Jump to content

Astept Golf6

szaki
 Share

Postare recomandată

1. Deci... azi m-a sunat dealer-ul. Masina este deja in curtea Porsche Bucuresti Nord. Maine dimneata o iau. Comanda facuta pe 20 mai, livrare 9 iulie. Am asteptat o luna jumate deci.

2. In legatura cu TVA-ul, cu parere de rau, se pare ca il platesti vrei nu vrei. Nu exista scapare (in sensul sa suporte si ei ceva). Deci... l-am platit. 730 de euro la valoarea masinii de 19.300 euro.

Abia astept ziua de maine. Asteptare usoara celorlalti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mandelu

26

• szaki

22

• TDR

19

• alecsutzu

19

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am comandat saptamana asta si am termen livrare 14 sapt.

A mai comandat si altcineva in perioada asta?

Link către comentariu

Cam ala e termenul deoarece intra in concediu.

Link către comentariu

Hello,

Vineri am fost la delaer si am achitat diferenta de TVA(661 eu :offtopic:((), iar masina o voi primi pe data de 22 - 23 cel tarziu. De asmenea, dat fiind faptul ca mi-au gresit comanda si au uitat acele optiuni in plus nu am mai achitat nimic din diferenta acestora:)

Dupa un calcul final asupra discountului masini pot spune ca am beneficiat overall de un discount din partea delaerului de 2100 eu plus discountul aferent promotiei de Edition.

Florin

Link către comentariu

Eu am semnat contractul in luna Mai iar pe factura finala este trecuta data de 30 Iunie. Azi m-au sunat de la dealer si am fost anuntat ca trebuie sa platesc diferenta de TVA. Le-am explicat ca am respectat obligatiile contractuale, masina fiind achitata integral in luna Iunie iar factura finala are data de 30 Iunie, ceea ce inseamna ca a fost inregistrata in contabilitate tot in luna Iunie.

Maine merg sa ridic masina iar in cazul in care fac figuri ii reclam la OPC, Garda Financiara si normal ... o chemare in instanta.

Link către comentariu

Si eu sunt in situatia de a trebui sa platesc nenorocitul asta de tva marit.

Din ce vad eu la tine rosso_corse, daca masina abia acum a aterizat in curtea dealerului inseamna ca masina ta a fost in Curtici undeva pe 5 iulie deci mult dupa 1 iulie (maxim 5 zile au in contractul de transport din Curtici in Buc). Si din pacate "ai pus-o" ca si mine :icon_thumright: Ca sa ai factura finala masina trebuia sa fie in Curtici pe maxim 30 iunie. Ori nici la tine nu pare sa fie cazul. A ta chiar cred ca a venit in acelasi timp cu a mea in Curtici (ca sa te poti raporta la mine, eu am dat comanda pe 14 mai). Eu nici acum nu i-am dat drumul sa plece din Curtici ca mai sper ca gura spurcata a lui Base sa dea tva-ul inapoi. Pentru ca altfel eu cred ca sunt campionul de pana acum cu cea mai mare diferenta de tva de platit dintre voi (~1000 eur) :offtopic:(

Iar ceea ce zici tu ca e factura finala e de fapt factura de avans. Ai platit toata suma, bun, dar factura finala se emite abia cand se face transferul de proprietate de la dealer la tine. Prin procesul verbal de predare-primire care se poate face cel mai devreme cand vine masina in Curtici.

Bafta totusi ;)

Link către comentariu

multumeste-i lui basescu care a crescut tva-ul in cateva zile, pentru cei 1000eur

... si celor care l-au votat

numai ca tva-ul nu cred ca va scade anul asta, au cheltuit toti banii, si au nevoie de cei 5% in plus de la noi prostii care platim

sper sa te bucuri de masina

Link către comentariu

Haide sa nu intram in polemici pe teme politice.

Link către comentariu

In sfarsit ... am ridicat masina fara sa platesc diferenta de TVA.

Link către comentariu

Felicitari. Bine ai facut ca nu ai platit diferenta!

Link către comentariu

In sfarsit ... am ridicat masina fara sa platesc diferenta de TVA.

Povesteste-ne cum s-a intamplat? Cand ti-a venit masina in Curtici? Ca vad ca ai luat-o tarziu. De la ce dealer ai luat-o?

Link către comentariu

Masina a fost in Curtici dupa 1 Iulie, dar factura finala s-a emis pe 30 Iunie. Tin sa precizez ca am achitat integral masina in 2 rate, Mai si Iunie iar contractul a fost semnat in Mai. Apelati la avocati si contabili ce cunosc bine legile si stiu sa interpreteze contractele astea ciudate ce avantajeaza doar dealerii. Bafta!

Modificat de rosso corse
Link către comentariu

Iata si pozitia oficiala a statului roman: http://www.money.ro/fiscalitate/tva-ramane...de-1-iulie.html :eek:

Concluzia e simpla ... dealerii/importatorii au vrut sa ne fraiereasca. Care ati platit diferenta de TVA mergeti si luati banii inapoi si in caz ca vreti sa platiti cu aceeasi moneda faceti reclamatie la politia economica si garda financiara. :icon_cool: Asta sa le fie invatatura de minte pe viitor la nesimtiti astia care cu fata senina ne baga mana in buzunar cat mai adanc.

Link către comentariu

Asa cum ti-am zis si pe PM ai avut noroc. Te grabesti cu concluziile. Din pacate nu ai dreptate :(

Uite normele metodologice de la min fin nu o stire ambigua de pe net http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/...fisc15iulie.pdf

Cititi toti la pagina 3 exemplul 2. E clar. Au dreptate, la livrarea masinii dupa 1 iulie platesti noul tva.

Ce zice stirea aia e la pagina 8 pentru ratele de leasing de la 1 iulie.

Modificat de furiarosie
Link către comentariu

Hello again,

Se pare ca problemele se tin in lant la dealeri, dupa ce ca a fost gresit comanda si am refacut contractul cu termen de 2 saptamani pentru predare (adica 23 iulie) se pare ca masina nici pana in momentul de fata nu a plecat din Curtici - desi s-a dat comanda de transport de luni iar masina este in vama de la inceputul lunii.

Deja simt ca explodez, sunt de rasul lumii si asta pe nervii nostrii; binenetles, acum va trebui sa astept pana saptamana viitoare ca sa o ridic.

Florin

Link către comentariu

Salut

Eu am primit aseara masina dupa ce joi seara ajunsese in curtea dealerului :) Cererea de chemare din Curtici a fost lansata luni pe 19/07 iar joi 22/07 era in curte la dealer ;) Initial si mie mi se spusese ca pe luni sau marti o voi avea.

On pic off topic: masina asta e pur si simplu bestiala in intregime: design, culoare, motor, comportament rutier, interior, tot :wub: O sa deschid un topic ca sa v-o prezint :wub:

Link către comentariu

Salut!

Eu am dat comanda pe 19 aprilie de un G6 1.2TSI, HL, RCD510+pachet iarna+alarma+camera rear la Cardinal Motors, Ploiesti si nu mi-a sosit nici acum (deja sunt intr-a 15 sapt de asteptari, depasindu-se cele 13 sapt prevazute in contract).

Pot sa zic ca eram super incantat, obtinusem o oferta buna de la dealer 3.5% reducere + prima revizie gratis dar acum sunt dezamagit. De pe 20 iunie masina e tot in fabrica, dealerul mi-a zis la inceput ca ar fi pb cu seria comandata de vw de RCD510 dar ca s-ar rezolva intr-o sapt care a trecut demult, si de atunci ridica din umeri ca cica nu stiu nici ei ce se intampla. Ceea ce mi se par foarte neseriosi pentru ca nu se intereseaza deloc.

Am achitat masina integral la inceputul lunii IUNIE, dar dealerul imi tot spune ca nu scap de marirea de TVA, plus de alta in oferta de preturi afisata pe vw.ro modelul acesta este mai ieftin cu 280e fata de oferta precedenta. I-am spus dealer-ului ca daca mi se reface contractul vreau si noul pret al masinii dar cica nici nu incape discutie, desi daca as fi dat comanda in iunie tot cam aia era ca masina tot nu mi-a sosit. Toate clauzele din contract sunt facute impotriva cumparatorului, dealerul nu e de vina cu nimic...

Acum nu stiu ce sa fac, le-am zis ca retrag comanda pt ca eu pur si simplu le-am dat 17000e de aproape 2 luni lor pt nimic. Au zis ca imi dau o masina de la ei pt 1-2 sapt pt ca imi facusem planuri de concediu, dar eu le-am explicat ca pe mine ma intereseaza masina mea ce se intampla cu ea....A ramas ca o sa ma sune directorul de acolo sa vb cu mine, sunt curios ce o sa mai imi zica.

Inainte sa aleg Cardinal Motors am fost si la Porsche si acum imi pare rau ca nu am ales Porsche... dar Cardinal mi s-a parut mai aproape si mai interesat de client, bine zis "mi s-a parut"....

Tot citeam prin post-uri si vad numai cazuri fericite cu comenzi date in MAI (la o luna dupa mine) si cu masini deja sosite, chiar inainte si de cresterea TVA.

Voi ce ma sfatuiti sa fac? Pot sa vb la Porsche sa imi transfere comanda la ei, sau cum sa aflu mai multe detalii?

Sa astept in continuare?

Link către comentariu

Salut

Pai tu poti sa-i dai in judecata clar pt nerespectarea termenului de livrare. Si poti sa-i ameninti cu asta in schimbul platii majorarii de tva. Desi ai avea ceva sanse sa castigi si in privinta majorarii de tva dupa cum vezi pe acest topic rosso_corse a reusit. Si tot asa platise toti banii inainte de 1 iulie. Eu sunt sfatuit puternic sa fac plangere la ANPC pe tema asta desi eu am platit dupa 1 iulie restul de bani (avansul in mai si iunie). In plus nici nu ai un nou contract facut cu ei pe noua valoare. Ai sanse mari, parerea mea, sa obtii mai multe adresandu-te ANPC-ului in privinta TVA. Iar in privinta termenului de livrare cum am spus, asigura-te bine ca au depasit data de livrare stipulata in contract si prima data te duci la ei si discuti amiabil, spunandu-le ca-i asteapta judecata. Daca nu inteleg ii dai in judeacta. Aaa, dar stai ca acum m-am prins, daca ai dat comanda in aprilie si termenul de livrare a fost depasit (termen care in cazul tau ar fi tb sa fie cu mult inainte de 1 iulie) din cauza asta ai ajuns si in situatia de a plati tva marit. Pe bune chiar ai sanse ffff mari sa obtii si vechiul tva si o compensatie ca ti-au intarziat livrarea. Numai fabrica/dealerul sunt de vina si nu e treaba ta cine plateste. Tu te indrepti impotriva dealerului iar dealerul e treaba lui ce face cu fabrica (dar fii sigur ca are importatorul contract cu fabrica si aia nerespectand termenul de livrare platesc penalizari importatorului).

Deci toate sunt in favoarea ta de la acel termen de livrare nerespectat.

Bafta

PS: Ai serie la masina? Adica e produsa sau nu? Daca masina e produsa si tb sa vina ia-o, daca nu, vezi cum faci sa-ti iei banii inapoi dar dc-ti dai o noua comanda vei plati tva marit. In nici un caz nu cred ca e o solutie acum (nici nu cred ca se poate) sa muti contractul la alt dealer.

Modificat de furiarosie
Link către comentariu

Faza e ca dealerii oricum sunt acoperiti.

In contract scrie clar ca termenul de livrare poate fi prelungit si cu 8 saptamani pentru autovehiculele cu executie la comanda, fara sa treb sa plateasca despagubiri etc.

Deci daca in contract ai livrare 13 sapt, inca opt saptamani nu ai ce sa faci dupa cum am zis mai sus.

Dupa cele 8 sapt poti renunta la contract etc. Oricum o discutie de bun simt cu dealerul poti sa ai. Un discount ceva. Insa sa-i dai in judecata acum...nu prea vad cum.

Oricum imi pare rau ca dureaza atat la tine. Lasa ca o sa vina si sa fie intr-un ceas bun.

Eu sunt un caz fericit. Comanda pe 18 mai , livrare pe 5 iulie.

iti doresc sa iti vina masina cat mai repede.

Bafta.

Link către comentariu

Revin pe forum dupa o mica pauza, in care am demarat procedurile de finantare si contractul de v-c :Driver: (adica de vanzare cumparare si nu de wc :D).

Masina o voi ridica foarte probabil maine.

Este vorba de GOLF 6 Trendline 1.4mpi 16v 80cp, cu urmatoarele optionale :

- CLIMATRONIC

- PACHET SECURE (Cotiera si Proiectoare cu cornering)

- OGLINZI SI MANERE USI IN CULOAREA CAROSERIEI

- RCD 310 + 8 DIFUZOARE + AUX

ALB CANDY

Cauciucuri CONTINENTAL

Revin maine sau poimaine probabil cu un topic detaliat in aria MASINA MEA, sper sa nu apara nimic neprevazut si sa se faca livrarea asa cum s-a stabilit.

Masina e in curte la PBN, cred ca fusese pregatita de livrare de azi, e tare aiurea sa o vezi, sa ai toate actele gata si sa nu pleci acasa cu ea :) (se asteapta confirmarea viramentului de catre Banca la Dealer, care Banca e la biroul alaturat).

Avansul s-a platit, voucherele de asemenea totul ok, Creditul acceptat si acordat mai trebuie doar confirmarea platii de catre banca si uite asa se mai pierde o zi.

Florin

Modificat de Florinutzu
Link către comentariu

Cu ce banca ai lucrat? Cu Porsche? Niste camatari ca mai toate bancile dar la ei e mai rau ca lucreaza si cu broker de asig si cu firma de inmatriculari etc ;) E o clica mare porsche. Se ocupa de tot ce misca.

Eu sunt suparat pe ei pt mai multe chestii.

Hai sa vi le zic si voua poate vor ajuta pe altii:

1/ in cererea de contract de credit in mai cand am semnat eu era trecuta clauza ca porsche broker de asig se ocupa de asig casco a masinii. Deci ei sunt mandatati pt treaba asta. Bun. Adica nasol. Tot acolo se scrie ca sunt obligati sa-ti faca o oferta profesionista dupa ce au cercetat piata. Dar ei nici vorba sa faca asa. Cand te duci la dealer si zici ca vrei credit poba iti dau o foaie cica cu scop informativ dar pe care o semnezi pe fiecare fila, cum ca la valoarea masinii tale, casco prin allianz/astra/generali e X (calculata nu se stie cum si cu fransiza). Valoarea aia e imensa. La allianz unde vroiam eu era 5,4%. Ori direct la Allianz procentul e undeva la 4,3-4,5%.

Eu am cerut sa-mi fac eu polita direct la allianz. Nu si nu ca nu se poate. Dar sa le dau o oferta ca s-o studieze si ei (ei stiau de clauza aia dar taceau). In fine dupa cateva allez-retour-uri cu ei am obtinut o polita standard allianz. Cu reinnoire anuala, cu valori diferite de prima pe fiecare an cum e normal nu cu prime egale pe an pe toata perioada creditului si ce e mai imp cu o valoarea buna. Dar a trebuit cum am zis sa fac un pic de valuri pentru acest drept. In cazul meu ei m-ar fi tepuit pe primul an cu ~ 200 eur. Atat era comisionul "profesionistilor" de la broker.

La livrare constat la dealer ca polita casco era emisa cu data cand dealerul a cerut tragerea creditului adica cand a cerut si masina din Curtici. Numai ca polita intra in vigoare de a 2-a zi ori toti stim ca de la curtici pana la dealer masina nu zboara. Firma de transp are termen 5 zile lucrat in contract s-o aduca la dealer. Plus in cazul multora inca 1-2 zile la dealer pt pregatire deci pana la 7 zile. La mine au fost 4 zile per pe care eu tb sa platesc polita dar nu beneficiez de ea. Si in plus si valoarea primei crescuse un pic (23eur) nu se stie clar de ce. Am cerut anularea politei si refacerea ei mai ales ca si seria masinii era gresita si adresa mea. Cica nu se poate. Aici am renuntat ca e prea mare bataia de cap. O sa-mi modifice polita printr-un act aditional pt greselile de ortografie nu si cele legate de valabilitate si valoare prima :offtopic:

Asta a fost cu polita casco.

2/ inmatricularea mai nou se face de catre o firma mandatata de poba. Cica din cauza alora care nu duc civ-ul la banca si vand masinile iar poba saraca ramane cu buza umflata. Nu cred asa ceva dar ma rog. Zic bun scap de drumul si coada din Pipera. As, de unde. Drumul si coada de la Pipera se muta la un notar (de preferinta al lor) unde tb sa dau o procura pt firma aia. Treaba care ma mai si costa ~50 lei. Aici am ajuns cu ei in momentul de fata. Asta m-a facut sa dau pe afara si le-am zis ca nu mai vreau sa-mi inmatriculeze ei masina. Nu am vazut pe nicaieri ca sunt obligat sa fac asa deci nu cred ca au ce sa zica. Si mi-au si zis ca nu ma costa nimic in plus decat taxele normale cerute la inmatriculare. Nu mi-au zis nici de procura. Omisiuni voite.

Asta-i experienta mea cu Poba. Banuiesc ca multi nici nu au sesizat nimic anormal in relatia cu ei si au tacut si trecut peste.

Sper mai ales partea cu polita casco sa ajute pe multi.

Modificat de furiarosie
Link către comentariu

Felicitari Florinutzu, in sfarsit te-ai hotarat! s-o stapanesti sanatos!

Inteleg ca ai luat-o de pe stoc. Interesant e ca ai gasit-o cu optionale "oglinizi si manere usi in coloarea caroseriei.

Eu cand am luat masina nu exista aceasta optiune pt TL.

Off topic: eu i-am facut casco la Generali cu prima 4,1% la suma asigurata 13900 E.

Modificat de leinad
Link către comentariu

Hello,

Ieri am ridicat si eu masina de la Cradinal Ploiesti, comanda data pe 25 martie, nu pot spune decat ca masina este de vis. Aveam asteptari destul de mari dar pot spune ca au fost intrecute.

Va doresc asteptare usoara celor care nu au ridicat-o inca.

O zi buna si o sa deschid un topic cu masina in ccateva zile la Masina mea.

Florin

Link către comentariu

Revin cu noutati...:icon_thumright:

Am discutat direct cu directorul de vanzari de la Cardinal Motors care a recunoscut ca din cauza fabricii masina o sa intarzie, urmand sa-mi soseasca la finalul lui august (desi nu stiu ce incredere sa mai am).

Le-am spus ca mi-am facut planuri pe perioada concediului si nu o sa-mi retrag comanda daca or sa-mi asigure o masina pt 2 sapt, si ca doresc ca noul contract sa fie renegociat la valoarea masinii din oferta noua, adica cu 280e mai putin. In principiu a fost de acord, acum astept recalcularea pe mail. Despre TVA oricum va trebui sa-l platesc... dar macar mai scad cei 280e..

In caz contrar vineri o sa fiu la ei sa imi retrag comanda, numai din principiu... Ceea ce m-a deranjat cel mai mult a fost lipsa de interes din partea lor plus faptul ca eu am achitat 17000e integral de 2 luni, timp in care ei s-au folosit de banii mei.

Cat despre sa-i dau in judecat nici nu stiu... cred ca ma complic...

Felicitari fstan pentru achizitie... tu ai dat comanda pe 25 martie si de abia acum ti-a venit masina, e clar ca cei de la Cardinal se misca foarte incet...

Cat de incantat eram la inceput, acum dupa chestiile astea m-am linistit....

Va mai tin la curent...

Modificat de dark_0n3
Link către comentariu

@dark_0n3 ii poti ameninta cu garda financiara politia economica, evaziune fiscala direct. Orice firma are "bube" si nu vor sa aiba controale, mai ales ca spaga ar depasii diferenta de TVA. :D Bafta!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!