Jump to content

Difuzoare Golf/Bora

Gupidu
 Share

Postare recomandată

baieti ieri am achizitionat doua boxe si doua twetere originale dela dezmembrari.am dat 130ron nu le-am montat inca .nu mi-au dat mufele de la dif ca cica nu le aveau si pe deasupra 2 din cele 5 gauri ptr prinderea dif in portiera sunt crapate.probabil ca au tras de ele cand le-au dat afara.daca ma credeti nici nu le-am probat.sper sa nu iau teapa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

exact ce postam mai sus cu modalitatea de scoatere a difuzoarelor de pe masina...Nu e problema le decalezi gaurile cu cate un centimetru.Nasol cu mufele.Din cate imi amintesc..ai o mufa cu 4 pini in difuzorul mare,,,alimentarea,, boxei 2 fire,si 2 fire care iti pleaca spre twetere .Rog un coleg sa ma corecteze daca nu e corect ce am postat...

Link către comentariu

Pinii 1 si 4 sunt pt difuzor iar pinii 2 si 3 pt tweeter.Nici eu nu am avut mufe.Am cumparat cablu,papucei si izolatie.A iesit foarte bine operatiunea.Mai este in topicul AUDIO inca ceva despre boxele de G4/Bora.

Link către comentariu

@AlexandruP Uita-te pe condensator ca este polarizat.Ai o dunga pe condensator pe partea cilindrica exterioara in dreptul unui pin pe care scrie "-". dunga este din partea inferiara(cu pinii) pana in partea superioara(opusa).Acela este minusul.

Link către comentariu

598899f5-cd79-8b6e.jpg

598899f5-cd90-0214.jpg

598899f5-cda2-719c.jpg

598899f5-cdbb-7262.jpg

598899f5-cdcd-cb3d.jpg

Am atasat poze, pe masina il aveam pe cel philips, plusul venea pe fir rosu, vad ca pe cel negru este condensator

Acum vreau sa il pun pe cel de audi si nedumerirea mea era daca leg masa pe firul cu condensator sau altfel

Link către comentariu

he...he..la mine este pe rosu condensatorul..asa cum se vede si in poza :blink:

Link către comentariu

Ok....mai e varianta cum ca nu ar conta la tweeter cum il legi.... Inca astept un sfat de la un expert

Mentionez ca tweeterul philips este din echiparea originala din wolfsburg , 2000

Link către comentariu

Sall la toti!

Poate e umpic de :offtopic: dar daca sunteti careva amabili sa ma ajutati ...scuzati daca nu pun unde trebuie dar nam gasit in alta parte...tot de sistemul audio e vorba...

Voua va vibreaza oglinzile retrovizoare cand dati volumul tare?Stiu ca pare ceva banal dar e foarte enervant mai ales pentru mine ...cand dau volumul tare imi vibreaza amandoua carcase de la oglinzi de numa...e foarte enervant...are cineva idee cum pot scapa ?

Mersi

Pe mine nu ma baga nimeni in seama ? :(

Link către comentariu

:)) stai calm...

vorbind de sistemul sotck cu 4 boxe si poate doar casetofon aftermarket,e normal :)

mie imi vibreaza si manerele de pe spate daca insist cu bass'ul.Ca sa le "intepenesti",eu am lipit buza oglinzii,cea care se vede de afara,cu picatura si nu mai zdrangane.Manerele le'am lasat asa.

Modificat de zebrocksky
Link către comentariu

sigur ai subwoofer sau fanfara in portbagaj :lol:

Link către comentariu

crede'ma ca nu am nici un "lighean"...doar 4 boxe originale(cele pe spate montate ulterior),un cas pioneer model mai nou(nu vreo naveta cosmica).La fel a ramas impresionat si colegul Deadly dupa ce si'a montat boxele.Diferenta mai mult decat sesizabila.

Link către comentariu

Confirm la cele spuse mai sus de zebrocksky. :icon_thumright:

Mai mult, la mine tremura si oglinda retrovizoare din masina daca dau bass-ul mai tare (fara a distorsiona). :icon_cool:

Oricum, ramane sa vad cum pot rezolva si eu cu vibratul manerului de la portiera din dreapta spate. :)

Link către comentariu

cu tweeterul...m-am lamurit....vb vine , o sa ii respect pozitia celui original

o intrebare tehnica, cum pot afla care fir este de plus si care de minus cu ajutorul unui aparat de masura. Ma refer la cablul ce vine din casetofon pt canalul respectiv (fata ,spate, st ,dr)

Intreb pt ca pe spate firele nu au fost trase de mine si as vrea sa verific daca sunt legate corect boxele deoarece le-am schimbat cu unele OEm si am presupus ca firul cu dungulita neagra este minusul

Link către comentariu

pai pe casetofon nu este o eticheta cu o schema?Din cate stiu eu la mufa cu firele de la boxe,in partea de sus sunt "-"urile si pe randul de jos "+"urile(sper sa nu le fi incurcat).Iar din cate stiu(cel putin la mine asa le'am legat),lateralale mufei sunt pt boxele fata,iar pinii interiori pt spate.Ordinea ar fi stg fata,stg spate,dreapta spate,fata dreapta.Asa le'am legat si din prima am nimeri si fade'ul si balansul corect(daca te refereai la asta).

Link către comentariu

Metoda asta o stiam, dar eram curios daca exista o metoda "tehnica" .

Pana la urma m-am uitat la cdplayer , si am aflat + si minusul.

Ca o concluzie, pe masina mea cel putin toate tweeterele au acel condensator pe firul negru care este legat la minus.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

vreau sa va anunt ca am montat pe masina boxe de la sh originale cu tot cu twitere pe spate si sonorizare este mortala singurul lucru care nu imi place este faptul ca am pus pe masina un mp3 player sony si nu merge decaat cu cheia in contact in rest boxele originale sunt super.

Link către comentariu

in spate ai 2 fire rosii si unul galben.Pune'l pe cel galben pe un plsu continuu(pe al doilea fir rosu).

Link către comentariu

Salutare.Boxa din usa soferului nu imi merge si am verificat si este arsa si intrebarea mea e ce tip de boxa sa pun sa intre in acel colier de plastic care e prins cu nituri.Si care e diametrul boxei sa stiu ce sa cumpar??Multumesc

Link către comentariu

Acel "colier de plastic" prins in nituri este corp comun cu difuzorul. Nu se poate scoate difuzorul de pe el. Diametrul boxei este 16.5 cm.

Link către comentariu

Pai si atunci cum pot sa schimb boxa??Ca am inteles ca fara acel colier o sa loveasca geamu in boxa.

Link către comentariu

Se poate cumpara rama adaptoare...parca asa ii zice. Eu mi-am schimbat boxele originale cu ceva AM. Am dat 60 de lei pe 2 rame adaptoare si nu am niciun fel de probleme cu geamul.

Link către comentariu

Cu o bormasina si un burghiu gauresti acele nituri.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

eu am o problema destul de ciudata cu boxele. Am doar 4 boxe, 2 in usi si 2 tweetere toate pe fata.

Problema e ca cele de pe partea stanga nu merg decat daca dau tare volumul. Daca dau mai incet nu merg decat cele din dreapta. Cam ce credeti ca pot sa verific inainte sa dau fata de usa jos. Mp3 am unul after-market. Sa fie de acolo? Multumesc de eventualele pareri.

Link către comentariu

Cred ca toata treaba e din reglajul mp3-ului,vezi la functia fader parca.

Link către comentariu

Acolo am verificat prima data si totul e in regula. Deci boxele de pe partea stanga merg perfect si la acelasi volum cu restul doar daca dau volumul tare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!