Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

Am si eu o intrebare: cum ai reusit aceasta combinatie? Ti-ai luat jantele ulterior? By default nu se pot cupla

Ar mai fi una: de ce? Mi se pare o totala contradictie intre cele 2 elemente. No offence :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe o O II de culoare verde izland ce jante de aliaj s-a potrivi si de unde as putea achizitiona ceva mai special si un pret rezonabil?

Mentionez ca am motor de 1.4 MPI!

Multumesc!

Link către comentariu

Am si eu o intrebare: cum ai reusit aceasta combinatie? Ti-ai luat jantele ulterior? By default nu se pot cupla

Ar mai fi una: de ce? Mi se pare o totala contradictie intre cele 2 elemente. No offence :(

A fost un lot de masini care asa a venit din fabrica...cu aceasta contradictie. Au fost discutii pe aceasta tema. :Driver:

Link către comentariu

Salutare, am si eu o intrebare despre jante: pe roata mea de rezerva scrie 6jx15 H2 ET47. As vrea sa imi cumpar 4 jante de tabla pt iarna, dar peste tot vad dimensiunea PCD. Pe janta mea de tabla nu gasesc aceasta dimensiune. cum as putea sa stiu acest PCD?

Cea mai buna optiune pentru mine , iarna trecuta , a fost oferta celor de la Avia , am luat tot setul de 4 roti ( jante tabla si anvelope de iarna) cu pretul a doua cauciucuri de iarna cu doua jante de tabla cumparate separat . Eu am pe masina : vara 16" aliaj cu cauciucuri de 205 si iarna 15" tabla cu cauciucuri de 195

Atentie , ca vinzatorii de jante nu stiu toti ce trebuie sa pui pe masina , noi am avut noroc ca am probat jantele mele pe focusul unui nepot , care le-ar fi cumparat la recomandarea unuia de la magazin SI NU SE POTRIVEAU ( este vorba de distanta intre prezoane , era vorba de 2 mm , nesesizabila cu ochiul liber )

Oricum va dau citeva situri care ajuta la stabilirea exacta a caracteristicilot jentilor si anvelopelor

http://www.dezent-wheels.com/AlcarKonfigur...e=27&lng=de

http://www.dezent-wheels.com/AlcarKonfigur...p;fdi_key=15116

http://www.needforspeed.co.uk/htmlpages/TechWheels.htm

http://www.4crawler.com/Diesel/Tires.shtml

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut,

In primul rand mentionez ca detin O2 1.4 MPI, culoare verde island si m-ar interesa si pe mine ce jante de aliaj s-ar potrivi cel mai bine pt ea si de unde as putea achizitiona...!

Am tot cautat pe net dar nu gasesc ceva concret..!:)

Multumesc!

Modificat de V@li
Link către comentariu

Pentru inceput cauta la vanzari pe forum aici si daca nu gasesti deloc pe net ...cam cat ar trebui sa fie de mari?

Link către comentariu

La ce pret sunt cele din ultima poza? Sunt foarte frumoase si bune pentru drumurile din romania

Link către comentariu

Se numesc mam nuovo si sunt de la 16 in sus ... incepand cu 120 euro bucata pe 16 pana la 230 euro pe 19..., puteai s acauti si tu pe net ca sunt o gramada.

Link către comentariu

La cate imitatii de passat sunt pe internet sigur le-as fi confundat. De aceea am si pus intrebarea.

Apreciez raspunsul.

Salutari.

Link către comentariu

• 2 months later...

Eu am pachet sport (masina de Germania) si jante Vega pe 16, anvelope 205/55/16. si nu imi place deloc cum se simte pe drumurile noastre. Ma gandesc sa iau jante pe 15 cu anvelope la 195/65/15 sau sa imi cumpar anvelope 205/60/16, dar cum am deja 4 cauciucuri 195/65/15 nou noute, cred ca imi voi schimba jantele cu unele pe 15... asta este...

Link către comentariu

Nu tot ce zboara se mananca, parca nu existau jante de 16 cu pachet sport si mai ales ca skoda nu prea face masinile in germania chiar deloc, mai auzisem asta pe undeva ca e facuta in germania daca a luat-o de acolo.

Link către comentariu

As dori sa-mi cumpar niste anvelope 225/55 16 ca sa le pun pe jante Vega. E vreo problema cu dimensiunea asta? A mai pus cineva? Cum se comporta?

Multumesc!

Mentionez ca am PDG.

Link către comentariu

Ca sa ai acelasi diametru al rotilor ca si cele originale, trebuie sa cumperi cauciucuri cu dimensiunile 225/50 R16, insa 225 este cam mult pentru jantele Vega care au 6,5J, minimul recomandat pentru aceasta latime este de 7J.

Link către comentariu

Multumesc pt raspuns.

Am inteles, la 6,5J adica Vega maximum ar fi un 215/55 16.

Link către comentariu

Cred ca merge si 215/55 dar va fi roata mai mare decat cea originala. Gasesti mai multe informatii si un calculator pentru dimensiunea rotilor in link-ul de mai jos.

http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html

Modificat de azreil24
Link către comentariu

Mda, va fi mai mare cu aproximativ 3,5 cm in perimetru. Nu cred ca va fi o tragedie, adica din 70 mph imi va afisa 71,22 mph si se inscrie in "abaterea" constructorului de aproximativ 5km/h. Cel putin asa zice link-ul.

Link către comentariu

Am si eu o dilema cu rotile. Imi trebuie cauciucuri de vara si jantele cu care a venit masina (germania) sunt pe 18 Mai am un set de jante de pe un audi 2008 pe 16 si nu stiu care sa le incalt. Ca si diametru alegerea ar fi 225 40 18 vs 215 55 16 ptr ca e diferenta cea mai mica

Jantele pe 18 sunt trecute in acte cele pe 16 cu marimea asta nu si la itp ma pica .

Ce sa aleg? Pretul nu e criteriul ptr ca e cam tot acolo

Link către comentariu

Esti sigur cas merg 215/55/16? Dimensiunea standard la O2 e 205/50/16

Intre 18 si 16 sunt multe diferente si alegerea iti apartine

Avantaje 18"contra 16:

-stabilitate mai buna

-aspect mai placut

Dezavantaje 18"contra 16:

-consum mai mare

-rigiditate mult mai mare

-accelerari mai lente

-greutate mai mare a jantelor deci forte mai mari asupra elementelor suspensiei

In locul tau as da jantele pe 18" la schimb pe undele de 17"si cele de 16" le-as pastra penntru iarna

Zic 17"pentru ca pentru romania mi se pare dimensiunea maxima admisa pentru ce gropi si ce drumuri avem. In plus pe 17"intra cauciucuri de latime 225/45/17 si pe 18"225/40/18"(diferenta fiind doar la inaltimea talonului in favoarea celor de 17")

Cele de 16"zic sa le pastrezi pentru iarna pentru ca vei gasi cauciucuri mai ioeftine fiind mai mici si nu mai stai de fiecare data sa schimbi cauciucurile pe jante.

Link către comentariu

16...

Ce trece de 16, devine problematic si costisitor la ce drumuri avem.

Cele de 17/18/19 sunt frumoase insa, frumusetea asta se intoarce impotriva ta, daca ai dat in gropa si ai taiat cauciucul.

Si daca te gandesti ca nu o sa dai...nu te mai gandi..inevitabilul la un moment dat se va produce.

Link către comentariu

Sorin, standard este 205 55 16 nu 50 :D eu am avut pe passat standard 215 55 16

Link către comentariu

Ai dreptate :rolleyes: si doar asa le am si eu pe cele de iarna 205/55/16 :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Jantele pe 18 sunt originale modelul Zenith deci nu se pune problema de performante si greutate dar aspectul e bestial

Ce temeri am eu sunt legate de gropi si de cit de rigida va fi pentru ca eu nu am mers cu 18 deloc Parca nu as da banii pe 18 si sa rup o roata la o groapa mai serioasa Legat de cele de alu pe 16 sunt destul de late si minimul care pot sa il pun e 215 55 16 care isi pastreaza diametrul conform calc de anvelope Ideal ar fi 225 55 16 marimea cu care vin din fabrica dar apare o diferenta de inaltime

Ptr iarna am acum jante pe 16 de tabla cu 205 55 16

Link către comentariu

La ce masina vin standard 225,55 ,16 ? despre ce jante vorbesti? ce latime au jantele alea de e nevoie de acele cauciucuri, nu o sa gasesti niciodata un cauciuc 225/55/16 la pret de 205/55/16.

Ce marime spui tu acolo nu este uzuala deci automat va fi rara si foarte scumpa.

Link către comentariu

Jantele pe 16 care le am sunt de pe un audi 8k si sunt de 7,5J. Din fabrica audi vine cu 225 55 16 dar as putea pune 215 55 16 care pastreaza f bine diametrul celor originale pe 18. Oricum incurcatura mare

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!