Jump to content

Revizie Golf V

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

Pana la urma la cat se schimba distributia la o masina ca a mea? La brady mi-au zis de 90.000 sau 4 ani iar la Autek (skoda) craiova mi-au zis ca pana la 120.000 sa nu imi fac griji.

Voi ce stiti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

120.000km daca ai cutie automata sau 90.000km daca ai cutie manuala. (sau 5 ani in caz de nu indeplinesti nr de km)

Stima

Link către comentariu

A fost oferta, ceva? Pretul este infim.

Consumabilele au fost cumparate de mine

Link către comentariu

• 3 months later...

Salutare baieti. Cum sunt preturile astea?

filtregolfulei.png

filtre MANN*

Modificat de sobv9
Link către comentariu

Preturile sunt normale. Iti faci singur manopera sau apelezi la un service? Cat despre ulei, iti recomand Liqui Moly

Stima

Modificat de adriano872
Link către comentariu

Salutare baieti. Cum sunt preturile astea?

filtregolfulei.png

filtre MANN*

Salut,

De ce ai pune 10w40 si nu 5w40? Cati km are masina?

Numai bine.

Link către comentariu

am revenit de la revizie. a costat putin mai mult, 445 lei total. dintre care:

filtru ulei: 24

filtru aer: 79

filtru combustibil: 95

filtru polen: 41

ulei Castrol Magnatec 10W40 4l : 130

manopera 75lei.

timp de lucru ~ 1h

De ce ai pune 10w40 si nu 5w40? Cati km are masina?

masina are 228k km, am preferat 10w40 deoarece este mai indicat decat 5w40 la masinile ce au trecut de 200k km.

Link către comentariu

Lasa ca ai iesit bine, la mine a costat aproape 900 ron. Vad ca ai mers pe Magnatec pana la urma.

Stima

Link către comentariu

Am facut si eu revizia de 60k la Nurvil Valcea (a patra consecutiva la ei). Foarte multumit de oamenii de acolo, am stat permanent langa masina, imediat cum am ajuns mi-au si pus masina pe rampa, nu a durat decat 1h si 45 min. Practic le-am platit doar manopera pentru inspectie service (include schimbul de ulei) - 93.74 RON, manopera pentru schimbul filtrului de combustibil - 20.83 RON, manopera pentru schimb bujii - 72.91 RON si materialele mici - 13.12 RON.

In plus mi-am luat eu consumabilele: ulei Castrol SLX 5W30 (doar 3l pentru ca aveam ramas un bidon) - 3*43 RON, filtru ulei Mann - 24.20 RON, filtru benzina Mann - 81 RON, filtru aer Mahle (l-am schimbat eu) - 48 RON, filtru polen cu carbon activ Mann (tot eu l-am schimbat) - 37 RON si 4 bujii Bosch - 4*15 RON.

Total revizie 60k - 579.81 RON, la care se adauga benzina Bucuresti-Valcea-Bucuresti de aprozimativ 125 RON.

Toate ofertele din Bucuresti care cuprindeau toate operatiunile facute erau la undeva 1.100 - 1.200 RON (exclusiv service-uri autorizate VW).

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,

Daca se pricepe cineva la uleiuri as ruga sa ma ajute cu un raspuns.

Sunt la revizia de 60.000 km. Pana acum am pus ulei Castrol SLX Professional 5W30 cu norme 502 00 / 505 00

M-am dus la un magazin de piese si mi-au spus ca acest ulei nu mai e sub aceeasi denumire. Acum se numeste Castrol Edge la care normele sunt schimbate 504 00 / 507 00.

Pana la urma am cumparat Castrol Edge Professional 5W30. E bun pentru motorul meu 1.4 tsi 140 cp/ cod motor BMY?

Multumesc anticipat

Link către comentariu

aurelian.paratu

aceeasi problema am mai intalnito si eu ,pana acum puneam slx profesional 5w-30,dar cum nu se mai fabrica ,am gasit ca si inlocuitor fie motul 300V 5w40 fie aral 5w -40 cu codul 502 00 si 505 01 parca. Eu tind insa spre aral .

Link către comentariu

Am schimbat recent distributia la golf-ul meu care e facut in 10/2005.

In carte scrie ca se face la 120.000 ...eu aveam 106.000 in momentul operatiunii. Operatiunea a costat ~1600 RON (incluzand manopera si tot ce se schimba..curele, role, pompa apa..)... la Nurvil VL.

Ca multi dintre voi am facut operatiunea mai repede decat termenul indicat in manual in principal speriat de zvonurile arhicunoscute gen "in rromania e praf, sunt gropi..bla bla bla..si afecteaza distributia"

Multi imi tot recomandau sa o fac inca de la 90.000 dar mi s-a parut chiar exagerat de devreme.

Va spun sincer ca piesele date jos de pe masina erau intr-o stare impecabila, chiar imi pare rau ca am facut operatiunea asa de repede, mai puteam sa stau linistit inca un an.

Sa fim seriosi, in Germania o masina probabil isi petrece poate mai mult de jumate din nr de km mergand la turatii mari pe autostrada, ceea ce eu cred ca e cu mult mai stresant pentru distributie decat praful sau cine stie ce altceva cu specific local de la noi....si cu toate astea acolo se schimba la termenul din manual si nu sunt probleme.

Asa ca eu va recomand sa respectati termenele date de producator in manual sau in cel mai rau caz sa schimbati cu 10.000 inainte..ca sa fiti "on the safe side"

Modificat de st3reo
Link către comentariu

Asta cu distributia este cu dus si intors. Daca ai putin habar, poti verifica singur starea componentelor si eventual sa le schimbi pe fiecare in parte doar atunci cand vreuna creeaza probleme. Eu am mers 230000 km cu prima distributie la un Opel si se prezenta impecabil chiar si la acei km dar verificam la doua saptamani starea componentelor din angrenajul distributiei. Revenind la ulei, este mult mai ok Motul decat Castrol.

Stima

Link către comentariu

Azi am facut si eu revizia la agregatu din semnatura cost total 350 ron:170 ron cele 4 filtre+125 ron castrol magnatex 5w40 restul manopera

Adriano872:Nu cred ca e bine ca daca cade o piesa de la distributie sa o schimbi doar pe ea,cel mai bine cand umbli la distributie sa nu stai toata ziua akolo schimbi totul si sanatate!

Link către comentariu

Citeste mai bine, mesajul era adresat persoanelor cu ceva "habar" in tainele mecanicii....fara suparare, ok? :)

Stima

Link către comentariu

Nu e absolut nici o suparare,mai ales ca stii si tu indiferent daca ai inclinatii de mecanic iti trebuie si scule si stiinta ca sa umbli la distributie la golf 5!

Ajunge cu offtopicul,eu mi-am expus pur si simplu opinia ca nu e bine ca oricine sa se bage la distributie,in special sa te bagi in distributie doar ca sa schimbi o rola sau pompa de apa...etc

Defineste ce inseamna pentru tine:"habar"in tainele mecanicii?daca iti schimbi singur suspensia la masina,ai habar cum sa-ti schimbi singur uleiu+filtre,dar nu poti fiindca nu ai groapa in curte,daca ai habar sa iti dai singur barile jos si sa le montezi?sa stiu daca ma calific la putin "habar" in tainele mecanicii

As prefera un raspuns pe p.m eventual sa nu continuam cu offtopic!

Modificat de Yasmin
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut! Gasesc pe undeva un DIY cu schimbatul filtrelor?

Link către comentariu

La VW Jetta 1.9 TDI, 105 CP (77kW), tipul BXE din 2007 cati litri de ulei intra 3.8 sau 4.3 ca nu gasesc nicaieri? Multumesc!

Link către comentariu

3,8l

Link către comentariu

4.3 litri intra!

Link către comentariu

Subscriu la ce a scris fiestax !

Link către comentariu

CodrutNechita

Salut .

De 3 saptamani am achizitionat un Golf V 1.6 102 cai , 2004 din Germania , de la privat , de la neamt din curte cum se zice . Masina arata foarte bine , tabla + interior ( mici urme pe tapiterie care se scot la un curatat cu aburi) , culoarea grafiti blue .

Trecand peste descrierea detaliilor , masina are 117.000 km acum si ar trebui sa ii fac distributia . Am comandat kit distributie Contitech + pompa apa + curea transmisie + rola intinzatoare transmisie = 580 RON . Ar trebui cumva sa schimb si Fulia Alternator tot acum ?

Am gasit sa schimb , doar distributia la pretul de 350 RON . Va rog frumos sa imi spuneti daca pretul e onorabil pentru ca am mai citit pe forum si am vazut baieti care au dat si 200 .... de la 200 in sus .

De asemenea pe cartea service a masinii nu scrie ce ulei a fost pus in motor la ultima revizie (109.000 km) , scrie decat Long Life . Imi puteti spune ce ulei ar trebui sa pun ?

Imi cer scuze daca sunt Off Topic , e primul meu post pe forum la voi si sper sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns legat de pretul manoperei la distributie , uleiul , fulia alternator .

Multumesc.

Link către comentariu

@ CodrutNichita ! Salut si un calduros "Bine ai venit"

Depinde si de unde iei piesele ;) ! Operatiunea asta..consta in 3 ore maxim..cam asa..deci manopera..ar fi 180 RON..la un service decent !(distributia ) si uleiul o ora , o ora jumate..ulei + filtre + verificat;) !maxim 70 lei manopera..acum si cum stau mecanici si fac treaba ..daca trag tare sau lucreaza in dorul pauzei ;)

Despre ulei ! aici sunt :sly: ! Pai uite aici si te ghidezi tu ce vrei ..Castrol , Liqui Moly sau Motul ! astea 3 se zice ca sunt mai bune...!

Uite pentru Castrol configurator si te poti ghida mai usor ;): http://ew5.earlweb.c...arch.php?site=6

Pt Liqui Moly : http://www.liqui-mol..._oil_guide.html !

Si pentru Motul : http://ew5.earlweb.c...uage=9&brand=45

Astea trei ar fi mai bune ! Sa auzim de bine !

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu

CodrutNechita

Multumesc de reply . Intradevar uleiul recomandat este 5w30 . La masina care am avut-o inainte am pus Mobil ( atentie - si nu Mobile 1 ) luat de pe siteul uleidemotor.com . Stiu ca atunci am avut o problema la alegerea tipului Sintetic/Semi-Sintetic/Full-sintetic. Pentru Golf V care ar trebui sa il aleg ?

Fulia de la alternator am inteles ca duce mai mult ... si nu ar trebui schimbata odata cu cureaua de transmisie si intinzatorul ei.

Daca de exemplu fac acum revizia la 120.000 km Filtre + ulei , urmatoarea ar trebui sa fie la 130k sau 135k ? Eu am avut Opel inainte si nu stiu cum e la Golf ...

Link către comentariu

pai revizia o faci la cat vrei tu ! ca cat e mai devreme cu atat e mai bine ! o poti face si la 8000 km .10000 km 12000 km 15000 km etc ;) cum vrei tu o faci. ;)

Link către comentariu

• Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!