Jump to content

Revizie Golf V

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

Filtru combustibil, curea accesorii daca e nevoie, lichid de frana - se schimba la 2 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Filtru combustibil di 30 in 30 k km.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Multumesc baietilor!

Am vorbit cu sotul meu si s-a interesat de preturi, gasind urmatoarele:

Ulei - 200 lei

Filtre ( ulei + aer + polen ) - 290 lei ( 140 + 76 + 74 - aceste preturi includ manopera pentru fiecare si se regasesc sub forma unui pachet promotional )

Uleiul nu am retinut de care este, dar filtrele sunt originale VW, nu aftermarket.

O sa ma interesez si de lichidul de frana, fostul proprietar l-a schimbat cum era normal, in 2010 (la doi ani de la fabricatie), urmand ca acum sa il schimbam noi.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Mesajul "service now!" dupa cati km de cand a fost resetat se aprinde?

Cum pot afla de pe BC cat mai am pana la revizie?

Link către comentariu

Am cumparat si eu un golf 5 la mana doua . Am schimbat tot mai putin uleiu in cutie . Ce mi-ati recomanda ? Sa-l schimb si pe ala? Masina e 1.9 dsg , asta ma cam sperie . Stiu ca au intervalu de schimb mai mic ca la manuala in schimb merge bine . Nu am probleme dar nici nu prea as vrea sa am:)

Avertisment verbal.

Modificat de WVWZZZ
2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba)
Link către comentariu

Mesajul "service now!" dupa cati km de cand a fost resetat se aprinde?

Cum pot afla de pe BC cat mai am pana la revizie?

15.000 sau un an

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Modificat de YoYo_man
Link către comentariu

Din cate stiu eu BC-ul te anunta incepand cu momentul cand iti mai raman 3.000 km pana la revizie si intervalul se scurge pe parcursul kilometrilor pe care ii efectuezi. Ca sa vezi inainte de acest moment cati km mai ai, nu stiu sa se poata.

Link către comentariu

Am cumparat si eu un golf 5 la mana doua . Am schimbat tot mai putin uleiu in cutie . Ce mi-ati recomanda ? Sa-l schimb si pe ala? Masina e 1.9 dsg , asta ma cam sperie . Stiu ca au intervalu de schimb mai mic ca la manuala in schimb merge bine . Nu am probleme dar nici nu prea as vrea sa am:)

Avertisment verbal.

Cum mai mic? LA manuale nu se schimba ulaiul in cutie. la DSG se schimba la 60000km sau 4 ani.

Link către comentariu

Inteleg ce spui. Dar propietaru de la care am luat-o nu la schimbat . El a fost propietar un an. Si a mai fost unu inaite ca si cum primu. Are ceva daca il schimb mai devreme?

Link către comentariu

nu are nimic, poti sa il schimbi in fiecare saptamana daca iti permiti :)

Link către comentariu

Inteleg ce spui. Dar propietaru de la care am luat-o nu la schimbat . El a fost propietar un an. Si a mai fost unu inaite ca si cum primu. Are ceva daca il schimb mai devreme?

Pentru linistea ta si pentru siguranta, este bine sa inlocuiesti atat uleiul din cutie cat si filtrul acesteia. Dupa aceea, nu vei mai avea treaba pentru urmatorii 60.000 km. Este un mic efort financiar dar vorbim despre o componenta care valoreaza destul de mult : "cutia de viteze"

Stima

Link către comentariu

• 3 weeks later...

A făcut cineva recent revizia de 5 ani / 75.000?

Mi-am făcut o programare la PBN și m-au "amenințat" cu o factură finală de vreo 900RON. Așa mult a ajuns o revizie la reprezentanță?!? Anul trecut am dat 650 la ElcarGid...acum n-am cum să ajung la Buzău din păcate.

Link către comentariu

Buna!

Mi se pare destul de mare pretul primit de tine, mai ales ca stiu ca la benzina revizia este mai ieftina ca la motorina.

Eu, la Golf-ul meu de 1.9 TDI, fac saptamana viitoare revizia de 75.000 (dar 4 ani, de ce spui 5 ani, ca masina ta e tot 2008) si uleiul + filtrele (motorina, aer, polen, ulei) si manopera ma costa 580 lei la reprezentanta Seat din Ploiesti. Pe langa aceste consumabile o sa schimb si lichidul de frana si asta mai costa 150 lei, asa ca in total o sa platesc 730 lei. Daca ai si alte operatiuni de facut, probabil de asta ai primit un pret asa de mare, dar daca nu, atunci sigur nu merita sa platesti cu 300/150 lei in plus la PBN. Mai bine dai o fuga la Ploiesti si faci revizia aici. Te poate ajuta sotul meu cu un numar de contact daca esti interesat.

O zi buna!

Link către comentariu

Mașina e model 2008, așa cum e trecut în talon, dar este luată partea a doua a lui 2007, de aceea zic de 5 ani. La mașinile fabricate după vacanța anuală a VW (August), se consideră că modelele sunt din următorul an. Pe talon scrie an fabricație: 2008 dar mașina e din 2007 :)

Problema mea e că nu mă pot deplasa în provincie în perioada asta din cauza job-ului....

Mulțumesc pentru ajutor oricum.

O să revin cu o factură că n-am altă soluție. M-am uitat prin topic și anul trecut văd că am dat mult mai puțin la Buzău, cu tot cu lichid de frână și câteva verificări suplimentare.

Modificat de deeJayOg
Link către comentariu

Incearca la Brady Militari, iti spun din experienta ca e mult mai ieftin decat la Porsche.

Sunt Skoda, dar au service si VW.

Link către comentariu

Daca spui ca masina are 5 ani gandeste-te si la kit-ul de distributie, daca ar trebui schimbat.

Sunt pareri contradictorii pe aici legat de numarul de km la care se face operatiunea asta (90.000 km sau 120.000 km, dar nu e cazul tau), insa ca numar de ani este general recunoscut 5 ani si la tine anul intervine inaintea numarului de km. Fa-i macar o inspectie vizuala, daca tot ajungi in service. Ia in vedere acest aspect si ca idee, eu cand am intrebat la un service bun (nu reprezentanta) am primit o valoare in jur de 1300 lei cu tot: role, curea, pompa de apa, curea accesorii; inculsiv manopera.

O zi buna!

Link către comentariu

Am citit manualul de service însă pentru România sunt nelămurit cum să procedez cu reviziile.

Înțeleg că la 15k schimb ulei, filtru ulei, filtru aer și filtru polen? La 30k schimb pe lângă cele enumerate anterior și filtru motorină și mai ce? În manual am văzut că la 60k se schimbă cele mai multe (bujii, plăcuțe frână dacă este cazul, lichid frână la 2 ani) și la 120k distribuția, însă aș vrea să știu de la voi niște intervale de schimb pentru România deoarece am văzut că sunt diferite.

Mulțumesc pentru ajutor.

Link către comentariu

golful meu e din 2008 golf 5 , 2 usi luat din germania am 150 000 cu el eu am facut doar 3000 cu el mecanicu zice ca distributia e schimbata, ca nu e originala , as mai putea merge cu el iarna asta ?? ce ziceti a mai procedat cineva asa ?????? la km acestia???

Link către comentariu

Eu am avut norocul ca cel care mo-a vandut Golf-ul sa schimbe inainte sa o vanda cam tot ce insemna consumabil mai mic sau mai mare. Astfel am discuri de frana si placute noi, am baterie noua, nu stiu sigur de bujii, insa acum la 75.000 km sau un an, o sa schimb toate filtrele, inclusiv cel de motorina. Pe langa filtre si ulei, mai schimb si lichidul de frana pentru ca are deja 2 ani de cand a fost schimbat prima data si cam asta e tot. Distributia o voi schimba la anul in toamna, pentru ca masina va face 5 ani si nu cred ca voi ajunge pana atunci nici macar la 90.000 km ( km la care sunt unii de parere ca trebuie schimbata ). Desigur sunt pareri care sustin varianta de schimb distributie la 120.000 km, insa eu cred ca depinde de masina, de conditiile in care a fost exploatata, de cantitatea de praf din regiunea in care s-a folosit masina, etc.

Daca masina are 5 ani sau se apropie de 90.000 km, nu ar strica sa ii faceti o inspectie vizuala.

Despre Golf-ul tau, Rasvanu, cu 150.000 km si distributie deja schimbata, nu pot sa spun decat ca daca s-a schimbat prima data la 90.000 km, atunci mai merge inca 30.000 km macar, iar daca s-a schimbat la 120.000 km, atunci clar nu ai de ce sa iti faci griji. Ps: totusi ai grija si la ani, nu mai mult de 5 cu un kit.

Eu asa vad situatia.

Link către comentariu

Pentru un G 5 plus 1,6 FSI cu 100.000 km ce ulei sa folosesc? Pe site-ul Liqui-moly spune de 5w-40 si 5w-30, site-ul Motul indica doar 5w-30 (0w-30), Castrol precizeaza si el 5w-40 si 5w-30. Este mai bine sa analizez fisa tehnica a fiecarui model in parte de la fiecare producator (egde, 8100 X-clean, etc) si sa vad care mentine cea mai buna pelicula de ulei la temperaturi mici dar mai ales la temperaturi ridicate ?

Link către comentariu

Ma scuzati, dar in tabelul de mai sus, la Golf 1.9 TDI 105 CP, revizia de 75.000 scrie 270 lei.

Ce cuprinde acest pret, pentru ca eu nu am gasit sub 630 lei?

Multumesc!

Link către comentariu

Azi George a sunat si a intrebat care este pretul reviziei de 75.000 km la service-ul indicat mai sus.

Raspunsul: 840 lei cu TVA, manopera si schimb lichid de frana.

PH66RRR.pdf

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare tuturor,

Detin un Golf 5 1,6 benzina din 2009 cumparat anu acesta in primavara. La recomandarea tuturor cunoscutilor am schimbat la o perioada scurta de la cumparare (aprox 2 luni si sub 3000Km) uleiul de la motor , toate filtrele, bujiile, si placutele de frana pe spate, chiar daca avea uleiul si filtrele schimbate relativ recent adica cu 5000Km in urma fata de data cand le-am schimbat eu. Trebuie sa precizez ca schimbul de ulei si filtre l-am realizat in regie proprie.

Pana aici toate bune si frumoase, insa de ieri am observat eu ca mi-a aparut pe bord un mesaj la punerea contactului care imi spune ca trebuie sa merg cu masina la service in urmatoarele 2200 de km sau 20 de zile.

Intrebarea si totodata rugamintea este pentru cei care le-a aparut ceva asemanator pe afisaj, sa ma lamureasca si pe mine, se refera la vreo revizie programata (desi masina are sub 83000Km deci nu este nici la revizia de 75000 si nici la cea de 90000) sau trebuia cumva setat ceva in calculatorul masinii atunci cand am schimabat uleiul, sau ce ar trebuii sa fac? Multumesc anticipat.

Daca cumva nu acesta este topicul unde ar fi trebuit sa ma adresez rog un moderator sa mi-l indice pe cel corect cu scuze de rigoare anticipate.

Link către comentariu

Trebuia resetat intervalul de service cand ai schimbat uleiul. Poti sa o faci si acum cu VCDS tinand cont cati km ai mers cu acest ulei.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

• Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!