Jump to content

Revizie Golf V

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

Multumesc frumos pentru informatie.

Am vazut ca folosesti acest gen de interfata,daca se potriveste si la mine poti sa ma ajuti si pe mine cu acesasta modificare, sau imi poti recomanda vre-un coleg de forum din bucuresti cu care sa vorbesc pentru aceasta problema? Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DA, se potiveste si la tine, se potriveste la tot grupul VAG, te pot ajuta dar doar de luni incolo, cand ma intorc in Bucuresti.

Link către comentariu

@Al Bundy Salut,

Ti-am scris un PM , pentru ca nu cred ca este aici locul sa discutam detaliile legate de intalnire.

Te salut cu respect

Link către comentariu

• 1 month later...

Efectuat de curand revizia de 100.000 de km : ulei, filtru ulei, filtru combustibil filtru,filtru aer si pe langa astea am mai schimbat si fulia alternator la sfatul mecanicului care nu mai invartea si care-mi putea defecta alternatorul. piesele m-au costat 505 lei cumparate de la

VOLKSPARTS, iar manopera 60 de lei la un service privat, urmeaza echiparea de iarna!

Link către comentariu

Schimbat filtre x 4 + 4l ulei Castrol Edge + manopera 400ron la un service "independent"

Schimbat filtru haldex si lichid haldex + manopera - 430ron la Midocar Otopeni.

Link către comentariu

cumparat filtre MANN regie proprie ulei 40 lei, polen carbon activ 45 lei, aer 55 lei, benzina 6.6 bar 75 lei si ulei castrol edge fst 5w30 190 lei bidon de 5 litri. total 405 lei + manopera la un service 45 lei. masina are 120.000 km. mai trebuia buji ngk care costau 160lei 4 buc dar le mai las pana la anu pe care le am.

Link către comentariu

Revizie mare la 122k. Filtre vw + ulei Mobil 5w30 + verificare electronica si mecanica = 570 RON la Autec (Skoda) in Craiova.

Link către comentariu

Va salut!

Vin cu o intrebare referitoare la schimbarea filtrelor: aer, polen si combustibil (cel de ulei l-am schimbat).

Si anume, pentru modelul de masina din semnatura (cu cod motor BKC, WVWZZZ1KZ4W003832) ce filtre trebuie sa aleg?

In ideea ca intrand pe site-uri de unde poti sa iti alegi singur filtrele, ai 2 posibilitati:

-pana la serie sasiu ...

-de la serie sasiu ...

Au si coduri diferite.

Imi cer scuze daca e banala intrebarea, sunt incepator :D

Multumesc pentru lamuriri si drumuri fara incidente!

Link către comentariu

In catalogul de la MAN ai posibilitatea sa filtrezi in functie de codul motorului si ai acolo codurile pentru fiecare filtru

https://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=1&ktlg_lang=10&ktlg_01_fzart=1&ktlg_01_fzkat=0&ktlg_01_mrksl=51&ktlg_01_mdrsl=89&ktlg_01_modsl=3&ktlg_subpage=02

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sper sa postez unde trebuie problema mea.Am facut revizia (am intirziat cu vreo 8 luni momentul) la 57000 km.Schimbat filtre (aer,polen,benzina)+placute frina spate+ulei si m-a costat 570 lei la Autoleader (Bucuresti).Ideea e ca m-am dus la revizie pentru ca de vreo saptamina imi tot arata pe bord ca nu mai am ulei.Mecanicul mi-a zis ca a fost lovita masina pe dedesubt si s-a rupt un pin de la mufa senzorului de la baia de ulei (sper sa fi retinut cum trebuie ce mi-a zis).Cu mufa nu era problema ca o aveau si costa vreo 20 lei,dar cica imi trebuie si fire (?).Pe care nu le pot gasi decit pe la vr-un centru de descarcerare.Mi-au zis ca la reprezentanta nu are rost sa ma duc pt ca o sa incerce sa-mi bage pe git toata instalatia.Deci ce ramine de facut?

Si alta intrebare (pentru ca am uitat la momentul reviziei,nervos fiind cu mufa lor cu tot)-mai trebuia schimbat ceva?(gen lichidul de frina,etc?

Link către comentariu

Multumesc baietilor!

Am vorbit cu sotul meu si s-a interesat de preturi, gasind urmatoarele:

Ulei - 200 lei

Filtre ( ulei + aer + polen ) - 290 lei ( 140 + 76 + 74 - aceste preturi includ manopera pentru fiecare si se regasesc sub forma unui pachet promotional )

Uleiul nu am retinut de care este, dar filtrele sunt originale VW, nu aftermarket.

O sa ma interesez si de lichidul de frana, fostul proprietar l-a schimbat cum era normal, in 2010 (la doi ani de la fabricatie), urmand ca acum sa il schimbam noi.

ce inseamna filtre originale VW ? sunt aceleasi cu cele de la mann ?? (sunt incepator)

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare!

La sfarsitul lunii viitoare ar trebui sa fac si eu revizia de 5 ani/75.000 km si m-am hotarat sa merg si de data asta la un service autorizat VW pentru viza in cartea de service. Pe toate cele 4 revizii precedente le-am facut la Nurvil Valcea si anul acesta ma gandesc daca ajung iarasi la ei.

Anul asta vreau sa aplic aceeasi strategie: schimb ulei si filtru ulei + schimb lichid de frana (l-am schimbat prima oara acum 2 ani) pentru care vreau sa platesc doar manopera - uleiul, lichidul si filtrul vreau sa le iau eu. Filtrul de aer si cel de habitaclu le schimb singur. Tot acum ar trebui sa schimb si placutele de frana fata/spate, dar se pare ca le voi face la un alt service, spre vara.

Informativ, am cerut cateva oferte de la service-urile din Bucuresti: Avia Motors, Brady si Midocar Otopeni. Nu stiu care este politica Avia si Brady, dar mi-au dat cele mai mari preturi. Cand te uiti in sistem si vezi un client care a facut reviziile in retea, acum iti cere oferta, de ce trebuie sa ii incarci factura? De ce nu ii pui discount pe factura, macar mascat in spatele unui pret mai mare? Masini nu se mai vand, dar nici din service nu vor sa faca bani.

Revin cu detalii in zilele urmatoare.

Link către comentariu

650 lei (4 filtre+ulei+manopera)

150 lei (lichid de frana+manopera)

Am primit eu oferta astazi pentru Golf 5 1.9 TDI 105 Cp 2008 BLS.

Service Skoda Ploiesti.

(fa o comparatie)

Link către comentariu

Imi pare destul de mare pretul la pachetul de filtre + ulei.Pe Mann(inclusiv filtrul de habitaclu cu carbon activ)+4 litri de castrol se ajunge undeva la 370 lei pachetul.Restul de 280 lei....

Link către comentariu

Gabi, pe Mann e pretul, ca pe original era 830 lei.

Filtre aer, polen, motorina, ulei + 4 l ulei Castrol + manopera de reprezentanta = 650 lei.

(si pot sa iti spun ca numai piesele/uleiul sunt putin peste 400 lei, deci restul e manopera)

Link către comentariu

Eu am primit urmatoarele oferte pentru service ulei (filtru ulei + manopera) + service lichid frana (manopera + lichid + test franare):

1. Nurvil Rm Valcea: 240 lei

2. Brady Trade: 400 lei

3. Avia Motors: 340 lei

4. Midocar Otopeni: 320 lei.

Mai caut si pe la altii...

Link către comentariu

Eu efectuez revizia la un service in Baneasa,

4 filtre Mann + 4 L Castrol Edge-360 de lei. manopera - 90 de lei.

Poti sa vi si tu cu piesele urmand sa platesti doar manopera.Nu stiu daca e cel mai ieftin sau scump dar eu sunt f.multumit de ei, e si aproape, am mai fost la ei cu diverse probleme si toate s-au rezolvat, in mod decent.

ultima operatiune a fost un schimb de ulei + filtru ulei(180 lei) + manopera (40 lei).

Link către comentariu

D.stoica11 pretul tau pare unul bun, dar sa nu uitam ca noi vorbim despre reprezentanta (dealer) si de aici si preturile ceva mai mari la piese si manopera.

Link către comentariu

Revizie 201 000

-Ulei Motul 505. 01 pt motoare diesel 200ron

-filtru ulei Bosh 80ron

-restul filtrelor schimbate recent

-manopera 0 ron :D

Link către comentariu

Revizie 75.000 km

Am factura in fata si scrie asa:

1. Pachet schimb filtru ulei / service (manopera) = 75.25 / 50 lei

2. Pachet inlocuit filtru combustibil / service (manopera) = 120.20 / 20 lei

3. Pachet inlocuit cartus filtru de aer / service (manopera) = 65.99 / 10 lei

4. Pachet inlocuit filtru polen/praf / service (manopera) = 63.36 / 10 lei

*manopera este inclusa in pretul pachetului

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Total material / manopera = 252.80 / 72 lei

Total lucrare = 324.80 lei + TVA

Total general = 402.75 lei

Uitasem de uleiul adus de "mine": 200 lei

Modificat de Raluca TDI
Link către comentariu

Golf 5 1.6 mpi 102 cp

54.057 km

consumabile: filtre (aer, polen, ulei, benzina), mann/bosch (cel de polen, cu carbon activ) + 5 litri Castrol Edge 5 w 40 - 350 lei

manopera schimb - 80 lei

durata - 1/2 h

430 lei grand total adica

Link către comentariu

Salut.Ce recomandati intre filtre Mann si Mahle?

Eu de 5 ani de zile am avut doar filtre Mann.In schimb anul trecut am cumparat un filtru de habitaclu cu carbon activ de la Mahle si ma declar f multumit(nu mai aparea mirosul acela de umezeala-imbacsit dupa 8000-10000 de km.)

Ma gandeam daca sa sa merg pe Mahle pt.toata gama de filtre.

Link către comentariu

Eu din contra sunt foarte dezamagit de filtrul de polen Kneck-Mahle foarte slab si au inceput sa se abureasca geamurile dupa 5000 km. Data viitoare o sa iau BOSCH din ce am auzit sunt mult mai bune.

La filtrul de motorina tot kneck-mahle m-am chinuit sa-l montez din cauza acelei urechi din capat care se invarte in gol (la Mann este fixa si filtrul ntra mult mai usor).

Ca filtru de aer pun FILTRON, filtru de ulei - PURFLUX, filtru de Motorina MANN, cel de polen o sa fie Bosch.

Link către comentariu

Acum depinde si pe unde sunt produse filtrele, pot fi spre exemplu si Mann facute in Turcia la un pret, iar cele fabricate in Germania cu totul alt pret...

Mahle daca nu ma insel sunt fabricate in Austria, dar probabil au fabrici si pe alt continent! :)

Modificat de Razvan_SPD
Link către comentariu

Mahle face filtre si in Romania la Timisoara. dar mai sunt si filtrele kneck-mahle si nu stiu daca au aceeasi calitate.

Link către comentariu

• Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!