Jump to content

Polo MK5 2009

R4z
 Share

Postare recomandată

Azi e ziua cea mare!Merg sa imi iau masinuta. Comandata din 8 aprilie!

PS: Pt cei care au ridicat masina de curand, a venit si cartea de identitate tot cu masina sau a mai durat ceva zile?

La inmatriculare, avand in vedere ca e euro5 (si taxa 0), a mai trebuit ceva de la trezorerie sau de la administratia financiara pt politie, si cat v-a costat toata operatiunea de inmatriculare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Stef13

21

• R4z

17

• adifox

16

• cosmin1012

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dupa cum cred ca aiaflat deja, cartea tehinca nu a venit odata cu masina. Cel putin prietenului meu, cu care am fost astazi sa isi ridice masina, nu i-a venit si cartea tehnica.

Despre probemele de inmatriculare vorbim ceva mai incolo.

Adifox - prietenul meu are jante de aliaj si roata de rezerva este normala de tabla.

Eu in locul tau rasturnam reprezentanta cu curul in sus. Si nu acum, la ridicarea masinii, ci atunci cand ti-a impus sa iei roata de rezerva mica. Iar pentru faza cu sertarul lipsa de sub scaun spalam cu ei pe jos.

Modificat de Dun
Link către comentariu

si cu ce te alegi daca rastorni reprezentanta cu susul in jos, sau daca speli cu ei pe jos, cu un scandal si atat?

eu ma gandeam la ceva palpabil, o revizie la un pret mai bun de exemplu, sau o varianta mai civilizata...

asteptam raspunsul dat de dealer la cei mai de sus, in privinta rotii de rezerva, si apoi punem si intrebarea a 2-a cu sertarul si cautam o rezolvare.

sau dupa mai bine de 4 luni de asteptare refuzi masina?

stie cineva daca se poate sa imi monteze un sertar sub scaunului soferului, sau trebuie alt scaun cu sertar?

Link către comentariu

Salut,

Pentru Adifox

Este important ce scrie in descrierea ofertei care ti-au facut-o in momentul comenzii, adica daca ai semnat o oferta aceea trebuie sa o primesti. Probabil nu stiau ca vei primi o masina MY 2011 si oferta ti-au facut-o pentru MY2010. Este bine de verificat.

Daca in oferta apare "sertare la ambele scaune din fata" atunci poti sa le spui de la obraz ca nerespectandu-si obligatiile contractuale poti solicita alte compensatii (discount la revizii, etc.).

Eu cred ca dealerul tau a facut vreo greseala in procesarea comenzii pentru ca mi se pare anormal de mare termenul in comparatie cu alte masini similare cu a ta.

Link către comentariu

Pai rezolvi exact ce ai spus tu: ori rezolvarea problemei prin orice mijloc considera ei de rigoare, ori renunti la rezolvarea problemei si ceri in schimb altceva.

Oricum, mie mi-e scarba de toti meseriasii astia care presteaza meseria de Reprezentant de vanzari. Si vina cea mare nu le apartine lor, ci reprezentantelor in sine, pentru ca ele sunt responsabile de standardul la care sunt prestate aceste servicii. Ele hotarasc numarul si calitatea cursurilor la care merg angajatii lor, criteriile profesionale si abilitatile de comunicare pe care trebuie sa le indeplineasca un personaj din asta.

Eu sa fiu in locul tau nu m-as lasa. Si da, la cat de nebun sunt, as fi fortat si nu as fi luat masina in ziua aia de la dealer. Sa vezi tu ce i-ar mai fi tatait curul cand ar fi fost pus in situatia de a ramane cu masina ta pe foametea asta.

Daca nu poti sa rezolvi problema cu RV-ul, cere sa vorbesti cu seful lui si apoi cu seful sefului daca este cazul. Aceste persoane sunt ruginite emotional si profesional. Ca sa obtii un tratament civilizat din partea lor trebuie sa te cobori ceva pana la nivelul lor si sa porti o discutie cu argumente care sa le penetreze platosa de indiferenta si dezinteres. In primul rand ca ei nu constientizeaza ca tu faci un efort financiar pentru acea masina si ca ea nu este precum un kilogram de cartofi de la piata...

Nu mai continui ca m-am enervat iarasi. Daca ai tupeu, lupta pentru dreptul tau si nu te lasa ametit de povestile lor aruncate cu impertinenta nonsalanta in fata. Bafta !

Link către comentariu

Salut din nou! Am preluat masina. Confortline. In configuratorul initial scria clar: sertare sub scaunele din fata. De fapt, e numai la scaunul din dreapta. La sofer ioc. Priza 12v in portbagaj exista.

Si la modelul din showroom (confort line) la fel. Nu e mare paguba un sertaras. Oricum, nu incap prea multe acolo.

Desi initial nu a vrut sa recunoasca, l-am convins ca aveam dreptate. Am primit si un breloc VW si o sticla de sampanie+ inca una bonus contra sertar lipsa. Ambele chei au telecomenzi briceag.(inclusiv cea de rezerva).

Cartea o primesc in cateva zile.

Consola centrala nu influenteaza condusul (nu jeneaza piciorul drept). Masina e foarte spatioasa pe dinnauntru si are o gramada de compartimente si in consola si pe lateral. Merge super.

Link către comentariu

Toate masinile de la VW vin cu chei tip briceag. Politica lor de marketing prevede acordarea acelui breloc cu sigla VW la livrarea masinii. La fel cum si acordarea acelei sampanii faca parte din aceeasi politica. Toti cei care primesc masinile in acest moment beneficiaza de aceste cadouri: brelocul si sampania.

Eu daca eram in locul tau as fi cerut sa vorbesc cu directorul reprezentantei si i-as fi propus urmatorul targ: montarea sertarului sub scaunul soferului in schimbul acelei sampanii.

Si ca sa intelegeti si mai bine ce vreau sa spun: cea mai ieftina ora de manopera in reteaua Porsche Romania este peste 100 RONi. Si mai mult ca sigur montarea acelui sertat prevede cel putin demontarea/montarea scaunului si montarea sertarului. Mai mult ca sigur la aceasta operatie ar fi fost tarifata 2 sau chiar trei ore de manopera. Plus costul sertarului.

Sincer, nu inteleg de ce cedati atat de usor in fata lor. Chiar atat de usor va castigati banii ...

Modificat de Dun
Link către comentariu

Sunt putin off topic.

M-ai facut curios, chiar trebuie sa primesti o sticla de sampanie? eu nu am primit

Link către comentariu

Salut,

Eu am ridicat masina acum o saptamana si nu am priza de 12 V in portbagaj, desi am luat tot varianta CL.

Insa este adevarat ca nu am acest lucru mentionat in oferta, deci stiam de lipsa ei.

Vreau doar sa intreb pe cineva care deja si-a ridicat documentele masinii (factura, carte, etc.) ce scrie pe facturile voastre? fabricat in Spania, sau Germania sau cum scrie? Pe factura mea scrie negru pe alb "an fabricatie 2010/fab Germania"..chestia asta ma mira pentru ca stiam ca linia de asamblare Polo este la Pamplona in Spania.

Scuze pentru off topic

Link către comentariu

La PBN, PBV1 si PBA se da. Am prieteni care au luat masini de la ei in ultimii trei ani si fara exceptie toti au primit sampanie. Si breloc.

Link către comentariu

Eu daca eram in locul tau as fi cerut sa vorbesc cu directorul reprezentantei si i-as fi propus urmatorul targ: montarea sertarului sub scaunul soferului in schimbul acelei sampanii.

Sertarul de sub scaun se poate monta foarte usor si fara a mai apela la service.

Link către comentariu

nici eu nu am vazut sampanie sau breloc, probabil au baut ei sampania in timpul asta lung de asteptare(20 martie-28 iulie).

priza in portbagaj nici vorba sa am!

si si acum 5 luni am ridicat si plusul, am dat si pe el 22000 euro, dar se pare ca nu prea conteaza asta, nu simt ei criza...

Link către comentariu

Vad ca mai multi ati primit masinile. Cum ati fost facturati, vi s-a calculat vloarea din EUR in RON la factura finala la toata suma sau doar la ce a mai ramas in EUR de platit?

Link către comentariu

Salut,

am primit mai multe facturi: s-au stornat facturile de avans si s-a refacturat la noul TVA, + factura de avans platit sparat + factura finala. (ca traim in Ro si legile schimba peste noapte).

Am uitat sa spun ca masina are si scut la motor (ceea ce o face mult mai joasa) si discuri de frana pe spate.

Modificat de Mugur007
Link către comentariu

Scutul este de plastic banuiesc.

Stie cineva pe care motorizari vine scutul din fabrica? Si vechea obsesie a romanului: stie cineva daca exista scut de fier ?

Link către comentariu

Salut,

am primit mai multe facturi: s-au stornat facturile de avans si s-a refacturat la noul TVA, + factura de avans platit sparat + factura finala. (ca traim in Ro si legile schimba peste noapte).

TVA 24% e clar. Deci pana la urma s-a platit valoarea totala initiala in EUR a masinii la cotatia eur/ron din data platii facturii finale avansul fiind considerat deci ca fiind platit in lei nu in EUR chiar daca contractul initial e in euro. Te rog sa imi confirmi daca am inteles bine, sunt mai greu de cap. :blah_:

Multumesc mult.

Link către comentariu

Nu ai inteles bine. Masina se achita in lei, la cursul din data fiecarei plati. Cota TVA-ului este cea din luna livrarii si se aplica la valoarea masinii (achitata in lei). Cu alte cuvinte, nu se face reevaluarea masinii la cursul din data livrarii, ci doar reevaluarea TVA-ului la procentul din luna livrarii.

Link către comentariu

Fa un efort si da un exemplui numeric de genul:

pe data de 15 mai am platit 1.000 E la cursul de x lei/euro

pe data de 15 iuniei am mai platit 500 E la cursul de y lei/euro

pe data de 31 iulie am facut plata finala platit urmatoarele sume reprezentand recalculari, ajustari, pomeni, parastase,etc.

Link către comentariu

Stiti ceva oficial, daca linia de productie pentru noul Polo, s-a mutat din Spania in Cehia.

Eu asa am fost pacalit de Sandra Iasi, ca a mea va veni din Cehia(unde se produc masinile pentru germania).

Link către comentariu

N-am auzit sa se fi deschis o linie de asamblare VW in Cehia. Nu stiu cat de bine informata era persoana cu care ai stat de vorba. Eu i-as cere sa-mi arate scris undeva. Doar pe faruri am vazut inscriptionat Made in Czech Republic.

Am gasit mai multe surse credibile, dar parca pe http://de.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ar fi reunite cel mai bine informatiile, actualizate August 2010.

* Wolfsburg: Golf, Golf Plus, Tiguan, bei der Auto 5000 GmbH: Touran, Tiguan

* Dresden: Phaeton

* Emden: VW Passat Variant und Limousine und Passat CC

* Hannover: VW T5

* Zwickau-Mosel: Golf, Passat

* Bratislava, Slowakei: Audi Q7, Touareg

* Palmela, Portugal, Volkswagen Autoeuropa - Autom

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Buna ziua,

Intentionez si eu sa-mi achizitionez o masina noua si m-am oprit asupra noului model Polo, care imi place foarte mult ca si design si motorizari, dar si ca dotari standard + cele optionale, numai ca am o singura retinere...eu sunt cam marisor (188 cm si aprox 105 kg) si nu stiu cum voi sta in masina si cat de confortabil voi fi, mai ales la drum lung (desi intentionez masina sa o folosesc 80% din timp in oras si singur in masina) si cu 4 persoane in masina. Ma-am urcat odata intr-unul dar destul de fugitiv si nu mi-am facut o impresie clara si nici nu prea am timp sa ma duc din nou la dealer din cauza serviciului. As dori un pic de ajutor din partea celor care si-au achizitionat deja masina si sunt mai "voluminosi" :))

Multumesc

Link către comentariu

Cel mai bun sfat pe care ti l-ar putea da cineva este sa te duci la o reprezentanta si sa te urci intr-unul. Ba chiar sa faci un drive test cu unul.

Bafta !

Link către comentariu

Scaun reglabil fata-spate si pe inaltime, volan reglabil sus-jos si in adancime... Se poate face loc. Si vezi ce spune si Dun. Dar... poate ca ocupantii locurilor din spate ar fi bine sa fie mai "mici".

Modificat de mos micu
Link către comentariu

se sta f bine in el si pentru noi cei peste 1.85, ne pastram si anonimatul datorita stalpului central..eu merg cu scaunul la 85% in spate, maxim in jos si putin inclinat. In spate, nu prea mai e loc decat pt cineva mai micut. Cumpara cu incredere, e cea mai buna alegere. Totusi, arunca o privire si la c3, nu sta rau la confort.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!