Jump to content

Alegere jante pentru Octavia II

drasto_2004
 Share

Postare recomandată

Cred ca cele de la accesorii includ si cauciucul care e si ala destul de scump si de aici diferenta (desi e destul de mare ...). Poate 565 ron fara tva ...

In catalog pretul e cu TVA :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai postat cred, daca mergi lla reprezentanta si intrebi de jante Pegasus iti va zice pretul de 1100Ron buc- el va lua pretul de la accesorii, dar daca il ia de la piese de schimb pretul este 565 Ron. Exact as aam patit eu. uite si un link cu preturi , oferta de la Avia Motors. http://www.aviamotors.ro/files/Vara_Toamna...orii-Avia09.pdf. Am sunat la ei si am intrebat daca sunt reale preturile si au zis da. Spider, jantele au fost lovite de la gropi?

Jantele au fost lovite de o tanti care nu a vazut ditamai sensul giratoriu (si care a trecut pe langa altii care oprisera) si m-a lovit in roata spate dreapta, iar cu cea stanga am lovit o bordura (nu, nu a avut intentie de franare). Rotile erau zgariate pe fata iar RCA mi-a dat alte 2. Cele originale au fost testate (nu s-au descentrat) smirgheluite si vopsite. Arata ca noi. Si mai am inca 2 noi in cutii :blah: cadou de la asigurari.

Deci erau ca piese de schimb, nu ca accesoriu si erau fara cauciucuri ca nu m-a dus capu sa le perforez putin poate mi le schimba si pe alea :)

P.S. Preturile sunt din luna iunie 2009

post-24729-1254750260_thumb.jpg

Modificat de Sp!der
Link către comentariu

Spider am vazut :icon_thumright: erau pe RCA e posibil sa fi incarcat factura, sau poate nu. Saptamana asta daca primesc si eu niste bani tot de la asigurari de vreo jumatate de an si ma hotarasc sa cumpar Pegasus aflam si pretul lor :P.

Link către comentariu

:icon_thumright: E apoape dublu pretul de pe factura aceea fata de catalogul de la Avia, cele pe 7J, asa cum vin din fabrica sunt in jur de 560RON (TVA Inclus)

Link către comentariu

Daca e cu cauciuc si cu tva 560 vreau si eu ...cum naiba cand un cauciuc pe 17 e vreo 4 sau 5 mil bun cum sa fie cu tot cu janta 560?

Acolo e trecut un pret dar nu stiu cat de real este .Daca vreti sun eu maine si va zic sigur dar ... nu vreau sa dezamagesc pe cineva

Link către comentariu

N-ai sa dezamagesti pe nimeni, pretul e al unei jante, cand vorbim de o roata completa mai trebuie sa dam bani si pe anvelopa, si tinand cont de faptul ca una pe 17 nu e deloc ieftina faceti socoteala... :)

Link către comentariu

Eu cred ca era si de inteles ca in acea oferta si pretul pe care il tot ziceam eu e doar pretul pentru janta, FARA anvelopa. Anvelopele, alti bani alta distractie :).

Inca un model care imi place-replica:

post-18532-1254803259_thumb.jpg

Link către comentariu

In Pitesti la dealerul Skoda la pretul aprox de 1100 RON e roata echipata cu Pegasus, caci ieri m-am uitat si eu la asa ceva, nu numai janta.

Am si eu o intrebare pentru cunoscatori pe langa topic, caci eu nu sunt sigur si nu as fi vrut sa postez un topic aparte pentru asta: am jantele Lyra de 16" si cauciucuri de 205/55/16. Pot sa imi pun un 225/55/16 sau 215/55/16, caci nu sunt sigur?

Stiu de chestia cu fortatul articulatiilor etc, dar castigi la franare si stabilitate (chiar si pe 225 nu cred ca loveste in ceva).

Alta problema e la RAR si cu politia (in Germania de exemplu stiu ca politistii verifica chiar si chestia asta) daca te lasa cu astfel de cauciucuri atipice care nu sunt recomandate de producator. Se pot trece in talon?

Apropo: vrea careva din Bucuresti sau Arges 2 cauciucuri de iarna noi, folosite vreo 3-4000km Matador MP58 205/55/16 M+S caci mi-am luat set pe 15"? Cine le vrea face cinste cu un suc, ceva, nu am un pret special, doar spatiu de eliberat.

Modificat de gabiyi
Link către comentariu

Gabiyi bine ai venit pe forum :D. In mare parte iti voi raspunde eu, deoarece in perioada asta studiez marimi si diametre de cauciucuri si jante. Daca acum ai pe masina 205/55/16, din ce am citit trebuie sa pastrezi acelasi diametru si circumferinta a rotii ca sa nu bata sau alte probleme. Cu trecutul in Certificat a dimensiunilor, iti pot zice ca la certificatele noi nu apare nici o dimensiune, iar saptamana trecuta am scos un certificat si am intrebat daca pot sa trec in el si jantele de 17" si a zis ca nu se mai trec in certificat. Asta mi-a zis gaboru, asta iti zic si eu.

Cateva diametre si circumferinte :

Diametru Circumferinta

205/55/16 631.9mm 1985.17mm

225/55/16 653.9mm 2054.29mm

215/55/16 642.9mm 2019.73mm

225/50/16 631.4mm 1983.6mm eu cred ca aceasta dimensiune o poti monta fara sa ai probleme, desigur si celelalte le poti monta, dar.... Succes.

Link către comentariu

Daca e cu cauciuc si cu tva 560 vreau si eu ...cum naiba cand un cauciuc pe 17 e vreo 4 sau 5 mil bun cum sa fie cu tot cu janta 560?

Acolo e trecut un pret dar nu stiu cat de real este .Daca vreti sun eu maine si va zic sigur dar ... nu vreau sa dezamagesc pe cineva

Din povestirea si scan-ul colegului sp!der rezulta ca pretul acela este pentru janta, fara anvelopa, asa cum si eu am dat pretul doar pentru janta (imi cer scuze ca nu am fost mai explicit), daca era cu totul pretul ar fi fost OK.

Modificat de azreil24
Link către comentariu

Reprezentantele de obicei au alte "scoruri" cand plateste o firma de asigurari. Este posibil la mine sa umfle preturie pentru ca nu le plateam din buzunar.

Mai am un prieten care in urma unui accident a bagat masina pe casco in service la reprezentanta. Pe acceptul de plata un far cu xenon (nu adaptiv, nu cornering... ca la octavia, doar autoleveling) a costat ~7200 RON fara TVA! A mai intrebat el un mecanic pe acolo si i-a spus ca un far ca a lui e cam 4000 RON (cu TVA cred, ca intreba informativ). Masina, un Subaru Legacy.

Deci este posibil ca o janta sa fie 600 lei daca o iei tu personal, sau 1000 lei daca o cumpara firma de asigurari.

@gabiyi daca pui 225/50/R16 sa te astepti sa creasca si consumul putin, plus accelerare mai lenta. Dar gandeste pozitiv... mai bine sa imbunatatesti franarea si stabilitatea in defavoarea vitezei maxime si consumului. La consum estimez inca vreo juma' de litru in plus... depinde cum mergi cu ea :icon_cry:

Modificat de Sp!der
Link către comentariu

Ce spuneti, care dintre ele 1,2 sau 3?:( M-am jucat putin cu pozele. :)

post-18532-1254909674_thumb.jpg

post-18532-1254909680_thumb.jpg

post-18532-1254909684_thumb.jpg

Link către comentariu

Varianta 2 de jante (replicile de Passat CC) dau chiar bine pe masina. Si varianta 1 (replica Audi) sunt frumoase. Varianta 3 e Skoda OEM, nu?

Multumesc pentru raspunsuri legate de cauciucuri. Chiar varianta de 225/50/16 am studiat-o si eu cel mai indeaproape, datorita raportului si a latimii cauciucului. Pentru cei care vor sa calculeze la masina lor uitati un link util (nu e publicitate a site-ului, dar m-a ajutat sa studiez mai bine dimensiunile) http://www.vanzarianvelope.eu/calculator-anvelope

Modificat de gabiyi
Link către comentariu

Votez varianta 3.Cele mai frumoase jante de pe O2 tot Pegasus raman in opinia mea..

Link către comentariu

Replica de A8. par mai mari rotile!

Link către comentariu

225/50/16 631.4mm 1983.6mm eu cred ca aceasta dimensiune o poti monta fara sa ai probleme, desigur si celelalte le poti monta, dar.... Succes.

si din punctul de vedere al latimii jentii, celei de 16'' standard, pot fi montate? nu ar sta prea ''inghesuite'' pe janta?

Link către comentariu

Cele mai bune sunt cele OEM , deci Pegasus :)

Link către comentariu

Ce spuneti, care dintre ele 1,2 sau 3?:wub: M-am jucat putin cu pozele. :icon_thumright:

varianta 2 da bine!!!

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare, am si eu o intrebare despre jante: pe roata mea de rezerva scrie 6jx15 H2 ET47. As vrea sa imi cumpar 4 jante de tabla pt iarna, dar peste tot vad dimensiunea PCD. Pe janta mea de tabla nu gasesc aceasta dimensiune. cum as putea sa stiu acest PCD?

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

Deci pot linistit sa dau comanda de jante cu PDC 112. Multumesc.

Link către comentariu

se refera la distanta dintre prezoane.

5 prezoane cu distanta de 112.

Link către comentariu

@CIRO: Masina devine extrem de rigida in combinatia PDG + jante Pegasus 17".

De acord.Eu am aceasta combinatie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!