Jump to content

Ce tip de ulei folositi? Ce vascozitate?

andREI
 Share

Ce tip de ulei folositi?  

1.326 voturi

1. 1. Ce tip de ulei folositi?

• 0W40
      82
    • 5W40
      915
    • 10W40
      210
    • 15W40
      30
    • 20W50
      7
    • 5W30
      148

Postare recomandată

Eu pun de obicei Mobil 1 SHC Formula 0W - 30 si nu am avut nici cea mai mica problema. Recomand cu incredere la cei care au acelasi motor ca mine si "optiunea" QG1. :)

Off Topic:

Unde gasesc un astfel de ulei pe stoc?:) Stie cineva ?..ca se apropie schimbul si neaparat trebuie sa fac achizitii... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Touaregul de abia cumparat, de la o cunostinta, are bagat in el, de 3000 km, castrol LL3, 5W30 SLX, norma 507.00

Tinand cont ca motorul este PD(asa este?), este un ulei potrivit pentru masina mea?

Ionut :banghead:

Link către comentariu

Conteaza ce motor este. Daca este R5 sau V10 TDI este un ulei gresit. Pentru acestea se folosesc doar 506.01.

Link către comentariu

am citit pe tdi club ca este ok

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=158788

PART TWO: "Pumpe-duse" engines.

You must use an engine oil that explicitly states that it conforms to VW 505.01, 506.01, or 507.00. NOTHING ELSE. Common choices are Castrol 5w40 TXT 505.01 (do NOT confuse this with the regular European-car formulation of Syntec 5w40, it is not the same), Elf Excellium VW 505.01, Motul 6100 VW 505.01, Motul Specific 505.01, and there are others. ALL such oils prominently state 505.01 in large letters on the bottle. If it doesn't have that, it is NOT ACCEPTABLE

Link către comentariu

ok, am intels, ma uitasem doar la inceput.

multumesc

o sa il schimb. sa pun TXT 505.01?

Link către comentariu

506.01,506.01,506.01. Dupa cum vezi ai ceva varietate si libertate de alegere.

P.S. 506.01

Link către comentariu

Nu! Pui 506.01!

LE: am scris prea incet!

Modificat de Andrei_VVB
Link către comentariu

tare, mersi mult, ramane sa il caut la un pret bun (intra mult)

Link către comentariu

@IonC, desi eu n-am avut noroc si a venit comanda cam greu ti-as recomanda www.oilshop.ro pentru ca au preturi OK, macar sa-ti faci o idee caci au o oferta diversificata.

De curiozitate personala : cat intra? 4,5-5 litrii?

Link către comentariu

Pentru ca m-ai intrebat pe PM dar vor aparea in continuare discutiile astea: Exista OMV 506.01, VW original si multe altele.IMAGE

LE: OILSHOP 506.01

Link către comentariu

multumesc pentru informatii.

LL2 0W30 nu se mai fabrica, mi-au spus cativa oameni de la magazine.

Ai idee, cumva, unde pot gasi in Bucuresti ceva ulei cu norma 506.01, preferabil Castrol?

Pe Oil Shop mai au LL2, dar sunt in Targu Mures, si dureaza trasnportul, si eu vreau sa il schimb azi(trebuie sa plec maine).

Link către comentariu

intrebare: daca masina are 150 000 km pot merge in continuare cu long life 0-30w sau ar trebui sa trec pe altceva?

Link către comentariu

Daca consumul este in limite nu ai probleme continua pe LL.

IonC nu ai OMV in oras? Vezi ca acolo au 506.01.

Link către comentariu

ok.

multumesc.

nu am probleme cu consumul, dar aud prea multe voci care isi dau cu parere de cunoscatori.. :) :)

Link către comentariu

"Ion C" gasesti la OMV sau Petrom ulei pt masina ta OMV v6 sau OMV v7...asa ca nu mai trebuie sa cauti excesiv.Si da este adevarat ca momentan 0w30 nu s-ar mai fabrica de mari producatori (adica uleiuri 506.01 sau LL2 castrol,aral,liqui molly nu ii mai fabrica) intrucat a aparut LL3,vw 507.00 cu specificatie 5w30 care cica intruneste cam toate exigentele grupului VW-AUDI.Strategie de marcheting...asa ca ori ne facem stoc de 0w30 LL2(506.01) :offtopic: ori cumparam 507.00 . :Driver:

p.s.1:mentionez ca eu am in masina din semnatura 0w30 LL2 fabricat de Petrol Ofisi(un fel de Petrom al turcilor) cumparat din Istambul la echivalentul a 47lei\litru (descoperisem ca la noi e pe cale de disparitie uleiul 506.01 thamks vollksman pt info) :P si motorul e mai silentios decat pe vremea cand mergeam cu faimosul Castrol LL2...nu am observat numai eu ci si inca alti cativa cunoscuti.

Link către comentariu

alex, tocmai despre asta este vorba, Alextz spune ca trebuie sa pun doar 506.01, pentru ca 507.00 nu este pentru masina mea (vezi pagina anterioara, cu atasamente). In carte la mine spune la fel 506.01 (atat) ;)

Link către comentariu

IonC din ce-am vazut gasesti cam tot ce vrei la magazinele auto din Patelimon, pe la spital. Acelea pe care scrie mare si tare "piese auto Dacia". Nu te speria dar am vazut ca au toate tipurile de ulei si oamenii sunt f. bine imformati (acolo am mai gasit TXT Castrol 505.1 care e deja rar) si preturile sunt OK.

Link către comentariu

am rezolvat, in sensul ca am luat de la oilshop 506.01 (mai au), si acum este pe deum cu un microbuz de persoane.

insa, mi se pare ciudata chestia asta

Link către comentariu

Eu am folosit Mobil 1 (SHC cred) 0 W 30 - 506.01. Cred ca am ales bine :)

Link către comentariu

:) aceeasi veche problematica: xxW-30 sau xxW-40 ? Da articolele pe care le-ati pus pe forum sunt corecte in cazul... tarilor nordice unde temp. anuala medie e de 10!!! grd. La noi aceasta NU mai e valabila, deci acel xxW-40 e mai potrivit. Ei au sosele, noi avem doar drumuri. La ei e o circulatie degajata, la noi e infernala... d'aia NU se potrivesc recomandarile, d'aia (si nu de-ai drakku) grupul VAG NU recomanda folosirea sistemului LL la noi.

Intelegeti fiecare ce vreti si folositi in consecinta ce doriti.

Modificat de Reed
Link către comentariu

Daca are norma 507.00 este ok.

Are norma 504.00/507.00.Pentru linistea mea,scrie in mod expres pe undeva ca se poate folosi si norma asta?(Pentru ca eu personal nu am gasit).Imi cer scuze daca par chiar asa, Toma necredinciosul ,dar cu PD-urile astea si uleiurile lor stiu si eu ca nu prea e de gluma.Multumesc mult.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!