-ul vine cu inele cromate si tot tacamul de-acolo. Asta da treaba.

Deci mie la relanti, avand BC-ul montat din fabrica imi indica la relanti consum de 0,9 cand e motorul rece si 0,8 sau 0,7 cand e motorul cald (depinde de consumatorii electrici). Daca cobor sa zicem o panta si am motorul la relanti, BC-ul imi indica o valoare zic eu calculata de el ca o medie, desi nu stiu exact care e criteriul de calcul. In mod normal ar trebui sa indice tot 0,7 sau 0,8. Cu masina pe loc, daca accelerez de la relanti la sa zicem 4000 rot/min creste instantaneu aproape valoare consumului si revine apoi la 0,4 - 0,5 si creste imediat la 0,7 - 0,8.

Link către comentariu

• Administrator

On The Run , imi cer scuze ca n-am mai intrat pe acest topic sa-ti raspund la intrebare .

In ultima vreme am fost cam ocupat .... :soothe[1]:

Legat de datele privitoare la IC-urile de la VDO , ceea ce am postat este toata informatia pe care am gasit-o pe net .

Acum legat de BC . Acestea de mai jos sunt sase coduri PR de la Vw si semnificatia lor :

1) 9Q0 = without multi-function indicator/ on-board computer ;

2) 9Q1 = multi-function indicator/trip computer ;

3) 9Q2 = multi-function indicator/on-board computer with check control ;

4) 9Q3 = multi-function indicator, without multi-function indicator ;

5) 9Q4 = multi-function indicator/on-board computer with check control ;

6) 9Q5 = multi-function indicator/on-board computer with check control .

1) e clar = fara BC si fara multi-function indicator ;

Ce inseamna trip computer ?

Care este diferenta intre trip computer si on-board computer ( with check control ) ?

Care este diferenta intre 2 , 3 , 5 , 6 ?

4) are BC sau nu ?

Ce reprezinta ( on-board computer ) with check control ?

Modificat de aryes13
Link către comentariu

Tocmai am aflat ca DIY va veni peste 2 saptamani, pleaca omul in concediu.

Link către comentariu

Ce inseamna trip computer ?

Acelasi lucru ca si on-board computer.

Care este diferenta intre 2 , 3 , 5 , 6 ?

Probabil diferente de generatie.

4) are BC sau nu ?

9Q3 de fapt e "multi-function indicator, without on-board computer and check control".

Deci nu are BC sau cel putin e invalidat din soft. Cum e de ex. la modelul de baza Audi A4, 8E.

Ce reprezinta ( on-board computer ) with check control ?

Check control e un buton care daca-l apesi iti indica diverse informatii despre starea masinii. De exemplu nivel ulei OK, frane OK, nivel lichid de parbirz OK, etc.

Link către comentariu

• Aerofan pinned şi locked this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!