Jump to content

Astept Golf6

szaki
 Share

Postare recomandată

Singurii care scapa de taxa sunt cei carora le intra pana pe 1 masina in tara.

In alta ordine de idei am ridicat si eu masina azi (dupa 7 saptamani ) de la PBV si totul a decurs ca la carte de la comanda pana la livrare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mandelu

26

• szaki

22

• TDR

19

• alecsutzu

19

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hello again,

Tocmai am primit notificare de la Cardinal Motors prin care trebuie sa ma prezint la reprezentanta pentru modificarea contractului datorita modificarii TVA_ului.:coffee_lol:(

Singurii care scapa de taxa noua, sunt cei care au in acest moment masinilie in curtea reprezentantelor si nu in vama; pentru ca atunci se emite factura finala de la Dealer catre Cumparator. (info 100% sigura)

Florin

Link către comentariu

Din cate stiu se poate si cu ea in Curtici.Trebuie verificat prin mai multe surse./

Link către comentariu

Stie cineva cam cat face masina pana in Romania dupa ce a iesti din fabricatie? Am primit deja VIN-ul.

TVA a platit careva pana acum? S-o putea negocia cu dealer-ul sa platim cuva jumi juma? Sau il platesc yo pe tot?

Link către comentariu

Face o saptamana pana in Curtici.

TVA-ul il vei plati de unul singur 24% ,nu cred sa iti mai faca rabat dealerul.

Link către comentariu

O avea vreo importanta ca am dat toti banii pe ea? Am platit-o integral pana la 1 iulie...

Link către comentariu

Nu,deoarece ti-o factureaza abia cand intra in tara.

Modificat de TDRfx
Link către comentariu

Salutare,

Azi am fost la Cardinal sa ma interesez de noul contrac(implicit cel pentru credit, deoarece masina o achiztionez prin credit) si ce credeti ca s-a intamplat?

Dealerul mi-a spsu ca a fost facuta o greseala(umana)si dupa ce afost apobat dosarul de catre Banca cea care trebuie sa se ocupe de updateul comenzii nu a facut acest lucru!!!

Practic in configuratia initiala alesesem pe TL Silver leaf la culoare si jantele Wellington, iar in cea finala renuntasem la ele.

Dealerul mi-a spus ca acel update nu a mai fost facut si ca masina s-a fabricat cu optinalele respective, desi i-am spus in repetate randuri sa verifice daca este ok; cu alt cuvinte ei doresc o intelegere amiabila prin care sa platesc doar 400eu din totalul de 847 eu aferenti acestor optionale!!!

Binenteles ca acest lucru nu se va intampla, iar daca persoana care a comis eroarea in cauza nu v-a plati diferenta de plata si nu vor vrea sa imi livreze masina(binenteles ca mi-au spus ca daca nu imi convine aceasta varianta voi fi obligat/nevoit sa astept inca 3 luni ca sa imi livreze alta masina :D )voi merge la OPC si ii oi da si in judecata.

Frumoasa intamplare daca este sa ne gandim ca totusi este vorba de un Brand renumit si "serios."

Luni voi merge din nou peste ei si daca nu se rezolva nimic voi trece la fapte!!!!

Florin

Link către comentariu

Stai linistit .

Noua ni s-a intamplat o faza si mai tare.

Noua vroia sa ne dea masina din showoom , desi specificasem in mod express ca nici sa nu se gandeasca sa ne-o dea pe aia ci alta , dar care sa arate la fel.

Noi am fost prevazatori si am luat seria de sasiu de la cea din showroom (asa ... preventiv)

Si cand a venit timpul sa luam masina , i-am cerut seria VIN pentru asigurarea RCA .

Bineinteles ca idiotul vroia sa ne dea masina din showroom.

Apoi cand i-am semnalat , s-a scuzat ... ca stati sa vedeti ... ca a fost o incurcatura ... ca bla bla bla ... .

Am mai asteptat inca 1 saptamana sa vina masina actuala.

Din cate vad , dealerii sunt aceeasi specie indiferent de marca ;)

Link către comentariu

Deci....pana la urma exista vreun caz concret in care cineva a fost chemat sa plateasca diferenta de TVA la o masina comandata inainte de 1 iulie si livrata dupa aceasta data???

Nu va suparati ca insist... :icon_thumleft:

Multumesc!

A...si apropo.... cam cat dureaza livrarea masini din Curtici pana in Bucuresti?

Link către comentariu

Da, eu am fost rechemat sa refca contractul datorita modificarii cotei TVA. In ceea ce consta perioada in care masina ajunge de la Curtici in reprezentanta este de 5 zile lucratoare.

Masina mea trebuie sa soseasca azi sa maine cel tarziu in Curtici si saptamana viitor astept sa o predea, asta daca se rezolva prob ci op in plus.

Florin

Link către comentariu

Livrarea dureaza cam 5-7 zile....de exemplu masina mea Octavia 1.4TSI-90kw este la Curtici de marti seara saptamana trecuta si acum am vorbit cu dealerul meu din Oradea ( oras care este la 90 km de Curtici) si se pare ca maine sau poimaine vor livra numai masina catre dealer....

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu

Si masina mea ar trebui sa ajunga in Curtici. Am primit VIN-ul lunea trecuta. Zici ca nu mai vine odata.

Oricum daca mai sunt cumparatori care au de achitat TVA si scapa cumva de el sa ne tina la curent....

Link către comentariu

Depinde si de ce reprezentat de vanzari ai parte,adica cand ajunge si a ta sa fie urcata pe trailer .La mine joi a ajuns in Curtici si marti era la dealer.

Link către comentariu

Am achitat integral masina din semnatura in luna Iunie iar dealerul a primit factura finala de la importator inainte de 1 Iulie. Asta inseamna ca au inregistrat in contabilitate inainte de 1 Iulie. In cateva zile ajunge masina si in mod normal nu trebuie sa mai platesc diferenta de TVA. Daca incearca no problem, deschid proces.

Link către comentariu

Mda... se pare ca ai fost norocos. Eu tot astept pe cineva caruia i s-a facut facturarea dupa 1 iulie. Sa vad cum a procedat....

Link către comentariu

Tu tot mai speri?

Nu au de ce sa iti plateasca ei tva-ul ,conform contractului te-ai angajat sa platesti toate taxele si darile catre stat care intervin.Daca nu ma insel scrie chiar pe prima pagina spre sfarsitul ei.

Link către comentariu

TDRfx.... tu-mi omori chiar si ultima speranta... :)

Visez si eu ca o sa ma sune dealerul sa-mi zica... Nene iti platim noi TVA-ul

Ideea era sa stiu cum sa procedez cand ma va suna. Pana la urma o sa-l platesc...ce sa fac...

Link către comentariu

• Administrator

Am mutat posturile in topicul de Configurare iar cele off au fost sterse

Rog ramenti OnTopic

Mersi

Link către comentariu

Ieri mi-a venit si mie masina. Golf 6 HL 1.4 TSI 122cai. Jante Vancouver 18", Camera spate, RCD 510. Culoare Blue Shark.

Am reusit sa o achit pe 30.06 si am scapat de TVA-ul nou (cca 770 de euro).

Deci avans dat pe 18.05 si masina livrata pe 5.07. O luna juma.

Impresii.

Confort:

Imi era teama de jante pe 18 si de suspensii sport. Insa comportamentul masinii e super ok dpmdv.Bine, incetinesc la denivelari, linii de tramvai proeminente. Masina este rigida. Insa concluzia e ca e peste asteptarile mele la ce suspensii/jante am ales. Per total multumit. Dar am doar 160 km.

Design:

Toata lumea spune ca Golful e fad. Nu spune nimic. E conservator. Insa in configuratia aleasa de mine mi se pare ca arata bestial. Deci credeam ca o sa arate bine. Insa nici chiar atat de bine. :) Ok, e clar ca sunt subiectiv. Insa toti care au vazut-o au zis ca e super.

Interior:

Cel mai mult mi-a placut interiorul cand am luat Golful ca si alternativa. Eu din 2006 eram fan Honda Civic. Mi-a placut designul futurist si UAU in comparatie cu Golful care era clasic. Insa pana la urma si interiorul si suspensia, motorul deoarece am vrut un Turbo fata de aspirat si per total impresia generala de "MAI masina" au inclinat balanta catre Golf. Opel Astra mi-a placut la exterior insa interiorul mi s-a parut cu prea multe butoane si deci prea incarcat.

Sistemul audio (8 difuzoare+RCD510) mi se pare ca se aude super. Citeste un sd card (SDHC) de 16 gb.

Alte impresii.

Rear view camera face toti banii. Mai tb sa ma obisnuiesc cu masina si camera insa e super ok la parcat.

Nu am descoperit senzorii de presiune in pneuri(stiam ca in pachetul sport Vancouver sunt inclusi alaturi de geamurile fumurii spate si senzorii). Poate nu mai sunt.

De motor inca nu pot sa zic multe. Silentios la turatii mici. Vad dupa 1500km cum trage.

Cam atat momentan. Sper sa nu fie considerat offtopic. E legat de asteptat Golf. L-am asteptat, a venit si am trecut niste impresii.

Toate bune.

PS: I'm in love. :)

Link către comentariu

deci sa intelegem ca daca ai achitat-o pana la 01 07 nu mai trebuie sa platesti TVA marit?

nu ti-a facut factura finala ieri, cand ti-a venit masina la dealer?

cand ai platit in 30 06 ti-a facut factura finala sau tot de avans?

astept cu nerabdare raspunsul tau, la fel si talpa yutte banuiesc...

Link către comentariu

:) Felicitari!!!

Sa o stapanesti sanatos si binenteles fara incidente. Masina mea a ajuns astazi in Curtici si saptamana viitoare ar trebui sa intru in posesie (asta daca se rezolva neantelegerea cu privire la optionalele lasate in plus de catre dealer pentru care nu vreau sa scot bani in plus din buzunar - dat fiind faptul ca este greseala lor)

Numa' bine

Florin

Link către comentariu

Masina era in tara si se putea emite factura. Nu doar fabricata pana pe 30.

Deci dc masina era in curtici pe 30 atunci iti putea emite factura si puteai sa o platesti.

Eu nu stiu exact unde era masina mea pe 29. Faza e ca am fost sunat pe 29 si mi s-a spus ca dc vreau pot plati pe 29 sau 30 la TVA vechi.

Asa ca pe 30 am platit-o. S-a trecut inclusiv livrare pe 30. Deci factura pe 30 nu avans.

30 era miercuri, mie mi-au livrat-o luni pe 5. Deci cred ca pe 2-3 era la dealer.

Insa stii cum e. Pe mine m-a interesat ca am putut plati si gata. Detalii ff multe nu am. Am zis sarumana.

Modificat de dinamovistu
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos dinamovistule.

Este evident ca ai platit-o la TVA 19% pentru ca era deja in tara pe data de 30 iunie. Problema e ca daca intra in tara dupa data de 1 iulie atunci cred ca plateai diferenta de TVA pana la 24%. Asa... ai scapat la mustata... Ai fost norocos.

Eu deja m-am obisnuit cu ideea. Si tu adifox ar trebui.... :lol:.

Link către comentariu

Merci mult. Asteptare usoara cat mai aveti.

Sunt super super incantat de ea. :) As alege cel mai lung traseu posibil. Ma trezesc dimineata cu gandul la amsina sa plec mai devreme la servici. Sper sa nu se supere prietena prea tare. ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!