Jump to content

Bec check engine !


marius1111

Recommended Posts

MihaiVladu

Amandoua erorile de mai sus, si cea de la motor si cea cu senzorii esp revin dupa stergere. Am luat senzorii esp din dezmembrari pt ca noi erau cat jumate de masina. Oare sa i fi primit gata stricati ? Nu e coincidenta prea mare ?

Link to post
Share on other sites
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • MihaiVladu

    16

  • F l o r i n

    12

  • bandi1

    11

  • lupo_bv

    11

Top Posters In This Topic

Popular Posts

o am si eu aceasta problema nu ai ce sai faci dupa cei imbatranita cei de la serive cere mult sa tio schimbe de ce>? pentru ca e coxata in  in galerie ba mai grav risca sa-ti sparga galeria sau so

Posted Images

F l o r i n

Incearca setare de baza la senzori, pe abs, vezi daca se sterg erorile. Daca nu ,intra pe blocurile de masura sa vedem ce valori ai la ei

Link to post
Share on other sites
Al Bundy

Ai facut adaptarile senzorilor ?

 

Link to post
Share on other sites
F l o r i n

Eu zic ca nu, de aceea i-am zis sa le faca....dupa care vedem daca ii persistă 

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Am revenit. Am facut adaptarilor senzorilor, dupa insctructiunile de pe forum, acum sunt in valori normale,  si acum nu mai apar la scanat, dar pe bord imi tot apare aprins  triunghiul cu sageata

 

Au ramas doar doua erori:

------------------------------------------------------------------------------------------

Address 01: Engine        Labels: 045-906-019-ANY.clb
   Part No: 045 906 019 AE
   Component: 1,2l R3 EDC 0001DS  1508  
   Coding: 00002
   Shop #: WSC 01233  
   VCID: 58BF6EEBB8E6B0DE8C3-4A3A
   WVWZZZ6EZ2W006648     VWZ1Z0A1949545

1 Fault Found:
17569 - Manifold Temp Sensor (G72)
            P1161 - 35-10 - Open or Short to Plus - Intermittent
Readiness: 0 0 X X X

----------------------------------------------------------------------------------------

Address 03: ABS Brakes        Labels: 6E0-907-379.clb
   Part No: 6E0 907 379 B
   Component: ESP     20    CAN  V002   
   Coding: 10771
   Shop #: WSC 01233  
   VCID: 306FF64BF0D6889E243-4A9C

1 Fault Found:
01314 - Engine Control Module
            79-00 - Please Check Fault Codes

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

mi-am adus aminte ca de cand am luat masina, nu prinde deloc frana de mana

este posibil sa aiba ceva senzori si pe rotile din spate si de la aia sa dea eroare pe parte de esp/abs ?

am sa o duc luni la service sa i verifice tot pe rotile din spate si sa inlocuiasca ce e de inlocuit

 

de eroare de la motor oare cum reusesc sa scap ?

multumesc anticipat pt timpul pierdut cu mine :)

 

 

 

Link to post
Share on other sites
F l o r i n

Pam...pam...s-a rezolvat

Verifica cablaj senzor, daca e ok, schimba senzorul 

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Da, am rezolvat cu senzorii G. Acum pentru eroarea ce a ramas la ABS, ar trebui sa desfac toate rotile si sa verific senzorii ?

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Iar pentru sonzorul G72, care ar trebui sa fie ? am atasat o poza

sunt doi pe circuit. Dupa cum am urmarit circuitul, primul nr.1 de pe tubul gros intra intr-o turbina cred, apoi pe sub masina merge in fata la un radiator. Din radiator porneste tubul mai subtire cu senzorul nr.2 pe el, care revine in spate si intra la admisie. Deci care dintre ei ar trebui sa fie ? Multumesc.

LUPO.jpg

Link to post
Share on other sites
Al Bundy
4 hours ago, MihaiVladu said:

Da, am rezolvat cu senzorii G. Acum pentru eroarea ce a ramas la ABS, ar trebui sa desfac toate rotile si sa verific senzorii ?

Eroarea de pe ABS te trimite la cea de pe motor, nu ai citit asta ????

 

Senzorul 2.

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Multumesc

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Cum sa functioneze saracul G72 daca are un fir rupt. Oricum am descoperit ca a mai fost umblat la mufa , probabil inlocuita, pt ca are toate firele nadite. Ma duc sa fac rost de o alta mufa.

20210109_110036.jpg

Edited by MihaiVladu
Link to post
Share on other sites
F l o r i n
22 hours ago, F l o r i n said:

Pam...pam...s-a rezolvat

Verifica cablaj senzor, daca e ok, schimba senzorul 

Refa-i cablajul, schimba pini, etc. Daca eroarea se va sterge de pe motor, o za se stinga si abs

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Buna ziua din nou.

Am inlocuit G72 cu unul nou din magazin, am inlocuit si mufa lui, am refacut frumos toate legaturile.

Acum nu mai am nici o eroare pe motor.

 

Acum am eroarea urmatoare:

1 Fault Found:
01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)
            57-00 - Electric Circuit Failure

 

pana acum nu a aparut. Am inlocuit acum o saptamana G200 si atunci am reusit cumva si sa recalibrez senzorii sa fie in parametri

mi-am zis sa verific din nou daca sunt in parametrii si am observat ca sunt iarasi cu valori aiurea. am atasat imaginea.

 

cand am incercat acum sa refac calibrarea, am intrat la Coding 11 / am introdus 40168 si Do It!

apoi in sectiunea Basic Settings-04 /Group 063 -Go, mie nu imi apare nici un ON/OFF/NEXT ca sa apas dupa aia OK

nu stiu cum am reusit data trecuta, ca doar este acelasi senzor. am atasat si poza

 

Este prea vechi programul ? sau care sa fie problema ? Sa se fi stricat si al doilea G200?

 

Multumesc

 

 

20210114_123632.jpg

20210114_123720.jpg

Link to post
Share on other sites
F l o r i n

Daca masina mergea corect si totul era ok, nu ai de ce sa ii faci setare non stop...ca nu ajuta la nimic.

 

Da, din setari de baza il faci, cu login. 

Daca eroarea a aparut înainte,  atunci trebuie reparat senzorul g200, dupa care faci setarea de baza

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Nu i fac setare non stop.

imi apare pe bord aprins mereu martorul galben triunghi cu sageata

vreau sa scap de el, de aia am rezolvat pe rand toate erorile de la motor, iar acum a ramas dor G200

G200 l-am schimbat si apoi l-am calibrat pentru ca inainte imi aparea:

 

------------ Address 03: ABS Brakes Labels: 6E0-907-379.clb Part No: 6E0 907 379 B Component: ESP 20 CAN V002 Coding: 10771 Shop #: WSC 01233 VCID: 306FF64BF0D6889E243-4A9C 3 Faults Found: 01314 - Engine Control Module 79-00 - Please Check Fault Codes 01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200) 57-00 - Electric Circuit Failure 01542 - Yaw Rate Sensor (G202) 57-10 - Electric Circuit Failure - Intermittent

 

acum, dupa ce am rezolvat toate erorile de la motor, nu mai apare doar:

1 Fault Found:
01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)
            57-00 - Electric Circuit Failure

 

ideea este ca nu mai pot sa il calibrez.

este o discordanta intre pasii descrisi in forum , pentru recalibrare, si ce gasesc eu in VAG.

de aceea am cerut ajutorul, nu ma pun sa scanez de nebun non-stop

mersi.

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MihaiVladu said:

Buna ziua din nou.

Am inlocuit G72 cu unul nou din magazin, am inlocuit si mufa lui, am refacut frumos toate legaturile.

Acum nu mai am nici o eroare pe motor.

 

Acum am eroarea urmatoare:

1 Fault Found:
01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)
            57-00 - Electric Circuit Failure

 

pana acum nu a aparut. Am inlocuit acum o saptamana G200 si atunci am reusit cumva si sa recalibrez senzorii sa fie in parametri

mi-am zis sa verific din nou daca sunt in parametrii si am observat ca sunt iarasi cu valori aiurea. am atasat imaginea.

 

cand am incercat acum sa refac calibrarea, am intrat la Coding 11 / am introdus 40168 si Do It!

apoi in sectiunea Basic Settings-04 /Group 063 -Go, mie nu imi apare nici un ON/OFF/NEXT ca sa apas dupa aia OK

nu stiu cum am reusit data trecuta, ca doar este acelasi senzor. am atasat si poza

 

Este prea vechi programul ? sau care sa fie problema ? Sa se fi stricat si al doilea G200?

 

Multumesc

 

 

20210114_123632.jpg

20210114_123720.jpg

LA ce valoare arata acolo, nu ai cum face setarea de baza. Senzorul este defect.

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Am inteles, mai cumpar unul.

Link to post
Share on other sites

G200 se repara.

Link to post
Share on other sites
MihaiVladu

Da, am tot vazut pe forum cum se repara G200. Intre timp am rezolvat problema montand la loc vechiul G200. Inseamna ca nu era defect, eroarea pornea de la motor. Lasand la o parte ca mi-au vandut un G200 gata defect, important este ca am rezolvat problema. Bordul este "curat". Acum chiar pot si activa sau dezactiva ESPul de la buton. Va multumesc pt timpul acordat.

Link to post
Share on other sites
F l o r i n

Din pacate,  pe la dezmembrari nu au mereu piese verificate, testate, etc......se dezmembrează diverse masini avariate, etc, nu au cum sa le verifice.

In final, ma bucur ca ai rezolvat-o !

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
On 1/6/2021 at 3:36 PM, MihaiVladu said:

Buna ziua,

de cand am cumparat masinuta imi apare pe bord semnul acetsa (triunghiul cu sageata). Am intrebat un priceput si mi-a spus ce este de la senzorii ESP. Dupa ce am rascolit tot internetul am reusit sa i si gasesc pe mijloc , sub panoul de clima , si nu sub volan cum este la alte masini. Bun .. toate bune si frumoase ... am comandat amandoi senzorii (G200 si G201), i-am inlocuit pe amandoi daca tot i-am gasit. Degeaba ... semnul este tot aprins. Imi puteti spune daca mai are si alt senzor pe undeva ? acolo sub bord, pe mijloc nu am mai gasit altceva doar acesti doi senzori plus un altul in carcasa metalica pe care scrie AIRBAG. Masina are ESP. Este un Lupo 3L . Am atasat poze si cu senzorii pe care i-am inlocuit. Toti (3 la numar) mecanicii cu care am vorbit mi-au sugerat sa scap cat mai repede de masina pt ca este un model cu o gramada de probleme. Dar nu ma las, este masina mea de duminica si vreau sa o pun la punct. PS. Bineinteles ca am avut probleme cu cutia, in prima luna in care am cumparat-o, dar macar pt aia am gasit niste tineri care se ocupa numai cu cutii de viteze si mi-au pus-o la punct. Multumesc anticipat.

traction-control-672x442.jpg

20210104_120536.jpg

20210104_125010.jpg

Salut. ai pomenit de niste tineri care ti-au reparat cutia. Poti da ceva detalii ?

Dețin de curand un Lupo 3L 1.2 Tdi si cateodata smucește cutia, cateodata schimba la 3000 alteori la 2000 rpm. Ceva nu imi pare in regula.. as vrea sa o verifice cineva care se pricepe la asa ceva.

 

On topic - am si eu Check Engine aprins de ieri (am venit de la Bistrita la Ploiesti 400 km. apoi am fost la București - si la intoarcere din Buc. s-a aprins) :(

Link to post
Share on other sites
lupo_bv

Trebuie o diagnoză, altfel nu ai cum să ştii de ce s-a aprins becul.

Link to post
Share on other sites

absolut. sa vad aici in zona ploiesti/prahova daca stiu oamenii pe la reprezentanta sau service-uri despre Lupo 3L

Legat de cutia automata ? @Mihai Vladut ... sunt de la tine tin zona/timisoara ?

Stie cineva sa imi recomande mai aproape de Ploiesti un mecanic bun pentru cutie automata la Lupo 3L ? (eventual pt. orice probleme mai am .. ca iata CheckEngine a aparut.. si probabil vor mai aparea. E bine sa am un mecanic care a mai facut reparatii si stie despre Lupo 3L)

 

 

Edited by lupo_bv
eliminare quote postare anterioară
Link to post
Share on other sites
lupo_bv

@shmocs

1. Nu mai da quote postării anterioare pentru că este contrar regulamentului  şi se sancţionează

2. vezi că pentru cutie este topic separat (chiar sub ăsta). Pe acest topic se lămureşte de ce s-a aprins becul prin interpertarea diagnozei, apoi problema se discută pe topicul corespunzător cauzei care l-a aprins.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
shmocs

Am facut o diagnoza si mi-a rezultat asta:

 

Adresa 01: Motor        Eticheta: ROJ\045-906-019-ANY.clb
   Numar VAG: 045 906 019 BC
   Component: 1,2l R3 EDC 0001DS  5208  
   Codare: 00102
   Atelier: WSC 00046  
   VCID: 57BD3E5BB50D6D3E1B-4B18
   WVWZZZ6EZ5B002179     VWZ1Z0E2763947

1 cod a gasit:
17564 - Senzor presiune galerie admisie (G71) 
            P1156 - 35-10 - circuit întrerupt/scurt la masã - intermitent
Gata de functie: 1 1 0 0 0 

===============================================================================

Adresa 03: ABS frâne        Eticheta: ROJ\6E0-907-379.clb
   Numar VAG: 6E0 907 379 B
   Component: ESP     20    CAN  V002   
   Codare: 10771
   Atelier: WSC 00046  
   VCID: 306FA5C7F0235A06BA-4B18

1 cod a gasit:
00813 - Senzor 2 presiune frânare (G214) 
            57-10 - Defect de circuit electric - intermitent

 

In rest .. zice ca nu a gasit coduri.

 

Din ce vad in discutiile anterioare ar fi legat de EGR ?

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...